ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
almera41
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
23 Mayıs 2015 09:52
Toplam Mesaj:
36 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Mert Özer
Doğum Tarihi:
30 Nisan 1992
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Mert Özer
SON 10 MESAJI
Tropheus Yüzgeç Erimesi
Valla mesut bey keşke bende dediğiniz gibi yapabilsem ben ciddi derecede masraf yaptım bu hobiye pinpirikliyim bu konularda olucaksa en iyisi olucak diyorum o yüzden kaptırdım gittim ama bu aralar bi düzelme var bende seziyorum :) Konuya gelicek olursak dademin yemleme yaptım bi balığımda yem yemedi dikkatimi çekti ben anlamadım gitti arkadaş balıklar strese gireceğine ben strese girdim burda elimiz kolumuz bağlı valla kaç gündür dış filtremide çalıştırmıyorum dediğiniz gibi yapıp filtrel sepetlerini yıkadım serdim etrafa kurusun diye ama sudada hafif bir bulanıklık oldu diyebilirim bu sera baktopura başlasammı sizce , Savaş Bey yumurta olduğunu zannetmiyorum dikkatli bir şekilde incelemiştim o çıkıklık gibi birşey yok ağzında yumurta olsa ağzını kapatır açmazdı galiba bu arada açıyor kapatıyor şuan iki dişimde yem yemedi sorun gide gide büyüyormu acaba :)
Valla mesut bey keşke bende dediğiniz gibi yapabilsem ben ciddi derecede masraf yaptım bu hobiye pinpirikliyim bu konularda olucaksa en iyisi olucak diyorum o yüzden kaptırdım gittim ama bu aralar bi düzelme var bende seziyorum :) Konuya gelicek olursak dademin yemleme yaptım bi balığımda yem yemedi dikkatimi çekti ben anlamadım gitti arkadaş balıklar strese gireceğine ben strese girdim burda elimiz kolumuz bağlı valla kaç gündür dış filtremide çalıştırmıyorum dediğiniz gibi yapıp filtrel sepetlerini yıkadım serdim etrafa kurusun diye ama sudada hafif bir bulanıklık oldu diyebilirim bu sera baktopura başlasammı sizce , Savaş Bey yumurta olduğunu zannetmiyorum dikkatli bir şekilde incelemiştim o çıkıklık gibi birşey yok ağzında yumurta olsa ağzını kapatır açmazdı galiba bu arada açıyor kapatıyor şuan iki dişimde yem yemedi sorun gide gide büyüyormu acaba :)
Tropheus Yüzgeç Erimesi
Değerli bilgileriniz için gerçekten çok teşekkür ederim dediğiniz gibi tam emin olmak istemiyorum ama balığımın biri dediğim gibi koloni ile yüzüyor arada sırada dademin sarımsaklı granül yem verdim yeme doğru yüzüyor ama yemiyor pullarında herhangi bi kabarma , gözlerde herhangi bir dışa çıkma gibi birşey yok , Savaş beyin dediği gibi ayırırsam belkide koloniye tekrar kabul edilmeyip diğer balıklar tarafından öldürülme riskide var . Fakat ben bir konuda birşeyi merak ediyorum ben ana tankta mikofish uyguladım ve dış filtre sepetlerini çeşme suyunda yıkayıp odaya yaydım şuan kuruttum sepetlerini ve süngerleri kısacası dış filtrede bakteri diye birşey kalmadı karbon olarak illa seranın süper karbonunumu kullanmak gerekli petshopdan herhangi bir karbon alıp kullansam sorun teşkil edermi , eğer bu şekilde devam ederse yem yemeyip öleceğine bloat tedavisine başlıcam bütün tanka uygulucam tedaviyi o zamana kadarda ana tanktaki sarımsı su geçmezse bende sera baktopur tedavisine geçtim varsayalım suyun sarılığı ve sera baktopur tabletin etkisiyle balıklarda yanma vs herhangi bir sorunla karşılaşırmıyım ?
Ben troplar için kendime bir yemleme takvimi hazırladım bu takvime göre düzenli yemlemesini yapıyorum yemlerin hepsi kaliteli yemler kısaca bu şekilde ;
Tetra Pro Algae ( Cips yem )
New Life Spectrum Thera + A (Sarımsaklı granül yem )
Dainichi Cichlid Veggie FX ( Granül yem )
Tropical Super Spirulina Forte Flake ( Pul yem )
Sera Spirulina Tablet Yem ( Cama yapışan )
JBL Spirulina Flakes ( Pul yem )
Değerli bilgileriniz için gerçekten çok teşekkür ederim dediğiniz gibi tam emin olmak istemiyorum ama balığımın biri dediğim gibi koloni ile yüzüyor arada sırada dademin sarımsaklı granül yem verdim yeme doğru yüzüyor ama yemiyor pullarında herhangi bi kabarma , gözlerde herhangi bir dışa çıkma gibi birşey yok , Savaş beyin dediği gibi ayırırsam belkide koloniye tekrar kabul edilmeyip diğer balıklar tarafından öldürülme riskide var . Fakat ben bir konuda birşeyi merak ediyorum ben ana tankta mikofish uyguladım ve dış filtre sepetlerini çeşme suyunda yıkayıp odaya yaydım şuan kuruttum sepetlerini ve süngerleri kısacası dış filtrede bakteri diye birşey kalmadı karbon olarak illa seranın süper karbonunumu kullanmak gerekli petshopdan herhangi bir karbon alıp kullansam sorun teşkil edermi , eğer bu şekilde devam ederse yem yemeyip öleceğine bloat tedavisine başlıcam bütün tanka uygulucam tedaviyi o zamana kadarda ana tanktaki sarımsı su geçmezse bende sera baktopur tedavisine geçtim varsayalım suyun sarılığı ve sera baktopur tabletin etkisiyle balıklarda yanma vs herhangi bir sorunla karşılaşırmıyım ?
Ben troplar için kendime bir yemleme takvimi hazırladım bu takvime göre düzenli yemlemesini yapıyorum yemlerin hepsi kaliteli yemler kısaca bu şekilde ;
Tetra Pro Algae ( Cips yem )
New Life Spectrum Thera + A (Sarımsaklı granül yem )
Dainichi Cichlid Veggie FX ( Granül yem )
Tropical Super Spirulina Forte Flake ( Pul yem )
Sera Spirulina Tablet Yem ( Cama yapışan )
JBL Spirulina Flakes ( Pul yem )
Tropheus Yüzgeç Erimesi
Teşekkür ederim mesut bey , balığımın birinde bloat var elimde sera bactopur var tedavisi ne şekilde olmalı ana tanktan ayırarak karantina tankındamı tedavi edeyim yoksa diğer bütün balıklarla beraber ana tanktamı tedavi edeyim diğer 9 balık yem yiyor sorun değil tek bir dişim yemden kesildi ana tanktan karantina tankına su boşaltsam zaten ana tanktaki su sarı halde ne gibi bir yol izlemeliyim iyi günler.
Teşekkür ederim mesut bey , balığımın birinde bloat var elimde sera bactopur var tedavisi ne şekilde olmalı ana tanktan ayırarak karantina tankındamı tedavi edeyim yoksa diğer bütün balıklarla beraber ana tanktamı tedavi edeyim diğer 9 balık yem yiyor sorun değil tek bir dişim yemden kesildi ana tanktan karantina tankına su boşaltsam zaten ana tanktaki su sarı halde ne gibi bir yol izlemeliyim iyi günler.
Tropheus Yüzgeç Erimesi
Bütün sepetleremi aktif karbon koyup öyle çalıştırayım ? Yoksa tek sepette aktif karbon yeterlimi
Bütün sepetleremi aktif karbon koyup öyle çalıştırayım ? Yoksa tek sepette aktif karbon yeterlimi
Tropheus Yüzgeç Erimesi
Çok şanssız bir adamım herhalde bütün aksilikler beni buluyor galiba dişilerimden biri bloat oldu herhalde diğer arkadaşları gezerken o tek başına bir köşede bekliyor bazen erkek onu koşturuo etrafta sonra tekrar köşesine geçip bekliyor sarımsak suyunu yemlerine karıştırıp verdim banamısın demedi yemi ağzına dahi almadı bazen yemi ağzına alıp tükürüyordu şimdi oda yok akvaryum suyuda hala sarı renkte dış filtre sepetleri 2 gündür kurumada bekliyor öyle elimde 20 adet sera bactopur tablet var ama suda mikofish ilacı var su sarı renkte karantina tankım var ama bu şekilde balığı ayırmak gereklimi ne yapmam gerekli tam olarak
Çok şanssız bir adamım herhalde bütün aksilikler beni buluyor galiba dişilerimden biri bloat oldu herhalde diğer arkadaşları gezerken o tek başına bir köşede bekliyor bazen erkek onu koşturuo etrafta sonra tekrar köşesine geçip bekliyor sarımsak suyunu yemlerine karıştırıp verdim banamısın demedi yemi ağzına dahi almadı bazen yemi ağzına alıp tükürüyordu şimdi oda yok akvaryum suyuda hala sarı renkte dış filtre sepetleri 2 gündür kurumada bekliyor öyle elimde 20 adet sera bactopur tablet var ama suda mikofish ilacı var su sarı renkte karantina tankım var ama bu şekilde balığı ayırmak gereklimi ne yapmam gerekli tam olarak
Tropheus Yüzgeç Erimesi
Tamam teşekkür ederim damızlık altı olan bi balığım yem yemiyor bugün pazar olduğu için yemleme yapmadım bağırsakları boşalsın diye haftada bir yem vermiyorum sorun neyden kaynaklı olabilir acaba öyle bazen grupla yüzüyor bazen kendi başına havada asılı kalıyor erkek habire taciz ediyor titriyor vuruyor vs.
Tamam teşekkür ederim damızlık altı olan bi balığım yem yemiyor bugün pazar olduğu için yemleme yapmadım bağırsakları boşalsın diye haftada bir yem vermiyorum sorun neyden kaynaklı olabilir acaba öyle bazen grupla yüzüyor bazen kendi başına havada asılı kalıyor erkek habire taciz ediyor titriyor vuruyor vs.
Tropheus Yüzgeç Erimesi
Anladım peki bakari kültüru eklememe gerek varmi akvaryuma elimde sera nitrivec 100 ml mevcut
Anladım peki bakari kültüru eklememe gerek varmi akvaryuma elimde sera nitrivec 100 ml mevcut
Tropheus Yüzgeç Erimesi
evet solungaçların yanındaki yüzgeçlerdeki erime mevcut, artemia zararlı dediler onun için ondan uzak durdum ama tatlı su karidesleri olabilir
Merhaba tedavi sonrası ilaçlı sarı suyu nasıl eski haline dondurebilirim neler yapmak lazım aktif karbonu nerden alabilirim herhangi bir marka olmak zorundami bide
evet solungaçların yanındaki yüzgeçlerdeki erime mevcut, artemia zararlı dediler onun için ondan uzak durdum ama tatlı su karidesleri olabilir
Merhaba tedavi sonrası ilaçlı sarı suyu nasıl eski haline dondurebilirim neler yapmak lazım aktif karbonu nerden alabilirim herhangi bir marka olmak zorundami bide
Tropheus Yüzgeç Erimesi
Su değişimini kombiden ılık su çekerek koysan sorun olurmu balıklar şebeke suyuna alışkın şuan dış filtrenin sepetlerini ve süngerlerini temizledim çeşme suyunda odanın etrafına serdim kurusun diye..Eklediğim resimlerde erimeler gözükmüyor haytalar yerinde durmadıkları için net bir solungaç resini çekemedim .. Mikofish tedavi sonrası su eski haline nasıl döner ne gibi yol izlemeliyim sera nitrivec bakteri kültürüde aldım .. şimdi %25 su değişimi ve dip çekimi yapıp reflowers su düzenleyici ile düzenledim ..
almera41 2015-04-17 21:48:44
Su değişimini kombiden ılık su çekerek koysan sorun olurmu balıklar şebeke suyuna alışkın şuan dış filtrenin sepetlerini ve süngerlerini temizledim çeşme suyunda odanın etrafına serdim kurusun diye..Eklediğim resimlerde erimeler gözükmüyor haytalar yerinde durmadıkları için net bir solungaç resini çekemedim .. Mikofish tedavi sonrası su eski haline nasıl döner ne gibi yol izlemeliyim sera nitrivec bakteri kültürüde aldım .. şimdi %25 su değişimi ve dip çekimi yapıp reflowers su düzenleyici ile düzenledim ..
Tropheus Yüzgeç Erimesi
Tamam eve gidince mutlaka net bir resim yakalayıp eklerim..
Yakalayabildiğim en iyi resimler bunlar
Tamam eve gidince mutlaka net bir resim yakalayıp eklerim..
Yakalayabildiğim en iyi resimler bunlar
SON MESAJLAR
- Mayalı Sistem Co2 İşe Yarıyormu? bendeniztayfun, 06:38
Yeni Üye Forumu - Su Küfü Ve Alg Biyofilmleri - Beyaz Pamuklanmalar bendeniztayfun, 06:33
Makaleler ve Tercümeler - 4 Aydır Geçmeyen Su Bulanıklığı. ballantines, 06:19
Yeni Üye Forumu - Biyolojik Filtre HOPPALA, 02:29
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistesler Ve Yavrular İçin Kurduğum Akvaryum burakbyrs, 01:49
Canlı Doğuranlar - Karideslerle Tecrübesi Olan Arkadaşlar Var Mı? HOPPALA, 01:36
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepistes Akvaryumum Tortuga4, 01:30
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Bitki Önerisi KaanE, 01:28
Yeni Üye Forumu - Vallisneria Spiralis (saz) Ve Saksı KaanE, 01:24
Bitki Akvaryumları Genel - Böcek Malikanesi KaanE, 00:59
Akvaryum Tanıtımı - En güzel fotoğraflarınızı gösterin bendeniztayfun, 23:39
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Balığımın Yanağında Çok Büyük Bir Şişlik Var Ömer t, 23:27
Hastalıklar ve İlaçlar - Betta Akvaryumum İçin Görüş Almalıyım Ayberk1634, 23:08
Yeni Üye Forumu - 90 Litre Tank Dış Filtre Tavsiyesi (2024)* koray ulusoy, 23:05
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kütüğümdekiler Nedir ? Mirza Adar, 23:03
Yeni Üye Forumu - Japon Balıkları İçin Hangi Renk Işık Kullanmalıyım Taha Yanık, 23:00
Sazansıgiller - 11cm Senegal Bişiri-12cm Erkek Anaç Portakal Cikle xellence07, 22:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dişi Frontozam Neden Böyle Oldu Berke.., 22:15
Yeni Üye Forumu - Baliklar Asagi Bakıyor Mertkaandoruk, 22:08
Yeni Üye Forumu - Sobo Sf-550f Dis Filtre Cerceveli Akvaryuma Olurmu Talha60, 22:06
Filtreleme Seçenekleri - Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin Mertkaandoruk, 22:05
Yeni Üye Forumu - 30* Nano Kurulum Süreci Mirza Adar, 21:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bulanik Su Emreözamisos, 21:48
Yeni Üye Forumu - 2 Frontoza Erkegım Birbirini Kovalıyor Berke.., 21:07
Yeni Üye Forumu - Oranda Japon Balığı Emreözamisos, 21:05
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistesler Ve Yavruları 7stu, 20:33
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - İç Filtrem Bozuldu, Tavsiye Verir Misiniz ytugcek, 20:21
Filtreleme Seçenekleri - Camda Küçük Canlılar ÇaĞRı, 18:48
Yeni Üye Forumu - Akvaryuma Mini Taş Yapıştırma Laterthanbefore, 18:24
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Tetra Sahiplendirme tgrlrgn, 18:00
Canlı Doğuranlar - Severum Çift Birbirleri Anlaşmıyor Mnoomg, 17:58
Yeni Üye Forumu - Bu Balıklar Akvaryumuma Uygun Mu MustafaŞ, 16:36
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Isıtıcı Ve Termometre Farkı Sorunu GhostKoi, 16:29
Akvaryum Bilimi - Lepistes Akvaryumum Tortuga4, 15:42
Akvaryum Tanıtımı - Sürekli Yan Yatan Kendini Okşatan Japon Balığı ahmetfiratozkaya, 15:34
Yeni Üye Forumu - Koloni Kurmak İstiyorum Hamite07, 15:10
Yeni Üye Forumu - Transgenetik Yavrular Hk Atesufuk, 14:39
Hastalıklar ve İlaçlar - Kılıçkuruk Hamile Mi Kadnezar, 14:17
Yeni Üye Forumu - Catappa Yaprağı Pamukçuklanma bendeniztayfun, 13:32
Akvaryum Bilimi - Dibe Çökerek Ölme Ayberk1634, 13:00
Yeni Üye Forumu - Severum Sevdası giyotyn, 12:56
Güney Amerikan Cichlidleri - Akvaryumda Pus Sorunu Ve Balık Kayıpları abilge, 12:32
Bitki Akvaryumları Genel - Bitki Taha Yanık, 12:08
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Adana Da Co2 Mertekmen, 11:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Seachem Sıvı Gübre Haftalık Program Montesque, 08:58
Taban ve Gübreleme - Baligimi Yeni Aldim Karni Sis Gibi Geliyor Kabiz M MasterChief, 02:00
Yeni Üye Forumu - Bu Lepisteslerin Hangisi Dişi Hangisi Erkek XAli, 01:20
Yeni Üye Forumu - Lepistes Renk Değişimi Gokalpp, 00:54
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Bitkili Akvaryum Yapımı ktoG, 00:53
Yeni Üye Forumu - Akvaryumda Ne Bakılır sefamolsun, 00:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Vitasand Kırmızı Bitki Kumu Demir İçerikli sirhill 07:27
- Karides, Vatoz, Salyangoz, Kerevit Yemi LewShrimps 07:05
- Adwa Ad 31 Ec/tds Ölçer LewShrimps 07:05
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 06:23
- Melek , Karides , Salyangoz . gyunda 06:23
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 06:23
- Betta Çeşitleri Fade 02:57
- Channa Golden Limbata okan169 02:53
- İki Katlı Beyaz Mobilyalı Akvaryum okan169 02:53
- Kalan Malzemeler lazy46 01:30
- Sıfırürün/ Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemesi asliaral 00:53
- Resun Aco 001 18 Wat Hava Motoru Sıfır ALP85 00:49
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 00:35
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 00:35
- Bitki Çeşitleri emreemin 00:35
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 00:35
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 00:35
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 00:31
- İki Çift Laetacara Araguaiae... Laetacara 00:23
- Black Flame Wood cagdas_0606 00:22
- Co2 İndikatör Set cagdas_0606 00:22
- 3 Adet Akvaryum Ve Eheım 2012 İç Filtre JapoJupo 00:17
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Ve Tetratec 200 W! JapoJupo 00:17
- 5 Adet Oscar horozbina 23:11
- Bakımı Kolay Bitkiler Hobiciden TheCoffin 23:05
- Hbwhite Lepistes TheCoffin 23:05
- Isıtıcı | Hava Motoru | Filtre | Jilet | Akvaryum SmallCandyThing 23:04
- Muhtelif Malzemeler İle Takas Yapabiliriz SmallCandyThing 23:04
- Beta SmallCandyThing 23:04
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 22:51
- Kök Çeşitleri (güncel) hll_aquascaping 22:51
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 22:51
- Blood Mary Karides(analaşmalı Kargo Mevcut) hll_aquascaping 22:51
- Led Driver 36-48w ilh4n 22:26
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 22:26
- Powerled Soğutucu Blok ilh4n 22:26
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı Woodwork Can TEK 22:12
- Sera Flora Nature- Tetra Enerjy Pro Pul Yemler FULL RED MEHMET 21:44
- Albino Full Red Big Dorsal Mükemmel Kalitede FULL RED MEHMET 21:44
- Salt Lake Artemia Konserve FULL RED MEHMET 21:44
- Damızlık Altı Macrostomalar sametyildiz 21:40
- Cüce Vatoz 3-6 Cm Arası mertank 21:39
- Wi- Fi Bağlantılı Otomatik Yemleme Makinesi serdar131977 21:36
- Damızlık Maulana Ve Blue Neon Cigled ( Usisya ) serdar131977 21:36
- Muazzam Formda Bitkiler omersayar 21:31
- Ates Neon Karides omersayar 21:31
- 25 Kg Civarı Vitasand 3 Mm Dere Kumu DenizOlsam 21:22
- Seachem Phosguard 1000 Ml Fosfat Silikat Tutucu DenizOlsam 21:22
- Damızlık Cüce Vatozlar DenizOlsam 21:22
- Akvaryum Bitkileri + Red Tail Filkulak Lepistes umutuyar 21:13
KULLANICILAR
- 56 Online Kullanıcı, 30 Üye
Online Kullanıcılar
İskorpit,
ekmbr,
erltas16,
Babakızakvarist,
lado,
HerkesinBirPopisi,
Heinzen,
Fukushuu,
sirhill,
Montesque,
GhostKoi,
MiSoSiKiaN,
lutfunohutcu,
Burak PEKDEMİR,
MehmetSerkan,
Atesufuk,
kadirbursa,
mitii,
reprise,
KaanE,
AmatorAkvryumcu,
Iebowski,
Denizhann,
Sütçü,
Kunta kinte,
ozan_1903,
Mergen1903,
karkasnye_doma_mokl,
demian,
Taha Yanık,
GkhaNLioN,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.