ÖZELLİKLER
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
18 Aralık 2008 23:03
Toplam Mesaj:
73 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
umit kesmez
Doğum Tarihi:
14 Ekim 1982
İl:
Bursa
Meslek:
Mühendis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
SON 10 MESAJI
deniz suyu
[QUOTE=aaksu]
Aşılama yapma sorum dışında aynen birde kaya çıkarmayı düşünüyordum bir arkadaşım sayesinde ve gerçekleşircek gibi. Anlatırsanız çok sevinirim yoksa aldığım gibi koyucam heralde :D
[QUOTE=aaksu]
Suyunu bilmem ama kıyıdan epey açılabilenler dalıp kaya toplarsa ve daha sonra bu kayaları kürlerlerse kullana bilirler diye düşünüyorum. Canlı kaya pahalı olduğundan iyi bir yöntem olur. Bilmeyen varsa ben kürleme işlemini burada anlatabilirim.
[/QUOTE]Aşılama yapma sorum dışında aynen birde kaya çıkarmayı düşünüyordum bir arkadaşım sayesinde ve gerçekleşircek gibi. Anlatırsanız çok sevinirim yoksa aldığım gibi koyucam heralde :D
deniz suyu
Ama bir arkadaşın dediği gibi aşılama olarak kullanılabilir mi ?? Mesela 1/4ünü deniz suyundan oluştursak. Bunun bir zararı veya faydası var mı ? Bütçe kısıtlıysa illaki biraz çıkış yolları arıyor insan.
Teşekkürler
Ama bir arkadaşın dediği gibi aşılama olarak kullanılabilir mi ?? Mesela 1/4ünü deniz suyundan oluştursak. Bunun bir zararı veya faydası var mı ? Bütçe kısıtlıysa illaki biraz çıkış yolları arıyor insan.
Teşekkürler
211 lt için tavsiyeler
Zaten ben bu konunun çözüme kavuştuğunu tahmin ediyorum. Tatlı su akvaryumlarında bile belirli bir litrenin altında su dengesini korumak zor. Nitrat ve pH bu sorunun başını çeken unsurlar. Bazen büyük göletlerde bile "su patlaması" dediğimiz olaylar yaşanıyor ki bunun sonucunda içindeki canlılar toplu olarak ölebiliyorlar...
8 litrelik, 12 litrelik, 30 litrelik v.s. deniz akvaryumları bencede tek başlarına bir hayal..
Zaten ben bu konunun çözüme kavuştuğunu tahmin ediyorum. Tatlı su akvaryumlarında bile belirli bir litrenin altında su dengesini korumak zor. Nitrat ve pH bu sorunun başını çeken unsurlar. Bazen büyük göletlerde bile "su patlaması" dediğimiz olaylar yaşanıyor ki bunun sonucunda içindeki canlılar toplu olarak ölebiliyorlar...
8 litrelik, 12 litrelik, 30 litrelik v.s. deniz akvaryumları bencede tek başlarına bir hayal..
211 lt için tavsiyeler
Özür dilerim sorum saçma olmuş ama deniz akvaryumlarının nazikliğinden olsa gerek tatlı suda hiç soğutucu kullandığımı bilmem elbette :) Gerçi kişilerin yaşadığı bölge ile ilgili tabii ki... Benim akvaryumumun olduğu yerde ısının 30'ları göreceğini sanmam. Bilgi için teşekkürler... Birde özel mesaj'dan rahatsız ettim sizi..
Özür dilerim sorum saçma olmuş ama deniz akvaryumlarının nazikliğinden olsa gerek tatlı suda hiç soğutucu kullandığımı bilmem elbette :) Gerçi kişilerin yaşadığı bölge ile ilgili tabii ki... Benim akvaryumumun olduğu yerde ısının 30'ları göreceğini sanmam. Bilgi için teşekkürler... Birde özel mesaj'dan rahatsız ettim sizi..
Nanoya dış filtre
Yani illa diye bir diretmem yok elbette ama tatlı su akvaryumumdan kalan malzemeleri değerlendirebilirmiyim diye düşünmüştüm. Teşekkürler
Yani illa diye bir diretmem yok elbette ama tatlı su akvaryumumdan kalan malzemeleri değerlendirebilirmiyim diye düşünmüştüm. Teşekkürler
211 lt için tavsiyeler
Açıklamalar için teşekkür ederim, Mehmet bey konu ilgi alaka olunca bu konuda şüpheniz olmasın. Zaten bu konuda kendime en çok güvendiğim kısım burası. Ama dediğim gibi deneyimim ve bilgim yok denecek kadar az.
bu akvaryumu seneler önce yaptırmıştım, bi süre sonra dank etti kafama o enin ilerde sorun olacağı. Ama şartlar nedeniyle yenisini yaptıramadım. Olayı kısaca özetlersem; deniz akvaryumlarına her zaman hayranlığım vardı, bu akvaryumda çok tatlı su balıkları besledim amma velakin son aldığım blue dempseylerim ölünce hep hayalini kurduğum denize geçmek istedim. Yeni taşındığım evde daha 2 hafta önce hatta akvaryum için güzel bir mobilya bile yaptırdım, ölçüleri tam akvaryumuma göre. Yani şu sıra değiştirmem yada yenisini almam imkansız gibi :(
O 35 cm ende deniz olmaz derseniz hiç girmicem bu işe. Ama derseniz ilgi alakayla bu iş olur o zaman gözümü karartırım. Litre bazında uygun diye düşünmüştüm ben açıkçası.
Min. gereksinimli ne malzeme gerekiyorsa akvaryum kurmak için alıcam, çok param olmasada lazımsa alınacak sonuçta. Elimde tatlı su akvaryumumdan kalma ekol-15 dış filtre var, deniz akvaryumu için uygunmu o motorlar ?
Birde soğutucuları sormamın amacı 200w ısıtıcım var ve 25-26 derecede tutun akvaryumu demişler peki soğutmaya ne zaman ihtiyaç duyuyoruz o kısmı anlamadım. Komik sorular sorduysam kusura bakmayın acemilik :)
Teşekkürler
Açıklamalar için teşekkür ederim, Mehmet bey konu ilgi alaka olunca bu konuda şüpheniz olmasın. Zaten bu konuda kendime en çok güvendiğim kısım burası. Ama dediğim gibi deneyimim ve bilgim yok denecek kadar az.
bu akvaryumu seneler önce yaptırmıştım, bi süre sonra dank etti kafama o enin ilerde sorun olacağı. Ama şartlar nedeniyle yenisini yaptıramadım. Olayı kısaca özetlersem; deniz akvaryumlarına her zaman hayranlığım vardı, bu akvaryumda çok tatlı su balıkları besledim amma velakin son aldığım blue dempseylerim ölünce hep hayalini kurduğum denize geçmek istedim. Yeni taşındığım evde daha 2 hafta önce hatta akvaryum için güzel bir mobilya bile yaptırdım, ölçüleri tam akvaryumuma göre. Yani şu sıra değiştirmem yada yenisini almam imkansız gibi :(
O 35 cm ende deniz olmaz derseniz hiç girmicem bu işe. Ama derseniz ilgi alakayla bu iş olur o zaman gözümü karartırım. Litre bazında uygun diye düşünmüştüm ben açıkçası.
Min. gereksinimli ne malzeme gerekiyorsa akvaryum kurmak için alıcam, çok param olmasada lazımsa alınacak sonuçta. Elimde tatlı su akvaryumumdan kalma ekol-15 dış filtre var, deniz akvaryumu için uygunmu o motorlar ?
Birde soğutucuları sormamın amacı 200w ısıtıcım var ve 25-26 derecede tutun akvaryumu demişler peki soğutmaya ne zaman ihtiyaç duyuyoruz o kısmı anlamadım. Komik sorular sorduysam kusura bakmayın acemilik :)
Teşekkürler
Nanoya dış filtre
Arkadaşlar ekol-15 dış filtreyi deniz akvaryumu için modifiye edip kullanabilirmiyiz ? Yoksa çöpe atıp özel bir filtremi almalıyım ??
Teşekkürler
Arkadaşlar ekol-15 dış filtreyi deniz akvaryumu için modifiye edip kullanabilirmiyiz ? Yoksa çöpe atıp özel bir filtremi almalıyım ??
Teşekkürler
211 lt için tavsiyeler
Merhabalar.
Diğer forumdada bahsettiğim gibi 4-5 gün içerisinde bir deniz akvaryumu kurmayı düşünüyorum. Çoğu başlığı okudum ve sorularda detaya inilmediği söylenmiş. 110*35*55 akvaryumum var. Sorum şu; bu boyutlardaki akvaryumumu omurgasızlar ağırlıklı, birkaç tanede göze hitap eden balık almayı düşünüyorum. Bu konudaki deneyimim sıfır, kuracağım akvaryumun kendi çapında göze hitap eden bir şey olmasını istiyorum açıkçası. Kısaca bu boyutlara ne tür canlı kombinasyonları koyabilirim göze hitap eden.
Bir de ilk kurulum aşamasındaki soğutucuların olayı nedir açıklarsanız sevinirim bi yanlış yapmıyayım..
Teşekkürler
Merhabalar.
Diğer forumdada bahsettiğim gibi 4-5 gün içerisinde bir deniz akvaryumu kurmayı düşünüyorum. Çoğu başlığı okudum ve sorularda detaya inilmediği söylenmiş. 110*35*55 akvaryumum var. Sorum şu; bu boyutlardaki akvaryumumu omurgasızlar ağırlıklı, birkaç tanede göze hitap eden balık almayı düşünüyorum. Bu konudaki deneyimim sıfır, kuracağım akvaryumun kendi çapında göze hitap eden bir şey olmasını istiyorum açıkçası. Kısaca bu boyutlara ne tür canlı kombinasyonları koyabilirim göze hitap eden.
Bir de ilk kurulum aşamasındaki soğutucuların olayı nedir açıklarsanız sevinirim bi yanlış yapmıyayım..
Teşekkürler
150-70-50 Tuzlu Su Akvaryumu Kuruyorum
Merhabalar...
Bende 5 gün sonra 110-45-55'lik tatlı su akvaryumumu deniz akvaryumuna çeviricem. Kafama koydum yani. Ama tam anlamıyla sıfır bilgiye sahibim. Öncelikle Tolga beyin sorduğu denizden canlı kaya çıkarmak fikrini tekrar tartışmak istiyorum. Ben Bursada oturuyorum ve deniz nisbeten daha temiz olduğu taraflardan kaya ve su almayı düşünüyorum akvaryumu ilk hazırlama aşaması için. Açıkçası sıfırdan başlamak için ilk etapta çokta iyi maddi gücüm yok.
Birde moderatör arkadaşlar "terimler" adı altında sabit bir konu başlığı daha açarlarsa sevinirim. Şöyle ki deniz akvaryumları için kullanılan çoğı bilmediğim ilk defa duyduğum terimler var, birileri zahmet edip bunları liste halinde bu başlığa yazarsa benim gibiler için çok faydalı olur.
Yardımlarınızı ve desteklerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.
Saygılar
Merhabalar...
Bende 5 gün sonra 110-45-55'lik tatlı su akvaryumumu deniz akvaryumuna çeviricem. Kafama koydum yani. Ama tam anlamıyla sıfır bilgiye sahibim. Öncelikle Tolga beyin sorduğu denizden canlı kaya çıkarmak fikrini tekrar tartışmak istiyorum. Ben Bursada oturuyorum ve deniz nisbeten daha temiz olduğu taraflardan kaya ve su almayı düşünüyorum akvaryumu ilk hazırlama aşaması için. Açıkçası sıfırdan başlamak için ilk etapta çokta iyi maddi gücüm yok.
Birde moderatör arkadaşlar "terimler" adı altında sabit bir konu başlığı daha açarlarsa sevinirim. Şöyle ki deniz akvaryumları için kullanılan çoğı bilmediğim ilk defa duyduğum terimler var, birileri zahmet edip bunları liste halinde bu başlığa yazarsa benim gibiler için çok faydalı olur.
Yardımlarınızı ve desteklerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.
Saygılar
Bursa İstanbul buluşması fotoğrafları.
Arkadaşlar forumu çok sık takip edemiyorum bu bakımdan bir sonraki buluşmanızı bana özel mesaj ile haber verebilirseniz kesinlikle katılmak istiyorum benide listeye ekleyebilirsiniz.
gelcek haftasonundan itibaren bende Bursadayım..
Saygılar
Arkadaşlar forumu çok sık takip edemiyorum bu bakımdan bir sonraki buluşmanızı bana özel mesaj ile haber verebilirseniz kesinlikle katılmak istiyorum benide listeye ekleyebilirsiniz.
gelcek haftasonundan itibaren bende Bursadayım..
Saygılar
SON MESAJLAR
- 4 Aydır Geçmeyen Su Bulanıklığı. TURKK, 03:29
Yeni Üye Forumu - Biyolojik Filtre HOPPALA, 02:29
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistesler Ve Yavrular İçin Kurduğum Akvaryum burakbyrs, 01:49
Canlı Doğuranlar - Karideslerle Tecrübesi Olan Arkadaşlar Var Mı? HOPPALA, 01:36
Hastalıklar ve İlaçlar - Su Küfü Ve Alg Biyofilmleri - Beyaz Pamuklanmalar KaanE, 01:32
Makaleler ve Tercümeler - Lepistes Akvaryumum Tortuga4, 01:30
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Bitki Önerisi KaanE, 01:28
Yeni Üye Forumu - Vallisneria Spiralis (saz) Ve Saksı KaanE, 01:24
Bitki Akvaryumları Genel - Böcek Malikanesi KaanE, 00:59
Akvaryum Tanıtımı - En güzel fotoğraflarınızı gösterin bendeniztayfun, 23:39
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Balığımın Yanağında Çok Büyük Bir Şişlik Var Ömer t, 23:27
Hastalıklar ve İlaçlar - Betta Akvaryumum İçin Görüş Almalıyım Ayberk1634, 23:08
Yeni Üye Forumu - 90 Litre Tank Dış Filtre Tavsiyesi (2024)* koray ulusoy, 23:05
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kütüğümdekiler Nedir ? Mirza Adar, 23:03
Yeni Üye Forumu - Japon Balıkları İçin Hangi Renk Işık Kullanmalıyım Taha Yanık, 23:00
Sazansıgiller - 11cm Senegal Bişiri-12cm Erkek Anaç Portakal Cikle xellence07, 22:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dişi Frontozam Neden Böyle Oldu Berke.., 22:15
Yeni Üye Forumu - Baliklar Asagi Bakıyor Mertkaandoruk, 22:08
Yeni Üye Forumu - Sobo Sf-550f Dis Filtre Cerceveli Akvaryuma Olurmu Talha60, 22:06
Filtreleme Seçenekleri - Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin Mertkaandoruk, 22:05
Yeni Üye Forumu - 30* Nano Kurulum Süreci Mirza Adar, 21:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bulanik Su Emreözamisos, 21:48
Yeni Üye Forumu - Mayalı Sistem Co2 İşe Yarıyormu? yusufcn, 21:42
Yeni Üye Forumu - 2 Frontoza Erkegım Birbirini Kovalıyor Berke.., 21:07
Yeni Üye Forumu - Oranda Japon Balığı Emreözamisos, 21:05
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistesler Ve Yavruları 7stu, 20:33
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - İç Filtrem Bozuldu, Tavsiye Verir Misiniz ytugcek, 20:21
Filtreleme Seçenekleri - Camda Küçük Canlılar ÇaĞRı, 18:48
Yeni Üye Forumu - Akvaryuma Mini Taş Yapıştırma Laterthanbefore, 18:24
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Tetra Sahiplendirme tgrlrgn, 18:00
Canlı Doğuranlar - Severum Çift Birbirleri Anlaşmıyor Mnoomg, 17:58
Yeni Üye Forumu - Bu Balıklar Akvaryumuma Uygun Mu MustafaŞ, 16:36
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Isıtıcı Ve Termometre Farkı Sorunu GhostKoi, 16:29
Akvaryum Bilimi - Lepistes Akvaryumum Tortuga4, 15:42
Akvaryum Tanıtımı - Sürekli Yan Yatan Kendini Okşatan Japon Balığı ahmetfiratozkaya, 15:34
Yeni Üye Forumu - Koloni Kurmak İstiyorum Hamite07, 15:10
Yeni Üye Forumu - Transgenetik Yavrular Hk Atesufuk, 14:39
Hastalıklar ve İlaçlar - Kılıçkuruk Hamile Mi Kadnezar, 14:17
Yeni Üye Forumu - Catappa Yaprağı Pamukçuklanma bendeniztayfun, 13:32
Akvaryum Bilimi - Dibe Çökerek Ölme Ayberk1634, 13:00
Yeni Üye Forumu - Severum Sevdası giyotyn, 12:56
Güney Amerikan Cichlidleri - Akvaryumda Pus Sorunu Ve Balık Kayıpları abilge, 12:32
Bitki Akvaryumları Genel - Bitki Taha Yanık, 12:08
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Adana Da Co2 Mertekmen, 11:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Seachem Sıvı Gübre Haftalık Program Montesque, 08:58
Taban ve Gübreleme - Baligimi Yeni Aldim Karni Sis Gibi Geliyor Kabiz M MasterChief, 02:00
Yeni Üye Forumu - Bu Lepisteslerin Hangisi Dişi Hangisi Erkek XAli, 01:20
Yeni Üye Forumu - Lepistes Renk Değişimi Gokalpp, 00:54
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Bitkili Akvaryum Yapımı ktoG, 00:53
Yeni Üye Forumu - Akvaryumda Ne Bakılır sefamolsun, 00:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Betta Çeşitleri Fade 02:57
- Channa Golden Limbata okan169 02:53
- İki Katlı Beyaz Mobilyalı Akvaryum okan169 02:53
- Kalan Malzemeler lazy46 01:30
- Sıfırürün/ Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemesi asliaral 00:53
- Resun Aco 001 18 Wat Hava Motoru Sıfır ALP85 00:49
- Bitki Çeşitleri emreemin 00:35
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 00:35
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 00:35
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 00:35
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 00:35
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 00:31
- İki Çift Laetacara Araguaiae... Laetacara 00:23
- Black Flame Wood cagdas_0606 00:22
- Co2 İndikatör Set cagdas_0606 00:22
- 3 Adet Akvaryum Ve Eheım 2012 İç Filtre JapoJupo 00:17
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Ve Tetratec 200 W! JapoJupo 00:17
- 5 Adet Oscar horozbina 23:11
- Bakımı Kolay Bitkiler Hobiciden TheCoffin 23:05
- Hbwhite Lepistes TheCoffin 23:05
- Isıtıcı | Hava Motoru | Filtre | Jilet | Akvaryum SmallCandyThing 23:04
- Muhtelif Malzemeler İle Takas Yapabiliriz SmallCandyThing 23:04
- Beta SmallCandyThing 23:04
- Kök Çeşitleri (güncel) hll_aquascaping 22:51
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 22:51
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 22:51
- Blood Mary Karides(analaşmalı Kargo Mevcut) hll_aquascaping 22:51
- Led Driver 36-48w ilh4n 22:26
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 22:26
- Powerled Soğutucu Blok ilh4n 22:26
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı Woodwork Can TEK 22:12
- Sera Flora Nature- Tetra Enerjy Pro Pul Yemler FULL RED MEHMET 21:44
- Albino Full Red Big Dorsal Mükemmel Kalitede FULL RED MEHMET 21:44
- Salt Lake Artemia Konserve FULL RED MEHMET 21:44
- Damızlık Altı Macrostomalar sametyildiz 21:40
- Cüce Vatoz 3-6 Cm Arası mertank 21:39
- Wi- Fi Bağlantılı Otomatik Yemleme Makinesi serdar131977 21:36
- Damızlık Maulana Ve Blue Neon Cigled ( Usisya ) serdar131977 21:36
- Muazzam Formda Bitkiler omersayar 21:31
- Ates Neon Karides omersayar 21:31
- 25 Kg Civarı Vitasand 3 Mm Dere Kumu DenizOlsam 21:22
- Seachem Phosguard 1000 Ml Fosfat Silikat Tutucu DenizOlsam 21:22
- Damızlık Cüce Vatozlar DenizOlsam 21:22
- Akvaryum Bitkileri + Red Tail Filkulak Lepistes umutuyar 21:13
- Hakiki Doğal Katkısız Yeşil Su -micro Kurt umutuyar 21:13
- Mega Dorsal Fullredler delir 21:03
- Apistogramma Cacatuoides (kakadu) Damzılık Dişiler Shinouzen 20:40
- Rainbow Ciklet Ve Electric Blue Acara Shinouzen 20:40
- Harika Formda Moss Türleri. smithiseek 20:28
- Tetra Crusta Menü / Karides Yemi smithiseek 20:28
KULLANICILAR
- 182 Online Kullanıcı, 99 Üye
Online Kullanıcılar
arapaima,
twinsoul,
mmemati,
ekmbr,
erltas16,
MustafaŞ,
KaanE,
xraycan,
fobko,
Hsrt,
koruyucu3443,
blue_biber,
MrAlaattin,
GnyOzcan,
beary,
darkaura,
TuRKeR,
Lina Shrimps,
cagrisw,
karidesrehberi,
KingMaker,
ARMONYS,
Aliko1616,
smttsc,
Kurtubali,
omerkykn,
MehmetSerkan,
puffity,
whoisshery,
Hobilenyum,
Darkle,
vagus,
Ömer t,
Akax,
Ersan34,
Berke..,
MBurakA,
Mirza Adar,
Ehtiyar,
GhostKoi,
kdrackgz,
alicanakarsu,
Bgoodies,
ilkayocak,
AmatorAkvryumcu,
heybetmahir,
Tortuga4,
Ra93,
Ayberk1634,
Gokalpp,
Eymenkali,
Qtahya,
EyupAsik3452,
Mrnight,
egehamit,
Talha60,
bendeniztayfun,
barsbingul,
mr.nyas,
Sima,
Mnoomg,
MiSoSiKiaN,
zafer3885,
kadirbursa,
M_usta,
şansal,
Mustafa Orhan,
mayhan5545,
Vlademirol,
aliburak11,
UrasArt,
Fırat pınar,
farabix13,
112bjk,
darkLightning0,
leoberko,
Muhammedbedri,
draff10,
fasteagle58,
etotek,
İbrahim68,
FerhatKaya,
Hobicimm,
Merteroglu1,
musteynn,
Taha Yanık,
metin.,
muzunman,
Laetacara,
Qnur89,
Sipinoza,
Sinanfb,
Brdk64,
Serdariekrem,
ahm335,
SokratART,
harunefe,
MrtGn,
Bettacifaho,
Ramboy,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.