ÖZELLİKLER
BİLGİLER
İMZA
100 40 50 3 yunus, 1 Sarı prenses,ahli.Karma malawi.Çorba gibi akvaryumum var...
SON 10 MESAJI
Boy yumurtlamak için önemli değildir.Balığın yaşı yumurtlamayı belirtir.Balığınız 9-10 -12 aylığını doldurmuşsa yumurtlama dönemine girmiştir.Fiyatlarına gelincede bu şehirden şehire satıcıdan satıcıya değişiyor.Ben 12 ytlye aldım 10 cm boyunda 3 tane aldım 30 verdim.
Saygılar..
Tatile gittiğimde beyaz midyelerden almıştım cikletlerime onlardan attım birşey olmadı lezzetle yediler.Sizin balıklara birşey olurmu bilemem,atacaksanızda midyeleri güzelce yıkayın.
Çok seviyorum bu işi fakat kandırılmak çok kötü birşey.Pazardan iyi diye alıpta eve geldiğimizde çürük domatesleri görüp tekrar pazara gidip adamı bulamamak nekadar kötü bir durumsa işte benim yaşadıklarımda ondan daha çok kötü bir durum.Yani okadar çok şey yaşadımki 3 ay içerisinde üniversite sınavlarım kötü geçti.Parasal yönden çöktüm.En büyük sevgim yok oldu.Hangi akvaryumcuya gitsem bir ilgisizlikdir gitti.Şuan akvaryumunda 7 tür balık var ben sadece tek tür yapacaktım vede nasıl okadar türüm oldu şaşkınım.Geriye dönemiyorum.Akvaryumcuya balıkları götürsem yine bişey değişmeyecek beni kandırıp 17 balığa karşılık 4 balık anca verecek onlarda dişimi erkekmi hastamı sağlıklımı diye düşünmekten kafadan rahatsız olacağım.Keşki diyorum geriye gitsem 5 yıl öncesine bu işe hiç girmesem diye düşündüğüm olmuyor değil.1 balık daha 1 balıkdaha derken kazıklanmışım haberim yok.Türkiye'de bazı gerçekleri gördükçe içim gidiyor.Yazıktan başka birşey diyemiyorm.
Akvaryum yapmaya ilk başladığım günden bugüne kadar birçok tecrübe yaşadım birçok bilgi öğrendim ,hayvanları zaten çok seviyordum akvaryum sayesinde balıklardan yılanlara kadar hepsini sevmeye başladım.5 yıl önce canlı doğuranla başlayıp bugün frontoza ,diskus ve ciklet türleri kadar birçok canlı besledim.Fakat bu işi yaparkende akvaryumcu akvaryumcu dolaşırdım.Çarşıya lk gittiğim yer akvaryumcular olurdu.Artık toptancısından maliyecisine kadar hepsini öğrendim.Birçok akvaryumcu arkadaşla tanıştım...
Bir ara sınavlar vede akvaryumcuların yalanları yüzünden akvaryum işinden vazgeçmiştim herşeyimi satmıştım.Fakat bendeki bu zevk ancak 5 ay sürdü ve yeniden akvaryum kurdum.Bu sefer tek tür balık yapacaktım yavru balık alıp büyütmek çok zaman kaybıydı.Akvaryum güzel iş ama insanın ömrünü çürütüyor.Bir balığın doğurması 1 ay yavruarını ağzından çıkarması 20 gün balıkların büyümesi 3 ay yani 1 yılda çok vakit harcanıyor , ayrıyettende para.Akvaryumuma tek ahli yada sarı prenses yada yunus alıcaktım.Tek tür yapacaktım.Akvaryumcuları gezdim hiç anaç balık bulamadım.1 yada 2 yerde buldum 30 ytl para istedi tanesine.Bir komşu tanıdık akvaryum dükkanı açtı.Ona gittim anlattım tek tür balık yapacağımı.Oda dedi tektürü boşver bak sana ben şu yavru ahlilerden birde yavru yunuslardan vereryim dedi.20 ytlye 6 balık aldım 3 cm boylarındalar.3 ay baktım bu seferde yunuslar kırma,ahiler kırma çıktı geri götürdüm balıkları ben büyüttüm benden yine aynı paraya aldı Bana maylandiya diye balıkları 40 ytlye sattı.Balıklar çok para eder bunları çoğalt dedi ben bu balıkları diğer akvaryumcu tanıdıklara sordum hepside kazık yemişsin bu balıklar çok sert vede yavruları para etmez dediler...
Sonrasında daha çok olaylarla karşılaştım şuan akvaryumumda 17 balık var.Hepside 1 yaşından büyük.3 yunus 1e 2 dişi diye aldığım 2 e 1 dişi çıkan.1 sarı prenses erkeği,3 sarı prenses 3nüde dişi diye aldım 2 dişi 1 erkek çıktı.1 kırma ahli erkeği.3 kırma ahli dişisi diye aldığım teki mavi imp çıan balık.2 maylandia akvaryumdaki bütün balıklar ondan korkuyor.2 çingene,1 tanede kırma yunusum var.
Ben artık akvaryumumu kaldırıyorum.Nedeni ise akvaryumculardır , hepsine teşekkür ederim beni bu hobiden soğuttukları için. Tam arenalıklar.Arena ekibine ulaşmaya çalıştım fakat beceremedim.Akvaryumcuların hepsi kısa yoldan para peşinde.Akvaryumumu seyretmek için oturduğumda çıldırcağım geliyor çünki çıkmaz bir yoldaymışım gibi oluyor.Sinirleniyorum.Verdiğim paraları düşününce kahroluyorum.Kazıklandığımı düşününce akvaryumu izlemiyorum.Nezaman akvaryuma baksam öfkeleniyorum.Çıkmaz bir yoldaymışım gibi akvaryumcu akvaryumcu dolaşıyorum hiç mi balık olmaz.Bıktım artık .Akıvaryumum artık tarhana,ezogelin,mercimek,domates,yayla çorbalarının karışımı gibi oldu.Hepsi yanlış balık veriyorlar.Kırma balıklarla dolu bütün akvaryumcular.Şuan tekrardan akvaryum yapsam 5 tane aynı tür balık alamam.Çünki hiç biryerde yok.Var olanlarda kırma yada hasta.Tam bir çukurdaymışım gibiyim 300 ytl parayı 5 ayda harcadım ben bir öğrenciyim o paraları harçlıklarımdan biriktirerek zor günlerim için saklamıştım.Nasıl bir iş bu anlamadım.Artık gençyaşta kalp krizi geçirmeden bırakmalıyım bu işi.İstanbul'da yada Ankara'da olsam moderatör arkadaşlar sağolsunlar balıklarını ucuza satıyorlar hediye ediyorlar internet yoluyla alacağım fakat uzak oluyor.Yollama sorunu oluyor.
Artık bu işi bırakıyorum eğer başka birgün akvaryum yapacak olursam balıkları akvaryumcudan almayacağım.
Saygılar....
Ben artık akvaryumumu kaldırıyorum.Nedeni ise akvaryumculardır , hepsine teşekkür ederim beni bu hobiden soğuttukları için. Tam arenalıklar.Arena ekibine ulaşmaya çalıştım fakat beceremedim.Akvaryumcuların hepsi kısa yoldan para peşinde.Akvaryumuma sadece tek tür balık alcaktım sadece ahli yada sarı prenses düşünüyordum.Şuan akvaryumumda maylandia diye sert bir balık var 1 e 1 dişi olarak.Diğerlerinin hiçbirinin eşi yok.Ahli erkeğim var kırmaymış.Dişi diye aldığım 3 ahlimde kırma çıktı hatta tekide mavi imparator çıktı. Sarı prenses erkeğim vardı,yanına dişi sarı prenses aldım 3 tane 2 si erkek biri dişi çıktı şuan akvaryumum tarhana,mercimek,domates ,ezogelin çorbalarının karışımı şeklinde bir düzen var.Boşuna hergün yemliyor,boşuna stres oluyorum.İzlemek için karşısına geçince daha çok sinir oluyorum.Artık akvaryum işini bırakıyorum.
Emeği geçen bütün akvaryumculara teşekkür ederim.
Saygılar....
Pek birşey olcağını zannetmiyorum.Benim cikletlerimde bazen akvaryumdan zıplayıp dolabın altına giriyolar.Balıkları bazen masajla ayılttığım bile olmuştur.Artık plastik kapak yaptırdım ve çözüm yolu buldum.
Evet videoya çekebilirsiniz izlemesi seyretmesinden daha güzel.
Su yılanımı sardalye,hamsi gibi balıkların arttıklarıyla besliyorum.Tavuk eti felende yiyor.Az yiyor şimdilik biraz küçük vede bence sevimlilikleri olmasada değişik canlılar.
Buda su yılanım 33 cm uzunluğunda.
Hasan Bey sizi tebrik ediyorum yanlışımı düzelttiğiniz için insanlık hali yanlış yazmışım herkezden özür dilerim.
SON MESAJLAR
- Bu Balığın Problemi Nedir ? HOPPALA, 04:29
Hastalıklar ve İlaçlar - Bu Balıklar Akvaryumuma Uygun Mu MustafaŞ, 02:15
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Nematod'un En İyi Çözümü Nedir? smetdman, 02:12
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryumum Bulanık Mı? CrownBetta, 02:11
Yeni Üye Forumu - Bucephalandra İle Alakalı Yardım Lütfen emreabay6, 00:57
Bitki Akvaryumları Genel - Full Erkek Lepistes Tankında Vukuat Vıdeo Ek MasterChief, 23:53
Canlı Doğuranlar - Sunsun 603b 2600tlye Hala Alinirmi GhostKoi, 23:30
Fiyat Forumu - H100 Mü H200 Mü Taha Yanık, 23:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balığın Türü Hakkında Bilgi Verebilir Misiniz? |BuRaK|, 23:15
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Yeni Aldığım Bitki Bir Hafta Olmadan Eridi? Busra1753, 23:12
Bitki Türleri ve Bakımı - Sarı Prenses Akvaryumu draff10, 22:35
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Kılkurdu Mu Planarya Mı? Wish4fish, 22:25
Yeni Üye Forumu - Lepistes Yavrusu Hepsinden Farklı ? AlperKrks, 21:34
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Akvaryumumdaki Bu Arkadaşlar Adi Salyangoz Mu ? Gokalpp, 21:31
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Cüce Amerikan Dünyası ArifhbsAquatics, 20:27
Güney Amerikan Cichlidleri - Filtre Yeterli Mi ytugcek, 19:39
Filtreleme Seçenekleri - Yazım Kurallarına Neden Uymuyorsunuz GhostKoi, 19:26
Forum ve Site Hakkında - Bu coral Blue Ne İşe Yarar? KaanE, 19:22
Aydınlatma - Japon Balığı Bitkisel Yem Kaannn455, 19:12
Sazansıgiller - Bitkili Tankda Led Kullanımı FerhatKaya, 18:12
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Betta Kuyruğunda Sorun Mu Var? Taha Yanık, 17:52
Labirentliler - 4 Yıldır Bazı Cüce Acara Türleri Niçin Yok? KartalŞafak, 17:46
Güney Amerikan Cichlidleri - 35x35x35 Bitkili Tank Balık Adeti Kaç Olmalı KaanE, 17:19
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Neon Tetra Yem Yemiyor Tulpar99, 17:17
Hastalıklar ve İlaçlar - Garip Yara Tulpar99, 16:45
Hastalıklar ve İlaçlar - Midaslarim Yavrulamiyor Srhtylcn, 16:43
Yeni Üye Forumu - Bitkili Tetra Tankı Göksel D, 16:24
Yeni Üye Forumu - Yati Kökü Batmıyor yedili, 15:58
Yeni Üye Forumu - Salyangoz Türü scorpion26, 15:57
Yeni Üye Forumu - Önemli Karidesler Beyaz Beyaz Oldu Vorticella AlperKrks, 15:06
Yeni Üye Forumu - Kasımda Aşk Başkadır HarunYILDIRIM, 13:48
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Akvaryum Test Kitleri Ve Tavsiye İsteği umitkabak, 12:34
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Bir Zamanlar Keyhole Vardı - Ne Oldu? İskorpit, 12:17
Güney Amerikan Cichlidleri - İç Pipo Haricinde, Filtre Malzemesi Koymak KaanE, 11:52
Yeni Üye Forumu - Transgenetik Tetrama Ne Oldu bendeniztayfun, 10:56
Yeni Üye Forumu - Father Fish Yöntemiyle 50x30x30 hounddog, 10:06
Akvaryum Tanıtımı - Japon Balığı Hastalık Bilgi ahmetfiratozkaya, 09:56
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryumda Ne Bakılır Orhan76, 09:26
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 30cm Küp Betta Akvaryumu Orhan76, 09:12
Akvaryum Tanıtımı - 30* Nano Kurulum Süreci Orhan76, 09:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Kurulum Tropheus Akvaryumum Orhan76, 08:57
Akvaryum Tanıtımı - 100*40*50h Bitkili Akvaryum İçin Tavsiyeler vahitender, 08:45
Bitki Türleri ve Bakımı - El Emeği Muhammedcay, 07:59
Akvaryum Tanıtımı - Karidesler Ve Katil Salyangozlar Aguamentist, 07:53
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Balığım Halsiz Ve Kambur bendeniztayfun, 06:49
Yeni Üye Forumu - Bu Kurt Türü Nedir? bendeniztayfun, 06:43
Hastalıklar ve İlaçlar - Dış Parazit Hızlı Cevap bendeniztayfun, 06:13
Yeni Üye Forumu - Kırmızı Tetrazon Hastalık Hobilenyum, 01:48
Hastalıklar ve İlaçlar - Nano Karides Akvaryumum ! whoisshery, 22:55
Akvaryum Tanıtımı - Arkada Siyahliķ ytugcek, 21:59
Hastalıklar ve İlaçlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Altın Kafa Melekler Tekin35 00:13
- Bitki Çeşitleri emreemin 00:04
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 00:04
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 00:04
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 00:04
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 00:04
- İki Çift Laetacara Araguaiae... Laetacara 23:43
- Bursa İçi Ücretsiz Canlı Yem Kültürleri Rafayel 23:35
- Albino Cennet Balığı Arıyorum Rafayel 23:35
- Co2 Tüp 5 Litre Baracuda80 23:23
- Aquael 100 Watt Isıtıcı Bora Bey 23:14
- Mobilyalı Cama Cam Akvaryum Arıyorum Bysam 23:10
- Zatek Su Arıtma Hıgh Tech Akvaryumlar İçin Osmos zafer3885 22:56
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 22:56
- Premium Siyah Paslanmaz Çelik Aquascaping Set vahitender 22:30
- Co2 Set Manometreli+ Co2 İndikatör+co2 Difüzör vahitender 22:30
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 22:27
- Eheim Marka Kampanyalı Orijinal Ürünler EvcilAl 22:27
- Kullanılmamış Dophin H80 Lepistes.. 22:20
- İstanbul 35cm Küp Akvaryum Arıyorum Lepistes.. 22:20
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı Woodwork Can TEK 22:00
- Arkadan Sumplı 4 Katlı Set Ve Malzemeler Burak PEKDEMİR 21:46
- Malawi Erkekler,protomelas Steveni Taiwan,fryeri Burak PEKDEMİR 21:46
- Dennerle Akvaryum Furcifer 21:39
- Ista Regülatör Furcifer 21:39
- 2.67 Tüp Furcifer 21:39
- Difüzör ,damla Sayacı Furcifer 21:39
- Minare Salyangozu Adet 5 Tl. Takaslı ARMONYS 21:33
- 0,5 Mm Silis Kum 20 Kg. 550 Tl. Takaslı ARMONYS 21:33
- Malawi Çiklet Redrainbow 21:31
- Akvaryum Bitkileri + Red Tail Filkulak Lepistes umutuyar 21:08
- Eş Kribensiz Haci dağ 20:47
- Tetra 300w Isıtıcı - Xinyou Hava Taşlı Pipo Filtre diaslayt 20:36
- Karides, Vatoz, Salyangoz, Kerevit Yemi LewShrimps 20:33
- Adwa Ad 31 Ec/tds Ölçer LewShrimps 20:33
- Black Flame Wood cagdas_0606 20:21
- Muhtelif Malzemeler Formicasmind 20:21
- 10lt Co2 Tüp & Regülatör Seti Dark65 20:18
- Kök Çeşitleri (güncel) hll_aquascaping 20:13
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 20:13
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 20:13
- Blood Mary Karides(analaşmalı Kargo Mevcut) hll_aquascaping 20:13
- Bakımı Kolay Bitkiler Hobiciden TheCoffin 20:01
- Hbwhite Lepistes TheCoffin 20:01
- Led Driver 36-48w ilh4n 19:59
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 19:59
- Powerled Soğutucu Blok ilh4n 19:59
- 3 Adet Akvaryum Ve Eheım 2012 İç Filtre JapoJupo 19:43
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Ve Tetratec 200 W! JapoJupo 19:43
- Saz Bitkisi selfish 19:35
KULLANICILAR
- 24 Online Kullanıcı, 13 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.