ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
Crixus
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
06 Aralık 2010 22:27
Toplam Mesaj:
26 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Polat Bayramoğulları
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Polat Bayramoğulları
SON 10 MESAJI
Discus yem sorunu.
Yardım eden herkese teşekkür ederim tubiflex verdim ve artık her türlü yemi yiyorlar çok teşekkürler .
Yardım eden herkese teşekkür ederim tubiflex verdim ve artık her türlü yemi yiyorlar çok teşekkürler .
Discus yem sorunu.
Crixus 2010-11-26 00:00:15
İç parazit olduğunu sanmıyorum beyaz dışkı yok düzgünler ama yem yemiyorlar bi ağızlarına basket atmayı denemediğim kaldı.İşin kötü yanı hiç bir belirti göremiyorum gayet sağlıklı duruyorlar.Fakat bu aralar baya bi ürkekler ve onları ürkütçek hiç bir durumda yok halbuki.
Discus yem sorunu.
Balıklar 1 aydır bende ısı 29 derece yanında 10 adet limon tetra besliyorum günde %10 dip çekimi yapıyorum.Akvaryumum 100x60x50 boyutlarında bitkili akvaryumda bakıyorum.Balıkları kesinlikle strese sokacak bir şey yapmıyorum zaten renkleri çok canlı ve güzel.Balıklardaki sorun yeni çıktı 5 gündür 2 tanesi hiç yem yemiyor.Suda bi sorun yok arıtılmış su koyuyorum akvaryuma.Yem yemeyen balıkları aldığım arkadaş sera discusla beslediğini söyledi bende sera discus ve bir sürü yem aldım ama yemiyorlar.
Balıklar 1 aydır bende ısı 29 derece yanında 10 adet limon tetra besliyorum günde %10 dip çekimi yapıyorum.Akvaryumum 100x60x50 boyutlarında bitkili akvaryumda bakıyorum.Balıkları kesinlikle strese sokacak bir şey yapmıyorum zaten renkleri çok canlı ve güzel.Balıklardaki sorun yeni çıktı 5 gündür 2 tanesi hiç yem yemiyor.Suda bi sorun yok arıtılmış su koyuyorum akvaryuma.Yem yemeyen balıkları aldığım arkadaş sera discusla beslediğini söyledi bende sera discus ve bir sürü yem aldım ama yemiyorlar.
Discus yem sorunu.
Arkadaşlar yardımınız lazım 2 tane discusum katiyen yem yemiyor, bu gün 5 çeşit yem aldım,tetra discus, tropical discus d-allio plus,sera discus,tropical discus d-50 plus ve spectrum discus ama onları da yemiyorlar ne yapabilirim lütfen yardım edin.onurdemirbala 2010-11-25 17:05:57
Arkadaşlar yardımınız lazım 2 tane discusum katiyen yem yemiyor, bu gün 5 çeşit yem aldım,tetra discus, tropical discus d-allio plus,sera discus,tropical discus d-50 plus ve spectrum discus ama onları da yemiyorlar ne yapabilirim lütfen yardım edin.
Discus bakımı..
Işık yansımasınıda keseceğinden balıklar daha mutlu olur .Dediğim her şey yetişkin bir discusun bakımı hakkında doğru bilgilerdir.
Işık yansımasınıda keseceğinden balıklar daha mutlu olur .Dediğim her şey yetişkin bir discusun bakımı hakkında doğru bilgilerdir.
Discus bakımı..
Haklısınız zaten benim verdiğim bilgiler yavru dan çok yetişkin discus beslemeye yönelik bilgilerdi.Yetişkin discuslar bitkili akvaryumlarda daha rahat eder ondan bitkili akvaryum önerdim.Siyah fon konusunda ise ışığın yansımasından çok görselliği çok arttırdığından tavsiye ettim.
Haklısınız zaten benim verdiğim bilgiler yavru dan çok yetişkin discus beslemeye yönelik bilgilerdi.Yetişkin discuslar bitkili akvaryumlarda daha rahat eder ondan bitkili akvaryum önerdim.Siyah fon konusunda ise ışığın yansımasından çok görselliği çok arttırdığından tavsiye ettim.
Discusların sürtünmeleri hk.
[QUOTE=fisherman]
onurdemirbala 2010-11-12 00:30:58
[QUOTE=fisherman]
Muhammet bey merhaba, sürtünmelerini sebebi parazitlenme, tabi burada parazitlenme derken, ısı düşmesi + dipte kum olması, ısıyı 31c.dereceye sabitlemenizde yarar görüyorum. bu ısıda bir gün sonra kendilerini kuma vb.şeylere sürtünme yapıyorlarsa camacam tanka dönün.
[/QUOTE]Isıyı 31 dereceye alırsa 2 güne o akvaryumda bir tane bitki kalmaz hepsi erir.
Discus bakımı..
Merhabalar arkadaşlar size discus bakımında yapılan büyük hatalar ve ölümle sonuçlanan hataları düzeltmeniz için size elimden geldiğince yardım etmek istiyorum umarım bu konunun size faydası olur.
Merhabalar arkadaşlar size discus bakımında yapılan büyük hatalar ve ölümle sonuçlanan hataları düzeltmeniz için size elimden geldiğince yardım etmek istiyorum umarım bu konunun size faydası olur.
Öncelikle herkesin şu çok sorduğu soru ne kadar sıklıkla dip çekimi yapmalıyım ne kadar su değişimi yapmalıyım.Su değişimleri uzun sürede çok su değişiminden mesela haftada % 50 olacağına kısa sürede az olmalı mesela günde &10 olmalıdır.Akvaryumunuzun hacmini hesaplamak için akvaryum.com un çok güzel bir bölümü vardır http://www.akvaryum.com/Hesaplayici/hacim.asp bu linkten ulaşabilirsiniz hacminizi burdan öğrenerek %10'nu nu hesaplamanız yeterli.Kesinlikle ihmal edilmemesi gereken bir konudur.Akvaryuma ekliceniz suyu sabahtan hazırlayıp dinlendirmeniz lazım.Ekliyeceğiniz suyun ısısını akvaryumun ısısına eşitleyip akvaryuma koymanız gerekir yoksa ani ısı değişimlerinde ortaya çıkan hastalıklarla başınız çok derde girer.
2. si discus neonlarla yaşar diyenleri dinlemeyin kesinlikle discuslar her gün 1 er 1er afiyetle yerler neonlarınızı.İlla neon besliyecekseniz limon neonla barışcıl yaşarlar kesinlikle birbirlerine zararları yoktur.Discusları cama cam akvaryumda bakmayı pek tavsiye etmiyorum neden derseniz amazon nehri bitkilerle dolu uzun bir nehirdir.Bitkiler onları doğal ortamında hissettir ve rahatlatır kum olarak midye kırığı gibi suya salınım yapan kumlar yerine siyah kumu öneririm böylece discuslarınızın güzel renkleri çok güzel ortaya çıkar ve süper bir görüntü ortaya çıkar.
Arka fon ise siyah olmalıdır böylece ışık yansımaz ve balıklarınız korkmaz hem dediğim gibi balıkların rengi ortaya çıkar.Akvaryumunuza alacağınız balıkların hepsini bir yerden almanızı tavsiye ederim ama eğer farklı yerlerden aldıysanız aldığınız balığı bir karantina tankında 1 hafta incelemeye alın aksi taktirde benimde başıma geldiği gibi yeni aldığınız balık bütün balıklarınızı hasta edebilir.
Akvaryumunuz kesinlikle kapaklı olmalıdır discuslar her an en küçük bir korkusunda bile akvaryumunzdan sıçrar benim balıklarım hep sıçrayıp kapağa çarpıyorlar.Kapak olmasa balıklar Allah kerim .
Discusları haftada bir menüsünde özel bir mama tavsiye ederim.Kereviz olabilir dana yüreği olabilir.Eğer aldığınız balık canlı yeme alışmışsa bu biraz sorun yaratır yapmanız gereken mesela dana yüreğinin içine kuru yem koyup balığı kuru yeme alıştırmaktır.Bu süreç 2-3 hafta sürebilir.
Suyun ısısı bitkili akvaryumsa 28 derce olmalıdır eğer ısı artarsa bitkileriniz erir.Eğer cama cam akvaryumda besliyorsanız ısı 31-32 derece discusun en sevdiği ısıdır ve bu ısıda çok mutlu yaşarlar
Size elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım umarım faydası olur balık kayıplarınız en aza inip sizi hobiden soğutmaz.Sağlıklı balıklar dilerim.
Discus Bitki Akvaryumu
[QUOTE=tatalevo] Arkadaşlar discus akvaryumunda su değişimi hangi sıklıkta ve ne kadar olmalıdır? Bende orta büyüklükte 2 adet discus var. 288 litrelik akvaryum. Dış filtrem fluval 405. 10 adet neon, 3 adet ramirezi ve 4 adet de çöpçü balığı var.
Ben haftada bir 40 litre değiştiriyorum acaba uygun mudur?
[/QUOTE]
[QUOTE=tatalevo] Arkadaşlar discus akvaryumunda su değişimi hangi sıklıkta ve ne kadar olmalıdır? Bende orta büyüklükte 2 adet discus var. 288 litrelik akvaryum. Dış filtrem fluval 405. 10 adet neon, 3 adet ramirezi ve 4 adet de çöpçü balığı var.
Ben haftada bir 40 litre değiştiriyorum acaba uygun mudur?
[/QUOTE]
Nereden başlasam bilmiyorum çok fazla hata yapmışsınız.Önce dip çekimi uzun sürede çok su değiştirileceğine kısa sürede az değiştirmelisiniz günde %10 uygun olur.Neonlar discuslarla uyumlu yaşar lafı büyük bir yalandır kardinal ve tetra neon varsa discuslar onları siz fark edene kadar 1er 1 er afiyetle yer.Size limon neon öneririm onun dışında neon olmaz.Çöpçü geceleri çok hareketlidir discusları çok rahatsız eder.Ramirezi zaten kesinlikle olmaz onları çıkartın size bunları söyliyebilirim şimdilik.
Solungaç Paraziti hakkında
Benim de discuslarım da çok ilginç bir solungaç hastalığı var.Bir solungaçları açık öbürü kapalı oluyordu.Renkleri aşırı kararmıştı bu gün akvaryumcudan baktopur ilacından aldım günde 35 damla damlatıp %10 su değişimi yapıyorum balıklarım çok düzeldi bu tür sorunları olanlara tavsiye ederim çok işe yaradı.
Benim de discuslarım da çok ilginç bir solungaç hastalığı var.Bir solungaçları açık öbürü kapalı oluyordu.Renkleri aşırı kararmıştı bu gün akvaryumcudan baktopur ilacından aldım günde 35 damla damlatıp %10 su değişimi yapıyorum balıklarım çok düzeldi bu tür sorunları olanlara tavsiye ederim çok işe yaradı.
SON MESAJLAR
- Akvaryum Bitkileri Güneşe Döner Mi TuRKeR, 17:52
Bitki Akvaryumları Genel - Bitki Kararı Muhammedbedri, 17:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni 56 Litrelik Nano Deniz Akvaryumu Praton, 17:27
Deniz Akvaryumları Genel - Cüce Amerikan Dünyası Fatih96, 17:21
Güney Amerikan Cichlidleri - Aqua Led Mi Orion Led Mi? 1Balikci, 17:10
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Kayalık Akvaryum: Amatör Dokunuş “tanganyika” 1Balikci, 17:00
Akvaryum Tanıtımı - Pipo Filtre Önerisi aqua39, 16:57
Filtreleme Seçenekleri - Molim Tahmini Ne Zaman Doğurur Orhan76, 16:45
Canlı Doğuranlar - Eheim 300w Isıtıcı Lovelepistes, 16:34
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Akvaryuma Mini Taş Yapıştırma MasterChiefHakan, 16:33
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Lepistesler Ve Yavrular İçin Kurduğum Akvaryum burakbyrs, 16:26
Canlı Doğuranlar - Taş, Kaya Tanımı. Orhan76, 16:03
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 380 Lt Oranda Akvaryumu Icın Dıs Fıltre Önerisi neomeo, 16:01
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beta Balığımın Rengi Değişti Beytullahylldz, 16:00
Yeni Üye Forumu - Cam Kazıyıcı Set SaRCoPhiLiuS, 15:58
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Kurt!gibi Bir Şey alaladee, 15:27
Akvaryum Dünyasından Haberler - Bir Zamanlar Keyhole Vardı - Ne Oldu? KartalŞafak, 15:24
Güney Amerikan Cichlidleri - Akvaryum Test Kiti scorpion26, 14:24
Malzemeler ve Yemler Forumu - Kılıçkuruk Hamile Mi Muhammedbedri, 14:16
Yeni Üye Forumu - Endler Koleksiyonum Köroglu.88, 14:01
Canlı Doğuranlar - 96 L Akvaryum Tasarımı Serdariekrem, 13:52
Akvaryum Tanıtımı - Betta Akvaryumum İçin Görüş Almalıyım bendeniztayfun, 13:40
Yeni Üye Forumu - Manado Toprakta Renk Değişimi TuRKeR, 13:34
Hastalıklar ve İlaçlar - Mayalı Sistem Co2 İşe Yarıyormu? ercane, 13:27
Yeni Üye Forumu - Bambu Muhammedcay, 12:56
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Akvaryumum İçin Önerileriniz Nedir Muhammedbedri, 12:38
Yeni Üye Forumu - Frontosalarımda Görme Sorunu ttmantt, 11:25
Hastalıklar ve İlaçlar - Vallisneria Spiralis (saz) Ve Saksı SaRCoPhiLiuS, 11:09
Bitki Akvaryumları Genel - 2 Frontoza Erkegım Birbirini Kovalıyor Orhan76, 10:20
Yeni Üye Forumu - Sobo Sf-550f Dis Filtre Cerceveli Akvaryuma Olurmu neomeo, 10:16
Filtreleme Seçenekleri - Lepistes Renk Değişimi Aguamentist, 10:05
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Lepistes Akvaryumum Tortuga4, 09:57
Akvaryum Tanıtımı - Biyolojik Filtre neomeo, 09:55
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Böcek Malikanesi Busra1753, 08:30
Akvaryum Tanıtımı - Su Küfü Ve Alg Biyofilmleri - Beyaz Pamuklanmalar bendeniztayfun, 06:33
Makaleler ve Tercümeler - 4 Aydır Geçmeyen Su Bulanıklığı. ballantines, 06:19
Yeni Üye Forumu - Karideslerle Tecrübesi Olan Arkadaşlar Var Mı? HOPPALA, 01:36
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepistes Akvaryumum Tortuga4, 01:30
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Bitki Önerisi KaanE, 01:28
Yeni Üye Forumu - En güzel fotoğraflarınızı gösterin bendeniztayfun, 23:39
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Balığımın Yanağında Çok Büyük Bir Şişlik Var Ömer t, 23:27
Hastalıklar ve İlaçlar - 90 Litre Tank Dış Filtre Tavsiyesi (2024)* koray ulusoy, 23:05
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kütüğümdekiler Nedir ? Mirza Adar, 23:03
Yeni Üye Forumu - Japon Balıkları İçin Hangi Renk Işık Kullanmalıyım Taha Yanık, 23:00
Sazansıgiller - 11cm Senegal Bişiri-12cm Erkek Anaç Portakal Cikle xellence07, 22:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dişi Frontozam Neden Böyle Oldu Berke.., 22:15
Yeni Üye Forumu - Baliklar Asagi Bakıyor Mertkaandoruk, 22:08
Yeni Üye Forumu - Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin Mertkaandoruk, 22:05
Yeni Üye Forumu - 30* Nano Kurulum Süreci Mirza Adar, 21:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bulanik Su Emreözamisos, 21:48
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Komple Set heydu 17:51
- Leptosoma Kitumba Firefighter 17:50
- Albino Nigripinnis Firefighter 17:50
- Eheim Compact 600 Ve 300 Kafa Motor- Ada 6'lı Co2 Ramboy 17:47
- Eheim Ecco Pro 300 Ve Chrome Pipe Aporetti 17:41
- Akvaryum Ve Malzemeleri AquaPuella 17:38
- Kepçe - Moss Teli AquaPuella 17:38
- Sakura Karides Mavi Karides Katil Salyangoz Rocky Volkan 17:21
- Anubias Bucelandra Rocky Volkan 17:21
- Akvaryum Malzemesi Rocky Volkan 17:21
- Apistogramma Agassizii Double Red yamansengonca 16:56
- Cryptocoryne W. Brown Large Saksı ballantines 16:42
- Anubias Çeşitleri (broad Leaf, Nana , Petite) ballantines 16:42
- Amazon Kılıcı teksel 16:42
- Eheim Isıtıcılar,sobo Armatür,sump Ve Dalga Motoru Burak PEKDEMİR 16:35
- Malawi Erkekler,protomelas Steveni Taiwan,fryeri Burak PEKDEMİR 16:35
- Eheim, Tetra, Haqos Kaliteli Malzemeler muratdeg 16:24
- Black Flame Wood cagdas_0606 16:20
- Co2 İndikatör Set cagdas_0606 16:20
- Fahaka Puffer etotek 16:09
- Co2 Regülatör Set egedin 16:00
- Lepistes Özel Türler (stok Listesi Eklenmiştir) serkancilek 15:39
- Gübre Çeşitleri, Ve Malzemeler Balikcidede 15:32
- Bitki,karides ,ö.t.lepistes,vatoz,salyangoz,s.pire Balikcidede 15:32
- Camberellus Diminitus Cüce Kerevit Balikcidede 15:32
- 100x50x50h Cm Cama Cam Akvaryum Balikcidede 15:32
- 2 Litre Co2 Karbondioksit Tüp Serdariekrem 14:51
- 2 Adet Erkek Tam Damızlık Gökkuşağı Serdariekrem 14:51
- Super Red / Lda16 / L144 Siyah Tül Kuyruk Vatoz kopruluonur 14:35
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 14:35
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 14:35
- Leptosoma Kitumba Yavrular koyu 14:03
- Akvaryumu Boşaltıyorum Son 4 Adet Frontoza ferhattt 14:03
- Siyah Calvus (black Kameron) mercedesclk 13:36
- Bitki Çeşitleri emreemin 12:52
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 12:52
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 12:52
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 12:52
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 12:52
- Adwa Tds Metre Ve Ph Metre ootkn 12:49
- Profıl Akvaryum Altlıgı Masa ootkn 12:49
- Altın Kafa Melekler Tekin35 12:41
- Sıfırürün/ Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemesi asliaral 12:20
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 12:14
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 12:14
- Aquael 30lt Ve 70lt Akvaryum + Sunsun Dış Filtre Iebowski 11:51
- Bitki , Sıvı Gübre , Akadama Toprak , Ramshorn CevdetSERBEST 11:46
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 11:46
- Moli Plati Gold Barbus Neon Blue Lepistes CevdetSERBEST 11:46
- Velifera Yavrusu (otobüs İle Gönderim Var) MertSoyumert 11:30
KULLANICILAR
- 159 Online Kullanıcı, 85 Üye
Online Kullanıcılar
AmatorAkvryumcu,
Furkanzkafka,
Beytullahylldz,
burakbyrs,
Tayfun.simsek,
emrbrcn,
Ankaragucu,
serdar131977,
HaydarGul,
Şahinöztürk,
mimar55,
kdrackgz,
MiSoSiKiaN,
kaygsz50,
Guclu18,
Hidro Dinamik,
Balikcidede,
Golgeci,
kimyager16,
KartalŞafak,
darkaura,
osmandbnl,
djgkey,
BoZeY,
Muhammedbedri,
Atakandro,
Akax,
Ebubekir ATAR,
Ehtiyar,
darkLightning0,
Fatih96,
H.polat,
Koksal Gurkan,
Alikevicius43,
-RBG-,
valarmorghulis12,
Mali89,
EmreCev,
mitii,
arapaima,
DTxLorD,
KaanE,
ekmbr,
sakal34,
Eymenkali,
MertHktn34,
İskorpit,
reprise,
umut353535,
scrap,
Brdk64,
smttsc,
Praton,
maydo72,
Başak u,
Ankk,
cpu1803,
ali gül,
Rocky Volkan,
diaslayt,
Doğasa,
34hakanay,
ahmetfiratozkaya,
scorpion26,
ozgurtpcogl,
ZET,
chapi,
Mirza Adar,
Tortuga4,
Drfish,
MehmetSerkan,
akandemir1,
Talha60,
serserimayin88,
Hakko74,
Bora Bey,
Enyaler12,
1Balikci,
joko29,
rebelde,
emreulan,
kolombo_449,
Lepistes..,
Gokalpp,
Barış18,
pasahan620,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.