ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ömer Kaan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
29
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
3 Saat 9 Dakika önce
Toplam Mesaj:
198 [0.08 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
55 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ömer Kaan Kaya
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Samsun
Meslek:
Grafik Tasarımcı , Tıbbi Sekreter
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ömer Kaan Kaya

SON 10 MESAJI

Aquael Isıtıcı Vs Tetra Isıtıcı Vs Eheim Isıtıcı
[QUOTE=ThanatoZek]Aç kapa yapmıyor, su değişiminden su değişimine sadece 10 dk çalışıyor, onun haricinde sürekli sıcaklık koruma modunda stabil halde devam ediyor.[/QUOTE]
[QUOTE=neomeo]
Hızlı aç kapa yapmaz, istenilen sıcaklığa daha çabuk ulaşır ki, bu zaten istenen bir durum, sıcaklık dalgalanmasını minimize eder. Misal 26 ayarlı 150W su değişiminde 24 e düşen sıcaklığı 30dk da 26 yapar, 200w 20dk da. Üst postta dediğim gibi sabit sıcaklık ısıtıcı harici, tetra yada aquael(ben aquael derim) beğendiğinizi alın.[/QUOTE]

Hocam an itibariyle 150w olanı almış bulunmaktayım 1350 TL ye uygun buldum düşünmeden aldım diğerleri 200w olan 300 400 TL daha fazlaydı gerek yok diye düşündüm
[QUOTE=neomeo]
Hızlı aç kapa yapmaz, istenilen sıcaklığa daha çabuk ulaşır ki, bu zaten istenen bir durum, sıcaklık dalgalanmasını minimize eder. Misal 26 ayarlı 150W su değişiminde 24 e düşen sıcaklığı 30dk da 26 yapar, 200w 20dk da. Üst postta dediğim gibi sabit sıcaklık ısıtıcı harici, tetra yada aquael(ben aquael derim) beğendiğinizi alın.[/QUOTE]

Tamamdır o zaman Aquael 200w alacağım fiyatı çok farklı değilse. Teşekkür ederim herkese
[QUOTE=ThanatoZek]64 litrede Tetra 200W kullanıyorum. Arkadaşların dediği gibi ısıtıcının büyüklüğü sorun oluşturmaz, atıyorum 100W 20 dkda ısıtacaksa 200W 10 dkda ısıtır. Isıtıcıdan memnunum, farklı termometrelerle kalibrasyonunu kontrol ettim, tam ayarladığım noktada çalışıyor. Alacaksanız yeni nesil olan elektronik Tetra 200W öneririm. Piyasada hala eski tip (üstten döndürerek derece ayarlanan) Tetra ısıtıclar da satılıyor çünkü.[/QUOTE]

Tetra alırsam zaten TETRA HT modelini alacağım sadece 200w mu almalıyım onda karar kılamadım. Sık sık aç kapa yapıyor mu ısıtıcınız? Örnek veriyorum oda sıcaklığınız ne kadar normalde ve ne kadar süredir ısıtıcıyı kullanıyorsunuz?
[QUOTE=sametyildiz]

100 e 200w gibi hiç kullanmadım ama pek sorun olacağını sanmıyorum. Belki tecrübe eden uzun süre bu şekilde kullanan varsa yorum yapabilir.

Bu arada arkadaşlar ne der bilmem ama ısıtıcı bozulan bir şey bence [:lol:]
Bende bir kaç tank var senede bir illa biri bozuluyor. Yaz dönüşü ısıtıcıyı çalıştırdığımda fark ediyorum. [^_^] benim şansıma da olabilir. İlla yıllarca kullanan vardır ama ben onlardan değilim. O yüzden ekonomik ama en azından güvenilir bir şey alın geçin derim. [/QUOTE]

Hocam atlantik diye bir marka var ama kıytırık yani bırakın 1 yılı 1 ay içinde bile termostatı vs bozuluyor baya şikayetini okudum puanlaması ztn düşük ondan sonra ztn 1000 küsürlere çıkıyor ısıtıcılar
[QUOTE=sametyildiz]

Aquaeli bilmiyorum tetranın yeni modelini geçtiğimiz aylarda aldım gayet güzel nokta atış sıcaklığa ulaştırdı. Eheim de denedim bir kaç kere kalibrasyonlu olanlarda +-2 kalibrasyon yapabiliyorsunuz. Ama ben ikinci el almıştım 4 derece kadar oynama olmuştu [:lol:] pek memnun kalmadım.

Bence sıfır ürün yada en azından güvenilir birinden satın alın. Bahsettiğiniz şartlarda 200w her koşulu sağlar gibi. Aquaeli çok denemek istedim ama nasip olmadı sanırım 150w da vardı. Oda olabilir. Marka size kalmış. [/QUOTE]

Hocam Aquaelin kalitesini beğendim açıkçası üzerinde ki gösterge ayarı vs de daha okunabilir ve pratik geldi bana aklımda ki tek soru şu 200w alacak olursam hızlı aç kapa yapacak ısıtıcı çünkü hızlı ısınacak akvaryum 200w olduğu için daha düşük 100w veya 150w daha yavaş ısıtacak o yüzden daha az sık aç kapa yapacak. O yüzden emin olamadım ama aquaelin 150w olanı mantıklı fiyat olarak yok sanırım 1 2 yerde gördüm oralarda taksit yok
[QUOTE=neomeo]
watt fazlalığı, ısıtıcı su hareketi olan yerde olduğu sürece sıkıntı olmaz. ileride tankı büyütürüm diyorsanız 200w alın, suyun hareketli olduğu yere koyup keyfinize bakın. Yok tank bu değişmem derseniz 150w aquael işinizi rahat görür. Aquael ısıtıcıdan şikayet henüz rastlamadım. Tetra bazulma şikayetleri mevcut ama bende 300w var, şeytan kulağına kurşun tık demedi. Sabit sıcaklık bence uzak dur. Farklı balık farklı ısı yada hastalık durumunda derece artırma, azaltma yapamazsınız.[/QUOTE]

Şöyle ki suyun haraketli olduğu yer tankın bütün her yeri çünkü arka camda büyük şelale filtre kullanıyorum Aquael fzn pro 1500.
Oda sıcaklığım 22 derece 24e çıkıp düştüğünde hızlı aç kapa yapması sıkıntı olmaz mı? Termostat vs açısından
Şuanlık 100 litre sonrası için 150 veya 160 litre akvaryum için almayı düşünüyorum seçeceğim ısıtıcıyı.
200w fazla gelir diye düşünüyorum odamın derecesi genelde %70 diyim 22 derecenin altına düşmüyor. Sizce 100w mu almalıyım 150w mu?

Fiyatlarına göre alabildiklerim
Aquael Platinium 150w veya 100w
Tetra 100w veya 200w
Eheim Thermopreset SABİT 25 derece her W var
Aquael Fzn Pro Serisi Şelale Filtre
[QUOTE=Cyber_Scout]
Yuvarlak disk var düzlük - denge ayarı için. Onun üzerinde kauçuk halka var.
Kapak açık kalması doğru bir uygulama olmayabilir.. tasarımsu taşması durumlarında kapak vasıtasıyla akvaryuma yönlendirir. Kapak olmaz ise dışa taşma yaşanabilir. Riske gerek yoktur.[/QUOTE]

Bütün kauçuklar yerlerinde kontrol ettim. Kapak senelerdir eski şelale filtremde de kullanmadım dediğiniz mantıklı ancak her gün evdeyim denilebilir uzun süreli günlük evde olmadığım zamanlarda kapağı takarım muhtemelen
[QUOTE=burak3206]
Evet kapaksız ses baya kesiliyor ama şuanda da çok rahatsız etmediği için çıkartmadım. Ayrıca su sesi hoşuma gidiyor o yüzden bu seviyede bıraktım :D[/QUOTE][QUOTE=Anselmo458]Evet bu arada kesinlikle kapak tasarımında bir problem var. Cihazdan gelen tek ses kapağın tam oturmadığı zaman titreşim kaynaklı ince bir cızırtı. Onun dışında benim de hiç ses problemim yok. Tek dert bu olsun kapağı hafif oynatınca ses kesiliyor[/QUOTE]

Ben odamda kullanıyorum akvaryumu ne kadar az ses benim için o kadar iyi o yüzden kapaksız kullanmaya devam ediyorum motor sesi yok denebilecek kadar az şöyle söylim gün içerisinde hiç sesini duymuyorum sadece yattığım zaman sesini biraz duyuyorum haliyle evde dışarıda hiç ses olmadığı için onun sesi geliyor ama dediğim gibi baya baya az sesi 13w ile çalışan 1300L döngüsü olan bir filtre bu kadarcıkta sesi olsun diye düşünüyorum. FZN PRO 1000 modeli 7w veya 8w muhtemelen onun sesi hiç yok gibidir

[QUOTE=Cyber_Scout]Cama temas eden tüm noktalarda kauçuk susturucular var.
Kıvrılmış düşmüş olabilir..
kontrol ediniz..[/QUOTE]

2 adet kauçuk var sağ ve sol tarafta onun dışında kauçuk varsa ben görmedim yada düşmüş olabilir bilemiyorum.
[QUOTE=burak3206][VID]https://www.youtube.com/watch?v=fb2Dg68-yUM[/VID]

Kurulumu gerçekleştirdim. Bazı arkadaşlar yüksek ses problemi olduğunu söylemişti ama şöyle söyliyim su sesi daha çok duyuluyor makina sesi yok denecek kadar az.
Dizilim olarakta ;
-Suyun giriş kanalına 10ppi biyolojik sünger
-Sepet içine alttan yukarı
-30 ppi biyolojik sünger
- Eurostar bioring
-Jbl elyaf
Kullandım. İlk izlenim olarak çok hoşuma gitti. [/QUOTE]

Hocam suyu daha da yükseltin su sesi kesilecek filtre kapağını da çıkarın bence ben kapaksız kullanıyorum ses baya azaldı

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.