Dizayn Önerisi

SavvahÇevrim Dışı

İl: Mugla
SavvahÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: Dün 15:45
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/283216/130620261537551.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/283216/130620261538031.jpg[/IMG][IMG]null[/IMG]

Herkese selam, tank yaklaşık 3 aylık içinde 3 tür nano sürü balığı bakıyorum. Ölçüleri 50.35.35.
Beni rahatsız eden konu bitkilerin çok karmaşık duruşu, göz yoruyor. Ama nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum, deneyimli arkadaşlar yardım ederse çok mutlu olurum. Açıkçası her türlü öneriye açığım, yeni bitki türleri, hardscape’in yerini değiştirme vb. İyi günler dilerim :)
[EDIT]Savvah,2026-06-13 15:54:04[/EDIT]

Beğenenler: [T]213398,ternapi[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

syerliÇevrim Dışı

İl: Kocaeli
syerliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: Dün 17:30
Kişiden kişiye değişen bir durum. Bence tank gayet güzel görünüyor. Bana sorarsanız arka taraftaki saz türlerini söküp yerine limnophila ve çınar türlerini dikin derim ama bu sefer daha karmaşık bir görünüm olur.

Beğenenler: [T]283216,Savvah[/T]

İnci KefaliÇevrim Dışı

Özel Üye
İl: Ankara
İnci KefaliÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: Dün 17:47
Bence de gayet iyi duruyor. Düzen ararsanız mükemmel düzen olmadığı sürece çok kalıptan çıkmış gibi duruyor tanklar. Sağlıklı da görünüyor, hiç ellemeyin derim ama siz bilirsiniz

Beğenenler: [T]283216,Savvah[/T]
+1: [T]213398,ternapi[/T]

EmiirKaanÇevrimiçi

İl: Ankara
EmiirKaanÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: Dün 18:04
Bencede arkadaki sazlar göz yoruyor. Sazları başka bir arka plan bitkisi ile değiştirirsen daha derli toplu durabilir.

Beğenenler: [T]283216,Savvah[/T][T]235480,√olkaπ[/T]

SavvahÇevrim Dışı

İl: Mugla
SavvahÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: Dün 18:28
Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Sanırım bende aynı fikirdeyim, ellememeye karar verdim. Sazlar konusunda, CPD’lerim aralarında saklanmayı çok seviyor bu yüzden çıkarmayı çok istemiyorum açıkçası. Yalnız dediğiniz gibi fazla karmaşık duruyor, budanması gerek.

Beğenenler: [T]268116,EmiirKaan[/T]

√olkaπÇevrimiçi

√olkaπÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 5 Saat 45 Dakika önce
Bence arka plandaki bitkileri komple kaldırmalısın. Çünkü kayalar bitkilerin içerisinde kaybolmuş. Böylelikle kayalar ön plana çıkar ve tanka derinlik katar. Arka plan olarak da brillant bir fon yapıştırırsan gayet güzel olur diye düşünüyorum. [:)]

Beğenenler: [T]268116,EmiirKaan[/T]

fishhyyÇevrim Dışı

fishhyyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 1 saat 45 dakika önce
Merhaba öncelikle söyleyeceklerimin profesyonel bir tarafı yok sadece öznel düşüncelerim.
Ben olsam sağ üst köşedeki beyaz bitki kökleri her neyden kaynaklanıyorsa o bitkiyi çıkarmakla başlardım. Akvaryumunuzun dağınık gözükmesinin asıl sebepleriyse düzensiz bakım ve bitkilerin yaprak şekilleri. Tek başınayken bile dağınık gözükebilen büyük ve seyrek yapraklı türleri bocalamak karışık görüntüyü kaçınılmaz kılar. Ben olsam kayaların ortasındakini tutar sağda kalan saz hariç hepsini çıkarırdım. Sazlar da tüm arka planda bakılmak isteniyorsa el yardımıyla düzenli taranıp tüm yüzeyde kıvrılmadan budanmalı. Ama hem arka planı ful saz yapmak hem de farklı tür bitkileri ön plana almak yine karışıklığa sebep olabilir, bu yüzden çizdiğim örnek resimde sazları tüm arkaya değil kayaların arkasına sık sık belirli alan içerisine yerleştirdim. Sol camı kapatacak şekilde de ince bitkiyi yerleştirdim ama ön cama yakın tarafa zemin bitkileri için alan bıraktım ki elimizden geldiğince 3 boyut kazandırıp akvaryumu sıkışık göstermeyelim.

Toplam 4 tür bitki çizdim dağınık görünümün azalması için o yüzden resimdekilere en yakın görüntüdeki bitkilerinizi tutabilir kalanını çıkarabilirsiniz. Kombinasyona salvinia gibi kısa köklü su üstü bitkileri de eklenebilir. Bakım olarak boynu eğilen yüzeye ulaşan tüm sazları yüzey seviyesinde budarsanız düzenli görüntüyü daha kolay elde edersiniz.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/259737/140620261814491.jpg[/IMG][EDIT]fishhyy,2026-06-14 18:39:19[/EDIT]