ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ehtiyar
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3416
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
42 dakika önce
Toplam Mesaj:
2131 [3.10 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
559 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Bozat
Doğum Tarihi:
25 Haziran 1963
İl:
Kocaeli
Meslek:
Emekli
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ahmet Bozat

SON 10 MESAJI

Psikoloğum
[:nazar:], şu kenarda dursun bakalım.
Siz de aynı, neye düşmüşsünüz diyeyim bilemedim. Tankların yaşları 1,5 ve 1, gün, hafta, ay, yıl, asır[:?]
200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım
Eşelemede pek sorun olmuyor, yukarılara oksijensiz bakteriler yok çünkü, ama bazı psikopatlar var kendini müteahhit sanıyor. Sabah bir bakıyorsun bütün kumu almış öbür köşeye yığmış. O türden balık bakacaksanız kumu ne kadar kalın yaparsanız yapın beklentiniz olmasın. Tam tersine oturmuş bir kumunuz varsa bu türlere yönelmeyin.
Merhaba, bugün zor bir gündü. Hastane, dişçi, cenaze...
Ata bey, Orhan bey yazmış zaten, o profille olmaz kesinikle. Bezelye yiyor mu, maşallah.
[QUOTE=K0L0Ni]
Çok sevindim o halde [:)] Işık oralara ulaşmadığı için gözükmüyor ama yarın foto atayım.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/264619/210820251016491.jpg[/IMG]

Kum bazı yerlerde böyle 7-8 cm'lere kadar yükseliyor. Arkadaki mağaraların derin olması için böyle yapmıştım. Bu öbeklerden yan camda yok ama ön dolu, ben o yüzden alg gibi düşünmüştüm. Anaerobikler mi bunlar[:tel:]

Hatta kum 10cm'ye kadar yükseliyormuş, akvaryum 4 cm içerdeymiş ben 1.5 falan sanıyordum. (cam 1 cm)

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/264619/210820251025451.jpg[/IMG]

Not: akvaryum tıkabasa dolu değil, elime geldi sıpalar[:3][/QUOTE]
Onlar elbette bakteri oluşumu fakat anaerobik mi bilemem. Şöyle bir durum var, kum kalınlığı mümkün olduğunca fazla olmalı 8,10,14 cm gibi. Kumun üzerinde oksijen soluyan bakteriler kolonileşip çoğaldıkça diplere doğru önce hem oksijen hem nitrat soluyan bakteriler oluşmaya başlıyor. Bunların toplamının faaliyeti neticesinde kumun alt tabakalarına giden suda oksijen kalmıyor ve nitrat soluyan, azot olarak atık bırakan bakteriler yani sizin bahsettiklerizin devri başlıyor. Bu süreç uzun, 6,8,10 aylardan bahsediyoruz başlangıç için. Yine bunların yanında kükürtlü alg-bakteri oluşumları da başlıyor. Kumun karıştırılmasının önemi bu. Çünkü oksijenle buluştumu sülfür-sülfit bileşikleri, hidrojen sülfür gazı çıkıyor ve zehirli. Sülfürlü poülasyona benden bir örnek:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240932/210820251754101.jpg[/IMG]
Kumda böyle yeşil bölgeler görürseniz sakın dokunmayın, bırakın kalsın.
Buyüzden kumu kazan canlılar varsa frontoza gibi, ya hiç olmaz yada sonuçları ölümcül olabilir.
Pratikte ne faydası olacak dersek sudaki nitrat miktarını azaltacağı için daha geç su değişimi ihtiyacı olacaktır, filtremin biyolojik gücü yeterli mi diye düşünmeyeceksin falan. Benim gibi, ben suyumu her hafta değişirim arkadaş modunda iseniz kafanız çok daha rahat olacak.
En azami faydanın bitkisiz ve canlı yükünün az olduğu tanklarda alınabileceği kanaatindeyim. Bitkiler bol olunca direk amonyağı onlar tüketmeye başlayacağına bakterilerin rolü tali kalacak.
Dağınık kafayla aklımda olanı yazdım, eksik yanlış yazdığım varsa ustalar düzeltsin lütfen.
Ata bey sizin konunuza bodoslama dalındı fakat size de fayda sağlar diye umuyorum, bu nedir arkadaş derseniz bir daha sözünü etmeyiz.

Görüntü çok fena olmuş ama anlaşılır umarım.
Yeni Akvaryum
Kısadan, saç yosununu düşmanıma vermesin. Onunla başedecek hayvan yok, boynuzlu nerite denmişti pek işe yaramadı. Vatozlar hiç bulaşmıyor bile, Excel, aydınlatmayı azaltma, mekanik temizlik ve en önemlisi mosslara hidrojen peroksit banyosu ile kurtuldum. Mossların içinde çoğalıyorlar en fazla, akıntısız yerde yatak yapıp uzadıkça salıyorlar tankın içine kendilerini kısmet nereyeyse. Bir tane bile görseniz hemen alın derim can sıkıyor sonra.[EDIT]Ehtiyar,2025-08-21 01:05:19[/EDIT]

Bildirim göndermeyi unuttum sanırım.
[QUOTE=K0L0Ni]

Ahmet bey bu kumun altındaki siyahlaşmayı ben alg olarak düşünüyordum. Cikletlerim olduğu için hiç rahatsız olmuyordum ama tahminim de alg oldukları yönündeydi. Bu tür sarı-kahve-siyah öbekler (kumun altındaki) bakteri kolonileşmesine mi işaret ediyor?[/QUOTE]
Aynen öyle, yeterli kalınlığınız ve bolca şansınız varsa oksijensiz ortam bakterileri oluşmaya başlar zamanla, tankın oturmasında yeni ve sağlam bir aşamaya geçilmiş olur.
[EDIT]Ehtiyar,2025-08-21 00:21:16[/EDIT]
Keratayı yapacak bir şey yok,ışığı biraz geç kapat gezinsin en fazla.
Kumun en altındaki kahve-siyahlaşmaya başlayan bölge tabanın oturmaya yani kolonileşmeye başladığına işaret ediyor. Zamanla dahada artacak kumun daha değerli olacak [:3].
Yeni Akvaryum
Şimdi, işin en doğrusu için "darkura" Mustafa hocaya müracaat etmek gerekir. Hacme, bitki özelliğine, lümene, kelvine ilh. başvurarak bilimsel ve doğru anlatıyı onlar yapabilir. Ben ancak penceremden doğru bilip uyguladıklarımı aktarıyorum. Sanırım benim kurulumlarıma göz atma fırsatınız olmuştur; destekli ve desteksiz olarak hiçbirinde günlük aydınlatma 8 saati bulmadı. Başlangıç hep 4 saattir bir aydan falan sonra yavaş yavaş arttırdım. Şimdiki fanus da bu şekilde devam edecek.
Zannediyorum Kaan bey Excel katkısını kullandığını atladı yazarken, küçük ama önemli bir ayrıntı.
Yukarıda pipo filtreden konu geçerken mekanik temizlik söz konusu oldu sanırım; bu da yanlış bilgi pipolar mekanik filtreleme yapamaz, katı partikül, tortu vs tankta kalır.
Herkese keyifli dertsiz hobiler dilerim efendim.
Bunlar Karides Dışkısı Mı Sizce
Ben emin olamadım zaten, şüphemi belirttim. Fotoğraflar özellikle benim için yanıltıcı olabiliyor, yardımcı olamadım geçmiş olsun efendim.
Bunlar Karides Dışkısı Mı Sizce
Merhaba, sanki diatom gibi, yeni tank olduğundan belki ben öyle hissettim. Beyaz kumda çok daha belli oluyor diatom başlangıcı. Bir diatomu araştırın, yakından kendiniz gözlemleyebiliyorsunız. Eğer öyle ise tank geliştikçe kendiliğinden kaybolacaktır, kumda sarılık kalacak tabii biraz.
Karideslerim Mantar Kaptı
[QUOTE=fishhyy]
Belli bir yaşın üzerindeki insanların da huysuzluğu hiç çekilmiyor doğrusu.[/QUOTE]
Konu sahibinden özürler dileyerek, ( konuyla ve derdinizle tamamen alakasız çünkü) hangi yaş aralığındaki insanların huysuzluğu çekilebilir oluyor, merak ettim. Belirtileri ile yazarsanız yaşını tespitte faydası olur sanırım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.