ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ballantines
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
148
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
59 dakika önce
Toplam Mesaj:
238 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
45 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
2

BİLGİLER

Ad Soyad:
serkan samuk
Doğum Tarihi:
03 Nisan 1986
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/146963.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

Cuba- Bölgesel Sararma Sorunu;
[QUOTE=mrah]

[:D] Oylemi olmus ya, anlatsana biraz daha hikaye guzel oluyor dinlemesi. [/QUOTE]
Güldük, eğlendik. Ayrılma vakti emrahcığım.Kendine iyi bak.
[QUOTE=mrah]

Dedigin gibi yaparim. [;)]

Bitki uretip satiyormussun, bak belki lazim olurlar ekmegine faydam olsun https://www.akvaryum.com/Forum/mini_sera_k901070.asp. Cimbizla buralardanda birseyler sec tekrar gel iyi calis dersine. Bak surda senin kapasitenin yetmeyecegi konudada bir kac birsey anlattim, https://www.akvaryum.com/Forum/evde_in-vitro_bitki_uretimi_k1008479.asp Bu yontem biraz maliyetlidir ve serada bitki yetistirmeye benzemez hele tankta yetistirmeye hic benzemez. Senin gittigin yollardan ben coktan geldim.
[/QUOTE]
Tam olarak bunu anlatmak istiyorum kardeşim. Bu kadar yazıp, okuyacağına, kurduğun tankta ki bitkileri yetiştir önce.Invitro bitki nasıl üretilir, bu işe gönül vermiş herkes bilir. İlk kez sen yazıp, herkese öğreten sen değilsin malesef.
[QUOTE=mrah]

Kimsenin kimseyi alt ettigi yok. Kimsenin boyle bir niyetide yok. Bu konuya cevap verecek vakti bulamamistim ve yazdim. Altay bey ile mesaj gecmislerime bakin kac konuda tartismisiz. Kendisini sahsen tanimam, ozel mesajlasmisligim bile yoktur. Kaldi ki mesajimi okursaniz onun dedigine ters seylerde iceriyor. Ben bilgiyi aktardim, ve son soyledigi dogru. Duvara birsey anlattigimi farkettim ve iyi hobiler diledim bu yuzden mesajina katildim ve begendim. Yeterlidir umarim. Sizin niyetiniz farkli. Amaciniz bir konu uzerine tartismaksa, ve bunun ne oldugunu nasil yapildigini biliyorsaniz oyle davranin. Amaciniz farkliysa soyleyin biz de kendimizi yormayalim. Amacim sizin gibi drama olsaydi, ben sizden daha da devrimciyim diye girerdim konuya oyle yapmadim.[/QUOTE]
Özür diledim ya abi senden duvar falan yakışıyor mu şimdi hiç?Bak konuna baktım şimdi 2 aylık tankların var neredeyse 0 gelişme. Demek ki burada yazarak olmuyo bazı şeyler. Link attığın yazılar sana birşey katıyorsa, biraz pratiğe dök, burada yazarak harcama bu bilgileri.
Peki abi özür dilerim.Yapraklarından beslenir bitkiler. Siz iki arkadaş beni alt ettiniz. Formun en güçlü üyeleri siz ikinizsiniz.
Bağladık mı konuyu? Yapraklarından mı aldı şuan besini?
Bunlar farklı şeyler, farklu meseleler malesef. Yolladığınız linkte de yazıyor. Bitkilerin köklerine besin toplayıp kullandığını.
Bu konu kapandı bayadır. yine de şunu söyleyeyim. Piyasa da satılan turuncu kumların hepsi kil bazlıdır. Bu kumlarla ph düşürmeniz mümkün mü?
Bitkilerin fotosentez yapmak için bir sistemi vardır. Bu kara, ya da sucul farketmez. Yaprağı ektiğiniz zaman, yeni kök ya da yaprak alamazsınız. Linkini gönderdiğniz sayfa ne ise , orda da katyon tutma kapasitrsinden bahsediyo evet doğrudur, emersed, topraksız sistemler içinde su ve mineral tutma kapasitesi yüksektir. Zamanında ben de çok kullandım.
Agresif Yayılan Beyaz Noktalar
Nerite yumartası, yosun değil.
Flowerhorn Yüzgeçteki Beyaz Nokta
Normal, normal yosunlaşmıştır.
Flowerhorn Yüzgeçteki Beyaz Nokta
Normal, rengi falan iyi, bir sorun yok.
Spirulina verin, jbl in bulanabiliyorsa.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.