Kabuksuz Artemia Yavrulara Nasıl Verilmeli?
Gönderim Zamanı: Dün 01:40
Dostlar kabuksuz artemia aldım yavrulukta bulunan yavrulara 5dk suda bekletip veriyorum ve yiyorlar ancak bundan sonra doğacak yavruların akvaryumda yavruluğa almadan büyük lepistesler ile doğal olarak büyütmeyi planlıyorum. Artemia dipteki yavrulara nasıl ulaştırabilirim. Büyük balıkların da tüketmesinde problem var mıdır? Yenmeyen artemia yemleri akvaryumda 1 hafta kalsa suyu ciddi anlamda bozar mı?
Bu soruları cevaplarsanız sevinirim.
Bu soruları cevaplarsanız sevinirim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: Dün 01:44
Dibe şırınga ile veya dip çekme icin kullandığınız hortum ile ulaştırabilirsiniz,büyük balıklarda yiyebilir sorun olmuyor hatta proteinli de,1 hafta suda kalması pekte sorun olmaz sadece su biraz kirlenir diye düşünüyorum tabi akvaryum büyük ve genişse daha yavaş kirlenir ciddi anlamda pek bozulmaz[EDIT]Yami,2025-02-14 01:46:21[/EDIT]
Beğenenler: [T]254769,mehmetmtk[/T]
Gönderim Zamanı: Dün 01:46
Teşekkürlet yanıt için. Peki ne kadar sıklıkla vermeliyim. Şuan yavrulukta bulunanlara sabah günde 1 kez artemia 2 öğün de normal yem toplam 3 öğün şeklinde veriyorum. @yami[EDIT]mehmetmtk,2025-02-14 01:46:37[/EDIT]
Gönderim Zamanı: Dün 01:48
Ricalar balıklar lepistes ise benimde lepisteslerim var,şuan kullandığınız beslenme düzeni iyi bence ben artemiayı günde 3 kez veriyorum böyle devam edebilirsiniz isterseniz artemiayı 2 kez de verebilirsiniz
Artemia yavruların protein almasını sağladığı için hızlı da büyüyeceğini sağlar bence 3 kez bile verseniz iyi olur artemiayı
Artemia yavruların protein almasını sağladığı için hızlı da büyüyeceğini sağlar bence 3 kez bile verseniz iyi olur artemiayı
Beğenenler: [T]254769,mehmetmtk[/T]
Teşekkür Edenler: [T]254769,mehmetmtk[/T]
Gönderim Zamanı: Dün 02:19
[QUOTE=mehmetmtk]Dostlar kabuksuz artemia aldım yavrulukta bulunan yavrulara 5dk suda bekletip veriyorum ve yiyorlar ancak bundan sonra doğacak yavruların akvaryumda yavruluğa almadan büyük lepistesler ile doğal olarak büyütmeyi planlıyorum. Artemia dipteki yavrulara nasıl ulaştırabilirim. Büyük balıkların da tüketmesinde problem var mıdır? Yenmeyen artemia yemleri akvaryumda 1 hafta kalsa suyu ciddi anlamda bozar mı?
Bu soruları cevaplarsanız sevinirim.[/QUOTE]
Merhaba, sondan başlayayım değil bir hafta, bir günde bile yemler,her türlüsü bozulmaya başlar. Bir haftada ciddi zarar verebilir. Tankınızın hacmini, yavru sayınızı bilmiyorum fakat yemleme yaparken bir seferde yiyebilecekleri miktarı aşmayın. Hele ki ilk haftada elinizin tozu kadarı onlara yeter. Sık ve az vermeye gayret edin. Müsait durumda iseniz günde 6 keze kadar yemleme yapılabilir yavrulara. Burada gözden kaçmayacak nokta "az" olması. Başka yemler ile dönüşümlü olması bence daha sağlıklı, elinizde yavru için yem yoksa lepistes yemini iyice ezip ufalayıp da verebilirsiniz.
Artemia her boydan balığa verilebilir, büyüklerde yavrular gibi sonuç vermiyor ne yazikki. Defalarca yazıldığı gibi dişlerinin kovuğuna yetmiyor[;)]. Asıl tankınızda büyükleri yemlediğiniz anlarda artemiayı da verirsiniz artık kim ne kaparsa ,anaçların yemlerini de ufalayıp verdiğinizde yavruların şansı biraz daha artar.
Bu soruları cevaplarsanız sevinirim.[/QUOTE]
Merhaba, sondan başlayayım değil bir hafta, bir günde bile yemler,her türlüsü bozulmaya başlar. Bir haftada ciddi zarar verebilir. Tankınızın hacmini, yavru sayınızı bilmiyorum fakat yemleme yaparken bir seferde yiyebilecekleri miktarı aşmayın. Hele ki ilk haftada elinizin tozu kadarı onlara yeter. Sık ve az vermeye gayret edin. Müsait durumda iseniz günde 6 keze kadar yemleme yapılabilir yavrulara. Burada gözden kaçmayacak nokta "az" olması. Başka yemler ile dönüşümlü olması bence daha sağlıklı, elinizde yavru için yem yoksa lepistes yemini iyice ezip ufalayıp da verebilirsiniz.
Artemia her boydan balığa verilebilir, büyüklerde yavrular gibi sonuç vermiyor ne yazikki. Defalarca yazıldığı gibi dişlerinin kovuğuna yetmiyor[;)]. Asıl tankınızda büyükleri yemlediğiniz anlarda artemiayı da verirsiniz artık kim ne kaparsa ,anaçların yemlerini de ufalayıp verdiğinizde yavruların şansı biraz daha artar.
Beğenenler: [T]66766,Hüdai[/T][T]254769,mehmetmtk[/T]
Teşekkür Edenler: [T]254769,mehmetmtk[/T]