ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
MrtGn
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
49
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
9 Saat 4 Dakika önce
Toplam Mesaj:
173 [0.18 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
13 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Murat gün
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
MrtGn
SON 10 MESAJI
Dış Filtre Dizilimi
[QUOTE=koraykbl]
Dizilim önemli değil ama en üste elyaf ve altına sünger koymak önemli. Bir diğer şekilde 50ppl gözenekli bir sünger öneririm. Biyolojik arıtma için en uygun filtre gözeneğidir. Ayrıca seramiklerin yüzeyi pürüzsüzse pek bakteri tutmaz. Ayrıca 3 ay çok fazla bir süre. Siz aslında orda onu değiştirmeywrek yine o kirli suyun akvaryuma karışıp temizlenmesini sağlıyorsunuz. 1 ayda bir kere akvaryumun kendi suyuyla temizleyin. Nitrat değerlerinizin yüksek çıkması balık yoğunlupu, su değişimi düzeniniz, ilaç kalıntıları vs. Olabilir. [/QUOTE]
Teşekkür ederim .. Elyafı suyun ilk girdiği yeremi ,son çıktığı yeremi koymalıyım ?
[QUOTE=koraykbl]
Dizilim önemli değil ama en üste elyaf ve altına sünger koymak önemli. Bir diğer şekilde 50ppl gözenekli bir sünger öneririm. Biyolojik arıtma için en uygun filtre gözeneğidir. Ayrıca seramiklerin yüzeyi pürüzsüzse pek bakteri tutmaz. Ayrıca 3 ay çok fazla bir süre. Siz aslında orda onu değiştirmeywrek yine o kirli suyun akvaryuma karışıp temizlenmesini sağlıyorsunuz. 1 ayda bir kere akvaryumun kendi suyuyla temizleyin. Nitrat değerlerinizin yüksek çıkması balık yoğunlupu, su değişimi düzeniniz, ilaç kalıntıları vs. Olabilir. [/QUOTE]
Teşekkür ederim .. Elyafı suyun ilk girdiği yeremi ,son çıktığı yeremi koymalıyım ?
Dış Filtre Dizilimi
Arkadaşlar filtrem bu şekilde .
Filtreyi 3 ayda bir temizliyorum
içindeki malzeme hiç değişmedi (1 yıllık)
Haftalık su değişimlerini düzenli yapmama rağmen nitrat yüksek çıkıyor .
Filtreyi güçlendirmek için dizilim ve malzeme konusunda fikir verirmisiniz
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/239139/111120252151501.jpg[/IMG]
Arkadaşlar filtrem bu şekilde .
Filtreyi 3 ayda bir temizliyorum
içindeki malzeme hiç değişmedi (1 yıllık)
Haftalık su değişimlerini düzenli yapmama rağmen nitrat yüksek çıkıyor .
Filtreyi güçlendirmek için dizilim ve malzeme konusunda fikir verirmisiniz
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/239139/111120252151501.jpg[/IMG]
Serseri Tetrazon
Merhabalar.. akvaryumumda Ember tetra , neon tetra ,transgenetik, çöpçü balıkları mevcut . Bugün oğlum 1 adet Tetrazon almış bende akvaryuma dahil ettim . Fakat diğer balıkları rahatsız ediyor , kovalıyor , serserilik peşinde . çıkarırsam oğlum üzülecek . Ne yapalım ? Böyle devam edermi ? Düzen otururmu [EDIT]MrtGn,2025-10-29 21:01:55[/EDIT]
Merhabalar.. akvaryumumda Ember tetra , neon tetra ,transgenetik, çöpçü balıkları mevcut . Bugün oğlum 1 adet Tetrazon almış bende akvaryuma dahil ettim . Fakat diğer balıkları rahatsız ediyor , kovalıyor , serserilik peşinde . çıkarırsam oğlum üzülecek . Ne yapalım ? Böyle devam edermi ? Düzen otururmu [EDIT]MrtGn,2025-10-29 21:01:55[/EDIT]
Sera Nitrivec
Arkadaşlar yeni akvaryum kurdum nitrivic kullandım 24 saat oldu . Su hala bulanık . bacteria feeder eklememin faydası olurmu ? Yoksa kendi halinemi bırakayım
Arkadaşlar yeni akvaryum kurdum nitrivic kullandım 24 saat oldu . Su hala bulanık . bacteria feeder eklememin faydası olurmu ? Yoksa kendi halinemi bırakayım
Balığım Karnı Yaralı
[QUOTE=Cyber_Scout]
Taşınma sonrası tüm sorunlarınız yok olup yepyeni sorunlarınız olacak.
Zor iş kurulu düzeni taşımak kolaylıklar dilerim..[/QUOTE]
Hocam eski akvaryumdan sadece sağlıklı bitkileri alacağım. Bitkilerde asi salyongoz yumurtaları için nasıl bir önlem alabilirim
[QUOTE=Cyber_Scout]
Taşınma sonrası tüm sorunlarınız yok olup yepyeni sorunlarınız olacak.
Zor iş kurulu düzeni taşımak kolaylıklar dilerim..[/QUOTE]
Hocam eski akvaryumdan sadece sağlıklı bitkileri alacağım. Bitkilerde asi salyongoz yumurtaları için nasıl bir önlem alabilirim
Evi Taşıyorum
[QUOTE=Cyber_Scout]
Sizin açmış olduğunuz farklı bir konu var.
O konudaki problem taşınma ile taşınmamalı.
Sorunu yeni eve taşımamaya gayret gösterin.
Gideceğini yerde sıfır su ile cama cam akv. ve temiz bir filitre aktif edin bakteri kültürü kullanmayı sakın ihmal etmeyin.
Balıkları bu tanka damlama ile adapte edip susuz kepçe ile alarak aktarın.
Dekorlu tankınızı kurana kadar balıklar bu yedek yerleşkede duracak .
Bitkileri balıklardan ayrı bir ortamda barındırın ışık eksik olmasın.[/QUOTE]
Teşekkürler eski akvaryumdan sadece bitkileri taşıyım diyorsunuz ..
tavsiye edeceğiniz bakteri kültürü varmı acaba ?
[QUOTE=Cyber_Scout]
Sizin açmış olduğunuz farklı bir konu var.
O konudaki problem taşınma ile taşınmamalı.
Sorunu yeni eve taşımamaya gayret gösterin.
Gideceğini yerde sıfır su ile cama cam akv. ve temiz bir filitre aktif edin bakteri kültürü kullanmayı sakın ihmal etmeyin.
Balıkları bu tanka damlama ile adapte edip susuz kepçe ile alarak aktarın.
Dekorlu tankınızı kurana kadar balıklar bu yedek yerleşkede duracak .
Bitkileri balıklardan ayrı bir ortamda barındırın ışık eksik olmasın.[/QUOTE]
Teşekkürler eski akvaryumdan sadece bitkileri taşıyım diyorsunuz ..
tavsiye edeceğiniz bakteri kültürü varmı acaba ?
Balığım Karnı Yaralı
Hocam çok teşekkür ederim ama benim o kadar vaktim olmayacak maalesef .. daha hızlı ve kolay olan bir yönteme ihtiyacım var .
Mevcutta dış filtrem ve hava taşım var . Ekstradan 30-30 bir tankım var
Hocam çok teşekkür ederim ama benim o kadar vaktim olmayacak maalesef .. daha hızlı ve kolay olan bir yönteme ihtiyacım var .
Mevcutta dış filtrem ve hava taşım var . Ekstradan 30-30 bir tankım var
Evi Taşıyorum
Arkadaşlar en az hasarla taşınma için yardım istiyorum .
tankım 60-40-40
Dış filtre ve hava taşım mevcut Tetra çöpçü ve moly balıklarım var
Taşınacağım yer yarım saat uzaklıkta
Benim düşüncem şöyle , 30/30 ekstra bir tankım var , bu tanka hava filtresini takıp balıkları bu tanka alıp ana akvaryumu yeni adrese 3 gün önceden taşıyıp dış filtreyi büyük akvaryumda aktif edip döngüyü başlatmak .
Akvaryumda sadece kumu değiştireceğim bitkiler ve dekor aynı kalacak .
Sizce eski tanktan yeni tanka su aşımalımıyım ? Filtreyi tamamen temizlemelimiyim ? Mevcutta yosun sorunum vs yok biraz adi salyongoz mevcut oda rahatsız edici değil . Tecrübelerinizi pylaşırmısınız . Bu işi en kolay çok teferruatlı olmadan nasıl hallederim
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/239139/150920252222591.jpg[/IMG][EDIT]MrtGn,2025-09-17 23:03:01[/EDIT]
Arkadaşlar en az hasarla taşınma için yardım istiyorum .
tankım 60-40-40
Dış filtre ve hava taşım mevcut Tetra çöpçü ve moly balıklarım var
Taşınacağım yer yarım saat uzaklıkta
Benim düşüncem şöyle , 30/30 ekstra bir tankım var , bu tanka hava filtresini takıp balıkları bu tanka alıp ana akvaryumu yeni adrese 3 gün önceden taşıyıp dış filtreyi büyük akvaryumda aktif edip döngüyü başlatmak .
Akvaryumda sadece kumu değiştireceğim bitkiler ve dekor aynı kalacak .
Sizce eski tanktan yeni tanka su aşımalımıyım ? Filtreyi tamamen temizlemelimiyim ? Mevcutta yosun sorunum vs yok biraz adi salyongoz mevcut oda rahatsız edici değil . Tecrübelerinizi pylaşırmısınız . Bu işi en kolay çok teferruatlı olmadan nasıl hallederim
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/239139/150920252222591.jpg[/IMG][EDIT]MrtGn,2025-09-17 23:03:01[/EDIT]
Balığım Karnı Yaralı
[QUOTE=tayfunyabaci]
Mert bey konuyu daha yeni gördüm. Galiba balığınız öldü yetişemedim. Vedalaştım yazmışsınız. Ama bu sorun yine başınıza gelirse;
Bu hastalığın adı Dropsy, karaciğer veya böbrek yetmezliginden kaynaklı iç infeksiyon ve şişkinlik.
Neden olur?
1) Genetik kalıtsal, aile öyküsü
2) Ani su ve parametre değişimi.
3) Kalitesiz yem
4) Bağışıklık zayıflığı üstüne aşırı amonyak denk gelmesi.
Nasıl müdahele edilir? Sırasıyla şunlar temin edilmeli ve uygulanmalıdır.
Antibiyotikli yem
Probiyotik yem
Vitaminli yem
Filtre süngeri
Su düzenleyici
Bir hava taşı.
Küçük ama derin bir leğen, kap. Ayrıca bir tane daha kap.
Kaya tuzu(sofralık tuz değil, iyotlu olmamalı )
Sırası ile Uygulama/Tedavi Aşamaları
A Kabınızın içerisine kendi akvaryumunuzdan 1 su bardağı kadar su koyun, ayrı başka bir B kabına çeşmeden su ekleyin, suyun içine su düzenleyici ekleyin. Eğer hazır su eklerseniz su düzenleyici damlatmanıza gerek yok.
Petshopa gidin 5 su bardağı akvaryum suyu rica edin. Petshoptan veya sağlıklı bir akvaryum suyu gerek. Sizin akvaryum suyu ile tamamen olmaz. Zaten sorun sizin akvaryum suyunuz.
Bu suyu A kabının içine koyun.
Satın aldığınız yeni filtre süngerini çıkarın A kabının içine koyun. Sünger suyun içine tam girmeli.
B kabındaki suyu veya hazır suyu A kabına ekleyin.
B kabı artık boş. B kabına hazır su veya dinlendirilmiş su düzenleyici damlatılmıs yeni bir su ekleyin.
1 litreye 5 çay kaşığı olacak şekilde kaya tuzu ekleyin. İyice karıştırın ve hasta balığınızı B kabının içine atın. 1 dakika bekletin ve çıkartın. Balığınızı A kabına koyun.
Hava taşını A kabında çalıştırın. Sürekli çalışsın.
Böylece balığın strese girmeyeceği, iyi bakterilerin süngeri üs olarak kullanıp koloni kurabileceği, amonyak patlaması olmayacak sağlıklı bir tedavi tankı inşaa ettik.
Balığınızı B kabında tuzlu su banyosu ettirerek balığın dış mukozasında çözünmüş kötü bakterileri, infeksiyon yaralarını temizledik.
Şimdi suya antibiyotikli yem atın. Antibiyotikli yemi attığınız saati bir kenara not edin. Eğer bu antibiyotikli yem yendikten sonra balığınız tedaviye cevap vermiş ve biraz hareketlenmişse hemen biraz vitaminli yem atın. Vitaminli yemi asla "vitamin iyidir bol bol verelim" diye düşünülerek fazla atılmamalı. Vitaminler karaciğeri zorlar, zaten hastalığın sebebi karaciğer yetmezliği, fazla verirseniz karaciğer iflas eder. Lütfen dikkat edin.
1 saat kadar sonra biraz probiyotikli yem atın.
Eğer balığınız bu üç yemide yediyse muhtemelen iyileşmeye yüz tutmaya başladı demektir.
6 saat sonra tekrar probiyotikli yem verin.
İlk antibiyotikli yemi yedikten 12 saat sonra tekrar antibiyotikli yem, 1 saat sonra az az vitaminli yem, 2 saat sonra probiyotikli yem şeklinde. 5 gün bu şekilde devam edin.
Bu 5 günlük sürenin 3. Gününde 6. Gününde A kabında %30 su değişim yapın. Sünger tedavi sürecinde kaptan hiç cikartilmamali. Sünger olması yeterli. Bir mekanizma da çalışmasına gerek yok. Filtre balık kendine gelene kadar asla yıkanmamalı.
Tedavi süresi boyunca su ısısı anlık değişmemeli. A kabı güneşi direk gören veya klimalı bir odada olmamalı. A kabı geceleri 8 saat zifiri karanlıkta kalmalı. Balık rahat rahat uyumalı. Canlılar uykuda iyileşir.
5.günde balık tedaviye yanıt vermişse daha hareketli daha canlı olacaktır. Artık antibiyotikli yeme gerek yok. Günde bir defa vitaminli yem, az az ama sık sık probiyotikli yeme devam edin. Balığınız muhtemelen iyileşecektir.
Bu tedavi sürecinde zaman kaybetmemek adına akvaryumunuzu yani ana tankınızıda kontrol altına alın.
Akvaryumunuza bir adet pipo filtre alın ve çalıştırın. Bakın pipo filtre olmalı. %30 su değişimi yapın. 1 litreye yarım çay kaşığı olacak şekilde tuzlu su yapıp akvaryumunuza dökün. Diğer yemler yerine probiyotikli ve vitaminli yem kullanın. Ana tankınıza asla antibiyotikli yem atmayın.
[/QUOTE]
Çok teşekkür ederim .. taşınma aşamasında olduğum için telaş içinde akvaryumu ihmal ettim . Taşınana kadar 2 günde bir %30 Su değişimi ile devam edeceğim . Umarım taşınma aşamasında ekstra bir sorun ile karşılaşmam .
Balıkları ayrı bir tanka alıp ana tankı 3 gün önceden yeni eve taşıyıp sistemi çalıştıracağım.
Şimdi takıldığım konu , bu sudan aşılama yapsam mı acaba ? PH tds nitrat amanyok seviyeleri normal ama bir balığımızı kaybettiğim için tetetrüt içindeyim .
[QUOTE=tayfunyabaci]
Mert bey konuyu daha yeni gördüm. Galiba balığınız öldü yetişemedim. Vedalaştım yazmışsınız. Ama bu sorun yine başınıza gelirse;
Bu hastalığın adı Dropsy, karaciğer veya böbrek yetmezliginden kaynaklı iç infeksiyon ve şişkinlik.
Neden olur?
1) Genetik kalıtsal, aile öyküsü
2) Ani su ve parametre değişimi.
3) Kalitesiz yem
4) Bağışıklık zayıflığı üstüne aşırı amonyak denk gelmesi.
Nasıl müdahele edilir? Sırasıyla şunlar temin edilmeli ve uygulanmalıdır.
Antibiyotikli yem
Probiyotik yem
Vitaminli yem
Filtre süngeri
Su düzenleyici
Bir hava taşı.
Küçük ama derin bir leğen, kap. Ayrıca bir tane daha kap.
Kaya tuzu(sofralık tuz değil, iyotlu olmamalı )
Sırası ile Uygulama/Tedavi Aşamaları
A Kabınızın içerisine kendi akvaryumunuzdan 1 su bardağı kadar su koyun, ayrı başka bir B kabına çeşmeden su ekleyin, suyun içine su düzenleyici ekleyin. Eğer hazır su eklerseniz su düzenleyici damlatmanıza gerek yok.
Petshopa gidin 5 su bardağı akvaryum suyu rica edin. Petshoptan veya sağlıklı bir akvaryum suyu gerek. Sizin akvaryum suyu ile tamamen olmaz. Zaten sorun sizin akvaryum suyunuz.
Bu suyu A kabının içine koyun.
Satın aldığınız yeni filtre süngerini çıkarın A kabının içine koyun. Sünger suyun içine tam girmeli.
B kabındaki suyu veya hazır suyu A kabına ekleyin.
B kabı artık boş. B kabına hazır su veya dinlendirilmiş su düzenleyici damlatılmıs yeni bir su ekleyin.
1 litreye 5 çay kaşığı olacak şekilde kaya tuzu ekleyin. İyice karıştırın ve hasta balığınızı B kabının içine atın. 1 dakika bekletin ve çıkartın. Balığınızı A kabına koyun.
Hava taşını A kabında çalıştırın. Sürekli çalışsın.
Böylece balığın strese girmeyeceği, iyi bakterilerin süngeri üs olarak kullanıp koloni kurabileceği, amonyak patlaması olmayacak sağlıklı bir tedavi tankı inşaa ettik.
Balığınızı B kabında tuzlu su banyosu ettirerek balığın dış mukozasında çözünmüş kötü bakterileri, infeksiyon yaralarını temizledik.
Şimdi suya antibiyotikli yem atın. Antibiyotikli yemi attığınız saati bir kenara not edin. Eğer bu antibiyotikli yem yendikten sonra balığınız tedaviye cevap vermiş ve biraz hareketlenmişse hemen biraz vitaminli yem atın. Vitaminli yemi asla "vitamin iyidir bol bol verelim" diye düşünülerek fazla atılmamalı. Vitaminler karaciğeri zorlar, zaten hastalığın sebebi karaciğer yetmezliği, fazla verirseniz karaciğer iflas eder. Lütfen dikkat edin.
1 saat kadar sonra biraz probiyotikli yem atın.
Eğer balığınız bu üç yemide yediyse muhtemelen iyileşmeye yüz tutmaya başladı demektir.
6 saat sonra tekrar probiyotikli yem verin.
İlk antibiyotikli yemi yedikten 12 saat sonra tekrar antibiyotikli yem, 1 saat sonra az az vitaminli yem, 2 saat sonra probiyotikli yem şeklinde. 5 gün bu şekilde devam edin.
Bu 5 günlük sürenin 3. Gününde 6. Gününde A kabında %30 su değişim yapın. Sünger tedavi sürecinde kaptan hiç cikartilmamali. Sünger olması yeterli. Bir mekanizma da çalışmasına gerek yok. Filtre balık kendine gelene kadar asla yıkanmamalı.
Tedavi süresi boyunca su ısısı anlık değişmemeli. A kabı güneşi direk gören veya klimalı bir odada olmamalı. A kabı geceleri 8 saat zifiri karanlıkta kalmalı. Balık rahat rahat uyumalı. Canlılar uykuda iyileşir.
5.günde balık tedaviye yanıt vermişse daha hareketli daha canlı olacaktır. Artık antibiyotikli yeme gerek yok. Günde bir defa vitaminli yem, az az ama sık sık probiyotikli yeme devam edin. Balığınız muhtemelen iyileşecektir.
Bu tedavi sürecinde zaman kaybetmemek adına akvaryumunuzu yani ana tankınızıda kontrol altına alın.
Akvaryumunuza bir adet pipo filtre alın ve çalıştırın. Bakın pipo filtre olmalı. %30 su değişimi yapın. 1 litreye yarım çay kaşığı olacak şekilde tuzlu su yapıp akvaryumunuza dökün. Diğer yemler yerine probiyotikli ve vitaminli yem kullanın. Ana tankınıza asla antibiyotikli yem atmayın.
[/QUOTE]
Çok teşekkür ederim .. taşınma aşamasında olduğum için telaş içinde akvaryumu ihmal ettim . Taşınana kadar 2 günde bir %30 Su değişimi ile devam edeceğim . Umarım taşınma aşamasında ekstra bir sorun ile karşılaşmam .
Balıkları ayrı bir tanka alıp ana tankı 3 gün önceden yeni eve taşıyıp sistemi çalıştıracağım.
Şimdi takıldığım konu , bu sudan aşılama yapsam mı acaba ? PH tds nitrat amanyok seviyeleri normal ama bir balığımızı kaybettiğim için tetetrüt içindeyim .
Balığım Karnı Yaralı
Şuan taşınma aşamasında olduğum için karantina tankını kullanmam oldukça zor . balığımla vedalaştım 🥺
%30 su değişimi yaptım .
100 litreye 7 damla metişen mavisi damlattım .
3 gün su değişimi ve metilen mavisine devam edeceğim
Herkese [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/239139/150920252222591.jpg[/IMG][EDIT]MrtGn,2025-09-15 22:23:21[/EDIT]
Şuan taşınma aşamasında olduğum için karantina tankını kullanmam oldukça zor . balığımla vedalaştım 🥺
%30 su değişimi yaptım .
100 litreye 7 damla metişen mavisi damlattım .
3 gün su değişimi ve metilen mavisine devam edeceğim
Herkese [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/239139/150920252222591.jpg[/IMG][EDIT]MrtGn,2025-09-15 22:23:21[/EDIT]
SON MESAJLAR
- 3x30x30x30 Yeni Betta Akvaryumlarım Cyber_Scout, 23:20
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Akvaryumum nurtensultan, 23:12
Akvaryum Tanıtımı - L144 Erkek Küp Tutmuyor Cyber_Scout, 23:07
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Dış Filtre Malzemeleri modukon, 22:58
Filtreleme Seçenekleri - Parosphromenus Deissneri Cyber_Scout, 22:49
Labirentliler Tanıtımı - Dıscus Yaralanma K0L0Ni, 22:47
Discus - Sobo Sf 550f Mi Sobo Askı Filtre Mi Sunsun 803 Mü Goldfish2000, 22:42
Yeni Üye Forumu - Balkonda Balık Olurmu İsmail_96965, 22:40
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dişi Moli Balığım Hep Dipte lepistes5994, 22:30
Yeni Üye Forumu - Pengasus Köpekbalığını Nasıl Hızlı Büyütülür ? Amatör balıkçı, 21:57
Yeni Üye Forumu - Fluval Flex Marine 123 Lt Avoure, 21:44
Deniz Akvaryumları Genel - Yeniden Yüksek Destekli Bitkili Akvaryuma Dönüş😊 ErenBugra, 21:05
Akvaryum Tanıtımı - Betta 20 25 Lt Prssy, 21:02
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sump Giriş Izgarası koraykbl, 20:58
Filtre ve Sump Yapımı - Akvaryum Yapımı kus6urnu, 20:54
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 45x40x35h Yeni Kurulum gulec_44, 20:44
Akvaryum Tanıtımı - Kuru Başlangıç Akvaryumum gulec_44, 20:25
Akvaryum Tanıtımı - Kum Öneri koraykbl, 19:45
Taban ve Gübreleme - Yosun Problemi omer09, 19:14
Yosun - Bu Balık Mavi Prenses Mi Sizce? DarKMooN, 18:57
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Kafalı Yunus Balığında Hastalık Mı Var ? koraykbl, 18:38
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryum Ehtiyar, 17:38
Yeni Üye Forumu - Geri Dönüş Zaid, 16:58
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 🚑 Balığım Hamile Mi? — Doğum Ne Zaman? Alcin1907, 16:38
Canlı Doğuranlar - Safkan Velifera MertSoyumert, 16:02
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Caridina Karides Tanki Kurulum Rehberi mrtztsypn, 14:16
Omurgasızlar - Genel Olarak Lepistes Ölümleri Hakkında Cyber_Scout, 13:32
Hastalıklar ve İlaçlar - Sheyda'nın Minik Karides Dünyası:) mrtztsypn, 13:19
Akvaryum Tanıtımı - İşte Amerikan Rüyası Koksal Gurkan, 12:57
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - Sonunda Beta Akvaryumum fishhyy, 12:35
Akvaryum Tanıtımı - Apistogramma Set :) AtlasPoyraz, 12:10
Akvaryum Tanıtımı - Etçiller Mi Otçullar Mı Özelliklerini Bilen Var Mı K0L0Ni, 12:03
Amerikan Tetraları Tanıtımı - Yosun Sorunu bursa98, 11:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kahverengi Yosunlardan Kurtulma AtlasPoyraz, 09:58
Yosun - Bitkili Lepistes Bana Göre Herşey Normal Ama? lepistes5994, 07:43
Akvaryum Tanıtımı - Bks Tüp Üzerinde Hava Yazıyor Co2 Kullanılır Mı ? yyiImaz, 02:34
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Mücevher Ciklet Cyber_Scout, 02:07
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin MCY4, 01:49
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Isıtıcı Öneri Jotunheim, 00:45
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - 60x30x30 Low Tech Taban Önerisi MCY4, 00:30
Taban ve Gübreleme - Akvaryum Dizaynı MCY4, 00:24
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Karma Ciklet Akvaryumu K0L0Ni, 23:59
Yeni Üye Forumu - Güney Amerikan Dünyası SahinTaskin, 23:40
Güney Amerikan Cichlidleri - Betta Çiftleştirme Cyber_Scout, 23:19
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum İç Filtre Cyber_Scout, 22:41
Yeni Üye Forumu - Hangi Türü Besleyebilirim Cyber_Scout, 22:09
Yeni Üye Forumu - Sprey Borusunda (Basış) Pislik Birikiyor Goldfish2000, 21:22
Filtreleme Seçenekleri - Multi Tankım - 0dan Tanganyika İnci Kefali, 21:21
Akvaryum Tanıtımı - 70x40x40 Low-tech Tankım gulec_44, 20:51
Akvaryum Tanıtımı - Oscar Akvaryumu Hazırlık Ve Önerileriniz Maiestas, 20:43
Akvaryum Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Apistogramma German Bred Triple Red Samoo 23:22
- Çeşit Çeşit Kusursuz Akvaryum Malzemesi Samoo 23:22
- Lepistes,aymoly,plati,vatoz,mickey Mouse Plati EKAR 22:14
- Süper Formda Amazon Bitkisi (dişi) EKAR 22:14
- Nano Akvaryum LEGEND59 22:08
- Nano Akvaryum 36x22x20 LEGEND59 22:07
- İzmir Corydoras Panda Ve Corydoras Sterbai Özgür7 22:02
- Tetra Ht 100 Isıtıcı 750 Tl Özgür7 22:02
- 2.67 Tüp Furcifer 21:32
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 21:32
- Digital Termostatlı Sogutucu İkili Fan Furcifer 21:32
- Creaqua Nano Elit Furcifer 21:32
- Su Piresi / Yeşil Su Ücretsiz. ALTEMUR 21:32
- Dark Moskow Yavru Lepistes 5 Tl. ALTEMUR 21:32
- Ramshorn Salyangoz yns325 21:01
- L144 Tülden Olma Düz Kuyruk Çiftler yns325 21:01
- Low Tech Akvaryum Bitkileri FurkanTezcan 20:55
- Ramshorn Salyangoz FurkanTezcan 20:55
- Bitki,karides,discus Vb. Türlere Özel Osmos Sistem zafer3885 20:52
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 20:52
- Afrika Cichlidleri devito 20:51
- Beyaz Yunus Yavrusu Ve Cüce Vatoz mertank 19:47
- D501co2 Set SahinTaskin 19:19
- Dere Kumu Arıyorum. SahinTaskin 19:19
- Yetişkin 1e3d Melek sametyildiz 19:15
- Christmas Moss sametyildiz 19:15
- Özel Tür Lepistesler Kampanya Da FULL RED MEHMET 18:50
- L144 Longfin Mavi Göz Vatozlar Mükemmel Kan Hattı FULL RED MEHMET 18:50
- Akvaryum Sıfır Sump Filtre FULL RED MEHMET 18:50
- 4’lü Set Akvaryumlar FULL RED MEHMET 18:50
- Fluval Dış Filtre Yedek Parçaları (bütün Seriler) erimgorgulu 17:56
- L144 - Süper Red - Siyah Tül Vatoz Takım Veya Çift erimgorgulu 17:56
- Full Spectrum Zaman Ayarlı Akvaryum Aydınlatma Standart Moss 16:59
- Apisto Türleri Ve Tül Ramirezi yamansengonca 16:33
- Sobo Da08 Yemleme Makinesi, Pipo Filtre, Kepçe yamansengonca 16:33
- Ornatus Julie, Karides, Lepistes, Katil Saly Aquarist101 16:24
- Yeni Malzemeler Ve 37cm İthal Akvaryum Takasa Açık Aquarist101 16:24
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 16:09
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 16:08
- Fluval 107 307 Ve Jbl E701 Sıfır Kapalı Kutu propecia 15:24
- 1 Metre Set Akvaryum Veya Tek Tek propecia 15:24
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 15:22
- Bitki Çeşitleri emreemin 15:22
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 15:22
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 15:22
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 15:22
- Kırmızı Gül(ludwigia Rubin)/cryptocoryne ballantines 14:43
- Kusursuz Anubiaslar/yeni,özel Türler ballantines 14:43
- Tül Kuyruk Vatoz Türleri / Hb White Lepistes kopruluonur 14:41
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 14:41
KULLANICILAR
- 158 Online Kullanıcı, 86 Üye
Online Kullanıcılar
osmandbnl,
Fırat pınar,
sina cen,
Dotkor,
darkaura,
kaganbozkurt,
artgy,
Özgür7,
Tortuga7,
nurtensultan,
hsnygc,
ackapiyiaraskarg,
Kazaritachi,
Cyber_Scout,
eackgzz,
Amatör balıkçı,
NotEvenBeginner,
mrah,
Tata,
Emerse,
EKAR,
IgorVladimir,
Balikcidede,
urzais,
Malawi34,
ercancoban,
muzaffer_81,
Samoo,
SedatC,
mitii,
modukon,
K0L0Ni,
Kizmaz,
Hidro Dinamik,
Dextran,
baozturk,
iEmre,
Nanoqua,
jaloreef,
TuRKeR,
lojistisyen,
ardaagnaday,
polaris,
sametyildiz,
Kemalk41,
avukathasan06,
Veronicax,
Akvarist Hoca,
Burhan zb,
Emre39,
ootkn,
yaguara,
bursa98,
PufferKingdom,
Hakki48,
FrankZane,
ternapi,
Dragneel.99,
SerdarAkyol,
giyotyn,
ThunderstrucK,
altum123,
AquaVita,
Başak u,
MertSoyumert,
secy,
omer417,
ballantines,
ecz.hasan,
Ali4765,
Alpertunga87,
beary,
xfuriousx,
leovo,
Erdal 42,
Baris124,
Balıkmen,
TayfunSylkn,
GreeNWooD,
Umutagbey,
guneselbir,
Samnastrp,
Emiresin48,
İsmail_96965,
Bataron,
Justbe,
Maiestas,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.