ÖZELLİKLER
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
21 Haziran 2023 19:14
Toplam Mesaj:
51 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Fuat Balkar
Doğum Tarihi:
25 Ekim 1987
İl:
Içel
Meslek:
Mersin Gündoğdu İskender Yönetici
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Fuat Balkar
SON 10 MESAJI
120*60*60 Deniz Kurulum Basladik Hayirlisiyla
Merhabalar kurulum ne durumda acaba?
Merhabalar kurulum ne durumda acaba?
Bitki akvaryumu kurmak
Bitkili akvaryum için kesinlikle japondan vazgeç. bende iki canavar var ne lotus nıraktılar nede parvula daha 4-5 cm civarındalar var gel sen hesap et buyuseler ne olucak. Kesinlikle sürü balığına geç. Işıklandırma ve taban tertibatını en baştan ekmek istediğin bitki türlerine göre seç sonradan uğraşması hem sıkıcı oluyor hemde kaybettiğin bitkiler cabası. Şimiden kolay gelsin :)
Bitkili akvaryum için kesinlikle japondan vazgeç. bende iki canavar var ne lotus nıraktılar nede parvula daha 4-5 cm civarındalar var gel sen hesap et buyuseler ne olucak. Kesinlikle sürü balığına geç. Işıklandırma ve taban tertibatını en baştan ekmek istediğin bitki türlerine göre seç sonradan uğraşması hem sıkıcı oluyor hemde kaybettiğin bitkiler cabası. Şimiden kolay gelsin :)
Kırmızı yanaklılar
Uv lamba onemli karasal alanda sıcaklığı 28-30 larda tutman lazım su içerisinde de ortalama 26 da sabit kalmalı. Isıtıcı için arkadaşın yorumuna katılıyorum ayrı bir bolmeye gerek yok. Bildiğin üzere bu türler 25-30 cm te kadar buyuyebiliyor eğer yaptırabilirsen tankı 1m olarak minimum alırsan ziyadesi ile yeter. Kalsiyum ihtiyaçları için filtrene kalsiyumlu kum koyabilirsin çok hoşlarına gider. Uv lamba için hobimmarket.com a bakabilirsin güzel şeyler var :)
Uv lamba onemli karasal alanda sıcaklığı 28-30 larda tutman lazım su içerisinde de ortalama 26 da sabit kalmalı. Isıtıcı için arkadaşın yorumuna katılıyorum ayrı bir bolmeye gerek yok. Bildiğin üzere bu türler 25-30 cm te kadar buyuyebiliyor eğer yaptırabilirsen tankı 1m olarak minimum alırsan ziyadesi ile yeter. Kalsiyum ihtiyaçları için filtrene kalsiyumlu kum koyabilirsin çok hoşlarına gider. Uv lamba için hobimmarket.com a bakabilirsin güzel şeyler var :)
Merhaba
Ne için tavsiye ettiğini merak ettim
Ne için tavsiye ettiğini merak ettim
Bitkili akvaryumlarda
Kullananlar zaten var forumda araştırabilirsiniz. Ama çok çok duşunduğunuz gibi bir fayda sağlamıyor. Tabi herşeyin azı karar kullanılabilir fakat ph dengesini aşırı bozuyor fazla kullanımda balıkların aniden afalladığını da görebilirsiniz.
Kullanım şekli genelde akvaryum suyundan biraz alıp sodayla karıştırıp azar azar ilave şeklinde direk olarak şişeden boşaltım balıkları sersemletiyor.
İlgili tartışmaları arama butonunu kullanarak inceleyebilirsiniz.
Keyifli hobiler dilerim.
Kullananlar zaten var forumda araştırabilirsiniz. Ama çok çok duşunduğunuz gibi bir fayda sağlamıyor. Tabi herşeyin azı karar kullanılabilir fakat ph dengesini aşırı bozuyor fazla kullanımda balıkların aniden afalladığını da görebilirsiniz.
Kullanım şekli genelde akvaryum suyundan biraz alıp sodayla karıştırıp azar azar ilave şeklinde direk olarak şişeden boşaltım balıkları sersemletiyor.
İlgili tartışmaları arama butonunu kullanarak inceleyebilirsiniz.
Keyifli hobiler dilerim.
Ufak Bitkili Hakkında Tavsiye
Dalgıç lamba ile bitki yetiştirilemez belki çok basit ışık istemeyen anubias gibi turler oda ancak dışarıdan ışık aldığı surece. Bitkili tank kullanmak istiyorsanız ilk başta iki önemli kural var birincisi taban ikincisi ışık. Işık bitkinin herşeyi aydınlanıyorla yetinemezsiniz fotosentez için özel ışık tayflarına ihtiyacınız var bunuda dalgıç malesef veremiyor. Yinede tercih sizin.
Dalgıç lamba ile bitki yetiştirilemez belki çok basit ışık istemeyen anubias gibi turler oda ancak dışarıdan ışık aldığı surece. Bitkili tank kullanmak istiyorsanız ilk başta iki önemli kural var birincisi taban ikincisi ışık. Işık bitkinin herşeyi aydınlanıyorla yetinemezsiniz fotosentez için özel ışık tayflarına ihtiyacınız var bunuda dalgıç malesef veremiyor. Yinede tercih sizin.
[QUOTE=erdic]Bilgiler için teşekkür ederim. Bu forumda yazılan pll lambalar var. Bunlar boyut olarakta kısa sanırım. Tavsiye edermisiniz?[/QUOTE]
[QUOTE=erdic]Bilgiler için teşekkür ederim. Bu forumda yazılan pll lambalar var. Bunlar boyut olarakta kısa sanırım. Tavsiye edermisiniz?[/QUOTE]
Evet kullanan bir çok arkadaş mevcut yanlış hatırlamıyorsam 865 kodlu olanlardan kullanılıyordu. Ciddi manada bir şikayet görmedim şimdiye kadar. Ben bölgesel aydınlatmalardan ziyade ışığın her tarafa eşit miktarda düşmesini sevdiğim için floresan ve ledler ilgimi çekiyor. İstiyorumki ışık dalga dalga gelmesin. Anlatamadım tam olarak kafamdakini kusura bakmayın. Kullanan arkadaşlar memnun görünüyorlar diyip bağlayayım :)
1- Şu anda bende ledli sistem kullanıyorum silikonlu suya dayanıklı 72 adet 4 sıra ledim var ışıklandırma çok iyi ama bana yeterli gelmedi bitki gelişimimde çok güzel fakat floresana geçiyorum. O boyutta malesef t5 yok t8 44 cm 15 w sistemler mevcut inceleyebilirsiniz. Bitki gelişim hızı önemli değil yavaş olsun benim olsun diyorsanız basit bitkiler için led iyi bir tercih.
hiter 2014-11-04 21:54:20
1- Şu anda bende ledli sistem kullanıyorum silikonlu suya dayanıklı 72 adet 4 sıra ledim var ışıklandırma çok iyi ama bana yeterli gelmedi bitki gelişimimde çok güzel fakat floresana geçiyorum. O boyutta malesef t5 yok t8 44 cm 15 w sistemler mevcut inceleyebilirsiniz. Bitki gelişim hızı önemli değil yavaş olsun benim olsun diyorsanız basit bitkiler için led iyi bir tercih.
2-aquaclay daha önce hiç kullanmadım tavsiyem taban en az 5-6 cm olsun ben çok sıkıntısını çektim zamanında. En başta kurulumda misket gübre koyabilirsiniz tabi tank oturana kadar sıvı gübre yada iz element kullanmamak kaydıyla yoksa yosun sıkıntı.
3-Eğer led kullanıcaksanız malesef taban bitkileri olmuyor ancak t8 kullanıcaksanız 1 adet grolux 1 adet daylight ile parvula çok hoş durur. Cuba da olabilir ama başlangıç için pek önerilmez nazlı bir taban bitkisidir. marsilea hirsuta başlangıç taban bitkisi çok fazla bir şey beklemeyen taban bitkisidir. Görünümüde hoştur.
4- o hacimde co2 basınca mayalıda miktar ayarlanamadığı için ph sıkıntı olabiliyor tavsiye edilmez. Ancak ısta 550cc co2 sprey tüpler başlangıç için ve o hacimde iyi sonuçlar vericektir maliyetide fazla değil.
Keyifli hobiler..
Dip Çekimi.
[QUOTE=Hasancan Daglar] Nitrivec diye bahsettiğiniz ürün bakteri kültürüdür. Su düzenleyici de vermiş en doğrusunu yapmış akvaryumcunuz. Dradar nickli beyin/hanfendinin bahsettiği prosedür hastalıklarda kullandığımız ilaç iç-dış parazit öldürücüler için geçerlidir. Sizin kullandıklarınız ilaç değil su düzenleyici(kloru, ağır metalleri vs bağlar) ve biyolojik döngünüzün başlaması için gerekli bakteri kültürüdür.[/QUOTE]
Aynısını yazıcaktım balıkları çok erken atmışsınız ama en azından akvaryumcu doğru malzemeleri vermiş kullanmaya devam edin. İnşllah kayıp yaşamazsınız.
[QUOTE=Hasancan Daglar] Nitrivec diye bahsettiğiniz ürün bakteri kültürüdür. Su düzenleyici de vermiş en doğrusunu yapmış akvaryumcunuz. Dradar nickli beyin/hanfendinin bahsettiği prosedür hastalıklarda kullandığımız ilaç iç-dış parazit öldürücüler için geçerlidir. Sizin kullandıklarınız ilaç değil su düzenleyici(kloru, ağır metalleri vs bağlar) ve biyolojik döngünüzün başlaması için gerekli bakteri kültürüdür.[/QUOTE]
Aynısını yazıcaktım balıkları çok erken atmışsınız ama en azından akvaryumcu doğru malzemeleri vermiş kullanmaya devam edin. İnşllah kayıp yaşamazsınız.
Test sonuçlarını yorumlamak
Tankımda japon balıkları besliyorum 2 adet bir vatoz ve bir de çöpçü var. Tankım bitkili bilgilerine akvaryumum kısmından bakanilirsiniz. gh >14 çıkıyor orası kesin 2 kere denedim sonuçlar nerdeyse böyle ama 21 dende küçük teste göre bu arada bir yerlerde. Sadece ph ölçümünde sıkıntı çektim açıkçası renk skalasında tam yerini tutturamadım :). Yarın en geç salı sera nınki elidme olur birde ona bakayım.
Tankımda japon balıkları besliyorum 2 adet bir vatoz ve bir de çöpçü var. Tankım bitkili bilgilerine akvaryumum kısmından bakanilirsiniz. gh >14 çıkıyor orası kesin 2 kere denedim sonuçlar nerdeyse böyle ama 21 dende küçük teste göre bu arada bir yerlerde. Sadece ph ölçümünde sıkıntı çektim açıkçası renk skalasında tam yerini tutturamadım :). Yarın en geç salı sera nınki elidme olur birde ona bakayım.
Cevaplar için teşekkürler
SON MESAJLAR
- 10 Litre Akvaryuma Ne Yapılabilir? Ehtiyar, 13:24
Yeni Üye Forumu - Işık Sistemi Eren123456, 13:21
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Japon Balığı Akvaryumu Mithat Emre Pehl, 13:15
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hygrophila Difformis Yapraklarında Kararma Orhan76, 11:58
Yeni Üye Forumu - Vatoz Renk Değiştirmiş Sizce Normal mi? Ehtiyar, 11:55
Yeni Üye Forumu - Betta Balığımın Neyi Var M0nty, 11:34
Yeni Üye Forumu - 60*30*40 Nature High Tech Denemesi :) kubilaykoparan, 11:31
Akvaryum Tanıtımı - Tds 400-500 Lerde Nasıl Düşürebilirim Jakado33, 11:19
Yeni Üye Forumu - Msobo Magunga Cikletim Değişik Davranış Özelliği. Orhan76, 11:06
Hastalıklar ve İlaçlar - Dana Yüreği İsmail_96965, 10:47
Malzemeler ve Yemler Forumu - Balıklarım Ölüyor... UmitKazanbey, 10:21
Yeni Üye Forumu - Eriyen Ve Sararan Yapraklar WRotala, 10:05
Bitki Akvaryumları Genel - Mavi Prenses Hangi Balıklarla Yaşar? MasterChiefHakan, 09:35
Yeni Üye Forumu - Tatil Yemi MasterChiefHakan, 09:28
Yeni Üye Forumu - Su Pompası Önerisi Verirmisiniz mutlubaba, 09:06
Malzemeler ve Yemler Forumu - Medya Reaktör Nereden Temin Edebilirim? Orhan76, 08:31
Filtre ve Sump Yapımı - Japonun Neyi Var+ Genel Sorularım Tataaa4325, 01:50
Sazansıgiller - Orion Led Seçimi Eren123456, 01:39
Yeni Üye Forumu - Yeniyim Ve Bilmiyorum Mesutoviç, 01:26
Yeni Üye Forumu - 100cm Akvaryum Mesutoviç, 01:22
Yeni Üye Forumu - Yavruluğa Almalımıyım? Mesutoviç, 00:31
Canlı Doğuranlar - Bu Bitkinin Türü Nedir? UmitKazanbey, 00:08
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Apistogramma Agassizii Tankı İçin Tüm Sorularım UmitKazanbey, 23:59
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bu Balık Engelli Mi ? Jemaisvu, 23:25
Yeni Üye Forumu - Balığım Hamile Mi Jemaisvu, 23:21
Yeni Üye Forumu - Theodoxus Anatolicus Hakkında İnci Kefali, 22:38
Omurgasızlar - Safkan Velifera AtaDemirci, 19:02
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Cüce Amerikan Dünyası Koksal Gurkan, 18:35
Güney Amerikan Cichlidleri - Hava Motoru Çok Isınıyor İsmail_96965, 18:21
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryumumun İlk Ayı ogurcay, 18:09
Bitki Akvaryumları Genel - Caridina Tankına Giriş ErenBugra, 17:38
Akvaryum Tanıtımı - Bu Karidesler Ne Yer? ErhanXk, 16:17
Omurgasızlar - Beta Balığı Üretim Dişi Yumurtlama Süreci BaverKaratay, 15:17
Labirentliler - Malzemelerimi Kuramadım Akvaristdoktor, 14:48
Yeni Üye Forumu - Beta Akvaryumu MustafaŞ, 14:32
Akvaryum Tanıtımı - Ph Ölçüm Önerisi senavi, 13:41
Akvaryum Bilimi - Hasta Kılıç Kuyruk Balığım Ölmek Üzere ! ahmettbakii, 13:20
Hastalıklar ve İlaçlar - 3in1 Güney Amerika Tankları Ve Vertikal Bahçe bendeniztayfun, 12:43
Akvaryum Tanıtımı - Kum Şelalesi Ve Bitkili Akvaryum Kurulumunda Öneri KaanE, 12:15
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Melek Balığı İçin Tavsiye Hoppala, 06:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Oranda Buyuk Beyaz Lekeler Eren40, 02:48
Hastalıklar ve İlaçlar - 360 Litre Bitkili Akvaryum Balık Tavsiyesi UmitKazanbey, 01:18
Yeni Üye Forumu - İlk Walstad Denemem Mesutoviç, 00:55
Akvaryum Tanıtımı - Anubias Çiçek Açtı Smet200146, 00:39
Bitki Akvaryumları Genel - Vahşi Form Lepistes! Smet200146, 00:24
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Yandan Sump Motor Gücü UmitKazanbey, 00:20
Yeni Üye Forumu - Yeni Akvaryum Tankı İçin Öneri Sistem Ve Tavsiyel Smet200146, 00:01
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Mayalı Co2 Hortumunda Sümüksü Salgı Cyber_Scout, 23:45
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepistes Yavruları Karides Yavrularını Yer Mi? Can T., 20:44
Canlı Doğuranlar - 🚑 Balığım Hamile Mi? — Güncel M0nty, 19:56
Canlı Doğuranlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Bitki Discus Melek Karides Vatoz Özel Osmos Arıtma zafer3885 12:23
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 12:23
- Creaqua Firefly V2 90cm Armatür Poetika35 12:00
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 11:59
- 🌲 Cüce Vatoz,christmas Moss,subulata,mikra,saz 🌲 F13K 11:59
- Discus, Oranda, Melek, Cüce Vatoz F13K 11:59
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 11:52
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 11:42
- Su Piresi+ Yeşil Su & Infusoria & Yetişkin Artemia Amati340 11:42
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 11:42
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 11:42
- Özel Moss Türleri. smithiseek 11:34
- Creaqua Firefly V2 150cm 100watt Ayaklı Armatür Hiko 11:20
- Akvaryumları Boşaltıyorum metsi 10:52
- Geophagus Red Head Tapajos harunefe 10:44
- Full Set Hobi Sonu harunefe 10:44
- Hb White Lepistes omererbas 10:25
- Gübre Çeşitleri, Ve Malzemeler Balikcidede 10:23
- Bitki,karides ,ö.t.lepistes,vatoz,salyangoz,s.pire Balikcidede 10:23
- Damızlık Cüce Vatoz Türleri Balikcidede 10:23
- Grindal Set Ve Mikrofex AtlasPoyraz 10:21
- Hongsloi Süper Red - Cacatuoides Triple Red German AtlasPoyraz 10:21
- Sarı İnce Silis Kum AtlasPoyraz 10:21
- Mikrofex & Sirke Kurdu & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 09:27
- Cüce Krvt & Katil Saly. & Sakura & Kiraz & Ramshor scorpion26 09:27
- Leleupi & Medaka (japon Pirinç Balığı) scorpion26 09:27
- Resun Dms 400t5 40 X 30 X 38 Cm 45 Litre scorpion26 09:27
- Java Moss , Java Fern Filizleri Miller 09:26
- Rasbora Arıyorum Miller 09:26
- 5 Erkek Saulosi Emirk 09:01
- 44 Cm Mangrow Emirk 09:01
- Kökler Ve Bitkiler Mikail Erdoğan 08:40
- Akvaryum Adına Her Şey Komple Akvaryum Malzemeleri Mikail Erdoğan 08:40
- Aquareef F30 Uygun Fiyata Kturan06 08:06
- Endler Ve Vatoz Uygun Fiyata Gokberkates 07:57
- L Serisi Üst Vasıf Pleco Varyeteleri PlecoTown 07:18
- Harlequin Rasbora Satılık docere 07:11
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 06:50
- Microfex Kültürü sefailgaz 06:37
- Tds Metre - Akıllı Priz Cata sefailgaz 06:37
- Aquael Tetra 5 Adet Isıtıcı sefailgaz 06:37
- Sesiflora Montecarlo Güncel Stoklar Çeşitli Bitki ozelturlepistes 04:38
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 03:05
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 03:05
- Bitki Çeşitleri emreemin 01:43
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 01:43
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 01:43
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 01:43
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 01:43
- Neolamprologus Caudopunctatus Yavruları İ.sedef 00:22
KULLANICILAR
- 93 Online Kullanıcı, 53 Üye
Online Kullanıcılar
mdogu,
urzais,
EKAR,
kursad,
L.repens,
muratavcı,
tensefish,
yns325,
Koksal Gurkan,
logosta,
ulutasatilla,
Öğretmen Ali,
reprise,
Ayktgnc,
Akax,
Orhan76,
Keyif,
WRotala,
AtlasPoyraz,
MasterChiefHakan,
Sogan,
Mahir06,
Cyber_Scout,
-RBG-,
Murat27,
darkaura,
Ibrahim_1,
CihanEfruz,
mar76,
muzunman,
Kennethkex,
Hobi2626,
JujuSeri,
gambler,
furkan0626,
Poetika35,
inspector,
cihann7,
şansal,
Rafayel,
asliaral,
featmuco,
bugra_81,
MustafaŞ,
ermanerkan,
Ehtiyar,
Ayberk1634,
metsi,
memetfaik,
valarmorghulis12,
Aguamentist,
GhostKoi,
ardaagnaday,
blenny,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.