ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ehtiyar
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2505
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Ekim 2023 20:36
Son Ziyaret:
3 Saat 53 Dakika önce
Toplam Mesaj:
1690 [3.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
899 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Bozat
Doğum Tarihi:
25 Haziran 1963
Yaş:
61
İl:
Kocaeli
Meslek:
Emekli
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ahmet Bozat

SON 10 MESAJI

Akvaryum Hobisi Sohbetleri
Bu salyangoz familyası herhalde bizden yaşlı olduklarından sebep hayatta kalma becerileri müthiş, tecrübe konuşturuyorlar. Belki bir sene kova içindeki kumda kalıp suyu gördükten sonra canlandı, tanımlayamadığım salyangoz diye konu açmıştım [^_^]. Diyeceğim, kuru kumda ölmeyen sulu ortamda her koşulda hayatta kalmayı bilecektir.
Kirli Elyaf Suyu Akvaryuma Döküldü
Bazen olur, iş kazası, normaldir[;)].
200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım
Sivri, keskin kenarlı objeler her zaman her balık için risk taşır. Sakınmak lazım.
Azot Olan Gübrenin Yükselttiği Nitrat Nitrat Mıdır
[QUOTE=mrah]

Ufak bir duzeltme yapayim. Amonyum dusuk PH'ta stabil ve evet kismen guvenilir ama PH 7.5 uzerinde amonyak formuna donusur ve bu en tehlikeli formdur. Arkasindan daha az tehlikeli nitrit ve en az tehlikeli nitrat gelir. Bu yuzden PH dusuk olsa bile amonyum'un tamamen zararsiz oldugu soylenemez. Nitekim, iyi bir filtrasyona sahip olmak istememizin asil onemi burada.




Hayir bilemeyiz. Cunku N azot demek, nitrat degil. Bunu ureticiye sormadan bilemezsiniz. Cunku amonyum nitratta bir azot kaynagi ve suda cozulebilir, urede ayni sekilde, potasyum nitrat, magnezyum nitrat, kalsiyum nitrat ve niceleride ayni sekilde. N yazan gubre nitrati gercekten arttirirda diyemeyiz. N yani azotun kaynagi onemli. Ama gunun sonunda, nitrifikasyon bakterileri araciligi ile direkt dozlamada olmasada Nitrat'i arttirir evet. Yani tanka dozlanan azot, gunun sonunda Nitrat azotuna donusur. Ha tabi bir de denitrifikasyon kismi var orasi da ayri. O da artik azot gazina donusme kismi.[/QUOTE]
Üstadım işin o kısmının elbette farkındayız, oturmuş düzenli bir tankta gübre girişi var ve nitratı üst sınırdan okumamızın sabeplerini bulup indirebilirmiyiz uğraşı içindeyiz. En azından benim anladığım bu yönde.
Azot Olan Gübrenin Yükselttiği Nitrat Nitrat Mıdır
[QUOTE=KaanE]

Şuan dozlamayı çok düşük yaptığım için benimde yosun sorunu yok. Hatta en ufak bir yosun yok. Ne camda ne dekorda. Işıkta az. Aslında ellememe, ekstra bir şeye gerek yok. Ama sırf işin merak yönü de var. Yani gübredeki N, test ölçüm kiti, nitrat ilişkisi vs.



O da riskli. Benim kullandığım kuru bambular suda çürümüştü ve suyu zehirlemişti. Tüm tetralar ölüyordu az kalsın. Bütün tank iptal olmuştu. Kokuyu tarif edemem zaten. Amonyak, metan, lağım falan parfüm yanında. Öğüre öğüre temizlemiştim. [/QUOTE]
Elbette hepimiz kendi penceremizden bakıyoruz [;)]. Benim ışık kuvvetli, co2 desteği de var o yüzden biraz bıçak sırtı. Yaşadığınız kötü deneyim oldu bitti, onun koşulları vs farklıydı, mazide kaldı demek lazım. Şöyle birşey önereyim, ayrı olarak potasyum verme olanağınız varsa, ek olarak girin. Bitki büyümesi hızlanacağından belki ortamdaki azotu daha fazla kullanıp testlerde daha düşük çıkması sağlanabilir. Tabii kademeli olarak arttırmak lazım.
200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım
[QUOTE=Tataaa4325][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253994/060420250012331.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253994/060420250012531.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253994/060420250013271.jpg[/IMG]
Böyle bir dekorasyon yaptım[:)][/QUOTE]
Sade ve güzel olmuş. Önümüz bahar biraz dağ bayır gezdiğinizde arayan gözlere neler takılacak şaşıracaksınız.
Azot Olan Gübrenin Yükselttiği Nitrat Nitrat Mıdır
Ahmet hocamın yazdıklarının üstüne; bildiğiniz karma canlı doğuranlar tankımda, ki 1.5 yıl oldu sanırım, dıy gübre kullanıyorum. Potasyumu üst sınırdan hatta üzerine ekleyerek, demir ve mikroyu alt sınırdan, fosfatı alt sınırın 3/2si verip, nitrat hiç kullanmıyorum. Bitkiler bol ve sağlıklı fosfatı biraz arttırıp hadi birazda nitrat gireyim dediğim her seferinde sakal vs yosun sorunum çıktı. Bunu da deneyim olarak aktarayım dedim. Net olarak benim tankıma nitrat gübresi verilmiyor ve problem olmuyor. Şunuda belirteyim ölçümlerinde mutlaka nitrat çıkıyor. [EDIT]Ehtiyar,2025-04-06 01:03:13[/EDIT]
Azot Olan Gübrenin Yükselttiği Nitrat Nitrat Mıdır
Gübrenin içindeki büyük ihtimal amonyum, üreticinin sitesinden kontrol edebilirsiniz. Azot olarak gübredeki oranı belirtiyordur. Burada sizin kit amonyumu ve nitratı birlikte tek olarak mı okuyor yada amonyum/azot döngü sayesinde hemen nitrata dönüşüp yüksek çıkmasına mı sebep oluyor. Kafanızı karıştıran bu sanırım. Amonyum canlılar üzerinde toksik etkiye sahip değil, eğer nitrat yükselmişse bunu farkederdiniz sanıyorum balıkların vs tepkilerinden. Son olarak gübrelemeyi her koşulda 20-50 ppm aralığını geçmeyecek şekilde düzenlemeliyiz diye düşünüyorum.
Çaydan Topladigim Bitki
Merhaba, maalesef bilemiyorum türünü. Umarım eklemeden önce dezenfeksiyonunu iyice yapmışsınızdır.
Azot Olan Gübrenin Yükselttiği Nitrat Nitrat Mıdır
Merhaba, benim bildiğim azotun herhangi bir toksik etkisi yok. Zaten hava dediğimiz ortamın neredeyse %70i azot. Oksijen vb gibi oda su içinde eriyordur. Etkileşimde önemi olmadığından kimse ölçmüyor [:)]. Sizin testte nitratın yüksek çıkması azot sebebiyle değil. Başka faktörlere odaklanın. Canlı yükü farklı olabilir, verdiğiniz gübredeki nitrat konstrasyonu yüksektir vs. Yine benim öğrendiğim kadarı ile bitkiler azotun nitrat formunu en son kullanıyor; amonyum, amonyak hatta azot önce emiliyor nitrata sonra sıra geliyor. Bir de bu yönüyle inceleyin efendim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.