ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
aquaticathearmi
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Kullanıcı Başlığı:
[B]5016,3[/B]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
51
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
8 Saat 44 Dakika önce
Toplam Mesaj:
307 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
21 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
BEKİR ARMAĞAN ŞAHİN
Doğum Tarihi:
26 Ocak 1984
İl:
Istanbul
Meslek:
PERSONEL MÜD.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ARMAĞAN ŞAHİN Apistogramma Üretim @aquaticathearmi

SON 10 MESAJI

Bu Bitkileri Nereye Ekeceğim?
Co2 ve yüksek ışık ile evet + gübreleme.
Cikletlerin Ölüyor
Merhaba.
Akvaryumunuz tam olarak kaç lt ? boy , en , yükseklik ?
Yazmış olduğunuz türler ve sayı oldukça fazla geldi... Arkadaşın dediği gibi tek tür beslemenizde fayda var...Bildiğiniz üzere cichlidlar bölgeci balıklar ve sert balıklar hele ki kızgınlık döneminde bu gerginlik artıyor.
Dediğim tek tür 1e 3 d şeklinde bolca kaya ile saklanma alanı oluşturmalısınız.

Keyifli hobiler.
Bu Bitkileri Nereye Ekeceğim?
Merhaba...
Rotalaları en arkaya , Bacobaları da onların önüne yine arka palanla ekebilirsiniz.
Karides Akvaryumu Alışverişim
[QUOTE=Ukocak]
Hocam neocaridina düşünüyorum

Neocaridina ve arıtılmış su kullanacağım neocaridina düşünüyorum daha yeni başlayan dostuymuş[/QUOTE]

Neocaridina için ro suyuna ihtiyacınız yok aslında (kh ve ph daha uygun oluyor neolar için) ama tercih sizin...Ro suyu kullanarak dilediğiniz gh ta su ayarlamak sizin elinizde... Ro suyu kullanacaksanız , alış veriş listesine gh+ mineralde eklemelisiniz.
Evet dediğiniz gibi neocaridinalar biraz daha töleranslı diğer carinidinalara göre o sebeple doğru tercih.
Hdyra Problemi
Merhaba...

Hydraları ilaç ile yok ettikten sonra , hydranın kaynağına da bulmanızı da tavsiye ederim... Bildiğim kadarıyla bu canlılar ; aşırı yemleme ( özellikle protein bazlı ) ve ya da dışarıdan tanka eklenen bitki ile gelebiliyor... Bu sebeple aşırı yemlemeden kaçının , düzenli su değişimi yapın ve tanka girişlerde sterilizasyona dikkat edelim...

Keyifli hobiler.
Ciklet Balıkları İçin Kaç Litre Akvaryum
Merhaba...

Afrika ( malawi ve tanganyika ) cichlidları büyük hacimli akvaryumlarda bakılmalıdır... Üzülerek söylemeliyim ki akvaryumunuz 15 balık için yetersiz... Küçük su hacimlerinde su değerleri oldukça çabuk değişir... Arkadaşın söylediği gibi düzenli ve sık su değişimleri ile sürdürebilirliği anca sağlayabilirsiniz o da sizin için oldukça zahmetli olacaktır. Yakın zamanda büyük hacimli bir tanka kavuşmanız dileğiyle...

Keyifli hobiler.
Akvaryum Slikonda Buğu Kabarcık
[QUOTE=seiryuhare]

Ben rodajlı olarak cam kestirdim ve akvaryumumu kendim yaptım. İki tane fotoğraf atıyorum benim camlarım mat olan şeklinde. Ellediğim zaman cam gibi pürüzsüz hissettirmiyor. Henüz kullanmadım akvaryumu ama su testi yaptım 1 gün su kaçırması yapmadı. Normalde şeffaf mı olması gerekiyor ilk fotoğraf gibi.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/277534/160420261115371.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/277534/160420261117071.jpg[/IMG]

Şimdi araştırdım rodaj işleminden sonra polisaj yapılarak o parlaklık sağlanıyormuş.[:iyi:][/QUOTE]

o kadar teknik bilgiye sahip değilim :) fakat kullanmış olduğunuz cam kalitesiyle ilgili olduğunu düşünmekteyim ; normal , clear , ultra clear cam gibi...

Keyifli hobiler.
Akvaryum Slikonda Buğu Kabarcık
[QUOTE=seiryuhare]
Rodaj yapılan yerler mat pürüzlü bir yapıda oluyor bundan dolayı mı daha iyi tutunuyor silikon[:?][/QUOTE]

Hayır Furkan Bey ... Aksine rodajsız cam pürüzlü olduğu olduğu için silikona zarar verip , o bölgede açılmaya neden oluyor.
Karides Akvaryumu Alışverişim
Merhaba...

Neocaridina besleyecekseniz ve çeşme suyu kullanacaksanız , su düzenleyeci de almanızı tavsiye ederim...ilaveten elinizde bulunan kum + musluk suyu ( kullanacaksınız ) , kesinlikle caridina türü beslemeyin.
Akvaryum Köşesinde Çatlak
[QUOTE=Tony_Soprano]Kendileri dönüş yapsa keşke... Görüldü attılar halen cevap yok.

Akvaryumun çapak attığını o yüzden bir şey olmayacağını söylediler. Silikonların sağlam olduğunu en fazla sızıntı olacağını o zaman da tek camı değiştiririz dediler. Akvaryumu doldurup 5-6 saat sonunda sızma yapmazsa ileride sorun olmayacağını da söylediler. [/QUOTE]

Öncelikle geçmiş olsun ...

Hiç riske girmeyin lütfen , komple ön camı değiştirin...

Keyifli hobiler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.