ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
usayavuz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Nisan 2016 15:28
Son Ziyaret:
26 Nisan 2016 22:12
Toplam Mesaj:
1 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mehmet
Doğum Tarihi:
21 Aralık 1978
Yaş:
46
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

mehmet

SON 1 MESAJI

balik havuzu
Arkadaşlar merhaba. Aranıza yeni katıldım. Gördüğüm kadarıyla gayet seviyeli ve güzel bilgiler içeren bir forum.

Sizlere sormak istediğim Çanakkale (ÇAN) bölgesinde ufak bir çiftliğimiz var. Çiftliğimizde 2 adet 40'ar tonluk beton sulama havuzu mevcut. Su topraktan çıkan kaynak suyu ile doluyor. Bu havuzları değerlendirmek istiyorum.

ABD, Avrupa vb. yerlerde genelde arka bahçesinde varil bidonlarda Tilapiya (Tatlı Su Çipurası) yetiştiren insanlar görüyorum. Havuzda sebze yetiştirip sebzelerden geçen su balıklara doğal filtrelenmiş olarak veriliyor ve aynı su tekrar bakıl havuzundan sebze havuzuna geri dönüyor. Böylece balık havuzu filtreleme istemeden, balıkların gübresi de sebzelere aktığı için sebzelerde doğal gübre alıyor. Su tüketimi % 10 civarında oluyor.

Bende benzeri bir sistemi sulama havuzlarında kurmak istiyorum. Ancak farklı olan bizin havuzlar açıkta olduğu için yaz ve kış aylarında su sıcaklığı değişecek. Özellikle kışın 12 derece altına rahat düşer sanırım.

Alabalık düşündüm ama öncelikle sürekli tonluk su akışı istiyor, ısıtma, soğutma vb. bir çok şey istiyor. Bizim havuz ise atıyorum günde 1 kez dolup boşalacak, yani bir nevi hafif akar su veya göl benzeri bir durum olacak. (Düz havuzdan tepedeki havuza su basıyoruz, bu su hem evde içmek için hemde tarla sulamak için kullanılıyor, içme suyuna ayrı tank yapacağım, sulama için kalan havuza da hem balık koyup hemde tarla sulayayım diyorum. Pompa güneş enerjisi ile çalışacağı için günde 1 veya 2 günde 1 kez havuzu doldurmayı düşünüyorum). Balıkların yaşayabileceği şekilde uygun yollu bir su ısıtma şekli varsa, bilgi verirseniz ayrıca sevinirim.

Anladığım kadarıyla sazan türevi balıklar durgun su vs. ye daha uygunlar. Kısaca bu havuzları hobi olarak yani kendi yiyeceğimizi çıkarmak için balık yetiştirmekte kullanmak istiyorum.

Sizlerden ricam bu konuda veya benzeri konularda tecrübesi olan ve/veya bana bu şartlarda yetiştirebileceği balık türleri (Yenen balıklar), proje önerisi vs. konusunda yardımcı olursanız memnun olurum?
Diğer bir konu ise bu havuzların içini boyamayı düşünüyorum (Şu an bildiğiniz beton sulama havuzu) bu havuzları boyamak için insan sağlığına (çünkü bu suyu içeceğiz ve hayvanlar da içecek) ve ayrıca balıklara zarar etmeyecek, nasıl bir boya kullanabilirim? Not: Havuzun üst kısmı açık, üstüne sadece koruma amaçlı tel örgü yapmayı ve yaz-kış bu şekilde tutmayı düşünüyorum.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Saygılar
Mehmet

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.