ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
ercolog
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
19 Kasım 2016 01:12
Toplam Mesaj:
30 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Ercan Eroğlu
Doğum Tarihi:
15 Kasım 1980
İl:
Istanbul
Meslek:
Lojistik
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Ercan Eroğlu
120*65*50 Deniz Akvaryumu
120*65*50 Deniz Akvaryumu
SON 10 MESAJI
Bir Kaç Soru ?
Sorun aydınlatma gibi gözüküyor, tam ölçüleri yazarsanız tavsiye verelim.
Sorun aydınlatma gibi gözüküyor, tam ölçüleri yazarsanız tavsiye verelim.
Neden deniz akvaryumuna geçen sayısı çoğalmıyor.Yeni yok?Fikri olan?
Çok güzel yazmışsınız, kesinlikle katılıyorum, kaliteli malzeme ve sağlıklı kurulum adına beklenmesi gerekiyorsa beklenmelidir, kendimden örnek vereyim acemilik dönemim olan 100X50X60 akvaryumumu taşınma dolayısıyla Ağustos ayında boşaltmak zorunda kaldım, şu anda canlılarım bir arkadaşımda.
Çok güzel yazmışsınız, kesinlikle katılıyorum, kaliteli malzeme ve sağlıklı kurulum adına beklenmesi gerekiyorsa beklenmelidir, kendimden örnek vereyim acemilik dönemim olan 100X50X60 akvaryumumu taşınma dolayısıyla Ağustos ayında boşaltmak zorunda kaldım, şu anda canlılarım bir arkadaşımda.
Yeni taşındığım evde bu işi hakkıyla yapmak, mevcut yanlışlıklarda kurtulmak ve güzel bir tank ortaya çıkarmak amacıyla başladım çalışmaya 2012 Ocak ayındayız 5 aylık süre içinde ancak bir aşamaya geldim hala aydınlatma ve dalga motorlarım eksik, akvaryumum boş ve hazır şekilde bekliyor, gerekirse 3-4 ay daha beklerim, yanlış yapmaktan iyidir.
Bu hobi herşeyden önce bana sabır etmeyi ve araştırmayı öğretmiştir, hergün yeni şeyler öğrenmeye devam ediyorum ama Türkiye' de deniz akvaryumculuğu 10 sene öncesine göre oldukça ilerlemiş durumda, eskiden talep yetersizliğinden dolayı getirilmeyen ürünler şu anda birçok firma tarafından dünya piyasası fiyatlarına getiriliyor.
Bu forumdaki durum için şunu söyleyebilirim burası tatlı su ağırlıklı, deniz forumları adı altında bulunan başlıklar çok yeterli gelmeyebilir bu sebeple insanlar sadece tuzlu su konularının tartışıldığı forumlara yöneliyor olabilirler ama ben diğer forumlarda yazan birçok arkadaşımızın buraya destek olmak ve bilgi aktarmak amacıyla birşeyler paylaşmaya çalıştığını görüyorum, açıkça söylemek gerekirse bende bu kişiler arasındayım, sonuçta burası ilk üye olduğum akvaryum forumu herkes gibi bende tatlı suyla başladım, buradan çok şeyler öğrendim bu sebeple birilerine yardımcı olabilmeyi istiyorum, bir katkım olursa ne mutlu bana..
Kalın sağlıcakla..
Keşke minik olsalarmış =)
evet bu :) güzelmiş biraz araştırayım.
evet bu :) güzelmiş biraz araştırayım.
Royal Dottyback
Sixline sonradan eklenen akvaryumlarda damsellar bütün köşeleri kapmışsa sorun yaratır, çok hareketli ve sürekli kayaları didkleyen bir balık olduğu için sürekli bölgeci balıkların saldırısına uğrayacaktır, bu tecrübeyi yaşamış biri olarak tavsiye etmem.
Sixline sonradan eklenen akvaryumlarda damsellar bütün köşeleri kapmışsa sorun yaratır, çok hareketli ve sürekli kayaları didkleyen bir balık olduğu için sürekli bölgeci balıkların saldırısına uğrayacaktır, bu tecrübeyi yaşamış biri olarak tavsiye etmem.
Deniz Akvaryumuna Geçiyorum Olmazsa Olmaz Unsurlar Nelerdir
300 civarına bu işi halledebilirsiniz Zatek' ten firma sahibi Zafer Bey şu an askerde ama mutlaka yerine bakan bilgili bir arkadaş vardır, bir konuşun derim.
300 civarına bu işi halledebilirsiniz Zatek' ten firma sahibi Zafer Bey şu an askerde ama mutlaka yerine bakan bilgili bir arkadaş vardır, bir konuşun derim.
Keşke minik olsalarmış =)
yok hayır video başlar başlamaz sağ üstte olan balıktan bahsediyorum 1-2 tane daha geziyor ortalıkta.
yok hayır video başlar başlamaz sağ üstte olan balıktan bahsediyorum 1-2 tane daha geziyor ortalıkta.
Hermit ve karides
Salih Bey bende karideslerle sorun yaşayan duymadım ama genelde blue leg hermitler öneriliyor bunlar reef safe diye geçiyorlar ama bunların bile salyangoz ve conchlara kesin olarak dokunmayacağını söylemek zor zira kötü tecrübe yaşayan bir sürü arkadaş var, hermitler deniz kabuklusu görünce dayanamayorlar:)
Salih Bey bende karideslerle sorun yaşayan duymadım ama genelde blue leg hermitler öneriliyor bunlar reef safe diye geçiyorlar ama bunların bile salyangoz ve conchlara kesin olarak dokunmayacağını söylemek zor zira kötü tecrübe yaşayan bir sürü arkadaş var, hermitler deniz kabuklusu görünce dayanamayorlar:)
Aldığınız akvaryum canlıyken birebir gördüğüm çok güzel bir akvaryum hatta Abdurrahman Bey den o dönem aldığım mandarin çiftinden erkek olanı hala yaşıyor ve kuru yem yiyor, bu çok zor rastlanılan birşeydir, kendisine bu güzel canlı için vesilenizle tekrar teşekkür ederim.
Bir önceki akvaryumumda Aquamedic tf1000 vardı kötü bir skimmer değil ama bubble maguslar fiyat kalite dengesinde daha ağır basıyor bence bubble magus tercih edin bir sürü ikinci el bulabilirsiniz.
Aydınlatma olarak sadece t5 tercih edebilirsiniz 6X39w lık bir armatür işinizi görecektir, bununla birçok canlıyı rahatlıkla idare edersiniz, ikinci el armatürler piyasada var aslında Abdurrahman Beyin güzelde bir armatürü vardı ama muhtemelen satmıştır, dediğim gibi bu konu taamen bakacağınız canlılar ile ilgili..
Armatürden ziyade üzerinde kullanacağınız flolar daha önemlidir, bu flolar azami 1 yılda değişmelidir can sıkıcı ve masraflı bir işlem, suyu ısıtma sorunuda cabası, bu sebeple ledleride araştırın malesef hala çok pahalılar ama araştırın derim.
Tekrar Merhaba,
Tekrar Merhaba,
RO yani Reverse Osmos cihazı evdeki musluk suyunu arıtıp içindeki filtrelerle suyun içindeki zararlı madde ve değerleri normal, kullanılabilir koşullara ulaştırma cihazıdır diyebiliriz, birçok evde musluk sularını içme suyu olarak kullanmak isteyen insanlar tarafından tercih edilmektedir, sizde bu cihazı alıp her iki amaç içinde kullanabilirsiniz mutfak tezgahına monte edilebilen modelleri vardır.
Eğer bunu kullanmazsanız piyasada satılan Turkuaz v.b. ro suları tercih etmeniz gerekir ki buda çok pahalı olur en iyisi cihaz alın bir kere alın sadece akvaryum için düşünmeyin.
Ayrıca bu tip su kullanmaz direk musluktan doldurur ne olacak derseniz akvaryumunuzda ciddi yosunlanma problemleri, canlılarınız için zararlı bir su özellikle mercan besleyecekseniz çabuk ölecekleri bir ortam hazırlamış olursunuz.
Dediğim gibi ölçüleri verirseniz akıntı konusunda daha fazla yardımcı olabiliriz.
Soğutma işlemini fanla hiç yapmadım onun için yorum yapamam daha önce Resun CL280 soğutucum vardı bu tip cihazlar malesef elektrik tüketimi konusunda pek cimri değil.
Daha öncede açıkladığım gibi ışıklandırma bakacağınız canlılara göre değişir, siz canlı olarak ne istiyorsunuz önce buna karar verin daha sonra ışıklandıma konusunda bildiklerimizi paylaşırız.
Royal Dottyback
Akvarymunuzun boyutlarıyla bağlantılı olarak kole,brown veya yellow tang ekleyebilirsiniz, bu ballıklar damselları pek sallamazlar ama büyük balıklar dışında damsellar varken başka balık eklemek her zaman sorun olacaktır bölgeci balık oldukları için bazen elinizi bile soksanız korkmadan saldırıyorlar.
Akvarymunuzun boyutlarıyla bağlantılı olarak kole,brown veya yellow tang ekleyebilirsiniz, bu ballıklar damselları pek sallamazlar ama büyük balıklar dışında damsellar varken başka balık eklemek her zaman sorun olacaktır bölgeci balık oldukları için bazen elinizi bile soksanız korkmadan saldırıyorlar.
SON MESAJLAR
- 4 Aydır Geçmeyen Su Bulanıklığı. TURKK, 03:29
Yeni Üye Forumu - Biyolojik Filtre HOPPALA, 02:29
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistesler Ve Yavrular İçin Kurduğum Akvaryum burakbyrs, 01:49
Canlı Doğuranlar - Karideslerle Tecrübesi Olan Arkadaşlar Var Mı? HOPPALA, 01:36
Hastalıklar ve İlaçlar - Su Küfü Ve Alg Biyofilmleri - Beyaz Pamuklanmalar KaanE, 01:32
Makaleler ve Tercümeler - Lepistes Akvaryumum Tortuga4, 01:30
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Bitki Önerisi KaanE, 01:28
Yeni Üye Forumu - Vallisneria Spiralis (saz) Ve Saksı KaanE, 01:24
Bitki Akvaryumları Genel - Böcek Malikanesi KaanE, 00:59
Akvaryum Tanıtımı - En güzel fotoğraflarınızı gösterin bendeniztayfun, 23:39
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Balığımın Yanağında Çok Büyük Bir Şişlik Var Ömer t, 23:27
Hastalıklar ve İlaçlar - Betta Akvaryumum İçin Görüş Almalıyım Ayberk1634, 23:08
Yeni Üye Forumu - 90 Litre Tank Dış Filtre Tavsiyesi (2024)* koray ulusoy, 23:05
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kütüğümdekiler Nedir ? Mirza Adar, 23:03
Yeni Üye Forumu - Japon Balıkları İçin Hangi Renk Işık Kullanmalıyım Taha Yanık, 23:00
Sazansıgiller - 11cm Senegal Bişiri-12cm Erkek Anaç Portakal Cikle xellence07, 22:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dişi Frontozam Neden Böyle Oldu Berke.., 22:15
Yeni Üye Forumu - Baliklar Asagi Bakıyor Mertkaandoruk, 22:08
Yeni Üye Forumu - Sobo Sf-550f Dis Filtre Cerceveli Akvaryuma Olurmu Talha60, 22:06
Filtreleme Seçenekleri - Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin Mertkaandoruk, 22:05
Yeni Üye Forumu - 30* Nano Kurulum Süreci Mirza Adar, 21:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bulanik Su Emreözamisos, 21:48
Yeni Üye Forumu - Mayalı Sistem Co2 İşe Yarıyormu? yusufcn, 21:42
Yeni Üye Forumu - 2 Frontoza Erkegım Birbirini Kovalıyor Berke.., 21:07
Yeni Üye Forumu - Oranda Japon Balığı Emreözamisos, 21:05
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistesler Ve Yavruları 7stu, 20:33
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - İç Filtrem Bozuldu, Tavsiye Verir Misiniz ytugcek, 20:21
Filtreleme Seçenekleri - Camda Küçük Canlılar ÇaĞRı, 18:48
Yeni Üye Forumu - Akvaryuma Mini Taş Yapıştırma Laterthanbefore, 18:24
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Tetra Sahiplendirme tgrlrgn, 18:00
Canlı Doğuranlar - Severum Çift Birbirleri Anlaşmıyor Mnoomg, 17:58
Yeni Üye Forumu - Bu Balıklar Akvaryumuma Uygun Mu MustafaŞ, 16:36
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Isıtıcı Ve Termometre Farkı Sorunu GhostKoi, 16:29
Akvaryum Bilimi - Lepistes Akvaryumum Tortuga4, 15:42
Akvaryum Tanıtımı - Sürekli Yan Yatan Kendini Okşatan Japon Balığı ahmetfiratozkaya, 15:34
Yeni Üye Forumu - Koloni Kurmak İstiyorum Hamite07, 15:10
Yeni Üye Forumu - Transgenetik Yavrular Hk Atesufuk, 14:39
Hastalıklar ve İlaçlar - Kılıçkuruk Hamile Mi Kadnezar, 14:17
Yeni Üye Forumu - Catappa Yaprağı Pamukçuklanma bendeniztayfun, 13:32
Akvaryum Bilimi - Dibe Çökerek Ölme Ayberk1634, 13:00
Yeni Üye Forumu - Severum Sevdası giyotyn, 12:56
Güney Amerikan Cichlidleri - Akvaryumda Pus Sorunu Ve Balık Kayıpları abilge, 12:32
Bitki Akvaryumları Genel - Bitki Taha Yanık, 12:08
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Adana Da Co2 Mertekmen, 11:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Seachem Sıvı Gübre Haftalık Program Montesque, 08:58
Taban ve Gübreleme - Baligimi Yeni Aldim Karni Sis Gibi Geliyor Kabiz M MasterChief, 02:00
Yeni Üye Forumu - Bu Lepisteslerin Hangisi Dişi Hangisi Erkek XAli, 01:20
Yeni Üye Forumu - Lepistes Renk Değişimi Gokalpp, 00:54
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Bitkili Akvaryum Yapımı ktoG, 00:53
Yeni Üye Forumu - Akvaryumda Ne Bakılır sefamolsun, 00:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Betta Çeşitleri Fade 02:57
- Channa Golden Limbata okan169 02:53
- İki Katlı Beyaz Mobilyalı Akvaryum okan169 02:53
- Kalan Malzemeler lazy46 01:30
- Sıfırürün/ Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemesi asliaral 00:53
- Resun Aco 001 18 Wat Hava Motoru Sıfır ALP85 00:49
- Bitki Çeşitleri emreemin 00:35
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 00:35
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 00:35
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 00:35
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 00:35
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 00:31
- İki Çift Laetacara Araguaiae... Laetacara 00:23
- Black Flame Wood cagdas_0606 00:22
- Co2 İndikatör Set cagdas_0606 00:22
- 3 Adet Akvaryum Ve Eheım 2012 İç Filtre JapoJupo 00:17
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Ve Tetratec 200 W! JapoJupo 00:17
- 5 Adet Oscar horozbina 23:11
- Bakımı Kolay Bitkiler Hobiciden TheCoffin 23:05
- Hbwhite Lepistes TheCoffin 23:05
- Isıtıcı | Hava Motoru | Filtre | Jilet | Akvaryum SmallCandyThing 23:04
- Muhtelif Malzemeler İle Takas Yapabiliriz SmallCandyThing 23:04
- Beta SmallCandyThing 23:04
- Kök Çeşitleri (güncel) hll_aquascaping 22:51
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 22:51
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 22:51
- Blood Mary Karides(analaşmalı Kargo Mevcut) hll_aquascaping 22:51
- Led Driver 36-48w ilh4n 22:26
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 22:26
- Powerled Soğutucu Blok ilh4n 22:26
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı Woodwork Can TEK 22:12
- Sera Flora Nature- Tetra Enerjy Pro Pul Yemler FULL RED MEHMET 21:44
- Albino Full Red Big Dorsal Mükemmel Kalitede FULL RED MEHMET 21:44
- Salt Lake Artemia Konserve FULL RED MEHMET 21:44
- Damızlık Altı Macrostomalar sametyildiz 21:40
- Cüce Vatoz 3-6 Cm Arası mertank 21:39
- Wi- Fi Bağlantılı Otomatik Yemleme Makinesi serdar131977 21:36
- Damızlık Maulana Ve Blue Neon Cigled ( Usisya ) serdar131977 21:36
- Muazzam Formda Bitkiler omersayar 21:31
- Ates Neon Karides omersayar 21:31
- 25 Kg Civarı Vitasand 3 Mm Dere Kumu DenizOlsam 21:22
- Seachem Phosguard 1000 Ml Fosfat Silikat Tutucu DenizOlsam 21:22
- Damızlık Cüce Vatozlar DenizOlsam 21:22
- Akvaryum Bitkileri + Red Tail Filkulak Lepistes umutuyar 21:13
- Hakiki Doğal Katkısız Yeşil Su -micro Kurt umutuyar 21:13
- Mega Dorsal Fullredler delir 21:03
- Apistogramma Cacatuoides (kakadu) Damzılık Dişiler Shinouzen 20:40
- Rainbow Ciklet Ve Electric Blue Acara Shinouzen 20:40
- Harika Formda Moss Türleri. smithiseek 20:28
- Tetra Crusta Menü / Karides Yemi smithiseek 20:28
KULLANICILAR
- 182 Online Kullanıcı, 99 Üye
Online Kullanıcılar
arapaima,
twinsoul,
mmemati,
ekmbr,
erltas16,
MustafaŞ,
KaanE,
xraycan,
fobko,
Hsrt,
koruyucu3443,
blue_biber,
MrAlaattin,
GnyOzcan,
beary,
darkaura,
TuRKeR,
Lina Shrimps,
cagrisw,
karidesrehberi,
KingMaker,
ARMONYS,
Aliko1616,
smttsc,
Kurtubali,
omerkykn,
MehmetSerkan,
puffity,
whoisshery,
Hobilenyum,
Darkle,
vagus,
Ömer t,
Akax,
Ersan34,
Berke..,
MBurakA,
Mirza Adar,
Ehtiyar,
GhostKoi,
kdrackgz,
alicanakarsu,
Bgoodies,
ilkayocak,
AmatorAkvryumcu,
heybetmahir,
Tortuga4,
Ra93,
Ayberk1634,
Gokalpp,
Eymenkali,
Qtahya,
EyupAsik3452,
Mrnight,
egehamit,
Talha60,
bendeniztayfun,
barsbingul,
mr.nyas,
Sima,
Mnoomg,
MiSoSiKiaN,
zafer3885,
kadirbursa,
M_usta,
şansal,
Mustafa Orhan,
mayhan5545,
Vlademirol,
aliburak11,
UrasArt,
Fırat pınar,
farabix13,
112bjk,
darkLightning0,
leoberko,
Muhammedbedri,
draff10,
fasteagle58,
etotek,
İbrahim68,
FerhatKaya,
Hobicimm,
Merteroglu1,
musteynn,
Taha Yanık,
metin.,
muzunman,
Laetacara,
Qnur89,
Sipinoza,
Sinanfb,
Brdk64,
Serdariekrem,
ahm335,
SokratART,
harunefe,
MrtGn,
Bettacifaho,
Ramboy,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.