ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ErtanCiftci
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
30 Mart 2023 22:44
Toplam Mesaj:
5 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ertan ÇİFTÇİ
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ertan ÇİFTÇİ

SON 4 MESAJI

Zebra Nerite Salyangozlarım Hareket Etmiyor
Merhabalar,
Su değişimini ve dip çekimini haftada bir düzenli yapıyorum. Musluk suyu kullanıyorum fakat kullandığımın yerine hemen yenisini dolduruyorum ki klor falan uçsun, su dinlensin. Bir de su düzenleyici kullanıyorum, değişimden hemen sonra. 80 lt suyun 1/4'ünü değiştiriyorum. Musluk suyumuzun orta sertlikte olduğunu biliyorum, ancak akvaryumdaki suyun TDS değerini bilmiyorum. Akvaryumu kurduğumdan bu yana 3. değişimi yaptım. 2 elma salyangozu dahil diğer canlılarda bir sorun olmadı çok şükür.

[QUOTE=Rhyno]

başınız sağolsun. [/QUOTE]
Teşekkür ederim, sağolun.
Bu akşam kontrol ettiğimde yumuşak kısımlarının mukoza bağladığını ve küçük küçük et parçalarının suya döküldüğünü gördüm. Artı, tarif edemeyeceğim bir koku vardı. Ölmüş olduklarına kanaat getirdim ve malesef onları bahçeye attım. Yaşatamadığım için çok üzgünüm.
İlginiz için teşekkür ederim.
Merhabalar, yanıtınızla yüreğime su serptiniz, inşallah dediğiniz gibi bir durum olmuştur. Sürekli takip ediyorum, ancak hala hareket yok. Az önce elime alıp kokladım, koku yok; kürdanla dürttüm tepki göremedim. Kapaklarını kapatmışlar, az bir şey etli tarafları dışarıda, birininki daha çok dışarıda, o kadar. İnşallah yaşıyorlardır.
Merhabalar,
Nerite salyangozları hakkında daha önce başlıklar açılmış ama ben o konularda sorunuma yanıt bulamadım. Sorunum şu ki; akvaryumcudan iki adet zebra nerite salyangozu aldım ve akvaryumuma koydum. Bu gün 4. gün oldu, koyduktan kısa bir süre sonra hareket etmeye başladılar, epey gezindiler. Fakat ertesi gün ikisini de yerde hareketsiz gördüm, yan dönmüşlerdi ve etli kısımları biraz dışarı çıkık gibiydiler. Elimle dokunmadan onları düzelttim ve beklemeye başladım. Malesef şu ana kadar yerelerinden kıpırdamadılar. Süzgeçle alıp temiz su dolu fanusa koydum ve gözlemledim, yine hareket yoktu. Forumları okudum, ölmüşlerse kokar diye yazıyor. Elime alıp kokladım, koku falan almadım. Tankım 80 litre, 10 adet küçük melek balığı, 4 adet çöpçü, 2 adet küçük cüce vatoz ve 2 adet elma salyangozum var. Suyun ısısı 27 derece sabit. Neriteleri koyduğumda su biraz yeşillenmişti ama bulanık değildi, bugün su değişimi yaptım.
Durum bundan ibaret, ilginiz için şimdiden teşekkür edrim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.