ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
mkekinci
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
21 Haziran 2016 04:11
Toplam Mesaj:
254 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
İMZA
Koray Ekinci
Ankara
Ankara
SON 10 MESAJI
Batıkent Yenimahalle Demetevlerde Bulunan Akvaristler Buraya Lütfen
Turgut Ozal Mahallesinden selamlar.
Turgut Ozal Mahallesinden selamlar.
JBL 200 W Isıtıcı
Anliyorum ve cok haklisiniz bu konuda, bisi diyemicem acikcasi. Iade etme ya da degistirme sansiniz yok ise mecbur bu sekilde kullanicaksiniz. Anladigim kadariyla az bi para da vermemissiniz.
Anliyorum ve cok haklisiniz bu konuda, bisi diyemicem acikcasi. Iade etme ya da degistirme sansiniz yok ise mecbur bu sekilde kullanicaksiniz. Anladigim kadariyla az bi para da vermemissiniz.
Yavru ciklet balık
Daha once hic duymadim acikcasi yumurta sarisini. Cabuk bozulan birsey sonucta, bozulup suyu olumsuz etkiler mi bilmiyorum. Ama en temizi artemia. Yavru buyutmede tek gecerim.
Daha once hic duymadim acikcasi yumurta sarisini. Cabuk bozulan birsey sonucta, bozulup suyu olumsuz etkiler mi bilmiyorum. Ama en temizi artemia. Yavru buyutmede tek gecerim.
Yavru ciklet balık
Bence hic ellemeyin, bu sekilde kalsin. Yavru yemi temin edin, ya da elinizdeki granul yemlerin birazini toz haline getirin ve yavrulara verin. Artemia vermeyi sakin ihmal etmeyin. Yavrulari ana tanka salmak icin de acele etmeyin. Baya bi boylanana kadar beklemeniz gerekebilir. Bu sirada baska yavrulariniz olursa, direkt kucuk tankiniza kusturun ve anneyi de yine normak tankiniza birakin, yavrularla kalmasi sart degil.
Bence hic ellemeyin, bu sekilde kalsin. Yavru yemi temin edin, ya da elinizdeki granul yemlerin birazini toz haline getirin ve yavrulara verin. Artemia vermeyi sakin ihmal etmeyin. Yavrulari ana tanka salmak icin de acele etmeyin. Baya bi boylanana kadar beklemeniz gerekebilir. Bu sirada baska yavrulariniz olursa, direkt kucuk tankiniza kusturun ve anneyi de yine normak tankiniza birakin, yavrularla kalmasi sart degil.
JBL 200 W Isıtıcı
Yani bu oyle ciddi bir sorun gibi gelmedi bana acikcasi. Kalibrasyon denilen sey bu aslinda. Teoride olmasi gereken ile pratikte olan arasindaki farkdir. Ciddi bir fark olmus olsa, tepesindeki isi ayarini cikarip, olmasi gereken sicakliga gore tekrar takabilirsinz ama kurcalamaya gerek yok bence. Bu sekilde de gayet rahat kullanabilirsiniz. Amaciniz 26 derece ise isiticinizi 27.5 a getirin birakin.
Yani bu oyle ciddi bir sorun gibi gelmedi bana acikcasi. Kalibrasyon denilen sey bu aslinda. Teoride olmasi gereken ile pratikte olan arasindaki farkdir. Ciddi bir fark olmus olsa, tepesindeki isi ayarini cikarip, olmasi gereken sicakliga gore tekrar takabilirsinz ama kurcalamaya gerek yok bence. Bu sekilde de gayet rahat kullanabilirsiniz. Amaciniz 26 derece ise isiticinizi 27.5 a getirin birakin.
yunus hastamı
Merabalar oncelikle. Bana kalirsa, baliginiz hasta. Yani en azindan fotografa bakinca ilk izlenimim bu yonde oldu. Cok uzun sure yunus besleyen biri olarak bu renklenmeyi ve durusu iyi taniyorum. Baliginiz enfeksiyon ve ya ic parazit tehditi altinda. Ilerleyen gunlerde karin cokmesi goz sismesi gibi belirtiler gorurseniz bilin ki ic parazit. Diskini takip edin. Su an icin yapilmasi gereken sey, hasta baliginizi karantina tankina almaniz, Sera bactopur direct tedavisine baslamaniz ve yemlerini sarimsak-limon suyu karisiminda bekletip baliginizi bu sekilde yemlemeniz. Umarim duzelir. Gecmis olsun.
Merabalar oncelikle. Bana kalirsa, baliginiz hasta. Yani en azindan fotografa bakinca ilk izlenimim bu yonde oldu. Cok uzun sure yunus besleyen biri olarak bu renklenmeyi ve durusu iyi taniyorum. Baliginiz enfeksiyon ve ya ic parazit tehditi altinda. Ilerleyen gunlerde karin cokmesi goz sismesi gibi belirtiler gorurseniz bilin ki ic parazit. Diskini takip edin. Su an icin yapilmasi gereken sey, hasta baliginizi karantina tankina almaniz, Sera bactopur direct tedavisine baslamaniz ve yemlerini sarimsak-limon suyu karisiminda bekletip baliginizi bu sekilde yemlemeniz. Umarim duzelir. Gecmis olsun.
İKOLA İLGİNÇ OLAY
En iyi seçenek bekleyip görmek. Sabredin bakalım biraz. Zaten ilk anneliklerde kusturulması tavsıye edilmiyor.
En iyi seçenek bekleyip görmek. Sabredin bakalım biraz. Zaten ilk anneliklerde kusturulması tavsıye edilmiyor.
Kaya alicam
Gol nehir deniz kenarlarina gidip yuruyus yapar, gozunuze ve aklinizdaki tasarima uygun kayalari toplayabilirsiniz. Bulduklarinizi buradan paylasirsaniz, yorumlar uygun veya degil diyebiliriz. Spesifik bir lokasyon bilmiyorum ama Istanbuldaki arkadaslar genelde gol cevresinden buluyorlarmis.
Gol nehir deniz kenarlarina gidip yuruyus yapar, gozunuze ve aklinizdaki tasarima uygun kayalari toplayabilirsiniz. Bulduklarinizi buradan paylasirsaniz, yorumlar uygun veya degil diyebiliriz. Spesifik bir lokasyon bilmiyorum ama Istanbuldaki arkadaslar genelde gol cevresinden buluyorlarmis.
Bu kayaların balıklarıma bir zararı olur mu?
Merabalar. Oncelikle meslek icabi bu kayalarin dilinden anlarim. Yani isi bilen biriyim diyebilirim. Buldugunuz kayalar magmatik kayac siniflamasinda andezit olarak adlandirilan kayalardir. Bunlar yuksek silis icerigine ve ince kristel yapilarina sahip masif saglan kayalardir. Suya salinimlari son derece yavastir. Bazi yuzeylerinin gozenekli yapiya sahip olmalari nedeniyle yosun olusumlarina elverisli ortam saglar. Ki, resimlerinizde gorundugu uzere kayalarin yuzeylerinde yosun ve liken topluluklari mevcut. Akvaryumunuza bu yosunlari temizlemeden koymayin. Sicak tuzlu su icerisinde biraz bekletirseniz ileride olusabilecek enfeksiyon risklerini de azaltmis olursunuz. Bunun disinda gonul rahatligi ile kullanabilirsiniz. Sakin tuz ruhu camasir suyu gibi kimyasallarla yikamayin.
Merabalar. Oncelikle meslek icabi bu kayalarin dilinden anlarim. Yani isi bilen biriyim diyebilirim. Buldugunuz kayalar magmatik kayac siniflamasinda andezit olarak adlandirilan kayalardir. Bunlar yuksek silis icerigine ve ince kristel yapilarina sahip masif saglan kayalardir. Suya salinimlari son derece yavastir. Bazi yuzeylerinin gozenekli yapiya sahip olmalari nedeniyle yosun olusumlarina elverisli ortam saglar. Ki, resimlerinizde gorundugu uzere kayalarin yuzeylerinde yosun ve liken topluluklari mevcut. Akvaryumunuza bu yosunlari temizlemeden koymayin. Sicak tuzlu su icerisinde biraz bekletirseniz ileride olusabilecek enfeksiyon risklerini de azaltmis olursunuz. Bunun disinda gonul rahatligi ile kullanabilirsiniz. Sakin tuz ruhu camasir suyu gibi kimyasallarla yikamayin.
Sarı ve Mavi prenses yem tavsiyesi
protein agirlikli olmak sartiyla, bitkisel yemlerle bir karisim hazirlayin. 4-5 cesit yemden 100er gram alsaniz yaklasik yarim kilo yem yapar. Bu hem baliklariniza genis yelpazede yem cesitligi sunar, hem de dengeli beslenme diyeti.
protein agirlikli olmak sartiyla, bitkisel yemlerle bir karisim hazirlayin. 4-5 cesit yemden 100er gram alsaniz yaklasik yarim kilo yem yapar. Bu hem baliklariniza genis yelpazede yem cesitligi sunar, hem de dengeli beslenme diyeti.
SON MESAJLAR
- Yosun Sorunu JujuSeri, 21:28
Yeni Üye Forumu - Karides İçin Canlı Yem Olur Mu? Cyber_Scout, 21:25
Omurgasızlar - L144 Karın Şişmesi JujuSeri, 21:24
Yeni Üye Forumu - Yeni Kurulum İçin Tavsiyelerinizi Bekliyorum Cyber_Scout, 21:22
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Ankara Akvaryumcu Öneri akvarist10UR, 21:10
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 84l Lepistes Akvaryumunda Filtre Önerisi LeafyAqua, 18:24
Yeni Üye Forumu - Su Mercimeği Üretimi Dexy12, 17:55
Bitki Akvaryumları Genel - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 17:14
Akvaryum Tanıtımı - İlk Defa Lapistes Besliyorum VaranusSalvator, 17:06
Yeni Üye Forumu - Doğada Koi Balığı Yaşar Mı? Neothauma, 15:52
Yeni Üye Forumu - Türkiye Lepistes Evi serkancilek, 14:48
Akvaryum Dünyasından Haberler - Astronotların Cinsiyeti Resimli ilhannnn01, 12:03
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Balığımdaki Apseler EmiirKaan, 10:40
Hastalıklar ve İlaçlar - Bu Bir Hastalık Mı MasterChiefHakan, 10:37
Hastalıklar ve İlaçlar - Cüce Vatozda Yumurta? Cyber_Scout, 09:33
Kedi Balıkları Forumu - Mıknatısla Artemia Ayırma MertSoyumert, 08:14
Malzemeler ve Yemler Forumu - Yeni Akvaryum Kurulumu Oozer3466, 08:01
Akvaryum Tanıtımı - 117 Litre Basit Bitkili Ve Tetra Akvaryumu Hsrt, 06:25
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumumda Balık Ölümleri mareq, 01:44
Yeni Üye Forumu - Green Terror Cinsiyet Ayrımı ve Ağız Kavgası mareq, 01:27
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Sobo Sf 550f Bypass Sorunu mustafakrml, 01:12
Filtreleme Seçenekleri - Aynı Varyetenin Çifti Mi mareq, 01:08
Cinsiyet ve Tür Belirleme - sera super peat torf √olkaπ, 21:02
Filtreleme Seçenekleri - Yeni Bir Tür Lepistes pianoƒish, 19:24
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Flowerhorn Alımı LeafyAqua, 17:23
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - Akvaryum Nasıl DY1903, 17:07
Yeni Üye Forumu - Cüce Amerikan Dünyası Laetacara, 16:35
Güney Amerikan Cichlidleri - Astronot Ve Çöpçü fffurkan9, 15:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dıy Peltierli Termostatlı Akvaryum Soğutucu Deneme LeafyAqua, 14:11
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Yerli Sularda A. Mento Bulduk Killicory, 13:44
Diğer Tatlı Su Canlıları - Axolotllarim Kargodan Geldi mmiracm, 13:20
Yeni Üye Forumu - Atakan Petshop Güvenilir Mi? Goldfish2000, 13:10
Yeni Üye Forumu - 117 Litre Akvaryumu Sunta Tv Sehpası Taşır Mı Me0, 10:40
Yeni Üye Forumu - 🎧 Şu Anda Ne Dinliyorsunuz? | Bir Forum Klasiği ツ Jotunheim, 09:16
Forum ve Site Hakkında - Su Arıtma Cihazı Hk Oozer3466, 08:54
Akvaryum Bilimi - İmparator Tetra Sürekli Neonları Kovalıyor Srknatmn, 06:40
Amerikan Tetraları - İç Parazit Tedavisi Fatih_hakankaan, 00:55
Hastalıklar ve İlaçlar - Tanecikler Cyber_Scout, 00:52
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Channa Pulchra Yemleme Hakkında bor31, 00:34
Labirentliler - Nano Jungle Kaan Frt, 00:00
Akvaryum Tanıtımı - Lepistes Hobicisi Olmak İstiyorum emre12ozkan, 23:35
Yeni Üye Forumu - Balığım Dropsy Mi Cyber_Scout, 22:22
Hastalıklar ve İlaçlar - Loki'nin Malikanesi artgy, 18:21
Akvaryum Tanıtımı - Küçük Deniz Kabuklarından Sump Malzemesi Olur Mu? Cyber_Scout, 17:40
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - En Uygun 40küp Nano Deniz Akvaryumu ogurcay, 17:34
Deniz Akvaryumlarında Su Kimyası ve Ekipmanlar - 45x35x35 Amazon Blackwater Kurulumum Hsrt, 16:45
Akvaryum Tanıtımı - Nano İçin Filtre Ve Yem Makinesi Tavsiyesi Cyber_Scout, 15:12
Malzemeler ve Yemler Forumu - Apistogramma Kakadu Triple Red Mağara Yapımı seiryuhare, 14:50
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Yeni Bir Kurulum yhackup, 11:41
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Akvaryum Kurumu Beta, Bakteri Kültürü Cyber_Scout, 02:41
Akvaryum Bilimi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- ***f0 Fdragon Puffer-pao Palembangensis*** artgy 21:21
- Demir Profil Set Ve Akvaryum Hediyeli artgy 21:21
- Otomatik Yemleme Makinesi kazbek1 20:33
- Mikrofex-grindal-mikrokurt-su Piresi-izya Tubifex tuncaysargin 20:22
- L144 Mavi Göz Vatozlar Kalite Beslemek İsteyenlere FULL RED MEHMET 20:17
- Dophin C1300 Dış Filtre Sıfırdan Farksız Garantili FULL RED MEHMET 20:17
- Reeflowers Pearl Whıte Sand Kum 200 Kg FULL RED MEHMET 20:17
- Mpanga Ve Sarı Prenses Ercankurt 19:59
- İthal Paludaryum / Teraryum Arıyorum ozan_1903 19:20
- Uygun Fiyata Akvaryum Malzemeleri ozan_1903 19:20
- Damızlık L010a Erkekleri Ve Singapur Tül Erkek ozan_1903 19:20
- Afrika Cichlidleri devito 19:11
- Geniş Yapraklı Anubias HLLDNLYC 18:48
- Turuncu Sakura Karidesler şansal 18:41
- Eheim, Dophin, Sera Vb. Çeşitli Malzemeler BadgeR 18:26
- Mygos Plant Plus 40 Cm Led Aydınlatma BadgeR 18:26
- Su Piresi / Yeşil Su ALTEMUR 17:47
- Albino Vatoz - Toplu Alım Adet 40 Tl - Elden Tesli mesagac 17:32
- Satılık Akvaryumlar (390l Ve 123l) Ve Malzemeler Deathgrip 17:02
- Channa Aurantimaculata (32cm), Bitki, Nerite Snail Deathgrip 17:02
- Sağlıklı Farklı Çeşitlerde Melekler altum123 16:47
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı GreeNWooD 16:22
- Jbl E901 Dış Filtre yusuf-konca 15:33
- Monte Carlo Öbek Fırsat yusuf-konca 15:33
- Fluval Fx6 Dış Filtre (sadece 6 Ay Kullanıldı) idiopatik 15:21
- Sıfır İthal Filtreler ootkn 14:57
- Hb White Lepistes omererbas 14:51
- Electric Blue Acara / Platinum Marble Melek omererbas 14:51
- Nadir Tanganyika Ciklitleri DiscusTurk 14:46
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 14:41
- Hobiye Son.malzemeleri Satıyorum. Update-02/05/26 osmandbnl 14:40
- Türkiye Lepistes Evi -lepistesin Adresi!!! serkancilek 14:33
- 80 Cm Dolu Akvaryum, Cüce Vatoz, Red Tuxedo, Kiraz denizkarayali 14:12
- Creaqua Firefly V2 60 Cm Hightech √olkaπ 14:11
- Apistogramma Macmasteri Umutoty 14:10
- Canlı Yem(grindal,mikrofex,mikrokurt) Kaangzkr 13:39
- Mikrokurt Kültürü(artemia Eşdeğeri) Sınırsız Yem Kaangzkr 13:39
- Sessiliflora(20 Dal),gül 6 Dal,moss Çeşitli Sarım Kaangzkr 13:39
- Eski Sarım Mosslar 5x5 Cm Sarılı Kaangzkr 13:39
- Mobilyalı Akvaryum 110 - 45 - 55h Justbe 13:22
- Blackline Tetra Jumbo Boy rasporasrc 13:17
- Sarı Ateş Neon Karides (neocaridina) rasporasrc 13:17
- Su Piresi & Yeşil Su & Infusoria Amati340 13:16
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 13:16
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 13:16
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 13:16
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 13:16
- Apistogramma - İvancara Bimaculata Şahinöztürk 13:11
- 🌿 Akvaryum Gübreleri🌲 Npk➕️ Fe➕ Excel kilic88 12:53
- 2 Blue Elektric Ramirezi Toplu Fiyat 500 Tl iSMaiL_1074 12:51
KULLANICILAR
- 97 Online Kullanıcı, 52 Üye
Online Kullanıcılar
osmandbnl,
dimbeleth,
Aqua Discovery,
kazbek1,
akvarist10UR,
akvaryum27,
sopacı34,
Cyber_Scout,
DerinAlp,
Ekin.sinan,
Emre karabas,
enginhayta,
FULL RED MEHMET,
hakanmorcicek,
hardtrust,
Hidro Dinamik,
KaraLahana,
kasim12,
Koksal Gurkan,
mustafatelli,
Oquanus,
Sufisu,
Tallha,
Tatar10,
ternapi,
şansal,
ulutasatilla,
upeker,
yeekim,
zen666,
yavuzsezgin,
bawyerank,
mehmet yılmaz,
İnci Kefali,
hasancn,
Hoppala,
aredhelrim,
BoraER,
sina cen,
aegean27,
NotEvenBeginner,
EKAR,
bysmokin,
MiSoSiKiaN,
riderfish,
Tortuga7,
tuncaysargin,
KIRALBABAKVARYUM,
reprise,
Suprabranchial,
Taskinn,
mightymurat,
√olkaπ,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.