ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
viscool
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
752
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Nisan 2016 01:22
Son Ziyaret:
17 Saat 60 Dakika önce
Toplam Mesaj:
584 [0.19 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
volkan yılmazer
Doğum Tarihi:
02 Temmuz 1972
Yaş:
52
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

volkan Yılmazer - Özel mesajlara cevap veremiyorum

SON 10 MESAJI

Sump Ve Dış Filtre Kararsızlığı | 150x40x50 Akvary
Merhaba. Tavsiyem alt sump düşünmeniz olur. akvaryumun altında boş alan varsa alt sump etkinlik anlamında en doğru yöntem olacaktır. Bu video fikir verecektir

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=TN2T8I13Jm8[/VID]
Sump Hakkında Yanlış Bildiklerimiz- Boyut Tespiti
Konuyu teyid eden bir deneyim olmuş. İleriki süreçleride paylaşırsanız sevinirim
Sump Hakkında Yanlış Bildiklerimiz- Boyut Tespiti
Konu hakkında yeni yorumlar var mı?
Arkadan Sump Sistemli Akvaryum Yorum
Bu boyda bir tanka alt sump yapmalısınız kendi boyuna yakın
Oluşturduğum Sump Sistemi Hakkında
Bu protein skimmer dan verim alamayabilirsiniz
Sump Ayarı Ve Dikkat Edilmesi Gerekenler
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=TN2T8I13Jm8&t=401s[/VID]
Sump İlk Haznede Pislik Birikmesi
Ne güzel çalışıyor filtreniz. Pislikleri tutmasa problem var demektir. Elyafı düzenli bir şekilde temizlerseniz sorun olmayacaktır
Yeni Nesil Sump Dizaynları - K1 Kaldnes
Çok rica ediyorum. latince bakteri adı yazarak bilginizi yüksek göstermeyi bırakınız. bu hobiyi 25 yıldır yapan yeterince eğitimli birisi olarak K1 denemelerimin sonuçlarını yazdım. doğru kullanılırsa sonuç bulaşık süngerinin çooooook ötesindedir. ayrıca bioball ile K1 malzeme aynıdır demeyin. bioball su içerisinde kullanılmaz. kullanımı çok farklıdır. Ltf biraz saygı. ltf. hatam varsa affola. selamlar.

[QUOTE=EnatiopuS]Arkadaşlar öncelikle sump nedir? Mevcut hacim ve ölçüdeki havuz içinden geçen suyu daha fazla ve uzun bir yol boyunca mekanik, kimyasal ve biyolojik olarak filtre etmeye yarayan yardımcı tank. Biyolojik olarak neyi filtre ediyoruz, Amonyak, nitrit, nitrat (uygun sistem kurulursa azotta) (uygun sistem kurulursa paraziter canlılarıda) sudaki organik atıklar saprofitlerce parçalanıyor amonyak ortaya çıkıyor, sonra nitrifikasyon bakterileri devreye girerek, sırasıyla amonyak ---nitrit nitrit---nitrat dönüştürüyor (kabaca dönüştürüyor diyorum) sonra varsa denitrifikasyon bakterileri(kemosentetik bakterilerdir, oksijen seviyesinin çok düşük olduğu ortamlarda çoğalabilirler) nitratı azota dönüştürüyor ve oda gaz formu ile kendiliğinden havaya karışıyor. Bu nitrikasyon bakterileri heryere tutunur, cama, kuma, dekora antibakteriyel malzeme olmayan heryere yani. Su etraflarından geçerken ihtiyacı olanları alıyor ve çoğalıyor. Gözle görmemiz imkansızdır.

Diyeceğim şudur, bu bahsi geçen K1 kaldnesler veya benzeri türevleri bakterilerin tutunabileceği yüzey alanı artırılmış malzemeler, bioballda aynı işlevi yapıyor, benzeri metaryellerde. Su içerisinde serbest dolaşırken, yüzeyin su ile dolayısı ile bakteri ile teması arttığı için biyolojik döngü daha aktif işliyor. İşe yaramaz demiyorum tabiki yarıyor ama bu kadar para vermeye gerek yok. Kendinizde çok ucuza mal edebilirsiniz. Bakteri, bu K1 buna tutanalım, bu bulaşık süngeri buna kim tutunacak şimdi demezler :) Bu hobi işi tabiki ama hobicinin cebine oynayan çok firma var. Parası olmayan veya yetmeyen bu hobiyi yapmasınmı? Tekrar ediyorum bahsi geçen ürün işe yaramaz demiyorum, imkanı olmayan arkaşlarda kendi imkanları ile aynı sistemi aynı aktivasyonda kurabilirler.

Eklenecek medya, akvaryum su hacmi ve canlı biokütlesine göre yapılmalıdır, Şu kadar litreye şu kadar bu malzeme demek doğru olmaz. Önemli olan bakterilerin yeterli miktarda beslenebilmesi, yeni kurulan akvaryumlarda bakterilerin çoğalması bu yüzden zor ve uzun olur, etrafta beslenebilecekleri malzeme zamanla ve onların çoğalmasına yetecek kadar artar. Şöyle anlatayım, 100 litrelik içinde 10 tane büyük balık olan bir akvaryumun altına 5 metre uzunluğunda bir sump ve içi bu tarz malzeme ile dolu olsun. Bakterilerin çoğalabileceği popülasyon bellidir, bunuda belirleyen ortam ve alanlar değil çoğalmalarına yetecek kadar ortamda bulunan besin miktarıdır.


Sumpun ilk gözü mekanik filtrasyon ile kaba pislikleri tutmak, sonrasındaki bakteri yataklarında bulunan malzemenin pislik tortu ile kaplanarak bakterilerin su ile temasının kesilmesini engellemek yeterli. Bazı arkadaşlar kullandıkları malzemeler renk değiştirince veya üzerinde bir tabaka görünce veya su içerisinde yüzerlilik değişince bakteri gelişiyor sanıyor halbuki o tabaka bakterilerin su ile temasını azaltan tortu veya nitrifikasyon bakterileri ile rekabete giren alg tabakası oluyor.



Cafer bey affınıza sığınarak, sump içindeki yavruluğun yerinin akvaryum genelindeki No3, No2, Nh3 seviyesine ekstra bir ilavesi yoktur, yani şöyle diyim, akvaryum ve sump genelinde suyun No3,No2, Nh3 değerleri homojendir. İçerisinde yüzün üzerinde karışık ciklet bulunan birkaç metreküplük bir akvaryumun en yoğun kimyasal kirlilik seviyesinin olduğu yer, sumpa suyun döküldü yerin olması lazım, en temiz filtrelenmiş yerinde, akvaryuma suyun geri döküldüğü yerin olması lazım değilmi, çalıştığım yerin imkanları sayesinde fotospektrometre ile ölçüm yapma şansım var. Çıkan değerler aynı! Son gözdeki yavruluk kaba pislik için evet yavruluktan çıkan pislikler filtrelenme den akvaryuma gitmiş olur. Sumplarımız onlarca metre uzunluğunda ve aktif çalışan bakteri yataklarımız olsa, değerler arasında farklar çıkacaktır ama döngü çok kısa olduğu için endişe etmemiz gereken birimler değiller.
[/QUOTE][EDIT]viscool,2018-05-18 21:25:40[/EDIT]
Yeni Nesil Sump Dizaynları - K1 Kaldnes
Ever doğrudur. bir süre sonra batmaya başlıyor Kaldnes

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.