ÖZELLİKLER

BİLGİLER
İMZA
SON 10 MESAJI
Kaan Bey ve Nuri Bey;
Bahsettiğiniz gibi Demasoni ölümcül olarak tabir edilmekten çok uzak bir balıktır. Tek dezavantajı örneğin 1e 4d bir koloniniz var 1 yıldır bakıyorsunuz. 1 dişi daha aldınız eklediğinizde koloni oturmuşluğundan yeni balığı pek iyi karşılayamayabilirler. Çünkü demasoni sert bir balıktır, ama ölümcül değildir. Bu durumda yapılması gereken yeni balık salınırken dekor değişimi yapmaktır.
Veya yeni bir koloni kuracaksınız. 3 ve 2 kardeş balık aldınız ayrı kolonilerden. Kardeşler birbirlerini koruyacak ve diğer kardeşlere baskın çıkacaktır. Burada baskın çıkacak kardeşler genelde erkeğin bulunduğu kardeşliktir. Bu durumda balıklar yavruluk yardımıyla (pet şişeyi havyayla delerek yapabilirsiniz, elimde 8 adet mevcut bu tarz durumlar için) ayrılıp 2 hafta ayrı tutulduktan sonra bir araya getirilirse tıpkı her biri farklı kolonilerden alınmış gibi oluyorlar ve kavgalar ciddi dereceye ulaşmadan koloni kurulabiliyor. Vakit bulduğumda bununla ilgili bir makale yazmayı planlıyorum. Birkaç püf nokta bilindiği takdirde Sarı Prenses'ten farksızdır demasoni. Sadece birkaç püf nokta var bunlardan da kısaca bahsettim. Bunların ötesinde abartılacak bir yanı yok.
Ters yüzen çöpçü, makrakanta, labio, cüce vatoz bunların hepsi cichlidlerin büyük bir kısmı için uygundur. Zebra, astronot vb. sert türler için ters yüzen haricindekilerle sorun çıkabilir.
[QUOTE=Hiko]Demasonileri biraz daha araştırdım;
Bilginin geçtiği makalenin yazarı olarak bir şeyin altını tekrar çizmek isterim. Yeni doğan yavrular 14-16 gün kadar artemia gibi çok yüksek oranda protein içeren keseleriyle beslenirler. Büyükler için değil ama yavrular için kese bittikten sonra birkaç kez artemia verilirse balık kritik evreyi çok hızlı atlatır ve büyüme kuru yeme göre rahatlıkla gözle ayırt edilebilir. Yeni doğan yavrular yüksek proteine ihtiyaç duyduklarından artemia verilmesi zararlı değil aksine yararlıdır. Ama büyük demasonilere artemia, tubifex, su piresi vb. ağırlıklı hayvansal bir diyet uygulanması(ki artemia dişlerinin kovuğuna bile gitmez) doğru değildir, makalede yazdığı gibi bloat vb. hastalıkları beraberinde getirebilir. Getirmese de yağlanmaya sebep olur. Zaten adı duyulmuş markaların yavru büyütme yemlerine baktığınızda protein oranı normal büyük balık yemlerine göre daha yüksektir.
Fonda kum ve kayalarla kontrast tonlar kullanmak her zaman işe yarar.
Kafa motoru da işe yarar, iç filtrenin filtre haznesi olduğundan temizlik açısından daha fazla yardımcı olur bence.
Yeni resimleri bekliyoruz

Karbon süngerin kullanım süresinde limit yoktur istediğiniz kadar kullanabilirsiniz sorun olmaz. Karbon süngeri ilk kullanımdan önce yıkarsanız iyi olur, karbon kömürü de kullanım öncesi kaynar sudan geçirmeniz gerekir. Elyaf miktarında ise ölçüyü tarif etmek çok zor. Çok sıkışık koymayın ve filtrenin haznesine göre (filtre modelini bilmediğimden net bir boy vermem doğru olmaz) üstte küçük bir kısmı ayırmanız yeterli olur. Filtrenizin haznesi büyükse (800-1300l/h filtreler gibi) geniş gözenekli süngeri 3 yönlü su alış noktasının bitiminden kesip üstünde kalan yere göre direkt elyaf veya dar gözenekli karbon sünger ve elyaf koyabilirsiniz. Eğer küçük hazneli bir filtreniz varsa Onur Bey'e tavsiye ettiğim gibi direk süngerden sonra elyaf koymanız daha iyi sonuç verecektir. Birkaç denemeden sonra zaten siz balık sayınız / balık cinsiniz, filtreleriniz vb. etkenlere uygun olan en doğru oranı (elyaf büyüklüğü, sünger büyüklüğü vb.) kendiniz bulacaksınız. En verimlisi de bu şekilde olur. Filtrenizin marka ve modelini yazabilirseniz ona göre daha net bir yorum yapabilirim.
Teşekkürler arkadaşlar, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
Sayın ersoy1905;
Karbon kömür ilk çalıştırıldıktan sonra kalitesine göre 4-6 hafta arasında özelliğini kaybettiğinden bu süre geçtikten sonra kartuşu açıp içindeki karbon kömür yerine elyaf doldurursanız hem süngeri kesmek zorunda kalmamış olursunuz, hem de iç filtrenizde ömrünü doldurmuş karbon kömürü boşuna tutmamış olursunuz. Karbon kömürü yeni kurulum ve ilaç tedavisi sonrasında 1 kez (4-6 hafta) şeklinde kullanın, normal kullanımda filtrenizde sadece yer kaplar.
Onur Bey;
Haznesi çok küçük filtrelerde içindeki karbon süngerin 1/3'ünü üstten kesip yerine elyaf koyabilirsiniz. Burada en büyük mekanik filtrasyon görevini elyaf üstleniyor, önemli olan elyafa kadar giden kısımda pislikleri kademeli olarak tutabilmek. Haznesi çok küçük filtrelerde adı üstünde hazne küçük olduğundan temizliğin sık yapılması gerekecektir. İçindeki sünger de dar gözenekli olacaktır. Bu yüzden mevcut süngerden sonra direkt olarak elyaf konulması bence en etkili filtrasyonu sağlayacaktır. Vakit bulduğumda makaleye makalede olmayan filtre çeşitlerini de eklemeye çalışacağım.
Ellerine sağlık abi çok güzel olmuş akvaryumun son hali Birkaç tavsiyem olacak.
Piyasadaki ithal demasonilerin çoğunda iç parazit sorunu var ve tıpkı ithal lepisteslerimiz gibi aldıktan ya hemen sonra ya da bir süre sonra(parazitin ilerlemişliğine göre) ölüyorlar. Son zamanlarda gelen partilerde (3cm) oldu bu sorun. Aynı sorundan bir sürü akvaristin başı yandı. Bu konuda tüm akvaristlere bir tavsiyem olacak. Demasoni alırken ithal demasoninin fiyatının ucuzluğuna kanmayın, bulması zor olsa da tercihinizi yerli demasoniden yana kullanın. Fiyat olarak biraz daha pahalı olacaktır ama kayıpları göz önüne aldığınızda çok daha karlı çıkarsınız.
Sorunun parazit olduğuna emin olmamın nedeni 3cm'lik demasonilerin kavgasında ölüm çok nadir olur. 240lt'lik akvaryumda 7 demasoni varsa hiç olmaz

Dekorda kayaların yerleri çok hoş durmuş ama kum ve bitkilerde 1-2 değişiklik yapabilirsin. Stroforu bence de çıkart, mavi stroforların çok inceleri var kaya konusunda için rahat etmezse onlardan bir tane koyabilirsin yüksekliği de fazla etkilemez. Bitkilerde de nanaları önlere, dev anubiasları arkaya yakın orta taraflara ekersen daha güzel bir görüntü olur(bitkiler büyüyünce çok daha güzel olacak bu şekilde). Bir de ilerisi için bitkiler büyüdükçe ortadakilerin arasını biraz açıp 2'şer tanesini kayaların önündeki kısma kaydırabilirsin.
Mavi mercan konusu ise doğallık-göz zevki arasında gider gelir

Arka fon bu haliyle fena sırıtıyor ama değiştireceğim demişsin zaten. Ben arka fon yapıştırırken ölçüyü sağdan soldan dışta kalan cam kalınlığı kadar, üstten alttan da bildiğimiz selobantın yarısıyla boydan boya tutturuyorum. Resimdeki gibi ince değil de kalın ve sert malzemeli fonlar kullanıyorum. öyle olunca kabarma olmuyor. Yalnız son köşeyi kapatırken dikkat et içeride hava kalmasın.
Kolay gelsin

Yeni doğan balıklar yüksek oranda proteine ihtiyaç duyduklarından herhangi bir problem yaşamazsınız. Demasoni yavrularıma birçok kez artemia verdim ve herhangi bir sorunla karşılaşmadım.
Piyasadaki ithal demasonilerde iç parazit çıkabiliyor. Balıklarınızın fotoğrafları var mı? Özellikle ölüleri görebilirsek net bir şey söyleyebiliriz. Eğer balıklar karınları bembeyaz, gözleri fırlak ve ağızları açık ölüyorlarsa kesinlikle iç parazittir. Eğer öyleyse acilen sera baktopur direct ve kaya tuzu ile tedaviye başlamanız gerekir. Tedavi yapılacak akvaryumun sıcaklığını tedavi bitene kadar 30 dereceye çıkartın. Tedavi bittiğinde (3-4 gün) %50 su değişimi yapın ve filtreye kömür koyun..
[QUOTE=Wixrewera]Siporax seramik değil , seachem matrix veya eheim substartın seramik şeklindeki hali . Konu nitratın nasıl azaltılacağı değil , denitrifikasyon olup olmadığı .[/QUOTE]
Nitrat denitrifikasyonla azaltılabilir zaten. Neyse boşuna konuşuyorum ben.
SON MESAJLAR
- Pengasus Ölümü xellence07, 18:05
Yeni Üye Forumu - Leopar Vatoz Hızlı Büyütme xellence07, 18:00
Yeni Üye Forumu - Turba Bataklığı Biyotopu, Danau Sentarum bendeniztayfun, 18:00
Akvaryum Tanıtımı - Beta Akvaryumu Cyber_Scout, 17:56
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryuma Su Üstü Bitkisi Eklemek Hidro Dinamik, 17:49
Yeni Üye Forumu - Bu Lepistesi Ayırmalı Mıyım? abkaak, 17:00
Canlı Doğuranlar - Yeni Tür Üretim Ferdiktk, 16:52
Makaleler ve Tercümeler - Aphanius Mento Beslemek İstiyorum M0nty, 16:48
Diğer Tatlı Su Canlıları - Beta Balığım Hasta Lütfen Acil Yardım Edin Tataaa4325, 16:39
Yeni Üye Forumu - Eriyen Ve Sararan Yapraklar Cyber_Scout, 16:01
Bitki Akvaryumları Genel - 4 Yıldır Bazı Cüce Acara Türleri Niçin Yok? blenny, 15:23
Güney Amerikan Cichlidleri - Teleskop Balığımın Ağzındaki Beyazlık asrinnn, 14:04
Hastalıklar ve İlaçlar - 25l Beta Akvaryumu cihann7, 13:58
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Paludarium Tavsiyeleriniz AlperenBey, 13:34
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 120.50. 70 Akvaryum Dış Filtre nejalt, 13:20
Malzemeler ve Yemler Forumu - Afrika Kelebek Balığı Hakkında Her Şey BLGHN, 13:04
Diğer Tatlı Su Canlıları Tanıtımı - Akvaryum Patlaması Hakkında ahmettbakii, 11:20
Yeni Üye Forumu - Oase Biomaster² 350 - Eheim 2371 Professionel 4+ Jakado33, 10:44
Yeni Üye Forumu - Apistogramma Set :) AtlasPoyraz, 10:24
Akvaryum Tanıtımı - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Hidro Dinamik, 09:34
Güney Amerikan Cichlidleri - Uzun Zaman Sonra Demasoni İle Devam umitopall, 07:13
Akvaryum Tanıtımı - Tilki Kuyruğu Çürüyor Hidro Dinamik, 05:23
Bitki Türleri ve Bakımı - Ankarada Canlı Bitki Hidro Dinamik, 02:27
Ankaralı Akvaristler - Show Boy Damızlık Velifera Büyütme Aşaması Jemaisvu, 23:15
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Canlipetshop.com Güvenilir Mi? barus, 22:12
Omurgasızlar - Gelişim Gözlemleyemiyorum Sakduman200, 21:58
Bitki Akvaryumları Genel - Microfex Kültüründe Sivrisinek Larvası NightWist, 20:03
Hastalıklar ve İlaçlar - Çöpçü Balığım Ters Ve Yüzeyde RelaxrUD, 18:38
Hastalıklar ve İlaçlar - Orionled Kullanılır Mı Emre karabas, 17:16
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Yavru Lepistesleri Ayrı Yere Aldım Ama Filtre Yok? cihann7, 16:05
Yeni Üye Forumu - 2 Haftalık Ve Yetişkin Lepistesler Bir Arada Japonseven, 15:54
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Helena Salyangoz Ürüyecekmi ? vanvanspor, 15:42
Yeni Üye Forumu - Arka Fon Saydamlaştı ? vanvanspor, 15:42
Yeni Üye Forumu - Yeni Tür Tanıtımı... hemichromis Exsul. onuribrahim, 15:02
Nadir Tür Gördüm - 90*45*45 Natural Style CoryCory, 15:00
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumdaki Salyangozlar MasterChiefHakan, 14:48
Canlı Doğuranlar - 90x50x50 Akvaryum Yaptıracağım Ne Kadar Patlar? AmatorLepistesci, 14:39
Yeni Üye Forumu - Silikonlu Akvaryum Aguamentist, 10:01
Yeni Üye Forumu - Akvaryumbitkicim.com Aguamentist, 09:58
Yeni Üye Forumu - 230 Litre Kurduğum Akvaryumuma Hangi Tür ? tsp7, 09:39
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 🚑 Balığım Hamile Mi? — Güncel Orhan76, 08:44
Canlı Doğuranlar - Neolamprologus Multifasciatus bendeniztayfun, 23:58
Tanganyika Cichlidleri Tanıtımı - Akvaryum Ve Patlayan Dış Filtre Hasanbey0101, 23:07
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yerli Gobilerimiz(kafkas Cüce Gobisi) Ali S, 23:01
Akvaryum Tanıtımı - Japon Balığım Oranda Mı Değil Mi? ShowaSanshoku, 21:17
Yeni Üye Forumu - Crystalpro Flora Npk Ve Trace İkilisi yyiImaz, 20:59
Taban ve Gübreleme - 30 Lt Kaç Lepistes Karahanlı, 18:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Resimdeki Şelale Filtreden Kullanan Var Mı? sahinsahiner, 18:45
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Motordan Çıkan Hava Baloncuğu Her Yerde: Resimli vanvanspor, 14:40
Yeni Üye Forumu - Bu Balıklar Birlikte Yaşarmı MasterChiefHakan, 14:04
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 17:58
- Genç Yetişkin Kribensisler Koksal Gurkan 17:58
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 17:10
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 17:10
- Bitki Çeşitleri emreemin 17:10
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 17:10
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 17:10
- Termometre / Dijital Derece cagdas_0606 16:54
- Co2 İndikatör Set cagdas_0606 16:54
- Akvaryumları Boşaltıyorum metsi 16:24
- Apistogramma Kakadu Triple Red barsbingul 15:32
- 40x35x30 Extra Clear Akvaryum barsbingul 15:32
- Helena, Lepistes, Ramshorn Ve Çeşitli Bitki GhostKoi 15:20
- Bitki , Sıvı Gübre , Ramshorm CevdetSERBEST 15:13
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 15:13
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 15:13
- 150 Cm Dolaplı Akvaryum Hobiciye Yok Parasına İ.sedef 14:50
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 14:40
- 🌲 Cüce Vatoz,christmas Moss,subulata,mikra,saz 🌲 F13K 14:40
- Çift Melek, Oranda, Cüce Vatoz F13K 14:40
- Fluval Isıtıcı Ve Xxl Ağaç Kökü dark blue 14:14
- Bitki Discus Melek Karides Vatoz Özel Osmos Arıtma zafer3885 13:43
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 13:43
- Jumbo Oranda Ve Pengasus cagatay kesici 13:13
- Super Red / Lda16 / L144 Siyah Tül Kuyruk Vatoz kopruluonur 13:06
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 13:06
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 13:06
- Oase Scaperline Soil 9lt Brown Aktif Bitki Toprağı Thunderbird 12:48
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 12:06
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 11:59
- Su Piresi+ Yeşil Su & Infusoria & Yetişkin Artemia Amati340 11:59
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 11:59
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 11:59
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 11:53
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 11:53
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 11:45
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 11:45
- Power Led Armatür pichamsi 11:02
- Takaslı Led Aydınlatma MuratSt 10:43
- 3 Adet Poso MuratSt 10:43
- Mangrow Üstü Anubiaslar, Cüce Cyrptocoryne nikon_ 10:30
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 10:30
- Süper Red Erkek Vatoz, Sterbai, Elma Salyangozu nikon_ 10:30
- Yem Tablet BUCALILAR 10:29
- Akvaryum Ve Dekor BUCALILAR 10:29
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 10:10
- 2 Li İçten Sumplu Set ozkan.06 09:31
- Mini Sumplu Akvaryum LEGEND59 08:52
- 50x25x25 Sumplu Akvaryum LEGEND59 08:52
- Grindal Set Ve Mikrofex 300 AtlasPoyraz 08:10
KULLANICILAR
- 78 Online Kullanıcı, 44 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.