ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ercane
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
392
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
3 Saat 11 Dakika önce
Toplam Mesaj:
206 [0.13 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
43 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ercan Eriş
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Sobo 901f Ultra Viole 800 Lt
[QUOTE=AliAltınöz]

Bakalım gelince göreceğiz değişimi hemen yapamayacağım ama yorumlara göre aldık

.

Büyük ihtimal hatalı alım yaptım 7w benimkisi 9w aldık boyut harici 9w alma ne gibi sıkıntı olur [/QUOTE

Geldi mi UV lamba, yerine oturdu mu?
60x40x40 Hardscape
[QUOTE=Cyber_Scout]
Yapıştırıcı olarak hangi ürünü kullandınız? [/QUOTE]

Hızlı yapıştırıcılardan kullandım, şu jel şeklinde olup yanında sprey aktivatör olanlardan, bazı noktalarda doğrudan iki ahşap temas edecek şekilde bazı noktalarda ise araya kağıt havlu parçasını tampon yaparak.
Kağıt havluyla yapıştırılan yerlerde beyazlıklar oluştu tabi, görünmesin diye kahve telvesi koyup yine üzerine yapıştırıcı uyguladım.[EDIT]ercane,2026-03-11 10:49:51[/EDIT]
60x40x40 Hardscape
[QUOTE=AliAltınöz]

Gün de 7 saat ışık verirseni 1 ay sürmez yosunlaşma başlar 5 saat iyidir Ro suyu kullanıyorsanı GH toz halinde olanı veya hassas karides gibi tür varsa Gh-kh toz alınız 2 3 gr akvaryum içindeki su ile iyice eritiniz sonra akvaryumun dış filtre su çıkışından içeri doldurun dağılsın gerekli bütün besinler içindedir co2 yi kesik şekilde verirseniz akvaryum pH no sabit tutamazsınız sürekli yükselme olacaktır 24 saat 1 sn 1 damla veya 2 sn 1 damla şeklinde verebilirsiniz Nixa finish , günde 1ml pump , potasyum 3 günde 1 pump fosfat her su değişiminden sonra 2 ml 2 pump gene hassas balık ve karides türü varsa solve lite yoksa solve her gün 4 ml 4 pump kullanın bunlar gelişim için çok faydalı olacaktır [/QUOTE]

Çok teşekkürler tavsiyeleriniz için.
Oranda Ara Sıra Dik Duruyor
[QUOTE=Esra8181] hayır 5 yıldır balık besliyorum sadece japonların boyutunu büyüttüm dış filtre konusunda herkes farklı konuşuyor sadece . Bazıları aktif kömür koyarken bazıları da etkisi kosa süreli diyor o bakımdan filtreye ne malzemeler eklenmesi lazım diye sordum🙂[/QUOTE]

Resimde, genelde hobiye ilk defa hiçbir araştırma yapmadan başlayan, akvaryumcunun "tabi ki yaşar abi/abla" gazına gelip küçücük hacimde yapay dekorlarla bezenmiş bir tank izlenimi var, yazık etmeyin canlılara, sizi de 3 m2 odaya kapatsalar sanırım aynı durumda olurdunuz.
Oranda Ara Sıra Dik Duruyor
[QUOTE=Esra8181]Çok teşekkür ederim cevap içşn en yakın zamanda akvaryumu büyüyeceğiz ve dış filtre alacağız fakat dış filtrede hangi malzemeler olması gerekiyor bazı dış filtrelerde sadece sünger var .Ben dış filtre alsam ve içini kendim doldursam olur mu aktif karbon ve seramik elyaf bunlar mı gerekli[/QUOTE]

Hobiye yeni başlıyorsanız hemen 200 litrelik bir akvaryum almak, dış filtre vs. bunlar biraz zahmetli işler, sizi yorabilir. En iyisi balıkları aldığınız yere geri verin, önce beslemek istediğiniz balık türüne karar verip öncesinde uygun akvaryum, filtrasyon vs. şartlarını araştırıp ona göre altyapıyı hazırlayın, balık son aşamaya kalsın. Canlıların rahat edeceği su kimyası bile önemli.
Sobo 901f Ultra Viole 800 Lt
Aynı hacimdeki tank için ben de aldım, 4 aydır çalışıyor, bir şikayetim olmadı şimdiye kadar, dolabın içinde olunca hiç ses duyulmuyor, inşallah uzun ömürlü olur.
60x40x40 Hardscape
2. hafta sonundaki durum;

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/232976/090320261400491.jpg[/IMG]
Su Berraklığı
[QUOTE=Samet.guven][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/275004/020320262354061.jpg[/IMG]

Suyun rengi hala böyle neden düzelmiyor
[/QUOTE]

Su değişimini hangi sıklıkla ve hangi oranda yapıyorsunuz? Eğer kökler daha önceden kullanılmadıysa suya salınım yapabilir.
Akvaryum Cam Kalınlığı Ve Büyüteç Etkisi
[QUOTE=esucsuz][:)]

Merhaba,
Öncelikle cevabınız için çok teşekkürler. Evet dekorlar sırf kızım içindi doğru tahmin etmişsiniz; ben de aynı fikirdeyim ancak maalesef onu kıramıyorum. [:)]

Derinlik algısı konusunda özellikle dediklerinizi uygulayacağım.
Ancak sanki akvaryumculardaki camlar daha şeffaf ve parlak gösteriyor sanki içindeki dekorlar yakınlaşmıyor ve dar görünmek yerine sanki boyutunu tam yansıtıyor gibi algı oluşturuoyr hala bende.

Görüşmek üzere [:)][/QUOTE]

Akvaryumda filtre yok, aydınlatma yok, akvaryumcudaki özel olarak dekore edilmiş, derinlik verilmiş, filtre çalışan ve iyi aydınlatması olan bir akvaryumla karşılaştırırsanız yanılırsınız.
Akvaryum Kök Boyutu Ve Pamuk Çıkartma
[QUOTE=Umutoty]Merhaba][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/273869/260220261607221.jpg[/IMG] merhabalar,100 40 50 akvaryumda vadi görüntüsü almak için iki tane kök yaptım ama bir sorunum var,galiba kökler büyük oldu çok hacim kaplayıp balıklara yer bırakmamasından korkuyorum.Boyutlsrını söyliyim dallı budaklı olan sağdaki yüksekliği 40 cm enine 55cm
Diğeride yükseklik 35 cm enine 60 cm (En uç noktalarından aldım) ama normalde sığar yani peki çok yer kaplarmı yoksa daha mı iyi besleyeceğim balıklar ise 6 melek amacım 2 çift çıkarmak,15 kardinal,8 Sterbai,2 tanede l144 düşünüyorum.birde bu köklerin arkasındaki sertleşmiş pamukları nasıl kapatırız.[:)herkese iyi hobiler dilerim [:)][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/273869/260220261618021.jpg[/IMG][/QUOTE]

Yapıştırmak için aralara konulan pamukları kapatmak için biraz Türk kahvesi döküp üzerine hızlı yapıştırıcı işe yarar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.