ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ikaraoglu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Mayıs 2010 21:12
Son Ziyaret:
02 Ocak 2024 12:53
Toplam Mesaj:
1 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
ismail karaoglu
Doğum Tarihi:
22 Kasım 1982
Yaş:
42
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
ismail karaoglu
SON 1 MESAJI
Deniz Kendi İçinde Çatışıyor
O kadar saçma bir konu olmuş ki bu. keşfedileni tekrar tekrarrrrr..
O kadar saçma bir konu olmuş ki bu. keşfedileni tekrar tekrarrrrr..
İlk olarak kum olayın başlayayım. kum canlı değildir. su içerisinde bulunması onun canlı olması gerektiğinin göstergesidir. nedir ki bu şimdi
Bir çok kişi bakteri kültürünün ne olduğunu bilir. ekrem bunu sende iyi biliyorsun. madem kum içinde bir bakteri 12 ay yaşayamıyorsa bir kutu içerisinde nasıl 3 yıl hayatta kalabiliyor. eğer söylediklerim yanlışsa sen bunu ballandırarak satarken müşteriyi kandırmış olmuyormusun. oluyorsun. aragonit içerisindeki bakteri kültrüdür. ve su ile reaksiyona girdiğinde canlanma işlemine, kolonizasyon işlemine geçer. sera bu 20 gün alırken azoo da 2 gün mb7 ise aynı gün içerisinde olur.
Canlı kaya durumunda ise, canlı kaya calcium ve magnesium verilerek canlandırılmaz. canlı kaya denilmesinin nedeni üzerinde bulunan bakteri popülasyonundan gelir. ölü bir kayayı canlandırma işlemi uzun süren bir iştir ve bu nedenle pahalıdır. pekala denizden alıp koyarım olur. olması muhtemeldir. ancak denizden gelen tüm toksit atıklarıda akvaryumuna girmiş olursun. bununla birlşikte denizdeki kayalara yapışık bazı organizmaların besin kaynaklarını keserek ölümüne ve buna bağlı olarakta akvaryumum tüm biyolojik sisteminin bozulmasına neden olursun.
canlı kaya nasıl oluyor sorusu şöyle.
Kaya denizden çıkartılır. ışıksız ortamda bir kaç ay bekletilir ve üzerindeki tüm organizma öldürülür. kaya kurumaya terkedilir. daha sonra temizlenerek hali hazırda bulunan bir tuzlu su akvaryumuna koyulur ve buradaki sistemde daha önceden oluşmuş bakterilerlde donatılması sağlanır. (yaklaşık4 ay) bu süre zarfında sistemdeki canlıları hayatta kalabileceği kadar ışık verilir. (günde 1 -3 saat) tüm süreç boyunca ps durmaksızın çalıştılır.
Calcium ve magnesium olayı ise daha çok hobicilerin rüyası olan coralin alg üremesini tetikler. bilindiği gibi coralin alg bordo renkli göze hoş görünen bir oluşumdur. ancak oluşum süreci boyunca sistemdeki calciumu ve karbonatı emrek beslenir buna bağlı olarak magnesium değeri düşer. üremesi için clcium takviyesi yapılır. şu bir yanlıştır ki coralin alg kaplı bir kaya canlı değildir artık ölmüştür. nedeni ise kaya üzerindeki biyolojik döngüyü devam ettirecek deliklerin coralin alg nedeniyle kapanmasıdır. koralin alg kaplı bir yüzeye mercn fraglamakta çok zordur. bunca ıllık dezin akvaryumculuğumda edindiğim bilgiye göre coralin alg önüne gelen herşeyi öldürebilecek yapıda ancak fiziksel olarak zararsız bir canlıdır. öldürme şekli boğma yöntemidir. sistemde bir kez başladıysa kurtulmanın yolu kayayı dışarıda bırakıp coralin algin ölmesini beklemektir. (yaklaşık 3 gün) öldüğünü kayanın bembeyaz bir hal almasından anlayabilirsiniz.
kum olan bir sistemin önemi nedir.
kum yapısı itibari ile içerisinde bir çok organizmaya ev sahipliği yapabilecek yapıdadır. bu şekilde uzun süreçli bir akvaryumda nitrifikasyona büyük ölçüde yardımcı olur. her zaman söyleriz amerikalılar bizden teknoloji olarak 40 yıl ileride diye. çünkü adamlar keşfedilmişi tekrar denemiyorlar yaptıkları keşfedilmişi nasıl daha iyi yaparız. bu nedenle reef central gibi forumlar inanıl aklın alamayacağı sistemler görüyoruz. ancak tüm dünya aragonitin ve canlı kayanın olması gerekiği konusunda hem fikir. nedeni ise nitrifikasyon. bu nedenle DSB ve MPNR gibi sistemleri oluşturuyorlar. 40 ppm nitrat senin için kabul edilebilir gini görünüyor ve bunu reef centrale yazarsan adamlar sana çok gülecek gibime geliyor. 0 nitratlı bir akvaryumda canlı hayatı mümkün değil. 0.1 nitratı acrolar bile kabul ediyor. ancak 0.5 nitratı gören acrolar formunu değiştirip ölüm anına geçiyor. adamlar MPNR sistemleri kurarak nasıl acroları daha uzun süreli yaşatırız nasıl daha hızlı çoğalmalarını sağlarız düşüncelerini tartışırken biz burada 1.010 oranında yaşayabiliecek balıklar hakkında kafa yoruyoruz. öemli olan en ucuz maliyetle sistemi kurmak değil artık. sistemi kurduktan sonra müşterinin tekrar sana gelip ne olduyo ya niye ölüyo bunlar dememeleri.
sen diyorsun ki 2 percula besleyecek kıvam. kim deniz akvaryumunda şimdiye kadar sadece iki percula beslemiş. her öyle başlayan sonunda ya daha fazla balığa dönmüştür yada mercana. insan oğlu doyumsuzdur ki bunu seni düşünerek örnek veriyorum.
serkan arkadaşımıza sonsuz katılıyorum. dış filtre ile filtrasyon ancak tatlı suda olurki hala bioball denilen plastik teknolojiyi biz kullanırken avrupa ve amerika bunu 10 yıl önce bırakmıştı. şimdi ekrem yine diyecek hs 60. pekala sen rsm 130 içini gördün mü?. veya avrupa ülkelerinde hs60 kullananların onun üzerinde ne gibi formasyonlar oluşturduklarını. adamlar rsm için bile formasyon yapmışlar ki sistem kendi kendine yetebilen bir sistem ancak adamlar bunu bile değiştirmişler.
bende rsm 130 kullandım. son 5 ay kala elyafıda çıkarttım. süngeri bile motor titrediği için bıraktım.(hoş sesi zaten başlı başına belaydı)
yabancı forumda bazı bölümlerde geçer. uygun canlı popülasyonu sağlandığında filtrasyona ve ps ye ihtiyaç duyulmaz diye. zaten sistem içerindeki döngü bunu elemine edecek hale gelmiştir.
şimdi gelelim sayın onur kardeşimizin yazdıklarına. kesinlikle karşıt düşünce veya aşağılayıcılık olarak kimse okumasın. yaş olarak olmasada bilgi olarak saygım var.
kendisi ne kadar süredir deniz akvaryumu ile ilgileniyor ve daha önce hiç akvaryumundaki ışık kapanmasından dolayı düşen ph ın ne derece olduğunu biliyor mu? veya sisteme verilen birazcık çok azıcık karbon dioksitin sisteme ne gibi ektiler yaptığını biliyor mu? 40 litrelik bir tankta lepistes besleyerek bunu öğrenemezsin. bu konularda bir bilgi yazmak istiyorsan ilk olarak yazdığın konuda bilgin ve tecrüben olmalıdır. orp redox nedir? hangi işlemlere tabidir. süreçleri nedir. sonuç nasıl olmalıdır.sisteme aşırı calcium girilirse sonuçları nedir. üst sınır nitrat ve üst sınır calcium hangi değerlerdir. bunların deniz akvaryumu için olan değerlerini açıklayabiliyorsan o zaman deniz akvaryumu üzerine seninle oturup tartışırım. ama bana yine azot amonyak nitrit nitrat diyerek başlayacaksan hooop derim.
umarım bu kadar açıklama konunun geyik boynuzu gibi olmasını engeller.
diyecem o ki sevgili ekrem benim kurduğum deniz akvaryumları senin boyunu aşar. 80 litre ile böyle tartışma olmaz ki başlattığın tartışmada kendin çelişkiye düşmüşsün. gerek kullandığın testle ve gerek kumun önemini bilmemekle. davut abiye sorup alacağın cevapların ne olduğunu bende iyi biliyorum
diğer forumda beni bilen bilir yazdıklarımı okuyan çoktur.
kırıcı olduysam affola. Ali Aktaşın ve Barış VARIŞLI bu konuda yanlız olmadıkları bilmelerini istedim. her ne kadar kendileri bana 150*50*50 akvaryumu tüm ekipmanlarıyla satıcagı yerıne hediye bile etmedilersede bilgilerinin ve tecrübelerinin farkındayım.
Saygılarımla
İsmail KARAOĞLU
SON MESAJLAR
- Pengasus Ölümü Hoppala, 06:33
Yeni Üye Forumu - Motordan Çıkan Hava Baloncuğu Her Yerde: Resimli Hartks, 03:24
Yeni Üye Forumu - Eriyen Ve Sararan Yapraklar WRotala, 02:42
Bitki Akvaryumları Genel - 100 Lt Akvaryumda Ne Beslemeliyim ? Batuhank06, 02:02
Yeni Üye Forumu - Tilki Kuyruğu Çürüyor Tataaa4325, 01:37
Bitki Türleri ve Bakımı - Betta Üretim Günlüğü Mesutoviç, 01:11
Labirentliler - Suyu Dinlendirme Mesutoviç, 01:05
Yeni Üye Forumu - Balıklarım Ölüyor xellence07, 00:27
Yeni Üye Forumu - Japon Balığımın Kuyruğu Siyahlaştı GhostKoi, 00:12
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Filtresi xellence07, 23:55
Yeni Üye Forumu - 90*45*45 Natural Style merutay, 23:25
Akvaryum Tanıtımı - SUN SUN SİSTEMLİ DOLAPLI AKVARYUMLAR STOKLARIMIZDA M.BOZKAN, 23:14
Akvaryum Dünyasından Haberler - 120.50. 70 Akvaryum Dış Filtre neomeo, 23:08
Malzemeler ve Yemler Forumu - Yengeç Paladaryumu daraa, 22:57
Üye Portfolyo - Akvaryumda Salyangoz Büyümüş BETA.4, 22:20
Yeni Üye Forumu - 60*30*40 Nature High Tech Denemesi :) MehmetAkif, 21:56
Akvaryum Tanıtımı - 🚑 Balığım Hamile Mi? — Güncel EMİR G., 21:34
Canlı Doğuranlar - Molly Balığın Dışkısı abkaak, 21:07
Canlı Doğuranlar - Akvaryum Yapıyorum giyotyn, 20:27
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Zebra Hamile Erkeğinden Ayırmalımıyım Cyber_Scout, 19:17
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Akvaryum Tanıtım Ve Öneri Tonikross, 18:15
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Low Tech Seachem Flourish Yeterli Olur Mu ? mertmentes, 17:51
Taban ve Gübreleme - Elinde Vahşi Form Lepistes Olan Var Mı EMİR G., 17:41
Canlı Doğuranlar - Vahşi Form Lepistes! EMİR G., 17:37
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Koi Havuzu İçin Uv Lambası? Taş havuz, 17:05
Yeni Üye Forumu - Takasla Hiç Bilmediğim Bir Tür Alacağım xellence07, 17:02
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Actinia Equina (domates Anemonu) Sorusu ArtaN, 16:44
Deniz Canlıları - Akvaryum Patlaması Hakkında resulek, 15:35
Yeni Üye Forumu - Erzurum Akvaryum İmalatı Alabala, 14:35
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Akvaryumumda Tortu Ve Filtrasyon Sorunu (80-90 Lit batuhan.ylmz, 14:29
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Japonlarım Hastalandı Nasıl Tedavi Edebilirim Paraksi, 14:24
Yeni Üye Forumu - Yeni Tür Tanıtımı... hemichromis Exsul. abunil, 13:58
Nadir Tür Gördüm - Cyclops (Cyclops Strenuus) - Detaylı Bilgi Hobimus, 11:04
Bitkili Akvaryum Canlıları - 30x30x35 Küp Akvaryum Yapmak İstiyorum Ama Nasıl ? giyotyn, 10:52
Kendin Yap Sistemler (DIY) - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Tataaa4325, 02:41
Güney Amerikan Cichlidleri - Ankarada Canlı Bitki Hartks, 02:38
Ankaralı Akvaristler - Turba Bataklığı Biyotopu, Danau Sentarum eackgzz, 02:22
Akvaryum Tanıtımı - Beta Balığım Hasta Lütfen Acil Yardım Edin Brn.50, 01:01
Yeni Üye Forumu - Akvaryuma Su Üstü Bitkisi Eklemek vanvanspor, 23:18
Yeni Üye Forumu - Killifish Serüvenim Rafayel, 22:27
Yeni Üye Forumu - Transgenetik Tetra Ilaydagoksel, 22:20
Yeni Üye Forumu - Endler Lepistes Ve Transgenetik Tetra Ilaydagoksel, 21:38
Yeni Üye Forumu - Makrakanta Yavrusu Lepistes Akvaryumunda Olur Mu İzmirligenco 2.0, 21:13
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Çöpçü Balığım Ters Ve Yüzeyde RelaxrUD, 20:43
Hastalıklar ve İlaçlar - Leopar Vatoz Hızlı Büyütme RelaxrUD, 20:41
Yeni Üye Forumu - 90x50x50 Akvaryum Yaptıracağım Ne Kadar Patlar? Berk026, 19:33
Yeni Üye Forumu - Uzun Zaman Sonra Demasoni İle Devam umitopall, 19:25
Akvaryum Tanıtımı - Aguamentist Youtube Ve Sosyal Medya Tanıtımları Aguamentist, 19:12
Akvaryum Dünyasından Haberler - Sump Motoru Önerir Misiniz? xellence07, 18:51
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon Balığımın Kafasındaki Şişlik Nedir? Afacanoglu, 18:26
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 06:09
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 04:54
- Çizgili Ve Altın Elma Salyangozu GOLDFISH 04:54
- Bitkili Akvaryum - Resif Akvaryum (maşa, Spatula, umit67 01:16
- Chrome Pipe - Akvaryum Standları - Bitki Seti BİTKİ SETİ 01:16
- Satılık Full Dolu Lifetech838 Filtre Ch1988 00:16
- L333& L201 Big Spot, L201, L399 D. Altı inspector 00:09
- Ful Bitkili Akvaryum Çok Uygun Fiyata Hobicikral 23:18
- Eheim 2228, Sunsun Hw-302 Dış Filtreler nevzatc 22:47
- Sessiflora, Micra, Gül, Rotala, Esakvarist 21:50
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 21:22
- Genç Yetişkin Kribensisler Koksal Gurkan 21:22
- Akvaryum Ve Malzemeleri AquaPuella 21:16
- Magnezyum Nitrat Cyber_Scout 19:34
- Zebra Cichlid. Cyber_Scout 19:30
- Helena, Lepistes, Ramshorn Ve Çeşitli Bitki GhostKoi 17:43
- Mini Sumplu Akvaryum LEGEND59 17:15
- 50x25x25 Sumplu Akvaryum LEGEND59 17:15
- Akvaryum Ahşap Set İmalati alpercakir16 16:19
- Sıfır Hagen Kutu Filtreler ootkn 14:50
- Alabalık Yemi 2,8 Kg 500 Tl ootkn 14:50
- Hava Motoru Şelale Filtre Hortum ootkn 14:50
- Japon Şemsiyesi Yeni Köklenmiş Fideler ootkn 14:50
- Cüce Vatoz, Kuhli, Kiraz Karides, Katil Salyangoz batuhan.ylmz 14:34
- Mangrow Üstü Anubiaslar, Cüce Cyrptocoryne nikon_ 14:32
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 14:32
- Süper Red Erkek Vatoz, Sterbai, Elma Salyangozu nikon_ 14:32
- Cüce Vatoz Yavruları gürkanbey 14:24
- 2.67 Tüp Furcifer 14:18
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 14:18
- Digital Termostatlı Sogutucu İkili Fan Furcifer 14:18
- Bitki , Sıvı Gübre , Ramshorm CevdetSERBEST 14:13
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 14:13
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 14:13
- Bitki Discus Melek Karides Vatoz Özel Osmos Arıtma zafer3885 13:44
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 13:44
- Ögrenci Kardeşime Karne Hediyesi kacıran06 13:00
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 12:53
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 12:53
- Koi Tricolor Melekler Tekin35 12:39
- Su Piresi / Yeşil Su Ücretsiz. ALTEMUR 12:38
- Eş Tutmuş Tanganyika Gölünün Güzellikleri muhammet abaci 12:34
- Natteri Pirana muhammet abaci 12:34
- Ramirezi Çifti koyu 12:24
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 11:40
- Bitki Çeşitleri emreemin 11:37
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 11:37
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 11:37
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 11:37
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 11:37
KULLANICILAR
- 16 Online Kullanıcı, 9 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.