ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Orhan76
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2795
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
Dün 16:55
Toplam Mesaj:
2219 [3.22 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
1059 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Orhan Barbol
Doğum Tarihi:
09 Haziran 1976
İl:
Denizli
Meslek:
Maden Yüksek Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

40lt Bitkili Lepistes Cüce Vatoz Komando Cory 140lt Bitkisiz Orta-Güney Amerika Ciklet Leopar Vatoz 25lt Bitkili Neolamprologus Leleupi 25lt Bitkili Galaxy-Harlequin Rasbora 25lt Bitkili Kardinal Neon Tetra 25lt Bitkili Pseudomugil Gertrudae

SON 10 MESAJI

🚑 Balığım Hamile Mi? — Güncel
[QUOTE=EMİR G.]hamile mi çok hızlı net foto yok[/QUOTE]

Anal yüzgeci de siyah renk olduğu için çok net belirgin değil ama yanlardan epey bir şişmiş, büyük ihtimal hamile. Yalnız bir tavsiyem yavrulukta bekletip dişiyi strese sokma, ana tanka sal gitsin, yavrulara da bolca saklanma alanı (taşlardan, bitkilerden) oluştur böylelikle dişi daha kolay doğum yapar.
Arka Fon Saydamlaştı ?
[QUOTE=vanvanspor]Dün taktığım siyah fon bugün uyandığımda şeffaf yırtılma gibi küçük küçük yuvarlakları vardı hava boşluğumu bunlar ? nasıl düzeltirim sanki yıpranmış gibi[/QUOTE]

Yırtılmamıştır dediğin gibi hava yapmıştır. Arka fonu zedelemeden çıkarmaya çalış sonra iyice ıslanmış bir süngerle hem arka camı hem de arka fonu ıslattıktan sonra tekrar yapıştır, aralarda hava boşluğu kalmaması için banka kartını spatula gibi kullanıp arka fonun üzerinden geçersen boşluk kalmaz.
Crystalpro Flora Npk Ve Trace İkilisi
[QUOTE=yyiImaz]

Ben ek olarak sıvı karbon alıyorum o zaman. Co2 olduğu zaman sıvı karbon ihtiyacı oluyor mu peki yosun çözmenin dışında?

Bilgilendirme için teşekkürler Ahmet abi. Bitki ekimi ile birlikte hemen gübre dozlaması yapmayacağım bende zaten. Ekim işleminden yaklaşık olarak üç hafta sonrasında başlamayı düşünüyorum. [/QUOTE]

Sıvı karbon (organik bazlı karbon) low tech bitkilere, suda az miktarda çözünse de ve elbette ki bir difüzörün sağladığı karbon kadar etkin olmasa da fotosenteze yardımcı olma konusunda yeterli geliyor. Sıvı karbonun bu işlevi ve yosun giderme konusu haricinde benim bildiğim başka bir görevi yok. @Ehtiyar Ahmet abinin bahsettiği konuyu da bir şekilde atlamışız/unutmuşuz. Onun söylediği de ayrıca çok yerinde ve doğru bir saptama. Sıvı gübre girişinden önce illa ki adaptasyon süreci dediğimiz zamanı da bitkilere tanımalıyız.
[QUOTE=yyiImaz]

Çok doğru diyorsunuz. Low tech tankta nitrat ve fosfat kullanımı risk taşıyor evet. Peki o zaman. Reeflowers alacağım. Tecrübenize güveniyorum. Teşekkür ediyorum Orhan bey. [/QUOTE]

Rica ederim, low tech için sadece potasyumla bir başlayın, belki ilk etapta diğer ikisi (nitrat ve fosfat) yosun sıkıntısı yaratabilir. Yalnız yukarda @CoryCory Altay Bey'in CO2 ile söyledikleri çok doğru. All inclusive (hepsi bir arada) bir gübre girseniz dahi bunun etkin şekilde emiliminin sağlanması için en azından bir sıvı karbon (suda az da çözünse) desteği sağlayın.
[QUOTE=yyiImaz]

Bir çok hobicinin ilerlediği yol gibi bu tankta da low tech ile başlayıp orta zorlukta bitkilere geçiş elbet olabilir, bu konuda ne sizi ne de kendimi kandıramam [:)] canlı yükü olarak aslında orta kararda olacak gibi. Neon tetra, rasbora kolonisi bakacağım 15’er adet. Npk olanı değil de flora mikro ve trace ikilisini kullananlar da var mesela. Bu yüzden kafamda tam oturtamadım neyi kullanacağımı.

Co2 şuanlık yok sistemde ama ilerleyen süreçte ekleme yapacağım(1-2 ay içinde). Canlıları da hemen eklemeyeceğim mesela. Şuan akvaryum yaklaşık 20-25 gündür filtre çalışır vaziyette. Tabanda bakteri popülasyonunun oturmasını bekliyorum. Gübre temini sonrası bitki ekimi gerçekleştireceğim.
Reeflowers ürünleri de inceledim. Hatta trace ürününün 1000 ml olanını alacaktım ama nedense aklım crystalpro markasına gitti. Bu markayı denemek istiyorum. Şuan tek sorun, hangi ürünler birbirini tamamlar.[/QUOTE]

İlk etapta canlı olmayacaksa dediğiniz gibi NPK girmek daha yerinde olacaktır. Şu an halihazırda Prodac Nutron Flora kullanıyorum sizin dediğiniz tarza biraz daha yakın, NPK + bazı mineral tuzları var içinde, bitkilerimi iyi desteklediğini gözlemledim. Onu da seçenekler içinde düşünebilirsiniz.
[QUOTE=yyiImaz]Merhabalar. Low tech, şuanlık co2 olmayan bir tankta makro ve mikro besin olarak başlıkta belirttiğim ürünleri kullanmam uygun ve yeterli olur mu? Tank 120 litre. DIY NPK için bulunduğum şehirde ihtiyacım olan elementleri bulamadım. Hazıra yöneldim bu yüzden. Bu ikiliye alternatif öneriniz olur mu ayrıca? [/QUOTE]

Yılmaz Bey kanımca yeterli olacaktır, belki aynı markanın sıvı CO2'ni de kullanabilirsiniz. Bu ikiliye tam bir alternatif değil belki ama Reeflowers Aquaplants All Inclusive olabilir. Bu ürün gerçi tam bir NPK değil, içeriğini okuduğumda makro element olarak sadece Potasyum (K) ve diğer mikro elementleri görüyorum. Dediğim gibi belki bir denenebilir 2si bir arada (macro+micro) gibi. İyi hobiler dilerim.
Yeni Tür Tanıtımı... hemichromis Exsul.
[QUOTE=onuribrahim]Öncelikle herkese çok teşekkür ederim.
Orhan abi gerçekten öyle bir durum. Victoria cichlidlerinden genel anlamda zaten farkı yok klasik mücevher türlerinden lakin farklı ve çok özel bir varyete. Açıkçası yıllardır daha iyisine denk gelmedim kırmızı anlamında bir türün. Betta ve discuslar dışında böyle kırmızı bir canlı bilmiyorum.
Göle ait belgeselleri de buldum ama durumlar vahim binlerce tilapya içerisinde birkaç tane Exsul görmek dışında pek görme şansı yok. Zira tilapyalar dan önce acaba hangi türler vardı diye düşünmeden de yapamadım.[/QUOTE]

Tilapyalar tabi ekonomik değeri olması sebebiyle de bir çok yerde artık istilacı ciklet türleri olarak görülüyor. Dediğin gibi Hemichromis Exsul gibi bir çok egzotik türün şu an olmaması çok muhtemel. Bir kaç ay önce bir makalede vardı (nasipse ilerde çeviririm) hala güncelde Doğu Afrika bölgesinde eski fosil kayıtları ortaya çıkan 9-10 milyon yıl önce yaşamış, şu an olmayan türler ortaya çıkıyor. Müthiş bir tarih öncesi (ve bugün dahi) çeşitlilik, şu an bile sizin gibi değerli arkadaşlar sayesinde onları tanıma fırsatı buluyoruz [:iyi:]
Afrika Kelebek Balığı Hakkında Her Şey
[QUOTE=BLGHN]En Karizmatik Balık diyebilirim. Egzotik balık sevenler icin inanilmaz bir tur.
[/QUOTE]

Hocam elinize emeğinize sağlık. Zaman zaman bu tarz egzotik balıklar soran arkadaşlarımız da oluyor forumda, bilgilendirme için teşekkür ederiz.
230 Litre Kurduğum Akvaryumuma Hangi Tür ?
Malawi ciklet de Amerikan ciklet de olur ve hatta Tanganyika ciklet de olur. Limon ciklet (leleupi), brichardi, daffodil vs. yukarda arkadaşlarımın bahsettiklerine bir üçüncü alternatiftir.
Yeni Tür Tanıtımı... hemichromis Exsul.
Hocam gerçekten çok güzel canlılar. Bahsi geçen Turkana gölü coğrafi olarak Victoria Gölü'nün kuzeydoğusuna düşüyor ama birbiriyle bağlantılı bir nehir sistemi göremedim. Victoria gölü cikletleri bile ülkemizde oldukça azken gerçekten bu nadir endemik türü görmek büyük bir keyif [:)] [:iyi:]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.