ÖZELLİKLER
BİLGİLER
İMZA
100*40*50 Sarı Prenses-Mavi Prenses -- Küçükköy/G.o.paşa
SON 10 MESAJI
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Haraketsiz kafası yukarı bakacak şekilde duruyordu
Akvaryum Kapasitesi (litre): 200 Lt
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: S.Prenses - M.Prenses
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon:
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Taşınırken hava motorunu akvaryumun içine düşürdüm. Hailea UAS-15000 şuan çalışmıyor. ücreti karşılığında tamir ettirme şansımız var mı? yanıt verirseniz çok memnun olurum.
Sizi zorlamayacaksa eğer Hailea Uas-15000 Akülü Ve Şarj Olan Çift Çıkışlı Hava Motoru'nu tavsiye ederim.
Malawi balıklarının daha iyi ortamda yaşamasını sağlamanız için ilk önce lütfen silis kum kullanmanızı öneririm. Bende ilk akvaryum kurarken sizin kullandığınız çakıllardan kullandım. Balıklarımın yan yüzgeçlerinde sürtünmeden kaynaklı çizikler görmeye başladım zamanla beni de buradan sağolsun arkadaşlar uyardılar. Gittim silis kum aldım (50 KG 15 TL) inanın 2 aydır hem balıklarım hem ben rahat içindeyiz her hafta neredeyse düzenli bir dişi yavru almakta. artık o kadar oldu ki yavru tankım da yavru koyacak yerim kalmadı onların doğal ortamını yaratmak için çok kaya kullandım ama dediğim yer sıkıntısın dan şuan akvaryumum da hiç kaya bırakmadım biraz diğer yavrular büyümesi için kaya da koymayı düşünmüyorum. yani buradan anlaşılıyor ki kaya ve silis kum bu malawiler için gerçekten bana göre olmazsa olmaz şeyler lütfen size tavsiyem kum ve kaya eklemeniz.
Bende sadece 2 tür var yani bu saydığınız tüm yemlerden yerler benim balıklarımın en çok sevdikleri NLS Cichlid Formula,NLS Thera A+ ve Sera flora dır. tavsiye olarak istersen
Harika bir paylaşım çok teşekkür ederim bir çok kere merak ettiğim sorunun net cevabını buldum tekrar teşekkürler
Akçaylı olarak bu yaz mutlaka oraya uğrarım. ayrıca arkadaşlar yaşar amcanın üretim hanesinin detaylı resimlerini eklerseniz memnun oluruz.
[QUOTE=urukhrai]
Balıklar strese girmesin diyorsanız çözüm basit, sedasyon uygulaması.
3 damla karanfil yağı (Aktardan alabilirsiniz ucuzdur) yarım çay bardağı saf alkol içinde sallanarak çözdürülür. Sonra bunu taşıma yapacağınız kaba katarsanız, balıklarınız sedasyona uğrar yani uyuşurlar. Gittiğiniz yerde temiz suya koyduğunuzda kendine gelirler.
Karanfil yağının etken maddesi Eugenol'dur ve doğal bir sedasyon malzemesidir. Diş hekimliğinde de kullanılır. Profesyonel aquaculture sistemlerinde anestezik olarak (2Phenoxyethanol,Quinaldine,MS222,CO2 gibi kimyasallar dışında) bu malzeme de kullanılır.
Saygılar.
[/QUOTE]Kayseri'nin İncesu İlçesinde Bahçelievler Mahallesi'nde yaşayan ve temizlik firmasında işçi olarak çalışan 26 yaşındaki Mehmet Arısal, yaklaşık 1 yıl önce hobi olarak aldığı 15 adet sarı prenses balıklarını akvaryumunda beslemeye başladı.
Balıklar 3 ay sonra yavru verince, dünyaya gelen balıklardan birinin sol gözünün diğerinin ise kuyruğunun olmadığını fark eden Arısal şaşkınlık yaşadı. Balıkların bu şekilde büyümeye devam ettiğini ve görenlerin de aşırdığını belirten Arısal, Yavru balıklarım büyüyünce bir tanesinin sürekli olarak sağ tarafına doğru yüzdüğünü fark ettim.
Bunun üzerine balığı elime aldığımda sol gözünün olmadığını fark edince çok şaşırdım. Balığı aileme de gösterdim onlarda çok şaşırdı. Şu ana kadar böyle bir şey görmemiştim ailemde görmemiş. Medyada dört ayaklı civciv, çift başlı buzağı gibi haberler izledim ve gördüm ama tek gözlü balık ve kuyruksuz balık ilk defa gördüm. Kuyruksuz balığı ilk gördüğümde kuyruğunun kopmuş olabileceğini düşündüm. Fakat elime alıp incelediğimde o balığımın da doğuştan olduğunu fark ettim.
Şimdi ise bu kuyruksuz ve tek gözlü ciklet cinsi sarı prenses balıklarımın, yaklaşık 70 tane balığımın içinde benim için ayrı bir yeri var. Önümüzdeki aylarda kuyruksuz ve tek gözü olmayan balıklarımın yavruları olacak. Yavrularının nasıl olacağını merak ediyorum. Bu balıklara çok sevdiğim kızım Berra ve yeğenim Azra'nın isimlerini koydum. Gözüm gibi bakıp, onlarla ayrı ilgileniyorum. Kesinlikle satmayı da düşünmüyorum. diye konuştu.
http://www.internetkayseri.com/kayseri/incesu/bu-balik-digerlerinden-cok-farkli-76228h.html
Belki çok zaman önce sorulmuş olabilir fakat daha sonradan konuya gelen arkadaşlar için bir yerde bulduğum açıklamayı kopyalıyorum
Saati Ayarlamak için;
CLOCK Tuşuna basılı tutarak;
1 - WEEK tuşu ile haftanın hangi günü ise onu ayarlayınız.
2 - HOUR tuşu ile saati
3 – MİNUTE tuşu ile dakikayı
Ayarlayınız. Sonra CLOCK tuşunu bırakınız.
Programlama için;
TİMER tuşuna basıp programlamaya geçiniz ve tuşu bırakınız. Karşınıza 1. program ekranı çıkacaktır. Çıkan ekranda;
1
WEEK tuşuna birer birer basarak günler ile ilgili kombinasyonları, ( tek gün, gün aşırı, hafta sonu, hergün seçenekleri vardır ) HOUR ile açılış saatini MİNUTE ile dakikayı ayarlayınız.
ON
1
WEEK tuşuna birer birer basarak günler ile ilgili kombinasyonları, ( tek gün, gün aşırı, hafta sonu, hergün seçenekleri vardır ) HOUR ile kapanış saatini MİNUTE ile dakikayı ayarlayınız.
OFF
Bu işlemden sonra 1. programlamamız tamamdır. 2. ve diğer programlamalara geçmek için yine TİMER tuşuna basıp yukarıda anlattığım işlemleri yapınız.
Cihaz pirizde takılı iken ON/AUTO/OFF tuşu ile cihazı açarsınız, kapatırsınız ve AUTO da bıraktığınızda programlamanıza göre çalışır.
RANDOM tuşuna basıp aktif ettiğinizde, cihaz kendisi pilot konumda dilediği zaman cihazı çalıştırır. Kendi programınız dışında açılıp kapanmaması için bu özelliği kapalı tutunuz.
RES/RCL tuşu ise; programlama bölümünde çalışır, programlamanızı aktif/inaktif eder.
SON MESAJLAR
- Bu Co2 Set İşimi Görür Mü? yigidoumit, 11:15
Yeni Üye Forumu - Dıy Peltierli Termostatlı Akvaryum Soğutucu Deneme darkaura, 11:11
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Lepsites hsnmzn, 10:47
Canlı Doğuranlar - Bu Bitkileri Nereye Ekeceğim? aquaticathearmi, 10:47
Yeni Üye Forumu - Cikletlerin Ölüyor aquaticathearmi, 10:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Oase Marka Dış Filtre Hakkında egedin, 10:31
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryumda Elodea Büyümüyor, Neden? MertSoyumert, 09:11
Bitki Türleri ve Bakımı - Sobo Komple Akvaryum akvaristsaglam, 00:45
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Kayaları Hakkında Bilgi AliEmre, 00:20
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Denizli İli, Dalaman Çayı Havzası Ve Çay Balıkları HarunYILDIRIM, 22:54
Sazansıgiller - Akvaryum Kayası Cyber_Scout, 22:49
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Diminutus Ve Karides Neocaridina Cyber_Scout, 22:47
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin akvaristsaglam, 21:56
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Yeni Kurduğum Karides Akvaryumu Nasıl? pianoƒish, 21:37
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Armatürk 2200h Kullanan Var Mı? altum123, 21:31
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Lepisteslerimde İç Parazit Var. zigzavar, 21:25
Hastalıklar ve İlaçlar - Karides Akvaryumu Alışverişim NightWist, 21:05
Yeni Üye Forumu - Severumun Hasta Mı? ugurbaran, 19:41
Hastalıklar ve İlaçlar - Denizden Blackwatera Dönüş Atankofnature, 18:41
Akvaryum Tanıtımı - Hdyra Problemi Cyber_Scout, 17:14
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sunsun 603b Debi Ayarı Varmı ? Cyber_Scout, 17:04
Yeni Üye Forumu - Beta Yumurta Toplamış Mı? Cyber_Scout, 17:03
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 30x30x30 Akvaryuma Filtre Önerisi Cyber_Scout, 17:02
Yeni Üye Forumu - Ciklet Balıkları İçin Kaç Litre Akvaryum aquaticathearmi, 16:21
Yeni Üye Forumu - Difüzörlü Hamburg Filtre Pygocentrus94, 15:56
Filtre ve Sump Yapımı - Yeni Bir Kurulum yhackup, 14:24
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Slikonda Buğu Kabarcık aquaticathearmi, 12:23
Yeni Üye Forumu - Sump Dizilimi Nasıl Olmalı ilhannnn01, 11:21
Filtreleme Seçenekleri - Beta Kuyruk Erimesi Başlangıcı portre, 11:19
Labirentliler - Tropheus Işıklandırma Tavsiye Lazımmm dimbeleth, 08:43
Aydınlatma - Karides Üretim Tankında Filtre Tercihi Erkay0, 00:00
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 23:44
Akvaryum Tanıtımı - Ankara Uygun Fiyatlı Akvaryum Yapan Yer CNDRAqua, 22:22
Ankaralı Akvaristler - Pipom Garip Bir Ses Çıkarıyor tayfunyabaci, 22:01
Yeni Üye Forumu - Cüce Vatoz Canlı Balık Yermi Doğannn, 20:57
Yeni Üye Forumu - Karides Tankı Gübre Seçimi Efe ulu, 19:52
Hastalıklar ve İlaçlar - Bitki Akvaryumu İçin Seçtiğim Malzemeler Doğru Mu? Aguamentist, 18:52
Bitki Akvaryumları Genel - Koi Havuzu GhostKoi, 17:46
Sazansıgiller - Pipo Filtre Betta Köpüğünü Bozar Mı? yhackup, 17:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tateurndina Ocellicauda (tavuskuşu Gobi) Cyber_Scout, 15:55
Diğer Tatlı Su Canlıları Tanıtımı - Besleme Tavsiyesi Orhan76, 15:55
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beylikdüzü Akvaryum Satan Yerler Cyber_Scout, 15:42
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yemek Masam - Ada 45p & 45f - Uns 25c Gunlugu mrah, 14:15
Bitki Akvaryumları Tanıtımı - 30x20x20 akvaristsaglam, 13:55
Akvaryum Tanıtımı - Bitkilerimde Deformasyon Var SaviaSora, 13:50
Canlı Doğuranlar - Akvaryum Düzenim İyi Mi Ve Hangi Toprak Kullanılma Sosis1, 13:44
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Demasonı-sp Arka Fon Sorunsalı MasterChiefHakan, 10:51
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 200 Litre İçin Nasıl Bir Dış Filtre Almalıyım? Ghuney, 09:39
Filtreleme Seçenekleri - Calvus İçin Akvaryumum Yeterlimi SaRCoPhiLiuS, 09:12
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Çöpçü Balığındaki Yüzgeç Eksilmesi Cyber_Scout, 01:18
Hastalıklar ve İlaçlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- İndirimm Moly,plati,lepistes,vatoz EKAR 11:06
- Süper Formda Amazon Bitkisi (dişi) EKAR 11:06
- Ada Solar (green) Aporetti 11:01
- Chihiros 4’lü Dozaj Pompası Ve Creaqua Regülatör Aporetti 11:01
- Frodo Stone 7 Kiloya Yakın osmang 10:42
- Eş Tutmuş Çift Calico (yavru Alınmıştır.) osmang 10:42
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 10:04
- Micro. Kiriza Yavru - Chaitika F1 - Kantalamba F0 Hiko 09:32
- Apistogramma - İvancara Bimaculata Şahinöztürk 09:26
- Mikrofex & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 09:20
- Katil Saly. & Kiraz & Sarı Ateş & Ramshorn scorpion26 09:20
- Leleupi & 4 Çeşit Nadir Endler scorpion26 09:20
- L144 Longfin scorpion26 09:20
- Mangrow Üstü Anubiaslar(yeni), Cüce Cyrptocoryne nikon_ 09:14
- Damızlık C.sterbai, Red Cap Oranda nikon_ 09:14
- Mikro Kurt Kültürü nikon_ 09:14
- Hobiye Son.malzemeleri Satıyorum. Update-30/03/26 osmandbnl 09:11
- Jbl Dış Filtre, Eheim Isıtıcı Ve Aksesuarlar Serhat.Kaymak 09:07
- 120x45x55 Ultra Clear Mobilyalı Akvaryum hakanycl 08:56
- Moscow Dark Blue Lepistes Her Boy Satılık emre12ozkan 08:17
- Rotala Blood Red - Hydrocotyle Tripartita emre12ozkan 08:17
- Eheim Loop Pro 6000 Pond Filtresi Aguamentist 07:42
- Sobo Sf 350 F Motor - Yedek Parça Aguamentist 07:42
- Nannacara Anomala Çift Aguamentist 07:42
- Duplicareus Corydoras Aguamentist 07:42
- Aqua Master Aydınlatma 40 Cm poyraz43 07:30
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 07:16
- Armatür Boş Kasa Mehmet Yavuz 07:08
- Bitki Çeşitleri emreemin 06:47
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 06:47
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 06:47
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 06:47
- Çok Özel Balıklar, Bitki, Yumurta.. Cyber_Scout 01:37
- Mdf Akvaryum Dolabı Ve Aquael 100 Watt Isıtıcı akinsinan 00:23
- Elma Salyangozu ibas34 00:20
- Julidochromis Transcriptus 5 Adet kadirik 00:09
- Venüstüs - Sarı Prenses - Beyaz Prenses - Firefish Malawi market 23:51
- Nadir Tür Albino Auratus Malawi market 23:51
- Apistogramma Kakadu SedatC 22:51
- Helferi-monte Carlo-samolus Green-rotala Sahyadrca UraL 22:22
- Wabi Kusa(rotala Green,rotala Red,rotala Sayhadrca UraL 22:22
- Taşınıyorum Acil, Hobiye Ara ahmet22 21:39
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 21:34
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 21:34
- Elimdeki Özel Türler Satıştadır. Takasa Açıktır Alpbaba 21:32
- Ücretsiz Su Mercimeği Alpbaba 21:32
- Mini Akavryum Seti vedat79 21:27
- Boyu Hava Motoru vedat79 21:27
- Lepistes Endler, Yerli Üretim 10 Tl Birtek 21:12
- Filitre Motor Mili Ve Ehaim Parçaları Arıyorum Birtek 21:12
KULLANICILAR
- 118 Online Kullanıcı, 64 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.