ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MCY4
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1169
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
1 saat 57 dakika önce
Toplam Mesaj:
576 [0.50 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
91 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mertcan
Doğum Tarihi:
17 Kasım 1991
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mertcan 30x30x30 50x40x35 80x40x40

SON 10 MESAJI

70x35x35 Akvaryum Kurulumu
[QUOTE=mustafakrml]
500/600lt çeviren şelale filtrelere bakayım madem, çok sesli dedikleri için bakmıyordum hiç

hava motoruna da ihtiyacım var mı?[/QUOTE]

Yukarıda saydığım markalar gayet sessiz. Hava motoruna ihtiyaç yok. Şelaleden dökülen su yüzeyde dalgalanma yapıyor, bu şekilde tank için gerekli oksijen sağlanıyor. Bende aquaclear markasının 3 modeli var. 30, 50 ve 70, sesten dolayı hiç sorun yaşamadım.[EDIT]MCY4,2026-01-05 22:39:56[/EDIT]
Ben olsam hacme uygun iyisinden bir şelale filtre alırdım.
Ben görselini paylaştığım tankta sunsun 603b ve aquaclear 50 şelale filtreyi eş zamanlı olarak kullanıyorum. Bitki ve canlı yoğunluğu çok fazla, ikisi ancak denge sağlıyor.

Dış filtre seçeneği iptal diyorsanız ikinci en iyi seçenek şelale filtre bence. Marka olarak aquaclear, fluval, aquel önerebilirim. Filtre en önemli husus. Özenli ve uzun vadeli bir seçim yapmak lazım.
Betta Akvaryumu
Hayırlısı diyelim, her şey gönlünüzce olsun..
Isıtıcı Önerisi
Aquel markasına da bir bakın isterseniz, fiyat olarak bilindik markalara göre biraz daha makul ve yazdığınız ısıtıcılara göre daha kaliteli.
Betta Akvaryumu
Aydınlatmanın gücü fazla gibi, basit ve orta yoğunlukta bir bitkili tank için litre başı 0,3-0,4 W güç yeterli diye biliyorum.

Tankınız çok güzel bu arada, maşallah.

Tank yeniyse betta alışma aşamasındadır. 2-3 günlük adaptasyondan sonra kendine gelecektir.

Salyangoz eklemeyin şimdilik, tank oturduktan sonra bir daha denersiniz. Bu arada helenalar diğer salyangozları avlamaya çalışacaktır, dikkat edin[:)]
Akvaryum hacmine uygun bir dış filtre edinmenizi öneririm, hacminiz brüt 85 litre net 70 litre civarı olur. Diğer seçeneklerle hiç uğraşmayın bence. Aquel, eheim, fluval, oase, sunsun gibi markaların modellerine bir göz atın. Kapasite olarak saatte 500-600 litre çeviren bir filtre yeterli olur diye düşünüyorum.

100 watt ısıtıcı fazlasıyla işinizi görür. Yine bilindik markalardan olan eheim, aquel, tetra, fluval gibi markalara bakabilirsiniz.

İyi bir aydınlatma şart, bitki yoğunluğuna ve niteliğine göre 20-30W gücünde bir aydınlatma tercih edebilirsiniz. Orionled, wolfmar, armatürk, creaqua gibi yerli markalar mevcut.

Kumda çok seçenek var. Renk tercihi, tane boyutu, bakacağınız bitki türleri gibi değişkenlere göre seçim yapabilirsiniz. Benim favorim aquaclay[:)] basit bitkili bir tankım var ve fazlasıyla işimi gördü.

Tetra tankı için bol bitki öneririm. Basit bitkili bir tank kuracağınız varsayımıyla saz, anubias, kriptokorin gibi bakımı kolay bitkiler önerebilirim.

Gübre, yem, dekor gibi detaylar var birde..

İlk kurulum için açılan başlıkları mutlaka inceleyin. Aklınıza takılan bir husus olursa yazabilirsiniz.

Benimde tetra ağırlıklı bir tankım var, tasarım olarak belki işinize yarar.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237041/050120262138291.jpg[/IMG]
[QUOTE=mustafakrml]Merhaba arkadaşlar,

Yeni bir akvaryum yaptırdım, ölçüleri 70×35x35 cm. Eve getirdim, kurulum aşamasındayım.

Bakmayı düşündüğüm tür transgenik (Glofish) tetra, tek tür olacak.

Sizden birkaç konuda tavsiye rica ediyorum:

Hangi ısıtıcıyı almalıyım?

Hangi Filtreyi önerirsiniz?

Kum ve aydınlatma olarak ne önerirsiniz?

Basit bitkilerden ne önerirsiniz?

İlk kurulumda olmazsa olmaz ekipmanlar nelerdir?

Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler[/QUOTE]

Bütçe belli mi? Tavsiyeler bu duruma göre değişkenlik gösterir bence.
Petmate
[QUOTE=RiKiMaaRu]Bir filtre almayı düşünüyorum en ucuz bulduğum da Ankarada petmate isimli site acaba oradan hiç alışveriş yapanımız oldumu bilgi verebilecek varmı[/QUOTE]

Filtrenin marka ve modeli ne acaba?
Filtremi Değiştirmek İstiyorum
Anladım, çok teşekkür ederim.

Şimdilik sorun çözüldü gibi, en az 2 hafta idare edecek gibi duruyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.