ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
alperentugrul
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
574
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
15 Kasım 2021 15:11
Toplam Mesaj:
330 [0.09 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Alperen Tuğrul
Doğum Tarihi:
10 Şubat 1988
İl:
Ankara
Meslek:
Polis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
30 Litrede 4 Yaşında bir Beta..
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/187257/250720212149031.jpg[/IMG]
SON 10 MESAJI
İnanılmaz, Akvaryumdaki Kayıp Cüce Vatoz🤔
Merhaba 2013 yılında 3 günlüğüne evden ayrılmıştım, eve geldiğimde 15cm boyunda ki vatozum yok olmuştu. Her yere baktım hatta kumu bile süzgeçle süzdüm fakat yine de bulamadım Üstelik elime aldığımda vücudu kemik gibi sertti yani suda çözünmüş de olamaz, 3 günde ne oldu bilmiyorum, sizin başınıza da aynı durum gelmiş :( 7 yıl sonra hala düşünüyorum nereye gitti diye...
Merhaba 2013 yılında 3 günlüğüne evden ayrılmıştım, eve geldiğimde 15cm boyunda ki vatozum yok olmuştu. Her yere baktım hatta kumu bile süzgeçle süzdüm fakat yine de bulamadım Üstelik elime aldığımda vücudu kemik gibi sertti yani suda çözünmüş de olamaz, 3 günde ne oldu bilmiyorum, sizin başınıza da aynı durum gelmiş :( 7 yıl sonra hala düşünüyorum nereye gitti diye...
Walstad Metod İle Bitkili Akvaryum
[QUOTE=byzyldzismail]
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Walstad metodunda toprak kullanıldığı için biyolojik filtreye gerek duyulmuyor. Oksijen içinde bitkiler bulunuyor. Ancak kurulum yeni olduğu için bitkiler yeterli oksijeni sağlayamıyor olabilir. Gerçekten bir filtreye ihtiyaç varsa elimde 5 adet iç filtre bulunuyor farklı debilerde. En düşük debide olanı kullanabilirim sanırım. Yem olarak önerebileceğiniz markalar mevcut mu ? sipariş vereyim hemen. Akvaryuma ilerleyen zamanlarda karides ekleyeceğim için kurutulmuş karides vermeyi düşünmüyorum protein ihtiyacını karşılayacağı başka çeşit yemler veya canlı yemler ile karşılamayı düşünüyorum. Su piresi yer ise su piresi ile de besleyebilirim. Tekrardan teşekkür eder keyifli hobiler dilerim.[/QUOTE]
Yem olarak atisons betta food, atisons betta pro, hikari betta bio, omega one betta pallets, white balance betta, dennerle betta booster, tropical betta granulat, sera bettagran, tetra betta granül yemlerinden birkaç tane alıp her öğünde başka birini vermenizi öneririm. Çeşitli yemler kullandıkça rengi daha canlı olacaktır [:iyi:]
[QUOTE=byzyldzismail]
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Walstad metodunda toprak kullanıldığı için biyolojik filtreye gerek duyulmuyor. Oksijen içinde bitkiler bulunuyor. Ancak kurulum yeni olduğu için bitkiler yeterli oksijeni sağlayamıyor olabilir. Gerçekten bir filtreye ihtiyaç varsa elimde 5 adet iç filtre bulunuyor farklı debilerde. En düşük debide olanı kullanabilirim sanırım. Yem olarak önerebileceğiniz markalar mevcut mu ? sipariş vereyim hemen. Akvaryuma ilerleyen zamanlarda karides ekleyeceğim için kurutulmuş karides vermeyi düşünmüyorum protein ihtiyacını karşılayacağı başka çeşit yemler veya canlı yemler ile karşılamayı düşünüyorum. Su piresi yer ise su piresi ile de besleyebilirim. Tekrardan teşekkür eder keyifli hobiler dilerim.[/QUOTE]
Yem olarak atisons betta food, atisons betta pro, hikari betta bio, omega one betta pallets, white balance betta, dennerle betta booster, tropical betta granulat, sera bettagran, tetra betta granül yemlerinden birkaç tane alıp her öğünde başka birini vermenizi öneririm. Çeşitli yemler kullandıkça rengi daha canlı olacaktır [:iyi:]
Akvaryum Kaybolan Kuhlı Ve Tül Vatoz
Geçmiş olsun, 2013 yılında 3 günlüğüne evden ayrılmıştım, eve geldiğimde 15cm boyunda ki vatozum yok olmuştu. Her yere baktım hatta kumu bile süzgeçle süzdüm fakat yine de bulamadım[:(] Üstelik elime aldığımda vücudu kemik gibi sertti yani suda çözünmüş de olamaz, 3 günde ne oldu bilmiyorum sanırım hiçbir zaman da bilemeyeceğim..
Geçmiş olsun, 2013 yılında 3 günlüğüne evden ayrılmıştım, eve geldiğimde 15cm boyunda ki vatozum yok olmuştu. Her yere baktım hatta kumu bile süzgeçle süzdüm fakat yine de bulamadım[:(] Üstelik elime aldığımda vücudu kemik gibi sertti yani suda çözünmüş de olamaz, 3 günde ne oldu bilmiyorum sanırım hiçbir zaman da bilemeyeceğim..
Walstad Metod İle Bitkili Akvaryum
Merhabalar kurulumunuz güzel görünüyor özellikle çınar bitkisini budamamanızı öneririm, büyüyüp ağaç gibi oluyor ve köklerinden de yeni demetler çıkıyor. Kesinlikle filtre kullanmanızı öneririm, hem biyolojik dengenin oluşması açısından hem de oksijen açısından ciddi bir fark yaratır. Elbette labirent organına sahip fakat betaların kalbi dakikada 200 kez atıyor, metabolizma olarak bizden daha hızlılar. Yani demek istediğim aslında oksijenin çoğunu sudan edinirler. Balığınız bana çok sağlıksız göründü, rengi çok solgun. Yıllardır fanusta yaşamanın etkisi gibi görünüyor. Betaların çok çeşitli beslenmesi gerekir, birden fazla türde beta yemi kullanmalısınız. Renginin düzelmesi için farklı türlerde yemler kullanmanız çok önemli. Ayrıca canlı yemle de haftada en fazla 2 öğün olmak üzere besleyebilirsiniz, kan kurdu, kurutulmuş karides hatta evinizde varsa karıncayla bile besleyebilirsiniz. Bir süre sonra betanızın sağlığı yerine gelecektir, şimdilik bunlar dışında bir şey yapmanıza gerek yok, havalar 25 derecenin altına düşünce ısıtıcı almayı unutmayın. Hacimden ziyade akvaryumun şekli beta için pek uygun değil, betalar alçak akvaryumlarda daha mutlu yaşar. Büyük ihtimalle yukarı aşağı yüzerken yorulduğu için; sık sık hareketsiz yatarken görebilirsiniz. Fakat sorun olacağını sanmıyorum, keyifli hobiler dilerim.
Merhabalar kurulumunuz güzel görünüyor özellikle çınar bitkisini budamamanızı öneririm, büyüyüp ağaç gibi oluyor ve köklerinden de yeni demetler çıkıyor. Kesinlikle filtre kullanmanızı öneririm, hem biyolojik dengenin oluşması açısından hem de oksijen açısından ciddi bir fark yaratır. Elbette labirent organına sahip fakat betaların kalbi dakikada 200 kez atıyor, metabolizma olarak bizden daha hızlılar. Yani demek istediğim aslında oksijenin çoğunu sudan edinirler. Balığınız bana çok sağlıksız göründü, rengi çok solgun. Yıllardır fanusta yaşamanın etkisi gibi görünüyor. Betaların çok çeşitli beslenmesi gerekir, birden fazla türde beta yemi kullanmalısınız. Renginin düzelmesi için farklı türlerde yemler kullanmanız çok önemli. Ayrıca canlı yemle de haftada en fazla 2 öğün olmak üzere besleyebilirsiniz, kan kurdu, kurutulmuş karides hatta evinizde varsa karıncayla bile besleyebilirsiniz. Bir süre sonra betanızın sağlığı yerine gelecektir, şimdilik bunlar dışında bir şey yapmanıza gerek yok, havalar 25 derecenin altına düşünce ısıtıcı almayı unutmayın. Hacimden ziyade akvaryumun şekli beta için pek uygun değil, betalar alçak akvaryumlarda daha mutlu yaşar. Büyük ihtimalle yukarı aşağı yüzerken yorulduğu için; sık sık hareketsiz yatarken görebilirsiniz. Fakat sorun olacağını sanmıyorum, keyifli hobiler dilerim.
Sonuna Bettama Güzel Ortam Hazırladım :)
[QUOTE=YavuzEdro]Dişi betalardan oluşan bir grup atın seyri muhteşem olur. Koi dişi beta [/QUOTE]Merhabalar tavsiyeniz güzel de olsa 8 litreye birkaç dişi beta atmak dişilerin ölümüyle sonuçlanır.
[QUOTE=YavuzEdro]Dişi betalardan oluşan bir grup atın seyri muhteşem olur. Koi dişi beta [/QUOTE]Merhabalar tavsiyeniz güzel de olsa 8 litreye birkaç dişi beta atmak dişilerin ölümüyle sonuçlanır.
Beta Akvaryumum ?/10 Verirsiniz
Merhaba hacim çok yetersiz, en azından 15 litrelik bir akvaryuma ihtiyacınız var. Kesinlikle filtreye ve şu an önemli olmasa da kışın ısıtıcıya ihtiyacınız var. Plastik bitki de betanın kuyruklarını yırtabilir. Şuan bir sorun olmasa da ilerde balığınızın sağlıklı olması için bunları yapmanız gerekir. Onun dışında güzel görünüyor, ben olsam arka planı siyah yapardım bence daha güzel oluyor. Bitki alacaksan su üstü bitkisi almanı öneririm, betalar su üstü bitkilerini daha çok sever. Son olarak bence güzel örnek olabilecek bir akvaryum bırakayım; içine birde catappa yaprağı attığında bu iş tamamdır
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=hqd9xjKyHXw[/VID]
Merhaba hacim çok yetersiz, en azından 15 litrelik bir akvaryuma ihtiyacınız var. Kesinlikle filtreye ve şu an önemli olmasa da kışın ısıtıcıya ihtiyacınız var. Plastik bitki de betanın kuyruklarını yırtabilir. Şuan bir sorun olmasa da ilerde balığınızın sağlıklı olması için bunları yapmanız gerekir. Onun dışında güzel görünüyor, ben olsam arka planı siyah yapardım bence daha güzel oluyor. Bitki alacaksan su üstü bitkisi almanı öneririm, betalar su üstü bitkilerini daha çok sever. Son olarak bence güzel örnek olabilecek bir akvaryum bırakayım; içine birde catappa yaprağı attığında bu iş tamamdır
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=hqd9xjKyHXw[/VID]
Betam 4 Yaşında
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/187257/050820212110021.jpg[/IMG]Dişi olanda 4 yaşında fakat bende değil, yıllar önce arkadaşıma verdim[:D]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/187257/050820212110021.jpg[/IMG]Dişi olanda 4 yaşında fakat bende değil, yıllar önce arkadaşıma verdim[:D]
Evde Eti Yenen Balık Üretebilir Miyim
Çok saçma ve gereksiz bir konu
Çok saçma ve gereksiz bir konu
60 Lt Akvaryum İçin İç Filtre
İlerde akvaryum büyütmeyi düşünüyorsanız dış filtre almalısınız, eğer düşünmüyorsanız bence iç filtre oldukça yeterli olur. Eheim öneririm[EDIT]alperentugrul,2021-08-05 21:20:35[/EDIT]
İlerde akvaryum büyütmeyi düşünüyorsanız dış filtre almalısınız, eğer düşünmüyorsanız bence iç filtre oldukça yeterli olur. Eheim öneririm[EDIT]alperentugrul,2021-08-05 21:20:35[/EDIT]
Betam 4 Yaşında
[QUOTE=Murat21]Güzel akvaryum ve güzel bakılmış maşallah inşallah uzun süre yaşar [/QUOTE][QUOTE=Mehmet3410]6 yıl yaşayan beta gördüm . Korkmayın . [/QUOTE]Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim
[QUOTE=Murat21]Güzel akvaryum ve güzel bakılmış maşallah inşallah uzun süre yaşar [/QUOTE][QUOTE=Mehmet3410]6 yıl yaşayan beta gördüm . Korkmayın . [/QUOTE]Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim
SON MESAJLAR
- Su Berraklığı Cyber_Scout, 01:33
Yeni Üye Forumu - İlk Kez Akvaryum Kurucam Filtre Tavsiyesi Lazim Cyber_Scout, 01:30
Yeni Üye Forumu - 🌙 Hayırlı Ramazanlar Akvaryum Ailesi Hoppala, 01:21
Forum ve Site Hakkında - Japon Balığımdaki Şişlik GhostKoi, 00:59
Yeni Üye Forumu - Isıtıcı Bozuk Mu? Cyber_Scout, 00:54
Malzemeler ve Yemler Forumu - Led Önerisi Cyber_Scout, 00:49
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Beyaz Lekeler Cyber_Scout, 00:42
Hastalıklar ve İlaçlar - Tür Değişikliği Cyber_Scout, 00:38
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Su Üstünde Bulanıklık Cyber_Scout, 00:36
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Akvaryum Filtre Sorunu Cyber_Scout, 23:53
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yellow Panchax Meczupp, 23:47
Yeni Üye Forumu - Yeni Kurum Akvaryum Hexvep, 23:15
Yeni Üye Forumu - Beta Balığı Hasta Mı? Hexvep, 23:12
Hastalıklar ve İlaçlar - Yan Yatan Beta hytgcr, 23:06
Hastalıklar ve İlaçlar - Red Rainbow Tropehus Hexvep, 23:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Kurulum | [40x40x35] – Neon Tetra-karides Ahmtkrt93, 21:53
Akvaryum Tanıtımı - Betta Akvaryumu Lebrama, 21:46
Akvaryum Tanıtımı - Bu Bitki Hangi Tür? ternapi, 21:33
Bitki Akvaryumları Genel - Walstad Betta Akvaryumu Kurulumu ternapi, 21:01
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 7 Yıl Aradan Sonra Yeniden Merhaba :) SaidAlabas, 21:00
Akvaryum Tanıtımı - Katil Salyangozlar Salyangoz Yemiyor SaidAlabas, 20:54
Omurgasızlar - Beta Akvaryumu Emir Kara, 20:43
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Isıtıcı Bu Şekilde Kullanılır Mı? Faruk0609, 20:34
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Bu Akvaryuma Ne Olmuş 2 Gün Önce Böyle Değildi K0L0Ni, 20:25
Hastalıklar ve İlaçlar - 8 Yıl Aradan Sonra Hobiye Dönüş.. emrekaya87, 20:22
Akvaryum Tanıtımı - Cüce Vatozum Yem Yiyyor Mu K0L0Ni, 20:19
Yeni Üye Forumu - Bolivian Ram Yavruları Mustafa Uzlu, 19:03
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - 22lt Karides pianoƒish, 18:44
Akvaryum Tanıtımı - İlk Nano Tankım İnci Kefali, 17:10
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Kök Boyutu Ve Pamuk Çıkartma Umutoty, 17:09
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Hangi Balık Yakışır Crissly06x, 15:56
Yeni Üye Forumu - Dış Filtreye Ön Filtre Ekleme emresycn, 15:11
Filtre ve Sump Yapımı - Sunsun 603b Su Damlatması GhostKoi, 14:53
Filtreleme Seçenekleri - Planarya İçin İlginç Bir İlaç MuratOzdemir, 13:37
Hastalıklar ve İlaçlar - 4a Konsept Tanıtım Orhan76, 12:23
Akvaryum Tanıtımı - Dophin Cf-300 Ses Sorunu gorkem41, 12:15
Yeni Üye Forumu - Melek Balığı Solungaçlarındaki Sorun GhostKoi, 11:23
Hastalıklar ve İlaçlar - 60x40x40 Hardscape ercane, 11:20
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumum ogurcay, 10:45
Akvaryum Tanıtımı - Kabukçullar... SaRCoPhiLiuS, 09:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Saç Yosunu , Sakal Yosunu Eminsalih, 06:14
Yosun - Sarı Prenses Tüpçük Manguday, 02:35
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 200lt Akvaryum Bitkili Kurulum Esdargon, 02:24
Akvaryum Tanıtımı - 250 Litre Tank İçin Tür Uyumu (eba) enginhayta, 01:39
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Cüce Amerikan Dünyası Laetacara, 00:50
Güney Amerikan Cichlidleri - Vahşi Bettalar BeyzPl, 00:27
Akvaryum Tanıtımı - Seachem Ammonia Alert Hakkında R4UF, 23:53
Yeni Üye Forumu - Beyaz Silis Kum K0L0Ni, 22:54
Yeni Üye Forumu - Bu Kütüğün İsmi Nedir? K0L0Ni, 22:51
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin erkamgok, 22:37
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Bakımı Kolay Bitkiler Metinmert Yiğit 01:06
- 50 Cm Bombeli Akvaryum Ve 1 Metre Dolap gürkanbey 00:59
- Bolbitis Heudelotii, Trident Fern metsi 00:24
- Akvaryum 30*30 metsi 00:24
- Bitki Çeşitleri emreemin 00:21
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 00:21
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 00:21
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 00:21
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 00:21
- Bitki Kumu Karışık Takasa Uygun ozgurnez 00:16
- Cüce Vatoz Kolonisi (17 Adet) AreS 23:26
- Koleksiyon Luk Endler Ve Guppy Varyeteleri Lotus88 22:52
- Canlı Yemler. Lotus88 22:52
- Yeşil Tiger Veya Düz Yeşil Lotus Arıyorum GokturkEkinci 22:27
- L15 1e2d, Yavru Pleco. voltran 22:26
- Afra Coube AlisBaba 21:35
- Electric Blue Acara Çift AlisBaba 21:35
- Japon Türleri İçin Yem HLLDNLYC 21:31
- Hobiciden 2-3cm Cüce Vatoz Yavruları HLLDNLYC 21:31
- Tam Set Satılık HLLDNLYC 21:31
- Hava Motoru LEGEND59 21:26
- 50x25x25 Sumplu Akvaryum LEGEND59 21:26
- Azolla, Moss, Karides, Lepistes, Katil Salyangoz Aquarist101 21:24
- Yeni Malzemeler Ve 37cm İthal Akvaryum Takasa Açık Aquarist101 21:24
- Aquaboxtr Akıllı Çoklu Priz (pano) sdurmaz1965 21:00
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 20:54
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 20:54
- Ucuza Rotala Çeşitleri ballantines 20:51
- Hailea Qb30led Nano Akvaryum alperemrecakir 20:09
- Çift Tül Cüce Vatoz Türleri & Otocinclus Arıyorum kerem1135 19:14
- Albino İmparator Emirk 17:51
- Mini Akavryum Seti vedat79 17:51
- Tetra Ve Boyu Hava Motoru vedat79 17:51
- Caridina Ve Neocaridina Karidesler, Poso Salyangoz Oquanus 17:45
- Kepçe, Kaya, Çakıl Taşları AquaPuella 16:44
- Similis-speciosus-sumbu Shell-leleupi erdo_bg 15:26
- Saf Kan Endler SÜMER_38 15:18
- Armatürk 80cm Akvaryum Aydınlatma 2080h MuratOzdemir 15:00
- Disi Kilic Takas nurettindincer 14:48
- Kökler Ve Bitkiler Mikail Erdoğan 14:46
- Akvaryum Adına Her Şey Komple Akvaryum Malzemeleri Mikail Erdoğan 14:46
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 14:45
- Kusursuz Anubiaslar/jungle Stars ballantines 14:29
- Resun Lp 60 Hava Motoru Kompresör FULL RED MEHMET 14:00
- L144 Mavi Göz Vatozlar FULL RED MEHMET 13:59
- Yosun Topu suleymankol88 13:25
- 🌿 Bitkili Akvaryumlar İçin Akıllı Kapsül Gübre purelyfe 13:19
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 13:19
- Vallisneria Gigantea Rubra (kırmızı Dev Saz) egedin 13:19
- Tilki Kuyruğu Ve Frogbit sina cen 13:16
KULLANICILAR
- 125 Online Kullanıcı, 68 Üye
Online Kullanıcılar
TSMONSTER,
Sesenagi,
ziyasenkaya,
hak45,
Justbe,
ayhanjr,
rupee,
Tetraci,
fesfi,
Cgtyuzen06,
ttolgaa,
eksisekiz,
ayberk5201,
Hexvep,
achiiles_622,
Kadircankaya,
sandman309,
Oquanus,
Serdarca,
CihanEfruz,
bkflmn,
emrekaya87,
Furkan Yüksel,
oguzhanYeniBalik,
DeliDumrul10,
sina cen,
jackal035,
erosennin,
Fatihisik,
urzais,
AreS,
osmandbnl,
batas,
ADNADNAN,
orion26,
barsbingul,
Balikcidede,
SÜMER_38,
Mderhan,
Tortuga7,
sefercnd,
Zaid,
ternapi,
CikletSevdalısı,
şansal,
Samet.guven,
deteyling_tgPt,
koyu,
GhostKoi,
AtlasPoyraz,
ikor,
sms activate_nhKl,
Erkay0,
eemrea,
simsela,
NotEvenBeginner,
Bertoow,
stopsound,
Feanor,
SedatC,
echeveria,
Ekin.sinan,
asyya,
enginhayta,
Ömer Kaan,
eackgzz,
Hilmi22,
MG,
deteyling_djma,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.