ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fishhyy
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
339
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
24 Ağustos 2025 21:50
Toplam Mesaj:
413 [3.86 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
365 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
keepingfishys
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

keepingfishys

SON 10 MESAJI

Sarı Silis Kum Satın Alma Önerisi
[QUOTE=akvryumbaliklazm]Sarı silis kum almak istiyorum ve bitki de koymak istiyorum ne yapmam lazım? Sarı silis kum araştırdım ama doğal olandan almak istiyorum internetten önerebileceğiniz yer var mıdır? Akvaryumcularda kilosu 80 TL pahalı geldiği için almak istemedim. İnternetten almak daha uygundur muhtemelen. Kalınlığı 3-5cm olsa yeterlidir.
Akvaryum ölçüleri 85x40x50 170 Litre.

.[/QUOTE]
ince kalın silise bitki dikemezsiniz. rizomlu bitkileri büyük driftwoodlara yapıştırarak kullanabilirsiniz çok güzel görünür.
Beta Balığım Hareket Etmiyor
[QUOTE=İsmail_96965]
[:iyi:]

Mesajı attığınız saatte müsait değildim, o yüzden şimdi yazıyorum. Açtığınız konuyu dikkatlice okudum ve dediğiniz şeyler: akvaryum 15 litre olacak, 3 kilo kum olacak, S boy bir pipo filtre olacak, Anubias’a sarılmış süs olabilir veya küp tarzı bir şey demişsiniz. Siz bunları eklediğinizde balığa yüzme alanı ne kadar kalıyor? İkinci attığım mesaj size değildi. Şimdi yazdığınıza baktığımda ise gereksiz bir uzatma olduğunu görüyorum.Ayrıca
Etik ve ahlak tamamen göreceli olsaydı, minimum standartların hiçbir anlamı kalmazdı; fanusta balık besleyen kişi de “vicdanım rahat” diyerek kendini haklı çıkarabilir ve hayvanlara zarar verilmesi normalleşir. Uluslararası standartlar ve yasalar mutlak olmasa da bilimsel veriler ve deneyimler üzerine kuruludur ve keyfiliği engellemeyi amaçlar. İmkan dahilinde en iyisini yapmak elbette makul, ama bu minimum gereksinimlerin altına inmeyi haklı çıkarmaz; hayvanın sağlığı ve yaşam kalitesi maddi imkânla ölçülemez ve esnek davranmak, bilerek zarar vermekle eşdeğerdir.ayrıca
Beni Japon balığı fanusuyla evine dönen biriyle kıyaslamanız tamamen saçma. Önerdiğim 15 litrelik akvaryum, balığın minimum gereksinimlerini karşılıyor ve hayvanın sağlığı ile yüzme alanını tamamen gözetiyorum. Sizin keyfi eleştirilerinizle aynı kefeye konulacak bir durum yok; gerçekçi ve sorumlu davranmak, boş laf üretmekten çok daha değerlidir.
Bidakine mesajlarınızı daha anlaşılır yazarmısınız sevinirim.

[/QUOTE]
Boşuna dil dökmüşüz kafa başka çalışıyor. Ne yapıyorsanız yapın bir daha benimle muhattap olmayın. Kendimi yormama değmezmiş.
Yeni Akvaryum
[QUOTE=NightWist]
Litre gibi bir tabir vermek yerine yükseklik vermeniz daha sağlıklı olur. Başka konudan gelen yada internetten araştırarak bulan arkadaşlar için yardımcı olur. Her akvaryumun genişliği ve alacağı kum farklıdır sonuçta.
[/QUOTE]
haklısınız okuyanlara da yardımcı olmak adına daha genel ifadeler kullanmak daha doğru olur ama bu kez özellikle elinde belli bir miktar olduğundan bende aynı şekilde cevaplamak istedim. bilmeyenler için bitki köklerinin iyi tutunması için yeterince gözenek gerekir ve ince malzemeler buna uygun değildir. bununla birlikte taban malzemesi kalınlığı olarak minimum 4 5 cm olması gerekir.
Karideslerim Mantar Kaptı
[QUOTE=Ehtiyar]
Konu sahibinden özürler dileyerek, ( konuyla ve derdinizle tamamen alakasız çünkü) hangi yaş aralığındaki insanların huysuzluğu çekilebilir oluyor, merak ettim. Belirtileri ile yazarsanız yaşını tespitte faydası olur sanırım.[/QUOTE]
sizin huysuzluğunuzu hiç görmedik, hep yerli yerinde olumlu olumsuz eleştiriler ve sohbetlerinize şahit oldum. Üzerine alınması gereken en son kişisiniz bu forumda. Sizin yeriniz hepimizde başkadır [:)]
Pipo Filtre Kaç Lt Yeterli
[QUOTE=wolxa]

15 litre akvaryumumda s boy sobo pipo kullanıyorum suyun üzerinde hafif akıntu oluyor beta için bir sorun teşkil eder mi[/QUOTE]
pipo filtrenin olayı yalnızca su üzerinde akıntı yapmasıdır zaten. rahatlıkla kullanabilirsiniz.
[QUOTE=İsmail_96965]

https://www.akvaryum.com/Forum/mesaja_git.asp?PID=6099404

Burada 15 litrenin çok az olduğundan ve hayvanı hapsetmek gibi olacağından bahsediyorsunuz, peki bu mesajınızda neden 15 litrenin yeteceğini söylediniz?

Son bir şey söyleyip artık konuyu kapatmak istiyorum. Birkaç hafta önce bir konuda 1 cm balığa 1 lt’nin yeteceğini söylemiştiniz. Ben karşı çıktığımda bana kaynakları göstermiştiniz ve “akvaryum litresinden değil hacimden bahsediyorum” demiştiniz. O konuyu bulamıyorum, sanırım silinmiş. Peki neden şimdi tam tersini söylüyorsunuz?

[/QUOTE]
1. sorunuz için cevabım minimumdur. 1 muhabbet kuşu için de minimum boy vardır balık için de. zaten tartışmanın başında da arkadaşa minimum deseydin bari demiştim. 2. sorunuzun cevabıysa bu tartışmayı okumuştum birisi sera nın mı tropicalin mi hatırlayamadığım bir markanın yazısını ekran görüntüsü alıp atmıştı 1 cm 1 litre için o ben değilim karıştırıyorsunuz. öyle bir konuya değindim ama bu şekilde bir ifadem yok.

[QUOTE=İsmail_96965]

Bakın, forumda 30 litre yazabilir, betaya bu daha uygundur ve forumdaki yazana karşı çıkamam; ancak adını belirtmediği için “fishhyy” diyeceğim. Bahsettiğimiz balığı sanki bir Japon balığı gibi gösterip 37 litre’nin bile az geleceğini düşünüyor. Amacım burada tartışma çıkarmak ya da çok bilmişlik taslamak değil; fakat çoğu yerde alt sınırın 15 litre olduğu ve bunun balığa yeterli geleceği belirtiliyor. Kendi kulaktan duyma bilgilerimle söylemiyorum.

[/QUOTE]
Amacınız çok bilmişlik taslamak değilse o halde amacınızın dışında iş görüyorsunuz. Sizin paylaştığınız bilgiler herkesin dilinde olan bilinen bilgilerdir. Ancak Etik Ahlak gibi konuları insanlık tarihinde gerek resmi açıklamalar, gerek bilim, gerek din, gerek siyasiler dünyada yüzlerce kez ayaklar altına almıştır. Avrupa bilmemne kurulu böyle söylüyor diye mutlak etik kural anlamına gelmez. Amerikada bazı eyaletlerde yasal olan maymun türleri bazı eyaletlerde illegal. Bu gibi hak ve yasaların ölçütünü başkaların ağzına bırakmamalı kimse. herkes minimum gereksinimleri bilip, elini önce vicdanına koyup sonrada cebine atacak. cebinden fazlası çıkmıyorsa başımın üstünde yeri var. Biz bu forumda insanların doğa ve akvaryum sevgisini köreltmemek adına zaten esneklik gösteriyoruz. Katı kural olarak yazarsanız şirket sahibinin de önüne çıkar bu bilgi yurdum insanının da. Az söylemedik öğrenci kardeşlerimize sen elinden geleni yapıyorsun ileride alırsın daha büyüğünü sıkma kendini bu kadar diye. Hayvanı 1 metre derinliğe de koysanız nefesinin yetmeyeceğini bilir inmez zaten. bu konuda 1 metrenin gereksiz olduğunu savunsanız tamam diyeceğim. Kendinizi kandırın. fanus ve japon balığıyla evine dönen bir adamdan farkınız yok. ne yapıyorsanız yapın. günahı sizin boynunuza. [EDIT]fishhyy,2025-08-20 20:07:59[/EDIT]
[QUOTE=NightWist]
Dediğinize bakarsak o zaman betaları hiç evcilleştirmemeliydik. Hatta daha doğrusu balıkları doğalarından hiç koparmamalıydık. Konumuz şuan o değil boş yere uzatmaya gerek yok. Günümüz şartlarında altında betta splendens türü insan eliyle ehlileştirilmiş ve büyük hacimlere ihtiyacı olmayan bir balıktır. Diğer betta alt türlerinde dediğiniz doğrudur ona lafım yok. Günümüzdeki betaların f0 halleriyle uzaktan yakından alakaları yok.[/QUOTE]
Bildikleriniz karşınızdakilerin anladığı kadardır boşuna dememişler. Ben bilgimi sizden üstün de görmüyorum. Bilgi yarışında değilim yalnızca hayvanların haklarını gözardı etmenize saygı göstermemi bekliyorsanız çok beklersiniz.

[QUOTE=İsmail_96965]

Hocam litrecilik konusu yine açıldı bakın sizin 37 lt akvryumunuz var bitkilerle süslerle dolduruyosunuz içi 20 lt kalıyor burak beyde anladığım kadarıyla 15 lt net hacim kalıcak diyor ve bu beta için yeterli.
Görüşlerimce herkez birbir ile bir yarışta biri birine hesap soruyor biri şöyle olcak sen bilmiyorsun diyor biri öyle değil diyor sürekli bir tartışma içerisinde herkez gereksiz ego yüzünden sürekli tartışma oluyor şu betaya bitkili ortamını ısısını iyi filtrasyonunu sağladıktan sonra 40 lt yaşasa nolcak 15 lt yaşasa nolcak
Dediği şey bir fanus değilki. [/QUOTE]
Kendi pencerenizden haklısınız ama konuştuğumuz konu maalesef ki bu değil. Önce herkesin nasıl yazıldığını öğrenin sonra bilimsel tartışmalara girelim [:)]
[QUOTE=NightWist]
Dönüş değil fikrimin yine arkasındayım bana göre ideali 15 litredir. Daha fazlası gereksiz teferruat. O litrelere çıkıldığında beslenebilecek daha güzel canlılar ve daha fazla çeşit mevcut. İlla çıkılacaksa sığ akvaryum olmalı o kadar. Bu balıklar zaten doğası gereği pirinç tarlalarında, sığ su birikintilerinde yaşıyorlar. Normal yaşam alanları da 60-70 litre serbest yüzülen yerler değil.[/QUOTE]
bana göre ideali 15 litre diyorsunuz öyleyse 15 litreye siz girin yaşayın. o litrede daha güzel canlılar daha fazla çeşit mevcut ifadesini yalnızca bütçe durumunuza bağlayabiliyorum. Çünkü böyle bir bütçe bakım ve alan sıkışıklığı yaşamayan bir birey isterse bir odasını teraryum bir odasını pond yapar. sığ su birikintileri dediğiniz alanlar da hektarlarca geniş tarla arazileri ve nehirlerdir. nasıl melek akvaryumları yüksek olmalı diyerek litreden alakasız bir konuya değiniyorsak betalar için de sığ derken litreden alakasız yükseklikten bahsediyoruz. Sizde bilgi var ama yeterli olmayınca ve kafayı da biraz çalıştırınca hayal gücünüz yeni ve ardı arkası olmayan bilgiler doğuruyor. Bir Scottish Fold cinsi kedinin sırf eklem ağrıları çektiği için dar alanda koşmasına izin verilmeden tutulmasıyla eşdeğer kastettiğiniz durum. Bence insanların konfor alanındansa neden fil kulak ve halfmoonlar yapay seçilimle acılı hayatlara sürülüyorlar bunu konuşmalısınız.
[QUOTE=NightWist]
Half moon gibi büyük kuyruklu varyetelerde büyük akvaryumlar sorun çıkarıyor. Büyük akvaryum olacaksa bile oldukça sığ olmalı. Daha genişçe bir akvaryum olmalı. [/QUOTE]
U dönüşü görüyorum.
Yeni Akvaryum
[QUOTE=onur225]Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için ve karar verdim pipo filtre kullanacağım ve küçük şelale var ikisini birlikte kullanacağım. Suyu kaç gün dinlendirmem gerekecek balıkları kaçıncı gün suya bırakayım.

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için [/QUOTE]
ben salyangoz eklemek için beklemiyorum ama balık için 1 ay bekliyorum. bakteri kültürü oturmadan balık eklemeyin. dünyanın en sabırsız insanı falanım ama 1 ay bekliyorum riske atmamak için.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.