ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
Ulvi Özuğur
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3184
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
02 Ocak 2023 15:11
Toplam Mesaj:
1041 [0.23 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
İMZA
Ulvi Özuğur
Açtığım konu ve makaleler için link
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/uyeacanbul.asp?uye=133013[/URL]
05425539604
SON 10 MESAJI
Pyhsa Acuta Zararlı Mı?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/133013/211220201346231.jpg[/IMG]
Aradaki fark
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/133013/211220201346231.jpg[/IMG]
Aradaki fark
Ucuza Mineral Katkılar ve Su Hazırlayıcı Yapımı
[QUOTE=a.kemal] ulvi bey merhabalar çok faydalı paylaşımlarınız var. Ne kadar teşekkür etsem az. Sayenizde çok şey öğrendim. Su hazırlayıcı yapımı ile alakalı bir sorum olacak. 2gr edta 2gr sodyum tiyosülfat 200ml çozeltisi aynı ölçekte çoğaltılarak 2000ml hazırlasam. Bu çözeltinin son kullanma tarihi ne olur. Atıyorum bir sene kullanabilir miyim. [/QUOTE]O biraz da saklama koşulları ile ilgili, eğer muhafazalı bir kap olursa 2 sene de kullanabilirsiniz, tavsiyem azar azar yapın. Faydalı olduysa ne mutlu, teşekkürler...
[QUOTE=a.kemal] ulvi bey merhabalar çok faydalı paylaşımlarınız var. Ne kadar teşekkür etsem az. Sayenizde çok şey öğrendim. Su hazırlayıcı yapımı ile alakalı bir sorum olacak. 2gr edta 2gr sodyum tiyosülfat 200ml çozeltisi aynı ölçekte çoğaltılarak 2000ml hazırlasam. Bu çözeltinin son kullanma tarihi ne olur. Atıyorum bir sene kullanabilir miyim. [/QUOTE]O biraz da saklama koşulları ile ilgili, eğer muhafazalı bir kap olursa 2 sene de kullanabilirsiniz, tavsiyem azar azar yapın. Faydalı olduysa ne mutlu, teşekkürler...
Taiwan Ve Kaplan Aynı Akvaryumda Sorularım
[QUOTE=Ugur79]Dolayısıysa sorum şu; bu 2 tür birbirleriyle çiftleşirse bahsettiğim anaçların saflığının bozulması gibi bir durum olabilir mi? 2 türü aynı akvaryuma koyarak geri dönüşü olmayan bir yola adım atmayalım yani.[/QUOTE]Evet bu 2 tür birbirleri ile çiftleşebileceği için çıkan canlılar saf olmaz. Yalnız çıkan canlılar atıl canlılar da olmaz, şu an yeni çıkarılan neredeyse tüm türler kaplan/caridina/taiwan vs çiftleşmelerden çıkıyor, baktığınız zaman bu iyi bir şey fakat 1-2 akvaryumda olmaz bu iş, kontrollü ve çok sayıda akvaryumda, sıkı takiple ilerlemek gerek.
Kısacası sizin durumunuzda hiç karıştırmayın...
[QUOTE=Ugur79]Dolayısıysa sorum şu; bu 2 tür birbirleriyle çiftleşirse bahsettiğim anaçların saflığının bozulması gibi bir durum olabilir mi? 2 türü aynı akvaryuma koyarak geri dönüşü olmayan bir yola adım atmayalım yani.[/QUOTE]Evet bu 2 tür birbirleri ile çiftleşebileceği için çıkan canlılar saf olmaz. Yalnız çıkan canlılar atıl canlılar da olmaz, şu an yeni çıkarılan neredeyse tüm türler kaplan/caridina/taiwan vs çiftleşmelerden çıkıyor, baktığınız zaman bu iyi bir şey fakat 1-2 akvaryumda olmaz bu iş, kontrollü ve çok sayıda akvaryumda, sıkı takiple ilerlemek gerek.
Kısacası sizin durumunuzda hiç karıştırmayın...
Grindal Topraktan Süngere Geçiş Nasıl Olmalı ?
Toprağından ayırmak için önce toprak üzerine kedi maması koyun, onun üstüne de 5e10 cm gibi bir cam koyun. Kurtlar cama tırmandığında camı alıp sünger ortamına taşıyın.
Toprağından ayırmak için önce toprak üzerine kedi maması koyun, onun üstüne de 5e10 cm gibi bir cam koyun. Kurtlar cama tırmandığında camı alıp sünger ortamına taşıyın.
Ucuza Mineral Katkılar ve Su Hazırlayıcı Yapımı
[QUOTE=Ugur79]Ulvi hocam selamlar,
Görebildiğim kadarıyla en güncel karides gh mineral karışımınız bu. Ama sizle görüştüğümde kalsiyum sulfatı artık onermediğinizi söylemiştiniz. Bu durumda kalsiyum klorur, magnezyum sülfat ve potasyum sulfat ı hangi oranlarda karıştırmamız gerekiyor?[/QUOTE]Bir önceki sayfada var, bu sayfada da bulunsun. Kalsiyum sülfatı çok zor çözündüğü ve sülfatı ekstra arttırdığı için uzun zaman önce formülden çıkarmıştım.
Güncel formül / oranlar ;
8 çay kaşığı Kalsiyum klorür
2 çay kaşığı Magnezyum sülfat
1 çay kaşığı Potasyum sülfat
[QUOTE=Ugur79]Ulvi hocam selamlar,
Görebildiğim kadarıyla en güncel karides gh mineral karışımınız bu. Ama sizle görüştüğümde kalsiyum sulfatı artık onermediğinizi söylemiştiniz. Bu durumda kalsiyum klorur, magnezyum sülfat ve potasyum sulfat ı hangi oranlarda karıştırmamız gerekiyor?[/QUOTE]Bir önceki sayfada var, bu sayfada da bulunsun. Kalsiyum sülfatı çok zor çözündüğü ve sülfatı ekstra arttırdığı için uzun zaman önce formülden çıkarmıştım.
Güncel formül / oranlar ;
8 çay kaşığı Kalsiyum klorür
2 çay kaşığı Magnezyum sülfat
1 çay kaşığı Potasyum sülfat
Su Piresi Üretimi Tecrübelerim, Püf Noktaları Vb.
[QUOTE=serhat480]Merhaba;
Ulvi hocam spirulina tozunu aktardan alın demişsiniz, sormadım ama gaziantepte ki aktarların bu ismi bileceğinden süpheliyim.Başka bi şekilde nasıl tarif edebilirim.[/QUOTE]Halk arası bir adı olduğunu sanmıyorum illaki bilirler, bulamazsanız eczanelerden pahalıya gelecek olsa da spirulina tablet olarak temin edebilirsiniz. Yine internet üzerinden de tozunu vs satanlar olabilir...
[QUOTE=serhat480]Merhaba;
Ulvi hocam spirulina tozunu aktardan alın demişsiniz, sormadım ama gaziantepte ki aktarların bu ismi bileceğinden süpheliyim.Başka bi şekilde nasıl tarif edebilirim.[/QUOTE]Halk arası bir adı olduğunu sanmıyorum illaki bilirler, bulamazsanız eczanelerden pahalıya gelecek olsa da spirulina tablet olarak temin edebilirsiniz. Yine internet üzerinden de tozunu vs satanlar olabilir...
Hamburg Filitre Ve Hava Asansörü
[QUOTE=OgzhnGenc41]Bu3bölme dediginiz cam kısım akvaryumdan ayrı oldugunu düşündüğüm içim akwaryumun içindeki suyu nasıl emiyor yani sumpada giriş olmasi lazm o sirkülasyon u anlıyamadım [/QUOTE]2 bölme olarak düşünün, 1'den (Sump/Hamburg) 2'ye (Akvaryum) atılan su, 2'den 1'e geri dönüyor, ne kadar suyu 1'den 2'ye atarsanız o kadar su 2'den 1'e geri döner.Böylece su, süngerden ve diğer malzemelerden geçerek filtre edilmiş olur.
Suyu da süngerin arkasından hava motoru veya kafa motoru vasıtasıyla akvaryuma atıyoruz...
[QUOTE=OgzhnGenc41]Bu3bölme dediginiz cam kısım akvaryumdan ayrı oldugunu düşündüğüm içim akwaryumun içindeki suyu nasıl emiyor yani sumpada giriş olmasi lazm o sirkülasyon u anlıyamadım [/QUOTE]2 bölme olarak düşünün, 1'den (Sump/Hamburg) 2'ye (Akvaryum) atılan su, 2'den 1'e geri dönüyor, ne kadar suyu 1'den 2'ye atarsanız o kadar su 2'den 1'e geri döner.Böylece su, süngerden ve diğer malzemelerden geçerek filtre edilmiş olur.
Suyu da süngerin arkasından hava motoru veya kafa motoru vasıtasıyla akvaryuma atıyoruz...
Yüksek Hacimli Tanklar İçin Su Değişim Sistemi
[QUOTE=digiman22003]Merhaba Ulvi Bey,
Öncelikle bir çok farklı konuda yararlı bilgileri bizimle paylaştığınız için çok teşekkürler.
Benim merak ettiğim konu, evlerimizde kullandığımız 4 filtreli su arıtma cihazlarından 6 ay sonunda değiştirdiğimiz eski filtreleri açıp yıkayıp içindeki filtrasyon malzemelerini akvaryum dış filtresi içindeki sepetlerde kullanmak zararlı olur mu? (Hayır zararlı olmaz ise hangilerini kullanabilirim?)
Not: tabii ki sıfır malzeme kullanmak daha sağlıklı olur bunu biliyorum ama, benim maksadım hem tasarruf yapmak hem de yeniden kullanabilmek.
Zamanınızı ayırıp yazacağınız cevap için şimdiden çok teşekkürler.[/QUOTE]Faydalı olduysa ne mutlu. Eğer sediment filtre kartuşlarından bahsediyorsanız onların filtre etme sistemleri ve yapıları akvaryum kullanımına uygun değildir... Sadece karbon kartuşun içindeki karbonu bir ihtimal kullanabilirsiniz.
[QUOTE=digiman22003]Merhaba Ulvi Bey,
Öncelikle bir çok farklı konuda yararlı bilgileri bizimle paylaştığınız için çok teşekkürler.
Benim merak ettiğim konu, evlerimizde kullandığımız 4 filtreli su arıtma cihazlarından 6 ay sonunda değiştirdiğimiz eski filtreleri açıp yıkayıp içindeki filtrasyon malzemelerini akvaryum dış filtresi içindeki sepetlerde kullanmak zararlı olur mu? (Hayır zararlı olmaz ise hangilerini kullanabilirim?)
Not: tabii ki sıfır malzeme kullanmak daha sağlıklı olur bunu biliyorum ama, benim maksadım hem tasarruf yapmak hem de yeniden kullanabilmek.
Zamanınızı ayırıp yazacağınız cevap için şimdiden çok teşekkürler.[/QUOTE]Faydalı olduysa ne mutlu. Eğer sediment filtre kartuşlarından bahsediyorsanız onların filtre etme sistemleri ve yapıları akvaryum kullanımına uygun değildir... Sadece karbon kartuşun içindeki karbonu bir ihtimal kullanabilirsiniz.
Sump Dizilimi
Evet kullanılabilir, beyaz pomza daha hafif ve daha gözenekli olduğu için daha uygun
Evet kullanılabilir, beyaz pomza daha hafif ve daha gözenekli olduğu için daha uygun
Ph Yükselme Sorunu
Aleyküm selam,
O ph normal değil ölçümde hata olabilir. Yazdıklarınız ph'ı etkilemez, kayaları da çıkarmışsınız. Bursa'da bu kadar sert su olduğunu sanmıyorum ama akvaryuma eklediğiniz suyun değerleri nedir? Gerçi ro ekleyip düşürdüğünüzü, sonra tekrar arttığını belirtmişsiniz, atladığınız bir şeyler salınım yapıyor olabilir yahut test hatalı...
Aleyküm selam,
O ph normal değil ölçümde hata olabilir. Yazdıklarınız ph'ı etkilemez, kayaları da çıkarmışsınız. Bursa'da bu kadar sert su olduğunu sanmıyorum ama akvaryuma eklediğiniz suyun değerleri nedir? Gerçi ro ekleyip düşürdüğünüzü, sonra tekrar arttığını belirtmişsiniz, atladığınız bir şeyler salınım yapıyor olabilir yahut test hatalı...
SON MESAJLAR
- Bulanik Su MasterChief, 10:05
Yeni Üye Forumu - Ic Filtre MasterChief, 09:50
Filtreleme Seçenekleri - 4 Aydır Geçmeyen Su Bulanıklığı. neomeo, 09:44
Yeni Üye Forumu - Seachem Sıvı Gübre Haftalık Program Montesque, 08:58
Taban ve Gübreleme - Akvaryumda Pus Sorunu Ve Balık Kayıpları Ömer t, 02:20
Bitki Akvaryumları Genel - Catappa Yaprağı Pamukçuklanma Ömer t, 02:02
Akvaryum Bilimi - Baligimi Yeni Aldim Karni Sis Gibi Geliyor Kabiz M MasterChief, 02:00
Yeni Üye Forumu - Bu Lepisteslerin Hangisi Dişi Hangisi Erkek XAli, 01:20
Yeni Üye Forumu - Lepistes Renk Değişimi Gokalpp, 00:54
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Bitkili Akvaryum Yapımı ktoG, 00:53
Yeni Üye Forumu - Akvaryumda Ne Bakılır sefamolsun, 00:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Böcek Malikanesi Busra1753, 00:35
Akvaryum Tanıtımı - En güzel fotoğraflarınızı gösterin Fukushuu, 00:32
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Shallow Desktop Darkwater 41lt Lepistes KaanE, 00:29
Akvaryum Tanıtımı - Su Düzenleyici Bakteri Kültürü Ve Sıvı Gübre Öneri isssmailak, 00:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kasımda Aşk Başkadır Mt_aquascaping, 00:00
Akvaryum Tanıtımı - Severum Sevdası Mnoomg, 23:09
Güney Amerikan Cichlidleri - Arka Fon Yapan Varmı MrtGn, 22:47
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 30* Nano Kurulum Süreci Fukushuu, 22:14
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Zebra Danio İle Yaşayabilen Türler Sinanfb, 22:09
Yeni Üye Forumu - Armatür Yapıyorum Ehtiyar, 21:49
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Walstad Deneme alaladee, 20:39
Yeni Üye Forumu - Minik Lepistes Akvaryumum 1Balikci, 20:15
Akvaryum Tanıtımı - Lepistesler Ve Yavruları YOTHAN, 19:45
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Betalar Taha Yanık, 19:25
Yeni Üye Forumu - Yosun Sorunu Canlı Önerisi Taha Yanık, 19:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Organik Atıklara Çözüm Ayberk1634, 19:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Oranda Japon Balığı Taha Yanık, 19:14
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Önerilerinizi Bekliyorum (yengeç, Karides) furkandeveci, 19:14
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Acil Durum Bu Beyaz Benek Mi GkhaNLioN, 18:58
Hastalıklar ve İlaçlar - Co2 Difüzörden Çıkan Baloncuklar Ehtiyar, 18:50
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Kılıç Kuyruk Sirakaya@hmet, 18:37
Hastalıklar ve İlaçlar - Severum Çift Birbirleri Anlaşmıyor Mnoomg, 18:36
Yeni Üye Forumu - Lepisteslerim Sürekli Yüzeyde Yardım Tortuga4, 18:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balık Cinsi Ramazan09, 15:10
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Makrakantam Sürekli Saklanıyor ahmetfiratozkaya, 14:36
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Silikonunda Kabarcıklar Kazmakul12, 14:35
Yeni Üye Forumu - Plastik Akvaryum Kapağı Yapan Varmı? alperonal, 12:24
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Güne Yavru Karides Sürprizi Tcanis, 12:23
Bitki Akvaryumları Genel - Walstad Metodu (ternapi) ahmetfiratozkaya, 12:13
Bitki Akvaryumları Genel - Bu Balıklar Akvaryumuma Uygun Mu MustafaŞ, 12:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İstanbul Anadolu Yakası Co2 Dolumu,fiyat Bilgisi onur55, 10:39
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Betta Mı? Lepistes Mi? YOTHAN, 10:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Veliferalar Hakkında Detaylı Bir Yazı bendeniztayfun, 09:16
Canlı Doğuranlar - Co2 Mayalı Sistem Yosun Yapar Mı bendeniztayfun, 07:59
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karideslerle Tecrübesi Olan Arkadaşlar Var Mı? AlperKrks, 00:00
Hastalıklar ve İlaçlar - Aynı Anda Ölduler ytugcek, 23:41
Hastalıklar ve İlaçlar - Çöpçü Balığım Çok Bitkin Ve Hareketsiz. Sadullah016, 22:17
Yeni Üye Forumu - Vatoz Ve Japon Balığı Bakımı Taha Yanık, 22:15
Yeni Üye Forumu - Su Marulu Hk. Mirza Adar, 21:49
Bitki Türleri ve Bakımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Bursa İçi Ücretsiz Canlı Yem Kültürleri Rafayel 09:52
- Albino Cennet Balığı Arıyorum Rafayel 09:52
- Muhtelif Malzemeler Formicasmind 08:39
- Afrika Cichlidleri devito 08:21
- Black Ramirezi Ve Poso Rabbit Salyangoz devito 08:21
- Akvaryum Ve Akvaryum Malzemeleri - Güncel tosbag 07:17
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 07:07
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 07:07
- Melek , Karides , Salyangoz . gyunda 07:07
- Saklama Kabında Hazır Mikro Kurt wallece 02:15
- Erkek L144 Vatoz Arıyorum wallece 02:15
- Diminitus Cüce Kereviti wallece 02:15
- Muazzam Formda Bitkiler omersayar 01:43
- Ates Neon Karides omersayar 01:43
- D501 Co2 Set Kerems06 01:29
- Chihiros Soil 9 Litre Kerems06 01:29
- Resun Aco 001 18 Wat Hava Motoru Sıfır ALP85 01:27
- Sunsun 603b Dış Filtre Slymn4306 00:54
- Altın Kafa Melekler Tekin35 00:40
- Akvaryum Bitkileri + Red Tail Filkulak Lepistes umutuyar 00:34
- Hakiki Doğal Katkısız Yeşil Su -micro Kurt umutuyar 00:34
- Saz Bitkisi selfish 23:41
- Eheim Ecco Pro 300 Ve Chrome Pipe Aporetti 23:35
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 23:32
- Gübre Çeşitleri, Ve Malzemeler Balikcidede 22:53
- Bitki,karides ,ö.t.lepistes,vatoz,salyangoz,s.pire Balikcidede 22:53
- Camberellus Diminitus Cüce Kerevit Balikcidede 22:53
- 100x50x50h Cm Cama Cam Akvaryum Balikcidede 22:53
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 22:41
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 22:41
- Akvaryum Malzemeleri - Dekorlar - Güncellendi. osmandbnl 22:37
- Fluval C2 Power Filter Askı Filtre osmandbnl 22:37
- Blyxa Japonica - Sadece Ankara osmandbnl 22:37
- Wi- Fi Bağlantılı Otomatik Yemleme Makinesi serdar131977 22:17
- Damızlık Maulana Ve Blue Neon Cigled ( Usisya ) serdar131977 22:17
- Dennerle Akvaryum Furcifer 22:15
- Ista Regülatör Furcifer 22:15
- 2.67 Tüp Furcifer 22:15
- Difüzör ,damla Sayacı Furcifer 22:15
- Erkek Trifasciata Arıyorum rhn35 21:46
- Apistogramma Macmasteri Genç Damızlıklar rhn35 21:46
- Yerli Üretim İlk Ve Tek Ivanacara Adoketa Anıl ATAN 21:46
- Adwa Tds Metre Ve Ph Metre ootkn 20:43
- Profıl Akvaryum Altlıgı Masa ootkn 20:43
- High Tech Bitkili Akvaryum hakanmidilic 20:34
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 20:23
- 🌲🌳 Christmas Moss, Subulata, Mikra, Saz 🌳🌲 F13K 20:23
- 💥🌱 Toptan Subulata, Saz 🌾💥 F13K 20:23
- Komple Satılık Hazır Bitkili Dekor darkfreez 20:22
- Tetra 300w Isıtıcı - Xinyou Hava Taşlı Pipo Filtre diaslayt 20:20
KULLANICILAR
- 29 Online Kullanıcı, 16 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.