ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
UKSTUDIO
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
84
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
21 Nisan 2026 01:09
Toplam Mesaj:
70 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
4 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
2

BİLGİLER

Ad Soyad:
Utkan Kutur
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

~Utkan Kutur 50L Nano Hightect bitkili lepistes 350L Malawi cichlid 20L Gambusya

SON 10 MESAJI

Betta Akvaryumu
Merhaba akvaryumunuz kaç litreydi bilmiyorum daha önce beta falan da beslemedim ama her balıkta olduğu gibi balığınız kötü su şartlarından etkilenmiş görünüyor çok düşük lt lerde su şartlarını sabit tutmak zor olabiliyor. Filtre ve genel su değişimini aksatmayın, ısıtıcı sabit sıcaklıkta kalsın, canlı yemle balığınızı bu zorlu döneminde destekleyin uygun ortamda beta kendini toparlayacaktır yosunlar için de ışığı düzene sokun, ışık kapalıyken akvaryum güneş alıyorsa bu durumu engelleyin, bitki üzeri yosunlara elle müdahale edin, camları kazıyın aşırı yoğunluk varsa dikkatli! bir şekilde excell uygulaması yapabilirsiniz
Kafalı Yunus Yavrularına Yem Tavsiyesi Bi Bakın
Balıkların keseleri şişse şuan yem yemeyeceklerdir daha sonrasında deneyerek yetişkin boylarda olan yunuslara verdiğiniz yemi ezerek verebilirsiniz ama tavsiyem mikro vit ve benzeri kaliteli bir toz yemle iyi bir şekilde boylandırıp besleyebilirsiniz yunus yavruları pro algeanın ufalanmış halini de sağlam tüketiyorlar
İlk Bitkili Akvaryumum Olacak Tavsiye Lazım
Hayırlısı olsun, saydığınız malzemeler istediğiniz bitki akvaryumu için gayet yeterli gözüküyor birde filtre varsa tamamdır[:D] bundan sonrası sizin karbondioksidi, ışığı, ısıyı, gübreyi ve filtrasyonu nasıl kullanabildiğinize göre sonuç verecek ustalığı göstereceğiniz yer tam olarak burası. Parvulalar düşük karbondioksitte ve düzensiz ışıkta istediğiniz gibi gelişmeyecektir. Akvaryum ısısını içine koyacağınız canlıya ve yaz aylarında bitkileri eritmeyeceğiniz uygun sıcaklığa göre ayarlayabilirsiniz. Işığın düzeni için basit sistemi olan bir akıllı piriz tercih edebilirsiniz örneğin tapo. Bunlar benim değinmek istediğim ufak şeylerdi bakacağınız bitkilerin bakımı hakkında bilgi sağlarsanız, sıfır kurulum bakteri kültürü balık alıştırma vesaire bu temel konular hakkında da bilgi sağlarsanız sorunsuz bir şekilde ilerlersiniz. bahsetmiş olduğunuz ilave sıvı gübre setinin creaqua markasına ait olan başka bir versiyonunu ben kullandım ve verim aldığımı söyleyebilirim higtec akvaryum için bile yeterliydi eğer almayı düşünüyorsanız bende bir set olacaktı ilana göz atabilirsiniz. Nerite salyangoz eklemeyi düşünyorsanız bitkileri kızartacağım diye demir gübresine fazla abanmayın neriteleri götürürsünüz. Benim diyeceklerim bu kadar dediğim gibi hayırlısı olsun.
Bu Yosun Mu
Bu her akvaryum filtresinde olabilecek bir durum içi dolmaya başlamış, kirli veya tam temizlenmemiş iç veya dış filtrenin durdurulması halinde filtre malzemesinin içine çekmiş olduğu balık pislikleri, bitki partikülleri, çer çöp boşa çıkar ve tekrar çalıştırmada eğer filtre hâla temizlenmemişse bunları kusar.
Falez
[QUOTE=GhostKoi][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/125030/121120241705591.jpg[/IMG] Gerçek falez taşına örnek. Elbette ki suyu biraz sertleştirebilir. Ne besleyeceğinize göre karar vermelisiniz. Yumuşak su gerekiyorsa çakıl taşı ve kütük kullanabilirsiniz.[/QUOTE]

Suyu sertleştirmesinde bir problem yok zaten yıllardan beri beslediğim ciklet akvaryumunda kullanacağım bu taşları ne kadar yıkarsam yıkayayım o toz hafif te olsa dökülüyor
ancak sizin paylaştığınız taş gerçek falez taşıysa benimki başka bir tür mü diyorsunuz sizin paylaştığınız taşın mercan makarna kayası olarak geçtiği yazıyor aratınca yada falezin farklı bir türümüdür bilmiyorum
Falez
Evet dünde sirkeli suya koyarken ufak köpürcükler çıkarıyordu zaten şimdi yine denedim köpürme yapıyor bu suyu sertleştireceği anlamına mı geliyor yoksa direkt falez taşlarını akvaryumlarda kullanmamalı mıyız ?
Betta
Evet dropsy e benziyor bir şişlik var doku olarakta yıpranmış ve muhtemelen iştahzılıkta vardır bu gibi durumlarda yemlemeye dikkat etmeliyiz ve en önemlisi su kalitesi verdiğim linke mutlaka bir göz atın ne yapmanız gerektiğine hızlı bir şekilde karar verebilmeniz için

https://www.akvaryum.com/forum/tedavi_edilebilmis_balik_hastaliklari_k785798.asp[EDIT]UKSTUDIO,2025-08-24 15:30:01[/EDIT]
Falez
Arkadaşlar merhaba bu konu hakkında bilgim olmadığından soruyorum [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/238212/240820251509021.jpg[/IMG]
elime peyzajcılardan yaklaşık 85 kg doğal taş geçti internetten arattığım ve kendi bilgim üzerine bu taşların falez olduğuna karar kıldım ancak bu taşların aralarında yada tamamında aslında güzel gözüken ama fırçalayınca birazı dökülen bir turuncu yapı var bu taşları güzel bir şekilde fırçalayıp dökülenleri döktüm kalan kaldı eskisi gibi sirke karbonat ve tuzlu suya yatırdım bir gün ama bir sorun yaratır mı yada yaşayan var mı sormak istedim
Kuru Başlangıç Methodu İle Hemianthus Cuba
Taşların şekli bu tasarım için şahane ve dizaynda çok güzel sağlıklı hobiler.
Yosun Türü Nedir?
Günaydın
Akvaryumunda bu tür youna rastlayan oldu mu acaba? olduysa da sebebi nedir ?
Dün temizlenen bu akvaryumda bu sabah sadece siyah ekipmanların üzerinde bulunan kırmızı renkli bir yosun fark ettim.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/238212/080320250829561.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/238212/080320250829581.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.