ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yasarcelikk17
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
12 Saat 30 Dakika önce
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
5 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
yasar celik
Doğum Tarihi:
15 Nisan 1996
İl:
Izmir
Meslek:
Hemşire
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

yasar celik

SON 5 MESAJI

Aquael Ultramax1000 Malzemeleri Discus İçin Yeterli Mi?
[QUOTE=darkaura]

Bitki olacak mı yoksa sadece görsellik için mi?[/QUOTE]

1-2 kök anubias olacak sadece
[QUOTE=Hüdai]Yaşar Bey, bu ebatta bir akvaryumda belirttiğiniz sayıda discus beslemenizi önermem.

Filtrenin içinden çıkan mlz. sıralaması yeterli olur. Ben purigen kullanmıyorum. Gerek duymuyorum.

[/QUOTE]

Teşekkürler

[QUOTE=darkaura]

Bu ölçü discus için uygun değil. Kısa süre olur ama uzun sürede sıkıntıları hissetmeye başlarsınız. Birde discus huyu pis hayvandır, mutlu olmadığında bunu dışarı yansıtır, keyfinizi kaçırır hobiden soğutur. Sonradan akvaryumu büyüteceğim diyorsanız bir süreliğine olur.

Purigen konduğu an su kalitesini yükselten bir malzeme ama kısa ömürlü, deşarj edilmesi gerek, oldum olası çamaşır suyu ile deşarj kısmı içime sinen bir olay değil ve tabi pahalı bir malzeme. Hiç gerek olmadığını düşünüyorum.

Dış filtrede dizilim su akış yönüne göre önce fiziksel filtrasyon elemanları kaba sünger elyaf, sonra biolojik malzeme substrat, en sonda kimyasal filtrasyon elemanları aktif karbon purigen gibi malzemelerdir. Ultramax 1000 de su aşağı sepetten yukarı doğru aktığından dizilimde bu yönde olur. Tek fark ultramax da ön filtre var, elyafı oraya koymak gerek. Hızlı kolay fiziksel temizlik için. Purigen veya aktif karbonda kolay değişim için ön filtreye elyafın arkasına konabilir. [/QUOTE]

Teşekkürler

Aydınlatma için herhangi bir öneriniz var mı?
[QUOTE=Hüdai]

Yaşar Bey, öncelikle discus akvaryumunuzun ölçüleri, beslemeyi düşündüğünüz discusların sayısı ve boyutları nedir?

Almış olduğunuz filtre 200lt.ye kadar olan bir akvaryum için yeterlidir.

İçinden çıkan malzemelerde sadece discus için değil tüm balıklar için yeterlidir. Ancak en üst sepette bulunan süngeri ve yanlış hatırlamıyorsam en alttan ikinci sepette çıkan elyafı iptal edip bu sepetlere de Seachem Matrix, sera siporax vb. filtre mlz.leri koyabilirsiniz.[/QUOTE]

Öncelikle bilgilendirme için teşekkür ederim. Akvaryumum 90×45×45 180 litre ve 4-5 adet 8-10 cm discus beslemeyi düşünüyorum. Ürün 3 sepetli . Alttan üste doğru nasıl bir sıralama önerirsiniz?Purigen kullanmamı önerir misiniz?[EDIT]yasarcelikk17,2025-03-05 13:21:35[/EDIT]
Filtreyi yeni sipariş ettim.
Henüz kullanmaya başlamadım.
Aquael ultramax1000 dış filtrenin içerisinden çıkan filtrasyon malzemeleri discus akvaryumu için uygun mu? Sizler ne kullanmamı önerirsiniz?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.