ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Atahan172
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
23
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Aralık 2015 22:29
Son Ziyaret:
29 Mart 2021 00:27
Toplam Mesaj:
53 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Atahan Yanık
Doğum Tarihi:
29 Haziran 1995
Yaş:
29
İl:
Izmir
Meslek:
İlkyardım Eğitmeni-Mesul Müdür
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Yaprakta Kıvrılma Sorunu
[QUOTE=zafer3490]Konuyu merakla takip edeceğim ama kıvırcık olmalarında ne gibi bir sorun var onu anlamadım. Erime, çürüme yok, eğer bu bir sorunsa nedenini bende öğrenmek istiyorum. [/QUOTE]

Bir sıkıntı mı bende bilmiyorum fakat bu kıvrılan yapraklar yeni yapraklar ve eski yapraklara oranla 2 kat daha uzunlar. Bunun dışında eski yapraklar daha sert iken bunlar çok daha ince ve çelimsiz.
Bu arada bitkilerin büyüme hızlarında bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Neredeyse haftada bir yada 2 haftada bir akvaryum yüzeyine ulaşıyorlar bende ortalarından budayıp dikiyorum.
Biraz araştırma yaptım kalsiyum eksikliği olabileceğini okudum. Normal şartlarda kalsiyumu su değişimi ile çözersiniz yazıyor ama benimki yeterli gelmiyor olabilir. Daha önceleri forumda yumurta kaynatılmış suyu ekleyenler okumuştum. En kötü onu deneyeceğim. Umarım buradan bir şeyler öğrenip foruma da birşeyler katabilirim :D.
Yaprakta Kıvrılma Sorunu
Ölçüler: 60x25x30
Canlı Türleri: Mavi melek karides (5 adet)
Bitki Türleri: Taiwan Moss, Zeytin (Hygrophilla polysperma), Dev Saz, Gül (Ludwigia repens), Bacopa monnieri, Çınar (Hygrophilla difformis), Cardemine Iyrata , Althernanthera reinickii
Tankın Yaşı: 1 Ay
Filtrasyon ve Işıklandırma: Sunsun 603B Dış Filtre - Aqua LED PLANT FULL SPECTRUM
Tasarım ve Dekorasyon: JBL Aquabasis plus, JBL Manado, Dragon stone, Hazır ağaç formu verilmiş kök.

Merhabalar,

Bitkilerimin yapraklarında bu şekilde kıvrılmalar mevcut. Sebebi konusunda ve ne yapmam gerektiğiyle alakalı yardımlarınızı bekliyorum.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/180362/280320211636391.jpg[/IMG]

Kullandığım sıvı gübreler;
Günlük olarak Reeflowers Potash ve Reeflowers Liquid Carbon
Hafta 1 su değişimi ile birlikte JBL Ferropol

Fosfat gübresi kullanmıyorum acaba sıkıntı orada mı bilemedim. Henüz akvaryumda karides harici canlı yok.[:?]
Saz Bitkilerim Büyümüyor
Merhaba
Gübre kullanıyor musunuz bilmiyorum ama kesinlikle bitkilerinizin bir şeye ihtiyacı var. Bitkili akvaryumda yeniyim ama bir moleküler biyolog olarak söylüyorum bitkilerinizde klorofil adına birşey kalmamış gibi duruyor. Bunun sebeplerini araştırmanızı öneririm. Bitkilerinizin bu denli beyazlaması normal değil.
Bitkili Akvaryum Gelişimi Ve Tavsiyeleriniz
[QUOTE=Hobilenyum]2 adet cüce gurami
6 adet Kardinal neon tetra
6 adet rasbora
Dipte yasayan baliklar olarak
6 adet corydoras (cöpcü baligi)
2 adet cüce vatoz
3 adet nerite salyangoz
Muhtesem bir uyum ve görsellik olur. [/QUOTE]

Bunu da düşünüyorum. Daha önce 2-3 defa lepistes beslemeye çalışıp uzun süreçte bana pek iyi gelmediğini farketmiştim. Tabi aradan yıllar geçti şimdi yine heveslendim. (birde inat ettim diyebilirim [:)))] )
Ama acaba dediğiniz gibi lepistesten vazgeçip bahsi geçen türde balıklar ile yoluma devam etsem mi bilemiyorum. Yorumunuz için teşekkür ederim kesinlikle aklımda [:iyi:].
Bitkili Akvaryum Gelişimi Ve Tavsiyeleriniz
[QUOTE=yasinmak]Selamlar.
Hayırlı kandiller. Hangi tür olursa olsun bütün balıklar birer canlı. Renk renk şekil şekil.
En boy orani olarak tanka ufak 4-5 gökkuşagı balığı olabilir.[:iyi:]
Bitkili tanka iyi adapte olup görselliği güzeldir.
Küçük türleri alırsanız sayı az gelecektir.
[/QUOTE]

Yorumunuz için teşekkür ederim [:iyi:].
Gökkuşağı balıkları hakkında inanın hiç bilgim yok. Ama araştıracağım bakalım hoşuma giden bir tür olursa kesinlikle düşündüğüm türler arasına girebilir diye düşünüyorum[:)].
Walstad Macerası
Kendi akvaryumumu kurarken walstad kurarım diye düşünüyordum ama son anda karar değiştirip low-tech başladım. Bende walstad kursaydım nüyük ihtimalle sizin kurulumuna çok benzer olacaktı. Bu nedenle takipteyim [:iyi:] [:nazar:] .
Dere kumu biraz daha kalın olsaymış daha iyi olurmuş gibime geliyor. Malum bu tekniğin en büyük sorunlarından biride bitkiler ekilirken veya kumu hafif hareket ettirdiğiniz durumlarda alttaki bitki toprağının üste çıkması. Umarım sorun yaşamazsınız. Birde bitki toprağı ile dere kumu arasına bariyer (sineklik gibi) çekilen kurulumlar gördüm. Şahsen bana mantıklı uzun süreç için gelmişti.
Balık olarak ise bende arayıştayım şuanda ama böyle bir kuruluma betta yapmayın derim. Niye diye sorarsanız sebebi yok [:)))]. Pek sevemedim bettaları ama gurami daha mantıklı ve sıcak geliyor şahsen. Balık konusunda bende önerilere açığım şahsen [:D].
Bitkili Akvaryum Gelişimi Ve Tavsiyeleriniz
Ölçüler: 60x25x30
Canlı Türleri: Mavi melek karides (5 adet)
Bitki Türleri: Taiwan Moss, Zeytin ([U]Hygrophilla polysperma[/U]), Dev Saz, Gül ([U]Ludwigia repens[/U]), [U]Bacopa monnieri[/U], Çınar ([U]Hygrophilla difformis[/U]), [U]Cardemine Iyrata[/U] , [U]Althernanthera reinickii[/U]
Tankın Yaşı: 1 Ay
Filtrasyon ve Işıklandırma: Sunsun 603B Dış Filtre - Aqua LED PLANT FULL SPECTRUM
Tasarım ve Dekorasyon: JBL Aquabasis plus, JBL Manado, Dragon stone, Hazır ağaç formu verilmiş kök.

Öncelikle hepinize merhaba,

3 Mart tarihinde forumdan ve Youtube'dan öğrendiğim bilgilerle kurduğum akvaryumumu size tanıtmak ve değerli fikir ve önerilerinizi almak istedim. Çocukken akvaryum kurmuştum, yine lisansımda da öğrenci işi akvaryum kurdum. Şimdi yıllar sonra çok daha ciddi bir şekilde bitkili bir akvaryumum olsun istedim ve aranızdayım [:)].

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/180362/270320212310081.jpg[/IMG]

Öncelikle artık akvaryumuma balık koymak istiyorum. Aklımda hep özel tür lepistes (moscow dark blue, red tuxedo koi vb.), neon tetra ve belkide cüce gurami olan renkli ve canlı bir akvaryum vardı. Akvaryumu kurduktan sonra bitkilerin gelişmesi ve bakteri döngüsünün oturmasını beklerken okuduğum yazılar ve izlediğim videolar sonucu bu fikrimden bir miktar sapmış durumdayım. Hiçbir canlıyı üreteyimde satayım vb. dertlerim yok. Hatta en başta lepistesler sürekli doğurur yavrulardan saklanabilenler büyürse bana yeter diye düşünüyordum. Fakat bahsi geçen ve akvaryuma eklemek istediğim balıklar, öncelikle hiçbir yavrunun ve hali hazırda akvaryumumdaki tek canlı olan karidesleri canlı bırakmayabilirmiş. Bu durum moralimi bozdu. Öte yandan izlediğim bazı videolarda insanlar bu şekilde birçok türün olduğu akvaryumlar kurmuşlar. Bu konuda kafam biraz karışık açıkçası [:?]. Özetlemem gerekirse; sizce bu akvaryumda ne beslemeliyim? Siz olsaydınız ne beslerdiniz? Bahsi geçen türleri bir arada beslersem bu canlılar için sorun olur mu ve yavrulardan 1-2 tanede olsa kendini kurtaranlar olabilir mi?

Akvaryumumun ilk hali (3 Mart 2021) ;
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/180362/270320212306331.jpg[/IMG]

20 Mart 2021 ;
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/180362/270320212308531.jpg[/IMG]

Bugün 27.03.2021 ;
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/180362/270320212310071.jpg[/IMG]

İkinci sorum karideslerim hakkında; karideslerim 2 haftadır akvaryumda. İlk aldığımda 6 tanelerdi fakar bu hafta içi birini kaybettim[:(]. 2-3 tanesinin sırtlarında sarı bir nokta oluştu. İlk önce hastalık sandım fakat araştırmalarımda hastalık ile ilgili bir şeye rastlamamamın dışında yumurta olabileceğini yani karideslerimin hamile olabileceğini öğrendim. Fakat 2 gün sonra 1'i öldü. Bunun dışında izlediğim videolarda karideslere haşlanmış turp, salatalık, lahana, muz, marul vb. şeyler veriyorlar ve karidesler deli gibi tüketiyorlardı. Ama ben bunları haşlayıp verdiğimde hiç dokunmuyorlar diyebilirim. Karidesler için yemde aldım ama ona da ilgileri yok malesef. Genelde bitkiler vs. üzerinde dolaşıyorlar. Bunun sebebi ne olabilir?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/180362/270320212302361.jpg[/IMG],

Tüm öneri ve fikirlerinize açığım. Şimdiden hepinize teşekkür ederim[:)].
Adım Adım Bitkili Akvaryum Kurulumu
Devamını bekliyoruz [:)]
Bu Balıkların Türü Tam Olarak Nedir?
Merhaba arkadaşlar bu balıkların türü tam olarak nedir bilen var mı?


[url=http://hizliresim.com/4bRy4J][img]http://i.hizliresim.com/4bRy4J.jpg[/img][/url]
[url=http://hizliresim.com/0m2Jdo][img]http://i.hizliresim.com/0m2Jdo.jpg[/img][/url]
Yeni Kurduğum Akvaryumum
Lepistesler çok çıt kırıldım canlılar bence ya bende önce kuyruk büzülmesi ardından ise kuyruk erimesinden 3 dişi ve 20 kadar yavru kaybettim şuan lepisteslere tövbeliyim diyebilirim [:)]. Işık işini ne kadara hallettin bu arada merak ettim benimde düzgün bir ışık kaynağına ihtiyacım var bitki için. Bu arada okuduğum kadarı ile kılıçkuyruk , plati dayanıklı balıklarmış biraz daha ben onlardan düşünüyorum sende yeni lepistes almak yerine bir bak derim [:)))]. Sadece bir öneri tabi bu arada Zebra (danio) larda çok hoş ve dayanıklılarmış öylede karma bir akvaryum yapabilirsin. Bu arada şuan akvaryumunun suyunda hala hastalık etmenleri vardır diye düşünüyorum bu olay başına yeni geldiyse o konuda ne yapmayı düşünüyorsun ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 24 Online Kullanıcı, 13 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.