ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
mehmethakan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
37
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
08 Ocak 2026 20:59
Toplam Mesaj:
160 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Hehmet Hakan UZUNSAKAL
Doğum Tarihi:
24 Mart 1986
İl:
Içel
Meslek:
sınıf öğretmeni
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Mehmet Hakan
Omurgasızlar Canlı doğuranlar Bitkiler...
110+80 lt bitkili
40lt deneme yanılma tankı
11 yaşından beri...
SON 10 MESAJI
Microfex / Dero Worms
Nasıl böyle çoğaltabiliriz. Bendekiler pek hareketli değiller süngerin üzerinde durmuyor suyun içinde geziyorlar.
Nasıl böyle çoğaltabiliriz. Bendekiler pek hareketli değiller süngerin üzerinde durmuyor suyun içinde geziyorlar.
Macmasteri Akvaryumu
Tebrik ederim 15 aylık çok istikrarlı bir kurulum olmuş. 2 yıl boyunca kribensis besledim defalarca yavru aldım yavruların yavrusunu gördüm.. Apistolara hiç cesaret edememiştim, şimdi yeni kurulum için hazırlanıyorum benim için ilham verici bir örnek oldu.
Tebrik ederim 15 aylık çok istikrarlı bir kurulum olmuş. 2 yıl boyunca kribensis besledim defalarca yavru aldım yavruların yavrusunu gördüm.. Apistolara hiç cesaret edememiştim, şimdi yeni kurulum için hazırlanıyorum benim için ilham verici bir örnek oldu.
Meleklerim Hakkında.
Akvaryum kurulalı kısa süre olmuş, bakteri kültürü eklemeyi denediniz mi? Su oturmamış olabilirmi ? 🤔
Akvaryum kurulalı kısa süre olmuş, bakteri kültürü eklemeyi denediniz mi? Su oturmamış olabilirmi ? 🤔
Bitki Bahçem
[QUOTE=selfish][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/220110/070320221923341.jpg[/IMG]
Arkadaşlar tekrardan merhaba,
Dün akşam böyle bir durum yoktu ancak şimdi yeni işten geldim kontrol ettiğimde böyle bir durum ile karşılaştım hemen sizlere sormak istedim.
5 tane aldığım meleklerden bir çifti iç filtrenin üzerine yumurta yapmışlar bu konu hakkında ne yapabilirim ? Önerileriniz nelerdir, şimdiden çok teşekkür ediyorum[:)][/QUOTE]
Hayırlı olsun melek çiftiniz. Paylaşımınızı yeni gördüm yumurtalar ne oldu 2 hafta geçmiş yavru çıkarıp büyütebildinizmi? Alternatif bitki sormuştunuz, eğer bahsettiğiniz L144 çifti eklediyseniz Anubias Barteri çok yakışır vatozlarında işine gelir düşüncesindeyim.
[QUOTE=selfish][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/220110/070320221923341.jpg[/IMG]
Arkadaşlar tekrardan merhaba,
Dün akşam böyle bir durum yoktu ancak şimdi yeni işten geldim kontrol ettiğimde böyle bir durum ile karşılaştım hemen sizlere sormak istedim.
5 tane aldığım meleklerden bir çifti iç filtrenin üzerine yumurta yapmışlar bu konu hakkında ne yapabilirim ? Önerileriniz nelerdir, şimdiden çok teşekkür ediyorum[:)][/QUOTE]
Hayırlı olsun melek çiftiniz. Paylaşımınızı yeni gördüm yumurtalar ne oldu 2 hafta geçmiş yavru çıkarıp büyütebildinizmi? Alternatif bitki sormuştunuz, eğer bahsettiğiniz L144 çifti eklediyseniz Anubias Barteri çok yakışır vatozlarında işine gelir düşüncesindeyim.
Discus
[QUOTE=Ayvaz emin]Elektirik faturası aldı başını gitti dış filtre var akvaryumda fakat elektirik faturasının önüne gecemedim yaptığınız bı işlem varmı varsa buraya yazabilirmisiniz besledigim balık discus[/QUOTE]
Eğer çok sayıda akvaryumunuz ve her birinde dış filtreniz varsa onların yerine akvaryum hacmine uygun şelale filtre kullanmanızı tavsiye ederim. Su değişimini daha sık yaparsanız dış filtrenin eksikliğini daha az hissedersiniz. Aklıma başka çözüm gelmiyor.
Ben balkonuma akvaryumlarıma yetecek boyutta bir güneş paneli planlıyorum [:)]
[QUOTE=Ayvaz emin]Elektirik faturası aldı başını gitti dış filtre var akvaryumda fakat elektirik faturasının önüne gecemedim yaptığınız bı işlem varmı varsa buraya yazabilirmisiniz besledigim balık discus[/QUOTE]
Eğer çok sayıda akvaryumunuz ve her birinde dış filtreniz varsa onların yerine akvaryum hacmine uygun şelale filtre kullanmanızı tavsiye ederim. Su değişimini daha sık yaparsanız dış filtrenin eksikliğini daha az hissedersiniz. Aklıma başka çözüm gelmiyor.
Ben balkonuma akvaryumlarıma yetecek boyutta bir güneş paneli planlıyorum [:)]
90 Litre Düşük Destekli Bitkili
[QUOTE=oguzkiy]
Mesajınızı okurken zihnimde bir ampul yandı. Yüzeydeki yağlanma ve cam kenarlarındaki köpüklenmeye bunlar sebep olabilir mi [/QUOTE]
Çok sayıda kullanıldığında yapabiliyor ama yüzey yağlanması her bitkili akvaryumda oluyor. Physa marmota (adi salyangoz) bu tabakayı yiyor, istilacı bir tür olduğu için tavsiye etmem. Yüzey bitkisi düşünmüyorsanız yüzey emici aparatı olan filtrelerden tavsiye ederim.
[QUOTE=oguzkiy]
Mesajınızı okurken zihnimde bir ampul yandı. Yüzeydeki yağlanma ve cam kenarlarındaki köpüklenmeye bunlar sebep olabilir mi [/QUOTE]
Çok sayıda kullanıldığında yapabiliyor ama yüzey yağlanması her bitkili akvaryumda oluyor. Physa marmota (adi salyangoz) bu tabakayı yiyor, istilacı bir tür olduğu için tavsiye etmem. Yüzey bitkisi düşünmüyorsanız yüzey emici aparatı olan filtrelerden tavsiye ederim.
[QUOTE=oguzkiy]Teşekkür ederim. O halde bu cismi kumun altına mı itmeliyim ? Suya zarar verir mi ?[/QUOTE]
Elinize aldığınızda dış çeperi sert ise ve suya temas ettiğinde yüzeyde yağ tabakası gibi bir dağılım bırakıyorsa gübre tanesidir. Köklere yakın bir konuma gömerseniz uzun süre iş görür.
[QUOTE=oguzkiy]Teşekkür ederim. O halde bu cismi kumun altına mı itmeliyim ? Suya zarar verir mi ?[/QUOTE]
Elinize aldığınızda dış çeperi sert ise ve suya temas ettiğinde yüzeyde yağ tabakası gibi bir dağılım bırakıyorsa gübre tanesidir. Köklere yakın bir konuma gömerseniz uzun süre iş görür.
Bitki Bahçem
Tebrik ederim bitki seçimleri çok başarılı. 40h yükseklikte amazon hançeri bir kaç ay sonra yüzeyi kaplayıp alta ışık gelmesini engelleyebilir diye düşünüyorum. Son olarak cryptocorne türlerini saz ve subulata gibi rekabetçi bitki türleri ile beslemek zor oluyor. 3 öbek wenditi brown büyüttüğüm tanka 7 kök subulata ekledikten birkaç hafta sonra subulatalar yayılıp cryptocorneların gelişimini durdurmuşlardı. Uzun süre yeni sürgün göremeyince tanktan çıkarmak zorunda kaldım.(Gübre yetersizliğide olabilir tabiki)
Tebrik ederim bitki seçimleri çok başarılı. 40h yükseklikte amazon hançeri bir kaç ay sonra yüzeyi kaplayıp alta ışık gelmesini engelleyebilir diye düşünüyorum. Son olarak cryptocorne türlerini saz ve subulata gibi rekabetçi bitki türleri ile beslemek zor oluyor. 3 öbek wenditi brown büyüttüğüm tanka 7 kök subulata ekledikten birkaç hafta sonra subulatalar yayılıp cryptocorneların gelişimini durdurmuşlardı. Uzun süre yeni sürgün göremeyince tanktan çıkarmak zorunda kaldım.(Gübre yetersizliğide olabilir tabiki)
[QUOTE=oguzkiy][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213177/190220222058571.jpg[/IMG]
Su değişimi sonrası akvaryumun genel görüntüsü.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213177/190220222058141.jpg[/IMG]
Melekleri ekleyeli üç gün oluyor, birinin mavi tonlarında olduğunu farkettim, onu ve ilerleyen haftalarda bir diğerini daha gönderip iki adet tutmayı düşünüyorum. Ben bir yanlışlarını görmedim efendi balıklar ama okuduklarıma bakılırsa çift olmasalar akvaryumun selameti için daha iyi olacak :)
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213177/190220222057441.jpg[/IMG]
Bitkilerde de şimdilik kayıp yok fakat aç kaldıkça ince yapraklıları tırtıklıyorlar, sorun etmiyorum.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213177/190220222058281.jpg[/IMG]
Bir de danışmak istediğim bir şey var, bu nedir ? Salyangoz yumurtası gibi ama hangi tür olduğunu bilmiyorum.[/QUOTE]
Öncelikle tebrik ederim. Altta duran yuvarlak cisim muhtemelen uzun süreli gübre tanesi. Bazen bitki alımlarında köklere yapışık halde gelebiliyorlar. Yaklaşık altı ay boyunca akvaryuma gübre salınımı yaptıkları için geç eriyorlar.
[QUOTE=oguzkiy][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213177/190220222058571.jpg[/IMG]
Su değişimi sonrası akvaryumun genel görüntüsü.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213177/190220222058141.jpg[/IMG]
Melekleri ekleyeli üç gün oluyor, birinin mavi tonlarında olduğunu farkettim, onu ve ilerleyen haftalarda bir diğerini daha gönderip iki adet tutmayı düşünüyorum. Ben bir yanlışlarını görmedim efendi balıklar ama okuduklarıma bakılırsa çift olmasalar akvaryumun selameti için daha iyi olacak :)
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213177/190220222057441.jpg[/IMG]
Bitkilerde de şimdilik kayıp yok fakat aç kaldıkça ince yapraklıları tırtıklıyorlar, sorun etmiyorum.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213177/190220222058281.jpg[/IMG]
Bir de danışmak istediğim bir şey var, bu nedir ? Salyangoz yumurtası gibi ama hangi tür olduğunu bilmiyorum.[/QUOTE]
Öncelikle tebrik ederim. Altta duran yuvarlak cisim muhtemelen uzun süreli gübre tanesi. Bazen bitki alımlarında köklere yapışık halde gelebiliyorlar. Yaklaşık altı ay boyunca akvaryuma gübre salınımı yaptıkları için geç eriyorlar.
Vahşi Form Velifera
1998 yılında 12 yaşındayken bir çift safkan velifera beslemiştim. Molilerimden farkı üzerindeki parlak noktalardı ve yavruları ilk doğduklarında 3 haftalık moli yavrusu gibiydiler. Safkan satışa çıkarsa 1 pair almak isterim.
1998 yılında 12 yaşındayken bir çift safkan velifera beslemiştim. Molilerimden farkı üzerindeki parlak noktalardı ve yavruları ilk doğduklarında 3 haftalık moli yavrusu gibiydiler. Safkan satışa çıkarsa 1 pair almak isterim.
SON MESAJLAR
- 60x36x36 High Tech - Sarp Vadi Cyber_Scout, 01:51
Akvaryum Tanıtımı - Co2 Sistem Kurulumu secreteriat, 00:53
Yeni Üye Forumu - Jbl Sansibar White Mı Snow Mu? enginkara, 00:47
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - G. Amerika Biyotop Kurulumu - Guapore Nehri Hobimus, 00:42
Akvaryum Tanıtımı - Dişi Betamın Alt Gövde Kısmı Yan Duruyor Hsyncandd, 23:56
Hastalıklar ve İlaçlar - Albino Full White Platinum Guppy Kuyruk Erimesi Zozik lepistes, 23:54
Hastalıklar ve İlaçlar - Japonlarımdan Birinde Darbe Gibi Kırmızı İzler Var N.E.M.O, 23:46
Yeni Üye Forumu - Low Tech Bitkili Akvaryumum CoryCory, 23:40
Akvaryum Tanıtımı - Halfbeak Platinum- Dermogenys Pusillus Cyber_Scout, 23:30
Akvaryum Tanıtımı - Bluedragonribbon Ne Zmn Doğurur Ve Ribbon Hakkında Adamın dibi, 23:27
Canlı Doğuranlar - 60x40x40 Bitkili Akvaryum modukon, 23:26
Akvaryum Tanıtımı - Sıfırdan Kurulum HKuzgun35, 23:23
Yeni Üye Forumu - 🚑 Balığım Hamile Mi? — Doğum Ne Zaman? Amatör balıkçı, 23:23
Canlı Doğuranlar - Beta Balığı Akvaryum Bitki Önerisi peaXeee, 23:15
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkili Endler Ve Kiraz Karides Akvaryumu Endlerci, 23:12
Yeni Üye Forumu - Bitkili Canlı Doğuran Ve Yavru Akvaryumum Endlerci, 23:11
Akvaryum Tanıtımı - Lepistes koraykbl, 22:43
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin platinium, 22:40
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Yerli Toprak (hezer Soil Turk) İle Tank Kurulumu Tuffi, 22:34
Akvaryum Tanıtımı - 40-50l Civarında Akvaryum Balık Önerisi FerhatDumann, 21:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lowtech Walstad Akvaryum FerhatDumann, 21:21
Akvaryum Tanıtımı - Eheim Compact On 1000 Mehmetbrk, 21:20
Şikayet Var! - Beta Balığı Akvaryuma Geçiş JujuSeri, 19:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Aldım Ama Hiç Bişey Bilmiyorum KaanE, 18:52
Yeni Üye Forumu - 3d Baskı Şelale Aparatı KaanE, 18:50
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Bitkili Akvaryumda Bulanıklık(sümüksü Beyazlık) KaanE, 18:41
Bitki Akvaryumları Genel - Askı Dış Filtre KaanE, 18:28
Filtreleme Seçenekleri - Pipo Filtre Yetersiz Remziyee, 17:00
Filtreleme Seçenekleri - Bitkili Karides Kurulumu Hakkında cancogan, 16:52
Omurgasızlar - 35*35*35 Bitkili Akvaryum Değerlendirme CoryCory, 16:39
Yeni Üye Forumu - Uzun Bir Aradan Sonra Gelen Güncelleme mutlubaba, 16:00
Akvaryum Tanıtımı - Aquael Fzn Pro Serisi Şelale Filtre Cyber_Scout, 14:54
Malzemeler ve Yemler Forumu - Ista Aluminyum 0,5 Litre Co2 Tüp Dolumu Ömer Faruk KAÇAR, 14:53
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Akvaryum Kurulumu Ve Balık Ekleme Cyber_Scout, 13:57
Yeni Üye Forumu - Topluluk Grubu Akvrstmustafa, 12:59
Yeni Üye Forumu - Ev yapımı süper sıvı gübre, resimli ( test edildi, onaylandı) Hüseyin C..., 12:20
Taban ve Gübreleme - Salyangozu Öldü TurX, 11:21
Yeni Üye Forumu - Denizli İli, Dalaman Çayı Havzası Ve Çay Balıkları Orhan76, 09:05
Sazansıgiller - Beta Kuyruk Erimesi Akvarist1923, 08:57
Hastalıklar ve İlaçlar - Alt Yapraklar Çürüyor Aguamentist, 08:09
Bitki Akvaryumları Genel - 80 Litre Akvaryum İçin Filtre Önerisi Aguamentist, 08:08
Yeni Üye Forumu - Betama Arkadaş Ne Olabilir? ternapi, 01:08
Yeni Üye Forumu - Sump Su Çıkışı Seviyesi Ve Motor Debisi Aybike, 01:05
Yeni Üye Forumu - Planarya İçin İlginç Bir İlaç GhostKoi, 00:34
Hastalıklar ve İlaçlar - Transgenetik Tetra Beyaz Benek ulutasatilla, 00:25
Yeni Üye Forumu - Karidesler İle İlgili Sorun FerhatDumann, 22:59
Yeni Üye Forumu - Sunsun Hw 603b Dış Filitre Malzeme Dizilimi K0L0Ni, 22:43
Yeni Üye Forumu - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 22:25
Akvaryum Tanıtımı - L144 Tül Vatozlarda Dropsy Tedavisindeilaçkullanım Cyber_Scout, 22:19
Hastalıklar ve İlaçlar - Betta Akvaryumum koraykbl, 21:39
Akvaryum Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Genç Red Melon 10-12cm Itokin 02:12
- Katil Salyangoz bilkan 01:17
- Kenyi - Sarı - Beyaz - Yunus - Auratus - Venüstüs Malawi market 00:59
- 🌿 Bitkili Akvaryumlar İçin Akıllı Kapsül Gübre purelyfe 00:30
- Legrand Marka Prizli Vago Klemensli Elektrik Hattı ootkn 00:28
- Adwa Ph Metre Ad12 Ve tds Metre Ad31 ootkn 00:28
- 2.67 Tüp Furcifer 23:26
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 23:26
- Creaqua Nano Elit Furcifer 23:26
- Afrika Cichlidleri devito 23:13
- Afra Coube AlisBaba 22:27
- Electric Blue Acara Çift AlisBaba 22:27
- 120 Cm Akvaryum Arıyorum CNDRAqua 22:09
- Leptosoma Speckleback Moba aktivist06 22:05
- Leptosoma Speckleback Moba aktivist06 22:05
- Sarı Prenses Yavruları Müptela 22:00
- 60x40x(40-15)h Aksan Sıfır Diamond Paludaryum artgy 21:34
- ***f0 Fdragon Puffer-pao Palembangensis*** artgy 21:34
- L 201 - 333 Erkekler muyat 20:55
- L144longfin Mavi Göz Ve Siyah Tül Vatoz Çiftleri ertcavdar 20:28
- Anaç - Metal Black Lice Lepistes ALTEMUR 20:14
- Kusursuz Anubiaslar/chili Jalepeno/crispus ballantines 19:31
- Ucuza Rotala Çeşitleri ballantines 19:31
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 19:14
- Vallisneria Gigantea Rubra (kırmızı Dev Saz) egedin 19:14
- 3 Tür Java Fern egedin 19:14
- Fluval 207 sametyildiz 19:12
- Pleco Küp Seti sametyildiz 19:12
- Damızlık Cüce Vatoz YavuzHan 18:51
- Damızlık L144 -- Lda 16 Tül Takım Alınacak YavuzHan 18:51
- Doğal Falazli Taşlar Midyat Taşı Erencan47 18:36
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 18:10
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 18:10
- Karides , Salyangoz , Kırma Karides 3tl gyunda 18:10
- 17mm Cam Zambak Lily Pipe Emiş (skimmer) Ve Basış kastaniga 18:07
- Damızlık Boy Katil Salyangoz (helena) erosennin 17:22
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 16:30
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 16:30
- Bolbitis Heudelotii, Trident Fern metsi 16:29
- Akvaryum 30*30 metsi 16:29
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı GreeNWooD 16:12
- Sıfır Ultra Clear Akvaryumlar GreeNWooD 16:12
- Leleupi scorpion26 15:48
- Gübre Çeşitleri, Ve Malzemeler Balikcidede 15:41
- Bitki,karides ,ö.t.lepistes,vatoz,salyangoz,s.pire Balikcidede 15:41
- Led Driver 36-48w ilh4n 15:23
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 15:23
- Powerled Soğutucu Blok ilh4n 15:23
- Hongsloi Süper Red Çift Fiyatı AtlasPoyraz 14:52
- Hemichromis Exsul Damızlık Altı... Çiftler onuribrahim 14:34
KULLANICILAR
- 97 Online Kullanıcı, 54 Üye
Online Kullanıcılar
Makkaya,
Malawi market,
czafer58,
altum123,
Tatar10,
sina cen,
TayfunSylkn,
Hobimus,
neomeo,
suleymanonsay,
Yakup ÖZDEMİRCİ,
Josemaries,
anil1912,
ekcengiz,
osmandbnl,
Piyanist.,
Burak PEKDEMİR,
serkan_tc,
Amatör balıkçı,
achiiles_622,
kadirik,
kastaniga,
MiSoSiKiaN,
kambortam,
mrah,
knnynr,
ASEYAZ,
Ehtiyar,
DOLPİN,
wbthnokur,
bilkan,
dimbeleth,
Ömer Kaan,
orhan_6070,
Bgoodies,
JujuSeri,
Akvrstmustafa,
Cyber_Scout,
Mirza Adar,
arquradze,
Siminay,
_x_E_M_I_R_x_,
purelyfe,
BULMUS AQUARİUM,
ihunal,
ebt06,
peaXeee,
rebelfire,
rupee,
Serdar dmr,
lepistescii,
gammit,
platinium,
aztecs,
vedat79,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.