ÖZELLİKLER
BİLGİLER
İMZA
SON 10 MESAJI
Arkadaşlar bu balıkları fo alıp besleyenler kesin kayıp vermişlerdir,bunun sebebi firmaların bu balıkları direk gölden getirmeleri tabi istisnalar haric.akvaryuma alışması cok zor,zoru başarıp yavru alan arkadaşlar ise bu emek karşısında elbet ödülünüde almak istiyecektir,benim tavsiyem yavru alınması ve beslenmesi.yavru alıpta besleyen arkadaşlar fazla bi sorun yaşamadan yollarına devam ediyolar.buda adama inalınmaz bi haz veriyor,saygılar...
Ne yapalım arkadaşlar ben bu balığı seviyorum,ucuz yer varmı onu deyin varsa o zaman ordan alalım fiyatta düşmüyo.kusura bakmayın ben bu balık ne olursa olsun sevdiğimden aldım,evet pahalı fırsat felan bende biliyorum fırsatcılık ama kimse bu balığı ucuzada verdiğini ne duydum nede gördüm,eğer varsa söylerseniz memnun olurum....
Anlatmaya calıştığımda aynen buydu, recai bey..Herkes kendi akvaryumunda bi deney yapar gibi yaşar bu balığı fakat hata yaptığında çok geç kalmış olur bence bu balık doğru bakıldığında kaya gibi sağlam ufacık bi hatada da bebek kadar narindir. ağzınıza sağlık ...
Akvaryumu bikere kurun cok ama cok gerek duymadıkca müdahalede bulunmayın,yemleme pilanı cizin ve ona riyayet etdiğiniz sürece hiç bi sıkıntı olmayacaktır.özellikle kaya bol koymalısınız.akvaryumunuza en fazla 2 erkek,dişi 8veya daha fazla olursa mükemmel bi ambuyans yakalamış olursunuz.balıkları bikere ekleyin bidaha balık eklemeyin.sağlıklı balıklar.
Kısaca tropheusun bütün türleri cok güzel,
Bende nefret ediyorum;elimdeki bitsin bidahada vermem serayla tropikolin Grenulgreenleri.
Ben sabahları sera flora,tropikal süprina süper forte flagi,tetra vega,akşamları ise danichi veggie fx ,danichi veggie deluxe,nls thera +A,NLS formila,jbl nova rift,tropikal süprina süper forte granül ısalatarak,haftada bi kerede sera sprüna tablet veriyorum.
Ayrıca size tavsiyem
Selim bey cok teşekkür ederim bu konudaki bilginizi paylaştığınız için.ben bu konuyu tartışma konusu olsun diye yazmamıştım sadece başımdan gecen ve yaşayan biri olarak deneyimimi anlattım elbet bu deneyimim başkaları icin farklı kabul edile bilir,sadece benim anlatmaya calıştığım bülent beyin başkalarının deneyimini yok sayması ve kendi deneyimi varsa onu paylaşmaması,benim yorumumu kendi deneyimiyle eleştire bilir.buna bişey diyemem.sizin ve bülent beyin anlattıklarını bende biliyorum,bilmek cok ayrı ama yaşayıp gömek cok farklı.bu bilgilerimizi kullanmıyorum anlamına gelmesin bilgilerin eşiğinde bu türü beslemeye calışıyorum.
Bülent kardeşim,insanlar bu zevki hobi olarak yapıyolar ve sık sık olması neden? bana bu soronun cevabını verirseniz memnun olurum. Ve insanlar 5 kez yem verecem gözeltleyecem diye,akvaryumun başındamı uyumaları gerekiyo,böyleyse kimse bu hobiyi yapmaz cünkü bikar,veya başka işi olmaması lazım bizlerde biliyoruz bağısak sistemlerinin nasıl oluşunu,az çok. Ama deneyim olarak gördüğüm bu. Bu deneyimimi paylaşmanın neresi kötü,bu fromda bi kişi cıksın 2defa yemliyorum ama balıklarım formsuz,o zaman özür dilerim. Bu balıklarla ilgili yazan herşey doğrudur diye bişey olmaz. Cünkü yaşamak lazım,ve görmek lazım. Deneyim ancak bu şekilde olur. Fromlarda yazanları kalkıp aynı şekilde burda yazılıyo. Buda bana göre deneyim deil demektir. Saygılar
Durmuş kardeşim bi deneyim yaşamış,o deneyimine kim yanlış desede onun icin yanlıştır cünkü yaşamış ve gecirmiştir,durmuş kardeşimin yaşadıklarını bende yaşadım ama pes etmedim 9 red rainbowumu kaybettim.sebebi bu balığın gölden direk gelişi ve nazik bi tür alışması cok zor.bu balığı yavru alıp beslemek cok daha doğru ve isabetli olur.ve şu anda yavru alıyorum ve alıştırdım ama deneyimle oldu bu.
Sık yemlemede kastım ise;devamlı yemeye kendini vuran bi insan sosyal aktiviseside yemeyle ilgili olur.buda bi canlı neticede biz bu canlıdan ne istiyoruz 8 9 veya daha fazla bi kolini olmalarını istiyoruz,kolini olmaları icin yemmi devamlı sık sık vermemiz gerek?ha ayrıca ben sık sık verilen yem ayarlarıda kesinlikle ölcülü olmadığı kanaatiyle bolat olacağını diyorum veya farklı bir hastalık.strese gelince makalemi tam okumuş olsaydınız cevabını icerisinde görürdünüz,okumanızı tavsiye ederim ,bırakında buna balıklar karar versin demişsiniz.eğer bizler balıklara bu sık sık yemleme olayını bırakırsak ,boş bi akvaryum görürüz.bu düşüncemden ben asla ama asla vaz gecmem.farklı bi lekilde beslenyen vardır el bet olacaktırda.ama ben bu şekilde bakarak ve besleyerek balıklarımda mutlu bende mutluyum,bu işin mutluluğuysa yaru almak ve ben 6 dişimdende yavru alıyorum...demekki onlar benden memnun.saygılaaar......
Eğer cümlemdeki bi kelimesini secip onun üzerinden yorum yapıp bende yorum yaptım diyosanız.o zaman siz bu işin ticaretini yapıyosunuzdur...gene diyorum sık sık yemlenmemesi gerek bana göre siz farklı düşüne bilir ve uygulaya bilirsiniz.fromlardaki yazıları okuyup bende cok biliyorum,diyosanız ayrı.onları bende okudum tekrar burda anlatmanıza gerek yok deneyiminiz varsa onu anlatın.bi sorum olacak madem benim bu sık sık yemlemeyin deyişimin aksini diyosunuz.ünlü firmaların yem kutularının arkasında 2-3 defa verilmesi ibaresi var sebebi nedir?
Bağırsak sistemine gelince cok uzundur,mide yok gibi deil yoktur,bumidesiz olan bi balık devamlı yem vermeyle bağırsağını bizim verdiğimiz katı yemlerle maf ediyoruz,devamlı yemle rahatsızlanan balık katı deilde beyaz bi dışkı verir,bu başlı başına tam bi sorundur sebep artık bolat olma yolunun başındadır.insandan gene yola cıkarsak bağırsak enfeksiyonu geciren bi insan wc den cıkmaz.ALLAH tan biz insanların midesi var,rahatsızlığımızı gene midemiz sayesinde atlatıyoruz,midesi olmayan bi canlıdan bahsettiğimizde bu rahatsızlığı cok ama cok zor atlatıyor .eklenecek cok şey var ama red rainbow besleyeli bir yıl oldu,tropheus türlerinin bazılarınıda besledim onlarıda katarsak 2.5 sene oldu.bembe ikola,moorimoliro,da besledim ikola yavrularımdan son 5 adedi duruyo damızlık altı oldular.bunca sene tropheuslarla gecirdiğim zamanı aylemle gecirmedim.burda kimseye saygısızlık yapmam yapamamda,sadece can brsliyoruz kaybedilince manevi olarak cöküyoruz,bunlar banim başımada geldi,başkasının başına gelmesin diye deneyimimi paylaştım,bi kusurum varsa af ola amacım kimsenin kalbini kırmak deildir.
SON MESAJLAR
- Japon Balıklarıma Oksijen Yetersizliği.. ₩€€₩, 01:29
Yeni Üye Forumu - Karides ..-Tuncayyyy-..., 01:21
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - 20x20 Küp Beta Akvaryumu anil1912, 01:08
Akvaryum Tanıtımı - 40x40 Karides Akvaryumu anil1912, 00:58
Akvaryum Tanıtımı - Fluval Fx4 Vs Aquael Ultramax 2000 Dış Filtre dtceko, 00:27
Yeni Üye Forumu - Lepistes Kuyruk Solması Arifbagci, 00:26
Yeni Üye Forumu - Crystal Karides İçin Öneri Ve Sorular Fatih_hakankaan, 23:53
Omurgasızlar - Cüce Ciklet egemenc, 23:36
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkili Akvaryum DOLPİN, 23:22
Akvaryum Tanıtımı - Koi Japon Göl Gölet GhostKoi, 23:08
Yeni Üye Forumu - Yeni Kurulum iori86, 22:44
Yeni Üye Forumu - Ramirezi Hakkında Her Şey (güncel) BLGHN, 22:31
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Tuzlu Su Kurulumu Tortuga7, 21:56
Deniz Canlıları ve Akvaryumları Tanıtımı - Betta Balığımın Garip Davranışları Ve Kuyruğu? harpet, 20:45
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Baloncuk/toz Tanesi Sorunu koraykbl, 20:29
Yeni Üye Forumu - Su Değişimi harpet, 20:29
Yeni Üye Forumu - Velifera X Latipinna Kırma Yavrularım Jemaisvu, 20:21
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - 30cm Küp Betta Akvaryumu (yenilikler) Mirza Adar, 19:12
Akvaryum Tanıtımı - 160x60x60 Akvaryumum Tata, 18:37
Akvaryum Tanıtımı - Tür Değişikliği Ve Tür Önerisi koraykbl, 17:43
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Elma Salyangozunun Kaçmasını Nasıl Engelleriz? Ehtiyar, 17:43
Omurgasızlar - Wi-fi Zaman Rölesi Jotunheim, 16:44
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Peltier İle Akvaryum Soğutma Destek iLeDiC, 16:28
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - 50-35-35 1 Aylık Tankım Srknatmn, 16:19
Akvaryum Tanıtımı - Aqualed Armatür Fiyasko Mu? MericER, 15:43
Şikayet Var! - Aquael Ultramax 1000 Dış Filtre Dizilimi abbgk16, 14:14
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryum Bitkilerimde Baya Bi Sorun TahaSelimYILMAZ, 14:12
Hastalıklar ve İlaçlar - Planarya İçin İlginç Bir İlaç GhostKoi, 13:45
Hastalıklar ve İlaçlar - Beta Balığımın Akvaryumu Yaseihana, 13:44
Yeni Üye Forumu - Antreye Shallow Tank Kurulumu AtlasPoyraz, 13:44
Akvaryum Tanıtımı - Japon Balığı Bu Leke Neden Bilmiyorum GhostKoi, 13:33
Yeni Üye Forumu - Sarı Prenses Akvaryum ogurcay, 13:33
Yeni Üye Forumu - Yengeç Mi Karides Mi Kerevit Mi capodicapii, 12:58
Akvaryum Tanıtımı - Lowtech Walstad Akvaryum saturday, 12:42
Akvaryum Tanıtımı - Dünden Bugüne.. saturday, 12:38
Akvaryum Tanıtımı - Filtre Debi Düşürme? mustafakrml, 12:02
Filtreleme Seçenekleri - Betta Bitkili 20 Lt Mirza Adar, 11:38
Akvaryum Tanıtımı - Astronot Balığı Beyaz Lekeler Resul02, 11:00
Hastalıklar ve İlaçlar - Su Kokusu saturday, 10:36
Yeni Üye Forumu - Amano Karidesi Üretimim imuhendisi61, 08:41
Omurgasızlar - Shallow Blackwater 😎 AtlasPoyraz, 08:30
Akvaryum Tanıtımı - Karıştırınca Dağılan Dipteki Sis Cyber_Scout, 06:02
Akvaryum Bilimi - Japon Ve Koi Derece Havuz Cyber_Scout, 04:50
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balığım Kabız Olmuş Cyber_Scout, 03:44
Hastalıklar ve İlaçlar - Sarı Prenses Ve Portakal Ciklet Amatör balıkçı, 01:02
Yeni Üye Forumu - G. Amerika Biyotop Kurulumu - Guapore Nehri sametyildiz, 23:56
Akvaryum Tanıtımı - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 23:56
Akvaryum Tanıtımı - 36 Litre Bir Akvaryuma Hangi Türler Eklenebilir? Minikhobici, 23:08
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 200 Litrede Yunus Cyber_Scout, 23:07
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Panda Loach'larım İnci Kefali, 22:04
Sazansıgiller Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Hobiciden Kaliteli Bitkiler sakal34 03:41
- Cama Cam Akvaryum Arıyorum sakal34 03:41
- Hb White Lepistes (damızlık Altı Yavru) omererbas 01:25
- Electric Blue Acara / Platinum Marble Melek omererbas 01:25
- Amazon Hançeri Tamamı SedatC 00:42
- 1 Adet Kafalı Erkek Yunus,1 Adet Saulosi Erkek frthakan 00:32
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 00:28
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 00:28
- Eheim Otomatik Yemleme Makinesi aljehin 23:09
- Kırmızı Göz Albino Tül Vatoz aljehin 23:09
- Tetra Fresh Delica Daphnia Ve Brineshrimps gyazici 22:31
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 22:30
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 22:30
- Blood Mary Karides(kargo Mevcut) hll_aquascaping 22:30
- Taşınma Nedeniyle Toplu Satış ***çok Uygun*** Kfat 22:18
- Satildi Metal Black Lice Lepistes ALTEMUR 22:16
- Su Mercimegi Ucretsiz ALTEMUR 22:16
- Nymphoides Hydrophylla Taiwan Arıyorum GokturkEkinci 21:56
- Yeşil Tiger Veya Düz Yeşil Lotus Arıyorum GokturkEkinci 21:56
- Yunus - Sarı Prenses - Beyaz Prenses - Auratus - Malawi market 21:20
- Safkan Sajica Yavruları Malawi market 21:20
- 60x40x(40-15)h Aksan Sıfır Diamond Paludaryum artgy 20:38
- ***f0 Fdragon Puffer-pao Palembangensis*** artgy 20:38
- Neolamprologus Caudopunctatus 1 E - 3 D artgy 20:38
- 2.67 Tüp Furcifer 20:35
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 20:35
- Creaqua Nano Elit Furcifer 20:35
- Aquael Ultra Filter 900 Uriel 18:50
- Astro Dış Filtre Ve Lily Pipe Dahil Uriel 18:50
- Pico Akvaryum Arıyorum Uriel 18:50
- Bakımı Kolay Zeytin Bitkisi Metinmert Yiğit 18:35
- Red Sea - Reef Base - Aragonit Kum Borman 18:10
- 125*50*50 Mobilyalı Akvaryum. batuhanbayram 17:41
- Kızılağaç Kozalakları GalaxyAquatics 17:23
- Hobiciden Uygun Fiyatlı Full Mavi / Siyah Karides GalaxyAquatics 17:23
- Apistogramma Macmasteri Red Soulder Ibrahimkahraman 16:49
- L144longfin Mavi Göz Ve Siyah Tül Vatoz Çiftleri ertcavdar 16:07
- Bitki , Sıvı Gübre , Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 16:07
- Su Piresi 200 - 300 Adet 100 Tl CevdetSERBEST 16:07
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 16:07
- Akvaryum, Malzeme, Bitki Ve Canlı -samsun- orcrist 15:49
- Tül Kuyruk Vatoz Türleri / Hb White Lepistes kopruluonur 14:40
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 14:40
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 14:40
- Harlequin Rasbora Satılık docere 14:17
- Akvaryum İndirimli Fiyat docere 14:17
- Eheim 2213 Dış Filtre the__legend 14:13
- Yapay Dekor Kütük ÖĞRÜNÇ 13:23
- 24 Adet Erkek Kitumba DenizUlucutsoy 13:18
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 12:57
KULLANICILAR
- 72 Online Kullanıcı, 39 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.