ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Yusufgs4266
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
22 dakika önce
Toplam Mesaj:
186 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
24 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yusuf Mert Ekinci
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Konya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yusuf

SON 10 MESAJI

Akvaryumum Mobilya Üzerinde Çok Kaygan Duruyor
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/203294/070120251635331.jpg[/IMG] bu kırılmayı da önler diyorsanız en estetik bu durur.
Sunsun603b Mi Tetra Ex 1200 Mü
[QUOTE=bendeniztayfun]

Merhaba Akış hızı için çıkış vanası kısılmaz.

Emiş fazla çıkış az olursa motora fazladan yük bindirir. İlla vana kısılcaksa emiş vanası kısılır. Genel böyle yapıyorsa yanlış yapıyor.

Bence debi düşürmek için vana kısılmaz. ya tanka uygun filtre alınır. yada filtrasyon malzemesi abartmadan miktarı fazlaca konur ve debi düşer bukadar basit.

En iyisi çıkış ağzına çift taraflı bir hortum ilave ederek debinin etkisi kırılabilir.

Bu arada Tetra modellerin debisi fazla uzun sürmez istemesende azalır.

İyi hobiler[/QUOTE]

Çift taraflı hortum aparatı oluyor mu açıkçası bunu isteme sebebim akvaryum daha berrak olur tertemiz yapar diye ama pek fark etmez diyorsanız tabi 2 hortum vs de görüntü kirliliği yapar

[QUOTE=Hidro Dinamik]Net su hacmi 30-35 lt olacak akvaryuma 1300 Lt/h debili filtre takmayı aşağıdaki görsele benzetiyorum.
Vanayı çok fazla kısmanında motora zararı olabilir.

Sunsun 603b ile 96lt akvaryumda canlı doğuran besliyorum. Modifiye edip kullanınca debi düşüşünü bile engellersiniz. Sunsunda pazarlık yaparak almayı tercih ederdim.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241079/111120242153251.jpg[/IMG][/QUOTE]

[:O][:)))][:)))]
Akvaryuma silikon çekeyim mi peki siz akvaryum aldığınızda daha garanti olsun diye çekiyor musunuz yoksa benim silikon çekmem gereksiz mi olur biraz görselini de bozabilirim şimdi güvenemiyorum kendime
Arkadaşlar merhaba 35x35 akvaryum aldım mobilyasıyla birlikte şuanda içine su vs koymadım ama parmağımla hafifçe dokunsam bile akvaryum kayıyor bunu nasıl daha sağlam yapabilirim, altında görüntüyü bozmayacak şekilde ince strafor koysam daha sağlam olur mu kayma açısından, sizin de akvaryumlrınız boşken kayıyor mu [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/203294/050120251826391.jpg[/IMG]
[QUOTE=SaRCoPhiLiuS]Başlığın cevabı, tetra. Evet, kısarak kullanırsınız. Filterizasyon mantığı bellidir, filtre hacmi ne kadar büyük ise o kadar iyi. En iyi filtre sump sonrasında dış filtredir. Dış filtre tercihi yapılacakken şelale filtre tavsiyesi gereksiz. [;)][/QUOTE]
Peki tetra ex 1200 ü kısarken gelen vanayı mı kısıcam gideni mi bir de kısınca ses yapar mı ki acaba, siz hiç kısarak kullandınız mı
Doğru söylüyorsunuz hocam da akvaryumun 8 cm üstünde raf var oraya sığmaz şelale ve şelale az da olsa ses çıkarır diye düşünüyorum
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/203294/050120251826391.jpg[/IMG]
Akvaryum 35x35, tabikide mantıken sunsun daha uygundur ama fiyatları biri 1.5 diğeri 2.200 ikinci elleri yani yakın fiyatlar sessizlik olarak hangisi daha sessiz bilmiyorum ama tetra ex 1200 satacak arkadaş vanasından kısıp debisini sunsun’ınki gibi yapabilirsin dedi bu durumda sıfırları da 6 7 bin civarı olan tetra ex 1200 almam daha mantıklı değil mi
Kısılıp Artırılabilir Aydınlatma
[QUOTE=DorukGuppy]Telefonundan ışığın rengini, şiddetini istediğin gibi kontrol edebildiğin bir armatür var.
[URL]https://orionled.com.tr/urun/bluetooth-telefon-kontrollu-rgb-akvaryum-led-aydinlatma/[/URL]
Not: 20cm alın ayakları açılıyor.[/QUOTE]

Bunu en son akvaryumcuda tavsiye etmişlerdi o da orionled di tabi tek kenara tutunuyodu o neyse, orada ben denemek istedim uygulamayı indirdim, beyaz rengi bir türlü yakalayamadık, beyaz rengi seçince açık mavi renk oluyordu siz kullandınız mı acaba
Isıtıcı/yem Makinesi/ Aydınlatma/priz
Akvaryumda sadece mossball ve 6 tetra olcak zaman ayarlı prize ihtiyacım var mı acaba, günde 1 saat düzenli aç derseniz alıcam ama birkaç gün hiç ışık açmasan bile olur diyorsanız almıcam, bir de yosun tutmaması için ne yapmalıyım akvaryuma, 2 şeyden korkuyorum 1 i yosun 1 i de salyangoz,
Isıtıcı/yem Makinesi/ Aydınlatma/priz
[QUOTE=Akvarist Taha]Isiticinin kucuk olmasi önemli kucuk olmasi guzel ama almadan once performansina ve kalitesine bakmanizi oneririm bende smart marka 25 watt isitici var 35*35*35 akvaryuma yetiyor yaklasik 15cm filandir maksimum, gizleyebilecekseniz öneririm ama gizleyecek bir tasarim yapmiyorsaniz attiginiz isiticiya bakabilirsiniz. Orionledin telefon kontrollu isik siddeti ayarlayabileceginiz akvaryum isiklari var kontrol edebilirsiniz.[/QUOTE]

Orionled’i akvaryumcuda göstermişlerdi o sırada uygulamasını indirdim beyaz ışığı biraz mavimsiydi ya ürün o ürün bozuktu ya da tam beyaz ışık modu yok, akvaryumcu da şaşırmıştı, yem makinesi ve zaman ayarlı priz ne tavsiye edersiniz siz hangisini kullanıyorsunuz acaba

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.