ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Leportx
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
25 Şubat 2019 00:26
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Mehmet DENİZ
Doğum Tarihi:
12 Ocak 1991
İl:
Gaziantep
Meslek:
Kasap
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Mehmet DENİZ
SON 10 MESAJI
Lifetech 838 Dış Filtre
Kurulum aşamasında filitre havasını almamış olabilir misiniz acaba?
Kurulum aşamasında filitre havasını almamış olabilir misiniz acaba?
Çiklet Cinsiyet Ayrımı
[QUOTE=BadWolf]
Akvaryumcunun şunu satayım da şu dursun deme gibi bir lüksü yok. Esnaf o, işi bu balıkları satmak. Cinsiyetlerini kontrol etmek te, en sağlıklısını istemek te, kendi balığınızı kendiniz yakalamak ta sizin hakkınız. Eğer bu konuda laf söylüyorsa zaten ben o adamın güvenilirliğinden şüphe eder, alışverişimi başka yerden yaparım. Ona göre hesaplanırsa lepistesi de 3e 3d satmaları gerekir. Ancak istediğiniz sayıda ve cinsiyette alabiliyorsunuz.[/QUOTE]
Her neyse konu uzadıkça uzuyor en iyisi zaman a bırakmak olucak en doğrusu o zaman belli olur ;)
[QUOTE=BadWolf]
Akvaryumcunun şunu satayım da şu dursun deme gibi bir lüksü yok. Esnaf o, işi bu balıkları satmak. Cinsiyetlerini kontrol etmek te, en sağlıklısını istemek te, kendi balığınızı kendiniz yakalamak ta sizin hakkınız. Eğer bu konuda laf söylüyorsa zaten ben o adamın güvenilirliğinden şüphe eder, alışverişimi başka yerden yaparım. Ona göre hesaplanırsa lepistesi de 3e 3d satmaları gerekir. Ancak istediğiniz sayıda ve cinsiyette alabiliyorsunuz.[/QUOTE]
Her neyse konu uzadıkça uzuyor en iyisi zaman a bırakmak olucak en doğrusu o zaman belli olur ;)
Çiklet Cinsiyet Ayrımı
[QUOTE=BadWolf]
Akvaryumcudan alabileceğiniz tüm cichlidler zaten satılabilecek durumda olmaları için o boyuta gelmiş olmalıdırlar. O nedenle seçip alabilirsiniz diye düşünüyorum. Çünkü öbür türlü rulet oynamaktan farksız olacaktır.[/QUOTE]
Pet shopdan almadım yavru üreten bir ev hobicisinden aldım balıklarımı ve henüz çok küçükler 3/4 cm geliyorlar bir de hiç bir pet shopcu balıgı anüs Vent olayına göre satar mı tartışılır öyle olsa herkes tankında benim gibi 3 türden 1e 5d şeklinde satın alsa pet shopcuda sadece erkek balık kalır kim ister ki böyle bişeyi[:?]
[QUOTE=BadWolf]
Akvaryumcudan alabileceğiniz tüm cichlidler zaten satılabilecek durumda olmaları için o boyuta gelmiş olmalıdırlar. O nedenle seçip alabilirsiniz diye düşünüyorum. Çünkü öbür türlü rulet oynamaktan farksız olacaktır.[/QUOTE]
Pet shopdan almadım yavru üreten bir ev hobicisinden aldım balıklarımı ve henüz çok küçükler 3/4 cm geliyorlar bir de hiç bir pet shopcu balıgı anüs Vent olayına göre satar mı tartışılır öyle olsa herkes tankında benim gibi 3 türden 1e 5d şeklinde satın alsa pet shopcuda sadece erkek balık kalır kim ister ki böyle bişeyi[:?]
Çiklet Cinsiyet Ayrımı
[QUOTE=BadWolf]
Aslında gerekmez.. :) Anüs-vent kontrolü ile alırsanız cinsiyetlerini bilerek almış olacağınız için sıkıntıyı hiç çekmemiş olursunuz.. Neticede dış görünüşe bakılarak zaten ayrım yapılmaz.[/QUOTE]
Anüs vent olayına belli cm e gelmeleri gerekiyormuş duydugum kadarı ile[:?]
[QUOTE=BadWolf]
Aslında gerekmez.. :) Anüs-vent kontrolü ile alırsanız cinsiyetlerini bilerek almış olacağınız için sıkıntıyı hiç çekmemiş olursunuz.. Neticede dış görünüşe bakılarak zaten ayrım yapılmaz.[/QUOTE]
Anüs vent olayına belli cm e gelmeleri gerekiyormuş duydugum kadarı ile[:?]
Çiklet Cinsiyet Ayrımı
[QUOTE=BadWolf]
KArmaşıktan kastım dekorda oldukça fazla saklanacak alan var. Bu , balığı yakalamanız ve çıkartmanız gerekene kadar iyi bir şey aslında. Ancak bir kere fileyi gördüklerinde, o dekorun içinde kaybolacaklardır.
Akvaryumculara balıklar toplu olarak yüksek sayılarda gelirler. Burada bakteri çakışması nedeni ile büyük kayıplar yaşanır. Sağ kalanlar ise genelde 1, en fazla 2 hafta içinde satılılırlar. O nedenle balıklar daha yerlerine alışıp, karakterlerini sergileyemeden satın alınırlar. Bu sürede yüksek ve karmaşık nüfus, bir canlının diğeri ile uğraşma olasılığını azaltsa da, strese, hastalıklara yada kavgalara bağlı ölümler kaçınılmaz olur. [/QUOTE]
Bu şekil düşünürsek hobiyi bırakmak gerekir akışına bırakalım bakalım zaman neyi gösterir[:)))]
[QUOTE=BadWolf]
KArmaşıktan kastım dekorda oldukça fazla saklanacak alan var. Bu , balığı yakalamanız ve çıkartmanız gerekene kadar iyi bir şey aslında. Ancak bir kere fileyi gördüklerinde, o dekorun içinde kaybolacaklardır.
Akvaryumculara balıklar toplu olarak yüksek sayılarda gelirler. Burada bakteri çakışması nedeni ile büyük kayıplar yaşanır. Sağ kalanlar ise genelde 1, en fazla 2 hafta içinde satılılırlar. O nedenle balıklar daha yerlerine alışıp, karakterlerini sergileyemeden satın alınırlar. Bu sürede yüksek ve karmaşık nüfus, bir canlının diğeri ile uğraşma olasılığını azaltsa da, strese, hastalıklara yada kavgalara bağlı ölümler kaçınılmaz olur. [/QUOTE]
Bu şekil düşünürsek hobiyi bırakmak gerekir akışına bırakalım bakalım zaman neyi gösterir[:)))]
Çiklet Cinsiyet Ayrımı
[QUOTE=BadWolf]
Çok hızlı büyürler ve kavgalar sandığınızdan da çabuk baş gösterebilir. O kadar dekorla balıkları yakalamanız cidden zor olacaktır. Eğer böyle karmaşık bir dekor söz konusu ise ve aktif olarak dekora saklanan türler varsa sayılarını onları tanka salmadan önce ayarlamanız daha hayırlı olurdu.[/QUOTE]
Aslında dekor o kadar da karmaşık değil çiklet akvaryum u nasıl olmalı ki başka türlü kayalık saklanacak alanlardan oluşan bir dekorla yapılmalı diyor çoğu akvirist evet balıklar hızlı büyüyor kavga kaçınılmaz 2 ay sonra cinsiyet ayrımı yapılınca gidicek çoğu bu şekil düşünürsek bazı akvaryumlarda felaket derece de kalabalık ve değişik tür besleyenler de var onlar sıkıntı yaşamıyor mudur?
[QUOTE=BadWolf]
Çok hızlı büyürler ve kavgalar sandığınızdan da çabuk baş gösterebilir. O kadar dekorla balıkları yakalamanız cidden zor olacaktır. Eğer böyle karmaşık bir dekor söz konusu ise ve aktif olarak dekora saklanan türler varsa sayılarını onları tanka salmadan önce ayarlamanız daha hayırlı olurdu.[/QUOTE]
Aslında dekor o kadar da karmaşık değil çiklet akvaryum u nasıl olmalı ki başka türlü kayalık saklanacak alanlardan oluşan bir dekorla yapılmalı diyor çoğu akvirist evet balıklar hızlı büyüyor kavga kaçınılmaz 2 ay sonra cinsiyet ayrımı yapılınca gidicek çoğu bu şekil düşünürsek bazı akvaryumlarda felaket derece de kalabalık ve değişik tür besleyenler de var onlar sıkıntı yaşamıyor mudur?
Çiklet Cinsiyet Ayrımı
Cevap yazan arakadaşlara sonsuz Teşekkür özellikle badwolf güzel açıklama yazmışsın sarıları verdim yerine mavi boyunta yavrular aldım mpanba ekledim yavru şu an 40 balık var ayrım zamanı sayı 15 e inicek şu an için hepsi mutlu huzurlu maşallah inşallah hepde öyle olurlar
15 mavi 15 sarı 10 mpanga
Cevap yazan arakadaşlara sonsuz Teşekkür özellikle badwolf güzel açıklama yazmışsın sarıları verdim yerine mavi boyunta yavrular aldım mpanba ekledim yavru şu an 40 balık var ayrım zamanı sayı 15 e inicek şu an için hepsi mutlu huzurlu maşallah inşallah hepde öyle olurlar
15 mavi 15 sarı 10 mpanga
Çiklet Cinsiyet Ayrımı
Murat bey cevap için tşkler kurulum aşaması sıkıntılı geçti dekoru bu hale getirmek zaman aldı balıklar da akvaryum da idi belki sebebi budur saklanıyorlar sürekli beni görünce kaçacak delik arıyorlar aynı türden balık ekleyeyim diyorum
Murat bey cevap için tşkler kurulum aşaması sıkıntılı geçti dekoru bu hale getirmek zaman aldı balıklar da akvaryum da idi belki sebebi budur saklanıyorlar sürekli beni görünce kaçacak delik arıyorlar aynı türden balık ekleyeyim diyorum
Çiklet Cinsiyet Ayrımı
Arkadaşlar 250 lt akvaryumum var içerisinde şu an 6 sarı 10 mavi prenses var maviler 3/4cm sarılar 6/7 cm civarı cinsiyet ayrımı yapamıyorum ve balıklar kendini göstermiyor akvaryum boş gibi duruyor sıkıcı bir durum söz konusu yani ilave balık alayım diyorum nasıl olur sizce yardım plase:([:((][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/203520/310120181952241.jpg[/IMG]
Arkadaşlar 250 lt akvaryumum var içerisinde şu an 6 sarı 10 mavi prenses var maviler 3/4cm sarılar 6/7 cm civarı cinsiyet ayrımı yapamıyorum ve balıklar kendini göstermiyor akvaryum boş gibi duruyor sıkıcı bir durum söz konusu yani ilave balık alayım diyorum nasıl olur sizce yardım plase:([:((][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/203520/310120181952241.jpg[/IMG]
Apistogramma Cacatuoides Orange Flash
ALİ bey tasarımın tam resmi var mıdır ?
ALİ bey tasarımın tam resmi var mıdır ?
SON MESAJLAR
- Aquael Ultramax1000 Malzemeleri Discus İçin Yeterli Mi? yasarcelikk17, 18:11
Filtreleme Seçenekleri - Boş Akvaryum Kapak Kapalıyken Kokuyor Tataaa4325, 18:00
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Gelin 100 L Resif Akvaryumu Kuralım. Hüdai, 17:40
Deniz Akvaryumları Yeni Başlayanlar Forumu - Filtre Karşılaştırma bilmemki, 17:39
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryum Co2 İndicator Testi Hk Montesque, 17:29
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Doctore'nin Balık Odası! KaanE, 17:13
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumdaki Katil Salyangozları Öldürme eren12345, 17:11
Hastalıklar ve İlaçlar - Hobiye Tekrar Dönüş semih058, 17:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkilerim Ölüyor baranalkasi, 16:33
Hastalıklar ve İlaçlar - Yosun Patlaması ahmetfiratozkaya, 15:52
Hastalıklar ve İlaçlar - Leopar Vatoz Mu Cüce Vatoz Mu Hidro Dinamik, 15:14
Yeni Üye Forumu - Pipo Filtre Orhan76, 14:28
Yeni Üye Forumu - Muğla’da Karbondioksit Dolumu jackiebrown, 14:26
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryuma Sıvı Gübre Verme Klavuzu Orhan76, 14:16
Bitki Akvaryumları Genel - Crs Karides Ozmos Su Olmadan Bakmak Ve Üretmek Ayberk1634, 13:48
Omurgasızlar - Bu Driver İle Kaç Power Led Çalıştırabilirim? osmandbnl, 12:08
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Bitkilerimde Erime Delinme Orhan76, 12:02
Bitki Türleri ve Bakımı - Eheim 2213 Su Basmıyor İskorpit, 11:50
Yeni Üye Forumu - Discus Çiftimin Biri Öldü Alperktl, 11:40
Yeni Üye Forumu - Leopar Vatoz Mu? ArjenB, 11:12
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Kayalık Akvaryum: Amatör Dokunuş “tanganyika” 1Balikci, 11:04
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Tankda Led Kullanımı darkaura, 10:50
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Turuncu Ve Kırmızı Sakura Karides Kurulumu Yardim Nopasaran66, 10:30
Yeni Üye Forumu - Discus İlk Deneyimim Artılar Eksiler Nedir ? Orhan76, 10:12
Yeni Üye Forumu - Yunus Cikletim Erkeksiz Doğum Yaptı Orhan76, 10:03
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Oranda Japon ahmetfiratozkaya, 09:54
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 50x40x40 Low Tech Bitkili ercane, 09:46
Akvaryum Tanıtımı - Mossun Üstünde Kurt shergata, 08:18
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Özel Tür Bitkiler deeps, 08:11
Akvaryum Tanıtımı - Axolotl Su Düzenleyici Zararı? CANALIUM, 07:40
Hastalıklar ve İlaçlar - Balığımın Dışkısı Şeffaf Ve Hafif Uzun Salihaonder, 05:48
Yeni Üye Forumu - İlk Kez Karides Akvaryumu Kurdum... Cherryk, 04:17
Yeni Üye Forumu - Ro Su Ve Remineralize CoryCory, 02:48
Bitki Akvaryumları Genel - Taşların Altına Strafor Yerine Elyaf ahmetfiratozkaya, 01:20
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Balık Karnında Kızarıklık. ArjenB, 00:47
Akvaryum Bilimi - Kerevit Akvaryumuna Taş Tavsiyesi Ve Kurulumu Bert034, 00:24
Yeni Üye Forumu - Betta İçin Bitkisel Ve Etçil Yem Japon & Beta, 00:21
Yeni Üye Forumu - Arrowana Acemilik ahmetfiratozkaya, 00:16
Yeni Üye Forumu - Karides Akvaryumu Acemi İşi Tolga ozmn, 23:36
Akvaryum Tanıtımı - Kıymeti Pek De Bilinmeyen Bir Tür Frkn, 22:52
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Tetraodon Lineatus(fahaka) Hakkında Tortuga4, 22:36
Acı Su Balıkları Tanıtımı - Beta Balığım Felç Mi Oldu? ahmetfiratozkaya, 22:27
Yeni Üye Forumu - Yeni Kuracağım Akvaryum İçin Arıtma Cihazı Önerisi Montesque, 21:42
Bitki Akvaryumları Genel - Ciklet Alabilir Miyim? KaanE, 19:19
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Geophagus Tapajos Akvaryumum yusufflower, 18:41
Akvaryum Tanıtımı - Göz Fırlaması(popeye) Hastalığı ahmetfiratozkaya, 17:46
Hastalıklar ve İlaçlar - Bir Akvaryumda Kaç Adet Akvaryum Vatozu Olmalıdır? İsmail_194606946, 16:35
Yeni Üye Forumu - Lepisteslerin Üzerinde Ki Kırmızı Lekeler? Yasonnn, 16:04
Yeni Üye Forumu - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin İskorpit, 13:33
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Bitkili Akvaryum(tavsiye İstiyorum) ercane, 13:21
Akvaryum Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Baskın Erkek Mavi Prenses NSRTNT 19:11
- Salvinia Natans Bitkisi Satılık/takas Metinmert Yiğit 18:38
- Çeşitli Sump Malzemeleri - Su Tamamlama Şamandıras Nuada 18:38
- Bitki Gübre Seti şansal 18:12
- Seachem Phosguard 1000 Ml Fosfat Silikat Tutucu DenizOlsam 18:08
- Siyah Ve Albino Cüce Vatoz DenizOlsam 18:08
- Black Neon Furkann 17:37
- Japon Şemsiyesi (cyperus) Çeliği ternapi 17:14
- Creaqua Firefly V2 90 Cm yusuf-konca 17:13
- Balık Yemleme İstasyonu dark blue 16:57
- 120.50.47h Full Set Akvaryum erhan2204 16:57
- Manacapuru Red Back Xsilver Çaprazı Damızlık Melek simario 15:39
- 2 Adet Frontosa Küpü Emirk 15:10
- Yavru Cüce Vatoz Ve Damızlık Komando Cory Emirk 15:10
- L075 - L076 - L200 - L240 Vb Plecolar Arıyorum Emirk 15:10
- Black German Blue Tül Ramirezi Takım yamansengonca 15:01
- Güncellenecek. Malzeme İlanıdır. yamansengonca 15:01
- Satılık 1,5 Metrelik Profesyonel Akvaryum - Sumplu SGY 14:48
- Sagittaria Subulata MD.mehmet 14:48
- Bitki , Sıvı Gübre , Akadama Toprak , Ramshorn CevdetSERBEST 14:06
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 14:06
- Kurulu Köşegen Akvaryum kadir34 14:06
- Sunsun Jp 014 F İç Filtre Gursoyhasan 13:47
- Atman F 201 Sıfır Gursoyhasan 13:47
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı GreeNWooD 13:41
- Apistogramma Macmasteri Takas Veya Satılık AtlasPoyraz 13:19
- Hb.white Big Dorsal jaloreef 13:00
- Eurostar Aquaclay Kum 7 K.g Bikti Kumu jaloreef 13:00
- Katil Snail jaloreef 13:00
- Az Kullanılmış Temiz Malzemeler Çok Uyguna BRHNSNMZ 12:49
- Lepistes Ve Kılıçkuyruk BRHNSNMZ 12:49
- Panda Ve Tıger Endler BRHNSNMZ 12:49
- Red Tail Lepistes+cüce Vatoz+anubias+ekipman umutuyar 12:39
- Hobiye Ara Bitkili Akvaryumu Satıyorum teksas_tombiks 12:26
- Akvaryum Led Armatür Thunderbird 12:10
- Eheim Professionel 4+ egedin 11:43
- Eheim Universal 1262 - Eheim Reeflex 350 Hiko 11:43
- Creaqua Firefly V2 150cm 100watt Ayaklı Armatür Hiko 11:43
- Damızlık Katil Salyangoz Ve Tuxedo Lepistes Başak u 11:16
- Creaqua Akvaryum Ve Diğer Malzemeler s3lck 11:07
- Sarı Ateş Neon Umt61 10:26
- Çek İthalatı Balıklar. Aqualandakvaryum 10:17
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 10:12
- Satılık Full Set Akvaryum Vlkbcn 09:45
- Ful Red Lepistes Cucevatozcu 09:41
- Siyah Cüce Vatoz Cucevatozcu 09:41
- Nerite Salyangoz Ve Hava Motorları, Yemler Cucevatozcu 09:41
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 09:33
- Orando, Ranchu EKAR 09:31
- Süper Formda Amazon Bitkisi (dişi) EKAR 09:31
KULLANICILAR
- 142 Online Kullanıcı, 77 Üye
Online Kullanıcılar
DidemYVZ,
Fulbuster,
mali37,
volkanakkus,
MiSoSiKiaN,
Ucallak,
zimdaldil,
Ayberk1634,
Halfmoon06,
Kaya0606,
Canbudakkkk,
ufukdemirturk,
Montesque,
Vlademirol,
Azizdurdenn,
Ruchansuzen,
barsbingul,
rouvax,
casplock,
Öğretmen Ali,
pelerinlikedi,
cetincanokemen,
ternapi,
NSRTNT,
HaydarGul,
rayed,
penamyok,
bahaburan,
magara,
ozkan61,
Koksal Gurkan,
Furkann,
drderya,
semih058,
1Balikci,
brk-krnc,
ThunderstrucK,
Alaylı Akvarist,
Akax,
Umt61,
balnak,
dimbeleth,
Kemalk41,
jackiebrown,
vamos,
hepatik,
Emircali,
eren12345,
GreeNWooD,
Kaanmntc,
Guclu.ak,
Çamlıca,
tayyaar,
rebelde,
HilalUnal,
bpamuk92,
shergata,
ityo39,
Süleyman Üzüm,
berkyilmaz,
TuRKeR,
gattar5050,
osmandbnl,
eguvnr,
Ozano6,
Apistogramma Sev,
istanbullu61,
Serdariekrem,
Caninenss,
Furcifer,
kaptanyosun,
adnan67,
yasarcelikk17,
SonOfWolf,
harunefe,
Homerneurn,
achiiles_622,
arda9106,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.