ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
NightWist
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
469
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
6 Saat 33 Dakika önce
Toplam Mesaj:
689 [0.88 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
450 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak Çetin
Doğum Tarihi:
21 Şubat 2007
İl:
Izmir
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Burak Çetin

SON 10 MESAJI

Beta Balığım Hareket Etmiyor
[QUOTE=Cyber_Scout]
Forum ansiklopedi bölümüne sizde
İsmail bey gibi yönetime gün aşırı beslenmeli bilgisinin eklenmesini ve insanların yanlış işler yapmasına mani olmanız gerekir. Doğaya uygun bakılması gerektiğinin ve Doğrusunun bu yazdığınız gibi olması gerektiğini herkes öğrenmelidir. Böylece hobi için büyük katkınız tartışılmaz hale gelir.[/QUOTE]
Teşekkürler forum yetkililerine ileteceğim. [:iyi:]
Bitkinin Adı Nedir?
[QUOTE=ternapi]

Cryptocoryne wendtii green[:iyi:][/QUOTE]
Sevdiğiniz bir bitki mi ? Güzel köklendi yeni filiz verdi bayağı. 3 tane filizini ektim başka yere sadece biri tuttu. Gerisi salyangozlara yem oldu.
Bitkinin Adı Nedir?
Çok sevdiğim birinin bana hediye etmesi vasıtası ile bu bitkiyi buldum. Kendiside ismini bilmiyor. Köklü bir bitki toprağa gömüyoruz. Java fern tarzı bir bitki olabilir mi ?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240101/190820252154591.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240101/190820252155071.jpg[/IMG]
Akvaryum Satan Siteler
[QUOTE=villy]

Çıkma pencere camından mı değişik bir fikir acaba sanayide falan bulunulabilir mi bir araştırmak lazım. Bulunduğum şehir küçük fazla akvaryumcu yok soruncada zaten bana en fazla 20 litre alan fanusları gösteriyorlar. Yavru balıklarım inşallah yaşarlarsa ki 15 taneden fazla şu an onları ne yapacağı mı düşünüyorum ve anne babam Japonlarımında akvaryumunu büyütmem gerekiyor onlarda büyüdü ve birinin kuyruğu kanlandı onun için acele ediyorum.

Ölçülerin dengesizliğine katılıyorum evde koyacak yer bulamadım….

Evet onada bakacağım teşekkürler 👍🏼[/QUOTE]
Eğer ultra clear rodaj falan çok önemli değilse sizin için herhangi bir camcıdan camı kestirin kendiniz evde silikon çekersiniz. Sistanın akvaryum silikonu olması lazım onu tavsiye ederim. Solventsiz ve salınım yapmıyor. İnternette akvaryum yapımı ile tonlarca konu ve kaynak var. Girin foruma daha önce yapmış birisini konusunu hortlatın yardımcı olacaklardır. Ucuz olsun derseniz ayrıca akvaryumun altını buzlu cam falan yapabilirsiniz. Ben öyle yapmıştım daha önceki bir akvaryumumda. 4 cephe cam parası ödemiştim.[EDIT]NightWist,2025-08-19 21:36:25[/EDIT]
[QUOTE=fishhyy]
Bildikleriniz karşınızdakilerin anladığı kadardır boşuna dememişler. Ben bilgimi sizden üstün de görmüyorum. Bilgi yarışında değilim yalnızca hayvanların haklarını gözardı etmenize saygı göstermemi bekliyorsanız çok beklersiniz.

Kendi pencerenizden haklısınız ama konuştuğumuz konu maalesef ki bu değil. Önce herkesin nasıl yazıldığını öğrenin sonra bilimsel tartışmalara girelim [:)][/QUOTE]
Daha önceki mesajlarıma denk geldiyseniz balıkların haklarını gayet güzel savunduğumu görebilirsiniz. Benim dediğim olay bu canlılar zaten bizden önceki nesilde domestike edildi,ehlileştirildi. Bu balıklar küçük hacimlerde yüksek gelişim ve az stresle yaşayacak şekilde yapay olarak seçildiler. Şimdi çıkıpta sizin bu balığı 40-50 litre bir akvaryuma atmanız çok gereksiz. İsteklerini karşıladığınız sürece stres yaratmadıkça bu balıklar düşük litrelerde mutlu şekilde yaşabilir. Sanki gidip bir tane japonu alıp 15 litreye atın demişim gibi davranıyorsunuz. Tamam bilginize hiç bir lafım yok. El elden üstündür. Bu konuda tartışmamız çok saçma ama. Daha fazla sürdürmeyeceğim sizi forumda görmekten hoşlanıyorum iyi akşamlar dilerim.[EDIT]NightWist,2025-08-19 21:25:29[/EDIT]
[QUOTE=fishhyy]
bana göre ideali 15 litre diyorsunuz öyleyse 15 litreye siz girin yaşayın. o litrede daha güzel canlılar daha fazla çeşit mevcut ifadesini yalnızca bütçe durumunuza bağlayabiliyorum. Çünkü böyle bir bütçe bakım ve alan sıkışıklığı yaşamayan bir birey isterse bir odasını teraryum bir odasını pond yapar. sığ su birikintileri dediğiniz alanlar da hektarlarca geniş tarla arazileri ve nehirlerdir. nasıl melek akvaryumları yüksek olmalı diyerek litreden alakasız bir konuya değiniyorsak betalar için de sığ derken litreden alakasız yükseklikten bahsediyoruz. Sizde bilgi var ama yeterli olmayınca ve kafayı da biraz çalıştırınca hayal gücünüz yeni ve ardı arkası olmayan bilgiler doğuruyor. Bir Scottish Fold cinsi kedinin sırf eklem ağrıları çektiği için dar alanda koşmasına izin verilmeden tutulmasıyla eşdeğer kastettiğiniz durum. Bence insanların konfor alanındansa neden fil kulak ve halfmoonlar yapay seçilimle acılı hayatlara sürülüyorlar bunu konuşmalısınız.[/QUOTE]
Dediğinize bakarsak o zaman betaları hiç evcilleştirmemeliydik. Hatta daha doğrusu balıkları doğalarından hiç koparmamalıydık. Konumuz şuan o değil boş yere uzatmaya gerek yok. Günümüz şartlarında altında betta splendens türü insan eliyle ehlileştirilmiş ve büyük hacimlere ihtiyacı olmayan bir balıktır. Diğer betta alt türlerinde dediğiniz doğrudur ona lafım yok. Günümüzdeki betaların f0 halleriyle uzaktan yakından alakaları yok.
[QUOTE=fishhyy]
U dönüşü görüyorum.[/QUOTE]
Dönüş değil fikrimin yine arkasındayım bana göre ideali 15 litredir. Daha fazlası gereksiz teferruat. O litrelere çıkıldığında beslenebilecek daha güzel canlılar ve daha fazla çeşit mevcut. İlla çıkılacaksa sığ akvaryum olmalı o kadar. Bu balıklar zaten doğası gereği pirinç tarlalarında, sığ su birikintilerinde yaşıyorlar. Normal yaşam alanları da 60-70 litre serbest yüzülen yerler değil.[EDIT]NightWist,2025-08-19 19:52:04[/EDIT]
[QUOTE=fishhyy]
İdeali 15 litre derken? Halfmoonların kuyruk açmasından bahsediyorsanız yorulduklarında dinlenen canlılar. İdeal diyerek insanların daha fazlasını yapma isteğini köreltmeyin. Benim akvaryumumum 37 litre ama hala küçük geldiğini gözlemliyorum. Minimum deseniz tamam da ideal demek saçma oldu.

Merhaba beni yanlış anlamanızı istemem ve ben sakinim lütfen siz de sakin olun diyerekten bu konuya değinmek istiyorum. Öncelikle Akvaryum hobisinin kilit noktası doğayı taklit etmekten geçer. Biz insanların nasıl en rahat hissettiği yer eviyse hayvanlar için de geçerli. Hoş, bizler de hayvan sayılırız. Her canlının avlanma rutinleri farklıdır. Siz günde 3 öğün yemek yiyip üzerine tatlı arıyorsunuz diye betalar da aynı sıklıkla beslenecek diye bir koşul yok. Aksine hiç bir koşulun olmadığı bu beslenme sıklığı konusunu bence ne ben ne nightwist ne de siz bir balıktan daha iyi bilemezsiniz. Ne zaman aç ne zaman tok ama domuzluk ediyor, ne zaman iştahsız ve hasta, ne zaman ideal besin değerlerini alıyor bunu ancak vücuduna aldığı kalori miktarıyla belli bir kural çizip bu miktara kural uygulayarak ölçütlendirebilirsiniz. Bu karmaşada da devreye doğayı taklit etme metodu girer. Hayvan doğada bazen açlıktan ölür, bazen 1 günü aç atlatır ve ertesi gün hayatında hiç çekmediği kadar güzel bir ziyafet çeker. Önemli olan beslenme olasılığı yalnızca sizin elinizde olduğundan balıkla anlaşmaktır, onu anlayabilmektir. Bazen sindirimini rahatlatmak, bazen de ödüllendirmek gerekir. Doğa böyledir. Lütfen kimse kimsenin kendisi tanımadığı hayvan dostunun ihtiyaçlarını söylemesin. Tabii ki bilmeyeni bilgilendirmeyin demiyorum. Herkes yeterli bilgi birikimine sahip olmazsa bu söylediğim mantıksız olur. Gerekli bilgileri verin ve karşınızdakinin balığını gözlemlemesine izin verin [:3][/QUOTE]
Half moon gibi büyük kuyruklu varyetelerde büyük akvaryumlar sorun çıkarıyor. Büyük akvaryum olacaksa bile oldukça sığ olmalı. Daha genişçe bir akvaryum olmalı.
Akvaryum Satan Siteler
Juss akvaryumdan almayın. Atakan petshop yada bettamarketime bakabilirsiniz.
Kireç Lekelerini Kolayca Temizlemek.
[QUOTE=Jotunheim]Suya karışmadığını söyledim mesajda... olayın asıl püf noktası da bu. [:lol:]

[/QUOTE]
Risk almaya değer mi bilemedim. Ayrıca küçük litrelerde riskli hareketler. Ufacık bir değişiklik bile su kimyasını bozuyor. Yaptığınız yanlış değil ama riskli.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.