ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
giyotyn
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
923
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
12 dakika önce
Toplam Mesaj:
828 [0.47 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
49 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
aslan ancir
Doğum Tarihi:
19 Ocak 1978
İl:
Tekirdag
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

aslan ancir

SON 10 MESAJI

100 Lt Akvaryumda Ne Beslemeliyim ?
[QUOTE=Batuhank06]
Teşekkürler yorumunuz için,
Az önce inceledim aklıma yattı açıkcası ama bir kaç sorum olacak müsadenizle.
Sadece 1 çift mi eklemeliyim ?
Zebra ciklet de ilgimi çekiyor 1-2 çift de ondan eklesem uygun olur mu ?
Ve bunlardan yavru almak istiyorum çok zorlanır mıyım ?
[/QUOTE]
Benim de ilgimi çeken bir tür ama hiç beslemedim. Tek bildiğim üremesi kolay ama üreme moduna girdiklerinde çok saldırgan oldukları. Zebralar da öyle bildiğim kadarıyla.
Boyut olarak çok iri balıklar değiller o yüzden akvaryumunuza uygundur diye tavsiye ettim.
Daha önce bakmış deneyimli arkadaşlar daha net bilgiler verebilir.
Ansiklopedi bölümünde balıkla ilgili sayfanın altında balığı yorumlayan arkadaşlar vardır.
Bir bakın fikir edinirsiniz.
100 Lt Akvaryumda Ne Beslemeliyim ?
En uygunu mücevher çifti.
Helena Salyangoz Ürüyecekmi ?
Bir müddet birbirlerine yapışık halde gezerler ve sonra rastgele yerlere kuma yumurta bırakırlar. O yumurtadan çıkan yavrular 2-3 milim boya ulaşmadan göremezsiniz.
Farklı cinsiyette değilseler üreyemezler. Eşeyli ürerler.
Akvaryumum Hakkında Yorumlarınız Ve Tavsiyeleriniz
Bitkileri ufak küp saksılar alıp onların içine koyabilirsiniz zira kumunuz bitkilerin köklenmesi ve beslenmesi için yetersiz, kısa sürede çürürler.
Ayrıca küp saksıyı yarıya kadar bahçe toprağı doldurup üzerine akvaryum kumu eklerseniz gübre sorununuz da kalmaz.
Balıklar konusunda yukarıdaki arkadaş tamamen haklı. 2-3 çöpçü daha ekleyebilirsiniz.
Örnek:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/225665/030720250203111.jpg[/IMG][EDIT]giyotyn,2025-07-03 02:05:18[/EDIT]
230 Litre Kurduğum Akvaryumuma Hangi Tür ?
Tank bitkili olduğu için Afrika türleri size uymaz.
Amazon türlerinden devam etmelisiniz.
Severum gold veya bulabilirseniz red (1e 3d) ve tetralar (15-20 adet) ve 6 adet bronz cory veya 4 adet makrakanta. Severumlar aç kalırsa bitkilere dadanabiliyor ve erkekleri yuva yapmak için kum kazmaya bayılırlar.
veya
Uaru çifti ve 4 adet sajica ve yine 4-5 adet dip balığı. Filtreniz sağlam olmalı.
Motordan Çıkan Hava Baloncuğu Her Yerde: Resimli
O hortumu çıkarıp atın. Gereksiz bir aparat. Hem ses yapar hem de böyle gereksiz hava kabarcıkları yapar.
Filtreyi su yüzeyine yaklaştırın ve yüzeyin dalgalanmasını sağlayın. Böylelikle suda oksijen sıkıntısı olmaz.
Yüzey dalgalı olsun yeter yani.
Bitki Adaptasyonu
[QUOTE=ali.riza04]
Peki kök salan yerlerin üzerinden sürgün veriyor bu bölgeleri kesip dikmek ya da farklı bir kapta ekstra besinle dikmeden köklendirip daha sonra aynı akvaryuma dikmek faydalı olur mu?
[/QUOTE]
Köklerin dibinden yeni sürgünler büyüyorsa bitki su içinde yaşamaya adapte oluyor demektir. Doğal bir durum yani. Bir müddet o sürgünler iyice gelişene dek ellememek lazım. Bir iki ay sonra çürüyen zayıf yapraklar budanır.
Bu bitkilerin çoğu su dışında (emerse) çoğaltılır ve satış boylarına gelince pazara sürülür. Su dışında gelişen bitkinin yaprakları su altında (submerse) yaşamaya adapte değildir o yüzden bitki su altına uygun yeni yapraklar geliştirir.
Adaptasyon konusunda sıkıntı yaşamamak için bitki satan akvaryumculardan gidip bitkilerin su altına adapte olduğunu görerek almak en iyisi.[EDIT]giyotyn,2025-06-29 14:07:22[/EDIT]
Bitki Adaptasyonu
Bazı bitkiler bazı ortamlara çok çabuk adapte oluyor. Bazıları da ne yaparsanız yapın çürüyüp gidiyor.
Sıvı gübre takviyesi yapabilirsiniz ama garanti yok.
Walstad Toprak
Bahçeden.
108x45x55 Akvaryuma Tür Önerisi
[QUOTE=xfuriousx]
mbuna türlerinden hangileri olur[/QUOTE]
Ben Amazoncuyum. Afrika balıklarını hiç tanımıyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.