ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yazgunesi
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
107
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
13 Eylül 2024 22:34
Toplam Mesaj:
331 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
İMZA
Cengiz Şenol
SON 10 MESAJI
Sump Türü Seçimi Hakkında
Merhaba arkadaşlar. Sizlere sump seçimi konusunda danışmak istiyorum. Şöyle olursa bak daha iyi olabir fikri.
Oturma salonunu tüm mobilyalar değişecek ve parke de yapılacak. Haliyle buda yeni bir akvaryum için yeni bir yer demek. Akvaryum tipi [U]lowtech[/U] bitkili akvaryum. Akvaryum 190 lt (47x90x45h) . Tabi yüksekliği biraz artırırsam 250 lt olabilir.
Aslında benim aklımdan geçen şey alt sump olması ve akvaryumun olduğu yerin geniş alan olması. Duvar köşesine koymayı düşünüyorum ve direk olarak gün ışığı almayacak zaten. Farkındayım borulardaki su sesi konusu hakkında, sump kulesi için de araştırma yaptım. Niyetim tam teşeküllü sumplu bir akvaryum yapmak. CO2 konusunu da okudum birçok kez..
Aklımdaki esas fikir [B]alt sump[/B]'lu olması fikridir. Yan sump, arka sump, alt sump olarak çeşitleri sayarsak hangisi daha uygun olur sizce? :-)
Merhaba arkadaşlar. Sizlere sump seçimi konusunda danışmak istiyorum. Şöyle olursa bak daha iyi olabir fikri.
Oturma salonunu tüm mobilyalar değişecek ve parke de yapılacak. Haliyle buda yeni bir akvaryum için yeni bir yer demek. Akvaryum tipi [U]lowtech[/U] bitkili akvaryum. Akvaryum 190 lt (47x90x45h) . Tabi yüksekliği biraz artırırsam 250 lt olabilir.
Aslında benim aklımdan geçen şey alt sump olması ve akvaryumun olduğu yerin geniş alan olması. Duvar köşesine koymayı düşünüyorum ve direk olarak gün ışığı almayacak zaten. Farkındayım borulardaki su sesi konusu hakkında, sump kulesi için de araştırma yaptım. Niyetim tam teşeküllü sumplu bir akvaryum yapmak. CO2 konusunu da okudum birçok kez..
Aklımdaki esas fikir [B]alt sump[/B]'lu olması fikridir. Yan sump, arka sump, alt sump olarak çeşitleri sayarsak hangisi daha uygun olur sizce? :-)
Muhabbet Kuşu
Merhaba. Youtube'de çeşitli videolar bulabilirsiniz bilgi amaçlı. Genelde tecrübeye dayalı videolar var gibi. Sizdeki kuş sanki biraz büyümüş gibi, yani 2 haftalık falan mı yoksa 3 aylık vs mı daha tecrübeli arkadaşlar bilgi verebilir. Ben size örnek güzel bir video paylaşmak istiyorum.
[URL]https://www.facebook.com/reel/1211585532763829?mibextid=6AJuK9&s=chYV2B&fs=e[/URL]
[EDIT]yazgunesi,2023-04-17 22:43:24[/EDIT]
Merhaba. Youtube'de çeşitli videolar bulabilirsiniz bilgi amaçlı. Genelde tecrübeye dayalı videolar var gibi. Sizdeki kuş sanki biraz büyümüş gibi, yani 2 haftalık falan mı yoksa 3 aylık vs mı daha tecrübeli arkadaşlar bilgi verebilir. Ben size örnek güzel bir video paylaşmak istiyorum.
[URL]https://www.facebook.com/reel/1211585532763829?mibextid=6AJuK9&s=chYV2B&fs=e[/URL]
[EDIT]yazgunesi,2023-04-17 22:43:24[/EDIT]
70 Litre Bir Akvaryuma Bu Kadar Kum Koyulur Mu
Merhaba. Akvaryum kurulumunuz hayırlı olsun! :-) Tabi şimdi ne kadar kum gider falan merak ederseniz.. Akvaryum ölçüleri litre göre, satılan kum ise kilo olarak lanse ediliyor. Öyleyse kullanılabilecek olan kum miktarını hesaplayalım. Gerekli olan akvaryum en ve boy ölçüsü. Farzedelim 40x60 cm olsun. Kum yüksekliği de 5 cm olsun.
O zaman şöyle yapıyoruz;
40x60x5 deyince kullanılacak olan kum hacim ölçüsünü buluyoruz. Bu da 12 lt (12 bin cm3) ediyor. Bu kaba bir ölçü hesabı oluyor şimdi. İşte kum kilo ile satıldığı için, kumun özgül ağırlığı gerekli. Hagen türü kum 1.23 kg değerinde. O halde 12 lt x 1.23 kg=14.76 kg. Yuvarlak hesap olarak 15 kg uygundur diyebiliriz.
Sizdeki kum yüksekliği 2 cm olduğunu farzedersek, gerekli olacak eklenecek kum miktarını kendiniz hesap yapmanız gerekli. Malum hesaplama tekniği için örnek ölçüler belirttim.
Yalnız bu hagen marka kum artık üretilmediği, başka marka uygun siyah renk bitki kumu örnekleri var. Bu arada bu siyah renkli kum acaba demir içerikli falan çakma kum mu onu da bilmek gerekli. Genelde tafsiye edilen kum test için kuma mıknatıs yaklaştırmak. Yada kumun kendisi bazalt kum tarzında olabilir mi.. Biraz özel konu bu kum seçim işi. :-)[EDIT]yazgunesi,2023-04-04 02:59:29[/EDIT]
Merhaba. Akvaryum kurulumunuz hayırlı olsun! :-) Tabi şimdi ne kadar kum gider falan merak ederseniz.. Akvaryum ölçüleri litre göre, satılan kum ise kilo olarak lanse ediliyor. Öyleyse kullanılabilecek olan kum miktarını hesaplayalım. Gerekli olan akvaryum en ve boy ölçüsü. Farzedelim 40x60 cm olsun. Kum yüksekliği de 5 cm olsun.
O zaman şöyle yapıyoruz;
40x60x5 deyince kullanılacak olan kum hacim ölçüsünü buluyoruz. Bu da 12 lt (12 bin cm3) ediyor. Bu kaba bir ölçü hesabı oluyor şimdi. İşte kum kilo ile satıldığı için, kumun özgül ağırlığı gerekli. Hagen türü kum 1.23 kg değerinde. O halde 12 lt x 1.23 kg=14.76 kg. Yuvarlak hesap olarak 15 kg uygundur diyebiliriz.
Sizdeki kum yüksekliği 2 cm olduğunu farzedersek, gerekli olacak eklenecek kum miktarını kendiniz hesap yapmanız gerekli. Malum hesaplama tekniği için örnek ölçüler belirttim.
Yalnız bu hagen marka kum artık üretilmediği, başka marka uygun siyah renk bitki kumu örnekleri var. Bu arada bu siyah renkli kum acaba demir içerikli falan çakma kum mu onu da bilmek gerekli. Genelde tafsiye edilen kum test için kuma mıknatıs yaklaştırmak. Yada kumun kendisi bazalt kum tarzında olabilir mi.. Biraz özel konu bu kum seçim işi. :-)[EDIT]yazgunesi,2023-04-04 02:59:29[/EDIT]
Pipo Filtre
Bence iyi bir şey. Bakteri kültürü, daha doğrusu kolonişen bakteri topluluğu. Şimdi bu pipo çevresinde su sirkolasyonu çok olduğu için haliyle pipo filtre ve çevresinde bakteriler çoğalmaya başlar. Bu konu için daha önce bahsedilmiş. İlgili sayfa linkine bakabilirsiniz.
https://www.akvaryum.com/Forum/hava_hortumunda_yaglanma_k974064.asp
Bence iyi bir şey. Bakteri kültürü, daha doğrusu kolonişen bakteri topluluğu. Şimdi bu pipo çevresinde su sirkolasyonu çok olduğu için haliyle pipo filtre ve çevresinde bakteriler çoğalmaya başlar. Bu konu için daha önce bahsedilmiş. İlgili sayfa linkine bakabilirsiniz.
https://www.akvaryum.com/Forum/hava_hortumunda_yaglanma_k974064.asp
Beslediğim Balık Sayısı Fazla Mı?
15 lt de anca 1 adet balık beslenir. Kesinlikle daha fazlası mümkün değil! Sizdeki balık sayısına göre 50 lt üzeri akvaryum hacmi daha uygun olur.
Ha bakarsın 3-5 balık, geçici bur süre niyetine.. Ama sağlıklı büyümez. Hacim yetersiz.
15 lt de anca 1 adet balık beslenir. Kesinlikle daha fazlası mümkün değil! Sizdeki balık sayısına göre 50 lt üzeri akvaryum hacmi daha uygun olur.
Ha bakarsın 3-5 balık, geçici bur süre niyetine.. Ama sağlıklı büyümez. Hacim yetersiz.
Pipo Filtre Mi Hava Motorumu
30 lt akvaryum hacmine kadar pipo filtre kullanmak uygundur. Tabi pipo filtre + hava motoru şeklinde kullanılacak.
30 lt akvaryum hacmine kadar pipo filtre kullanmak uygundur. Tabi pipo filtre + hava motoru şeklinde kullanılacak.
Diyarbakırın Walstad Kralı🤩
Merhaba yeni akvaryumunuz hayırlı olsun! :-) Güzel bir walstad kurulumuna benziyor ama.. Sormadan da edemeyeceğim, akvaryumun ortasında gözüken o güzel siyah şey nedir? Sanki pipo filtreye benzettim. Walstad kurulumlarda filte kullanılmıyor yani. Taban kurulumundan da bahsedebilirmisiniz? Bu arada akvaryumunuz çok hoş tozpembe gözüküyor. Işıklandırma konusunda da bahsetmenizi rica ederim.
Merhaba yeni akvaryumunuz hayırlı olsun! :-) Güzel bir walstad kurulumuna benziyor ama.. Sormadan da edemeyeceğim, akvaryumun ortasında gözüken o güzel siyah şey nedir? Sanki pipo filtreye benzettim. Walstad kurulumlarda filte kullanılmıyor yani. Taban kurulumundan da bahsedebilirmisiniz? Bu arada akvaryumunuz çok hoş tozpembe gözüküyor. Işıklandırma konusunda da bahsetmenizi rica ederim.
Bu Ne Biçim Adi Bir Salyangoz?
Şanslısın demek ki arkadaşım. Gördüğün katil salyangoz "Helena" diye tabir ettiğimiz adi salyangozların başlıca düşmanı. Biz bunu bulmak için para veriyoruz sendeki bedava. :-))
Aldığınız bitkileri akvaryuma koymadan önce çeşme suyu altında yapraklarını falan ovalayın kontrol edin. Çürüyen yaprakları koparın vs. Hemen akvaryuma koymayın yani. Bir bakmışsın adi salyangoz var. Yada daha önce görmediğiniz salyangoz şekli. Her neyse bu gün şansı gününüz! [:nazar:]
Kolay gelsin. İyi hobiler. [:cik:][EDIT]yazgunesi,2022-03-23 22:34:58[/EDIT]
Şanslısın demek ki arkadaşım. Gördüğün katil salyangoz "Helena" diye tabir ettiğimiz adi salyangozların başlıca düşmanı. Biz bunu bulmak için para veriyoruz sendeki bedava. :-))
Aldığınız bitkileri akvaryuma koymadan önce çeşme suyu altında yapraklarını falan ovalayın kontrol edin. Çürüyen yaprakları koparın vs. Hemen akvaryuma koymayın yani. Bir bakmışsın adi salyangoz var. Yada daha önce görmediğiniz salyangoz şekli. Her neyse bu gün şansı gününüz! [:nazar:]
Kolay gelsin. İyi hobiler. [:cik:][EDIT]yazgunesi,2022-03-23 22:34:58[/EDIT]
Aktif Karbonu Çıkarayım Mı?
Filtre içine elyaf ekleseniz daha iyi olur. Özellikle ilk kurulumlarda faydalı, ilk 1. ayda aktif karbon kullanmak faydalı ama, herşeyi tutar bünyesinde. Filtre içinden o aktif karbon'u çıkarıp sünger elyaf vs kullanmanız önerilir. Aktif karbon'un ağır metalleri bağlayıcı özelliği var. Akvaryumda ilaç uygulamalarından sonra çok işe yarıyor. Fakat aynı zamanda su içeriğindeki mineralleri de zayıflatıyor ve suyun yapısını fakirleştiriyor.[EDIT]yazgunesi,2022-03-23 17:02:41[/EDIT]
Filtre içine elyaf ekleseniz daha iyi olur. Özellikle ilk kurulumlarda faydalı, ilk 1. ayda aktif karbon kullanmak faydalı ama, herşeyi tutar bünyesinde. Filtre içinden o aktif karbon'u çıkarıp sünger elyaf vs kullanmanız önerilir. Aktif karbon'un ağır metalleri bağlayıcı özelliği var. Akvaryumda ilaç uygulamalarından sonra çok işe yarıyor. Fakat aynı zamanda su içeriğindeki mineralleri de zayıflatıyor ve suyun yapısını fakirleştiriyor.[EDIT]yazgunesi,2022-03-23 17:02:41[/EDIT]
Bitkiler Çürüyor?
Merhaba, dediğiniz gibi pek te zor değildir aslında bu işler. Ama genelde böyle zor işleri çok severiz hani. :-) Yani bitkili akvaryum bir candır sevdadır.
Belirtmek isterim ki bazı husular konusunda uygunsuzluk var. Akvaryumunuz bitkiler balıklar şekil olarak güzel. Akvaryumdaki kum dere kumuna benziyor, tamam güzel uygun ama az konulmuş sanki akvaryuma. Yandan bakış fotoğrafında kum yüksekliği 1 parmak ölçüsünde, yaklaşık 1 - 1.5 cm kum yüksekliği var. Bitkili akvaryumlar için önerilen kum yüksekliği az değil oldukça ''yüksek'' olmasıdır. Örnek ölçü olarak 5-6-7 cm gibi. Bana sorsan kesinlikle öyle 2 cm yüksekliğinde yapmam bitklili akvaryum söz konusu ise.
Tamam kum yüksekliğini bir kenara brakalım ama, gözüken şey sizin kum yüksekliğine göre tabanda herhangi bir besleyici mazleme yok bitkiler için. Doğaldır bitkilerin çürümesi bu durumda. Çözüm olarak bitilerin bulunduğu alana misket gübre gömülebilir kuma. Ama kum yükseliği yeterli değil.
Yan bakış olarak gözüken fotoğrafta akvaryum altında köpük olduğu gözümüyor. Sanki sepha üzerinde duruyor yani. Akvaryumun çatlama ihtimali var.
Bitkilerin kolay bitki olduğuna eminmisiniz? Petshop sahibi mi kolay dedi, yoksa bu iş kolay olur mu diye düşünmüştünüz?
Bitkilerden birisi Comomba olar kenzettim, Cabomba caroliniana. Bu bitki türü yüksek ışık isteyen bir bitki.
O yaprak kaybeden bitki Hydrocotyle leucocephala yada Cardamine lyrata olabilir. Tam emin olamadım yani.
Eğer bitkileri yeni aldıysanız adaptasyon süreci olması da söz konusu. Yani akvaryum ortamına alışmak. Dediğinize göre sürgün veriyor yani.
Benim şahsi görüşüm yetersiz beslenme. Sadece sıvı gübre olmaz ki. Kum içinde bişey yok. İncecik tabaka gözüken yani.
Akvaryum tabanı ne kadar sağlam ise bitkiler o kadar güzel gelişir.
Merhaba, dediğiniz gibi pek te zor değildir aslında bu işler. Ama genelde böyle zor işleri çok severiz hani. :-) Yani bitkili akvaryum bir candır sevdadır.
Belirtmek isterim ki bazı husular konusunda uygunsuzluk var. Akvaryumunuz bitkiler balıklar şekil olarak güzel. Akvaryumdaki kum dere kumuna benziyor, tamam güzel uygun ama az konulmuş sanki akvaryuma. Yandan bakış fotoğrafında kum yüksekliği 1 parmak ölçüsünde, yaklaşık 1 - 1.5 cm kum yüksekliği var. Bitkili akvaryumlar için önerilen kum yüksekliği az değil oldukça ''yüksek'' olmasıdır. Örnek ölçü olarak 5-6-7 cm gibi. Bana sorsan kesinlikle öyle 2 cm yüksekliğinde yapmam bitklili akvaryum söz konusu ise.
Tamam kum yüksekliğini bir kenara brakalım ama, gözüken şey sizin kum yüksekliğine göre tabanda herhangi bir besleyici mazleme yok bitkiler için. Doğaldır bitkilerin çürümesi bu durumda. Çözüm olarak bitilerin bulunduğu alana misket gübre gömülebilir kuma. Ama kum yükseliği yeterli değil.
Yan bakış olarak gözüken fotoğrafta akvaryum altında köpük olduğu gözümüyor. Sanki sepha üzerinde duruyor yani. Akvaryumun çatlama ihtimali var.
Bitkilerin kolay bitki olduğuna eminmisiniz? Petshop sahibi mi kolay dedi, yoksa bu iş kolay olur mu diye düşünmüştünüz?
Bitkilerden birisi Comomba olar kenzettim, Cabomba caroliniana. Bu bitki türü yüksek ışık isteyen bir bitki.
O yaprak kaybeden bitki Hydrocotyle leucocephala yada Cardamine lyrata olabilir. Tam emin olamadım yani.
Eğer bitkileri yeni aldıysanız adaptasyon süreci olması da söz konusu. Yani akvaryum ortamına alışmak. Dediğinize göre sürgün veriyor yani.
Benim şahsi görüşüm yetersiz beslenme. Sadece sıvı gübre olmaz ki. Kum içinde bişey yok. İncecik tabaka gözüken yani.
Akvaryum tabanı ne kadar sağlam ise bitkiler o kadar güzel gelişir.
SON MESAJLAR
- Japon Balıklarım Hareket Etmiyor Miuw, 04:01
Yeni Üye Forumu - Sump Motoru Hortumu Arıyorum Malinua55, 02:23
Filtre ve Sump Yapımı - 30x30x35 Küp Akvaryum Yapmak İstiyorum Ama Nasıl ? Malinua55, 02:16
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Yeni Akvaryum Tankı İçin Öneri Sistem Ve Tavsiyel Smet200146, 02:12
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 650 Km İçin Akvaryum Ve Balık Nakliyesi Malinua55, 02:09
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Su Değerleri İle Mücadele beyazesekliprens, 01:07
Yosun - 100x45x30 Akvaryumum Var Kaç Lepistes Alır? giyotyn, 00:26
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Yapımında Cam Boyutları CevdetSERBEST, 00:14
Yeni Üye Forumu - Bolivian Ram Ve Melek Ömer t, 00:00
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Yoyo Hakkında Her Şey BLGHN, 23:42
Sazansıgiller Tanıtımı - 15 Litrede Danio İle Betta Dostluğu NightWist, 23:03
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Üst Sump Sistemi baron70, 22:53
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Japon Balığımda Siyah Lekeler Ve Yan Yatması zeeynepiilhann, 22:22
Yeni Üye Forumu - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin AtlasPoyraz, 21:59
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - 200lt Lowtech'e İkinci Led Bar Hangisi? bendeniztayfun, 21:37
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Balık Önerisi M0nty, 21:25
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Powerled Armatür Yanına Smd Led? ali özer, 20:19
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Bakteri Kültürü Olmadan Balık Yaşar Mı Erenguven, 20:06
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Ve Patlayan Dış Filtre Hasanbey0101, 18:27
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 15 Cm Uzunlugunda Yandan Sump A Motor Önerisi? Orhan76, 16:47
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 3 İn 1 Güney Amerika Tanklarım bendeniztayfun, 16:23
Akvaryum Tanıtımı - Betta Balığı Erkek Dişi Ayrıımı İnci Kefali, 15:22
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Akvaryumdaki Bu Kahverengilikler Neden Olur ? Samettkeskin, 14:05
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yeni Akvaryuma Bitki Ekimi Hk. cihann7, 12:15
Yeni Üye Forumu - Akvaryuma Yeni Nerite Salyangoz Ekleme cihann7, 12:07
Omurgasızlar - Leleupi Yavrularım scorpion26, 12:05
Tanganyika Cichlidleri - Anıbuasdaki Bu Şey Ne MasterChiefHakan, 10:47
Bitki Akvaryumları Genel - İç Filtreyi Nereye Takabilirim Orhan76, 09:10
Yeni Üye Forumu - Yüksek Sıcaklığa Dayanabilecek Yosun/artık Yiyici Aguamentist, 09:07
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 8 X 12v 26 A Kuru Akü ile neler yapılabilir? KaanE, 08:17
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Beta Balığı Üretim Dişi Yumurtlama Süreci Taha Yanık, 04:32
Labirentliler - En Dayanıklı Lepistes Irkı Nedir Hidro Dinamik, 01:55
Yeni Üye Forumu - Yeniden Dönüyorum Ne Beslemeliyim hobisever1235, 22:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Salyangoz Benzeri Canlılar hobisever1235, 21:50
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Kaplumbağa Yem İçeriği ahmetfiratozkaya, 20:59
Malzemeler ve Yemler Forumu - Kerevit thejaponcu, 20:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kerevit Akvaryumu thejaponcu, 20:15
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yosun Belası Ayktgnc, 19:08
Bitki Akvaryumları Genel - Neolamprologus Multifasciatus Sercan Ç., 17:52
Tanganyika Cichlidleri Tanıtımı - Bitkili Akvaryum (hitech) B.CENİK, 17:44
Akvaryum Tanıtımı - Lepistes Baş Aşşağı Duruyor EMİR G., 16:52
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryumda Ağaç Gövdesi Kullanımı M0nty, 16:47
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Bahçede Cennet balıkları Emerse, 13:40
Labirentliler Tanıtımı - 100 Lt Akvaryumda Ne Beslemeliyim ? Batuhank06, 13:12
Yeni Üye Forumu - Balkonda Lepistes Can T., 13:09
Canlı Doğuranlar - 60*30*40 Nature High Tech Denemesi :) CoryCory, 12:03
Akvaryum Tanıtımı - Zebra Ciklet Yavruları Orhan76, 10:46
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - Lepistes Yem Diyeti M0nty, 10:28
Yeni Üye Forumu - 107x45x55 Akvaryuma Kum Ve Chiclid Önerisi? Orhan76, 08:51
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Parazit Benzeri Canlılar UEK, 02:07
Hastalıklar ve İlaçlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 08:53
- Grindal Set Ve Mikrofex AtlasPoyraz 08:47
- Hongsloi Süper Red - Cacatuoides Triple Red German AtlasPoyraz 08:47
- İthal Akvaryum 80 Cm Mobilyalı FrkMbuna 08:21
- 100 Adet Saulosi (şehir Dışı Gönderim Vardır) FrkMbuna 08:21
- Albino Full Red Lepistes FrkMbuna 08:21
- Malzeme propecia 07:52
- Fluval 107 207 307 Ve Jbl E701 Sıfır Kapalı Kutu propecia 07:52
- L Serisi Üst Vasıf Pleco Varyeteleri PlecoTown 07:23
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 06:58
- Creaqua Firefly V2 90cm Armatür Poetika35 06:52
- 50x35x30 Akvaryum Ultraclear 45 Derece Lazer Kesim Poetika35 06:52
- L001-l022 Omer901 01:35
- Damızlık Panda Çöpçü Ers1905 00:39
- Akvaryum Boru Tutucu Klips – Cam Üstü Vidalı Siste respes 00:22
- Termometre / Dijital Derece cagdas_0606 00:01
- Co2 İndikatör Set cagdas_0606 00:01
- Sıfır Hagen Kutu Filtreler ootkn 23:43
- Japon Şemsiyesi Yeni Köklenmiş Fideler ootkn 23:43
- Alabalık Yemi 2,8 Kg 500 Tl ootkn 23:43
- Şelale Filtre Ve Hortum ootkn 23:43
- Plati, Blackmoly, L144 Vatos mesagac 23:34
- Anubias Var Nana mesagac 23:34
- 2.67 Tüp Furcifer 22:30
- Dennerle Akvaryum Furcifer 22:30
- Digital Termostatlı Sogutucu İkili Fan Furcifer 22:30
- Creaqua Nano Elit Furcifer 22:30
- Bitki Discus Melek Karides Vatoz Özel Osmos Arıtma zafer3885 22:00
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 22:00
- Apistogramma Agassizi Fire Gold Dişi Arıyorum yesil09 21:57
- Tailand İthal Halfmoon & Fil Kulak Ve Plakat Bett betta.ist 20:57
- Bloody&mavi Melek&sarı Ateş&siyah Gül&çikolata Kar betta.ist 20:57
- Sumplı Pipo Filtre Sıfır betta.ist 20:57
- Artemia & Microfex & Grindal Kurt betta.ist 20:57
- Meraklısına Yavru Canavarları (jaguar) Theguardian 20:09
- Moss -pelia Moss -amazon Hançeri Bitkisi mightymurat 20:02
- Bitki Büyütme Lambası Full Spectrum mightymurat 20:02
- L333 - L397 Pleco Dişi Arıyorum mightymurat 20:02
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 19:28
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 19:28
- Ramshorn Salyangoz yagiz.sonmez 18:19
- Lepistes Red Tuxado Koi yagiz.sonmez 18:19
- Salvinia Natans Ve Yeşil Su Kültürü ternapi 18:15
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 17:49
- Çizgili Ve Altın Elma Salyangozu GOLDFISH 17:49
- Albino Green Cobra Endler - Çok Nadir Varyete! Aguamentist 17:06
- Sirke Kurdu Kültürü Aguamentist 17:05
- Albino Black Bar Endler - Nadir Varyete Aguamentist 17:05
- 5d1e Metriaclima Fainzilberi Koloni Damızlık İ.sedef 16:40
- Damızlık Severum, Geophagus, Guianacara djally 15:32
KULLANICILAR
- 23 Online Kullanıcı, 13 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.