ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Aguamentist
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
879
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
6 Saat 46 Dakika önce
Toplam Mesaj:
743 [1.24 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
206 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Taner AKCA
Doğum Tarihi:
15 Mart 1991
İl:
Bursa
Meslek:
Tekniker
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[IMG]https://r.resimlink.com/H1cI-js.png[/IMG] [URL]https://www.youtube.com/@Aguamentist[/URL]

SON 10 MESAJI

Akvaryumdaki Salyangoz
[QUOTE=Legadiens]
Tamamdır şuan 1 tane daha buldum 3 tane gördüm şu ana kadar bitki yiyorlarmi bunlar bitkilerimin bazı yaprakları delik deşik olmuş [/QUOTE]

Ben daha önce bitkilere zarar verdiklerini hiç görmedim.
Akvaryumdaki Salyangoz
[QUOTE=Legadiens]
Anladım teşekkürler 2 tane görmüştüm ikisinide aldım umarım daha fazla yumurtası yoktur bide kaç adet katil salyangoz yeter bu durumu çözmek için[/QUOTE]

Muhtemelen akvaryumda çeşitli yerlere yumurta bırakmışlardır.
Her 10 litre için 1 adet tavsiye diyorum ben.
100 lt ise 10 katil yetiyor..
Akvaryumdaki Salyangoz
[QUOTE=Legadiens][IMG]null[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/264510/250820252351351.jpg[/IMG]

Merhabalar akvaryumumda görselde ki salyangozlardan oluştu şuan gözlemlediğim kadar 2 tane var tehlikeli mi yada iyimidir tam olarak nedir cevaplarınızı bekliyorum çekim makro ile çekilmiştir baya küçük canlı [/QUOTE]

Physa Marmorata (Adi Salyangoz)
Akvaryumda hızlı üreyen işgalci bir türdür.
Bir zararı yok fakat çok hızlı üredikleri için görsel olarak sizi rahatsız edebilir.
Böyle durumlarda genel olarak akvaryuma katil salyangoz ekleriz.
Cory Üretim Hakkında Sorular
[QUOTE=Erenguven]Arkadaşlar cory üretebilmek için aynı ırk coryden kaç adet erkek ve dişi gerekiyor. 4 adet trilineatus var 1 erkek 1 dişi, diğer ikisi henüz boylanmadı Lepisteslerimi beslediği ana tankta besliyorum. Ayrıca 3 adet panda ve 2 adet de komando var. Bunların ana tankta yavru verme şansı var mı[/QUOTE]

1 dişi başına 2 erkek yeterli oluyor.
Dişiden fazla erkek olmalı.
Akvaryumda Yosun Problemi
[QUOTE=yusuf0616]Aydınlatma gün içerisinde 10 saat açık kalıyor.
Akvaryum gün ışığını pek almıyor. Evde perde hep kapalı durumda oluyor.
Gübre kesme konusuna bakacağım.
Herhangi bir salyangoz eklemeden bunun bir çözümü yok mu :)
[/QUOTE]

Aydınlatma sürenizi 5 saate düşürüp gübre vermeyi bırakın + %30 düzenli su değişimine devam edin.
Bu durumda yapılacak en mantıklı yöntem bu..
Salyangoz şart değil tabi ama en azından süreci hızlandırmak için birkaç tane cüce vatoz eklemeniz sizin faydanıza olur.
Hightech Bitkili Akvaryum Önerileri
1- Hightech kurulum yapacaksanız akvaryum yüksekliğiniz maks. 40 cm olmalı,
2- Bahsettiğiniz armatür markalakarının birçok modeli var. Hightech için yeterli gelmeyebilir.
OrionLed düşünüyorsanız D serisi almanız gerekecek.
3- Dış filtre veya askı filtre tercih edebilirsiniz.
4- Hightech akvaryumlarda bitki için soil kullanmak lazım.

Fiyattan ve materyalden kıstıkça hightec'ten uzaklaşma oluyor.

Akvaryumu Nasıl Temizleyeceğim ?
Akvaryumda sadece pipo filtre var ise mekanik temizlik namına birşey beklemeyin.

Transgenetik ve lepistes dışında akvaryumunuzda neler var bilmiyorum. Zaten ikisi de uyumsuz balıklar.
Yemlemeyi de sık yapıyorsanız dışkılama artar.
Bunun için de dış fitre veya askı filtre kullanmalısınız.

Pipo filtreler biyolojik filtreleme yapar. Genelde de ürerim akvaryumları, yavru akvaryumları ve karides akvaryumlarında kullanmayı tercih ederiz.
Akvaryumda Yosun Problemi
[QUOTE=yusuf0616]Merhaba,

Akvaryumumda yaklaşık olarak 3 aydır yosun problemi yaşıyorum. En son ki durumda bitkilerin neredeyse tamamı tüy şeklinde yosunlarla kaplanmıştı. Bu problemden dolayı da taban bitkim olan monte carlo örtüsünün tamamını akvaryumdan kaldırdım. Kalan bitkilerimin de çoğunu söktüm.
Son 1 aydır Algasol kullanıyorum ama yine de faydasını pek göremedim. Mevcut durumda, akvaryum temizliği yaptıktan max. 1 hafta sonra camlarda yosun oluşmaya başlıyor. Temizlemediğim durumda giderek de çoğalıyorlar.

Tropico marka sıvı gübre haftada 2 kez akvaryum litresine göre kullanıyorum.
Akvaryumumda herhangi bir salyangoz kullanmıyorum.
Yosun yiyici olarak CAE ve SAE mevcut.
Akvaryum sıcaklığı yaz aylarından dolayı 27-29 derece arası değişiyor. Yaz harici ısıtıcı 25 derecede çalışıyor.
Bu problem sıcaklık kaynaklı olabilir mi? Çözüm için önerebileceğiniz ne olabilir,

Teşekkürler,

[/QUOTE]

Yosun problemi yaşanan akvaryumlar gübre takviyesini kesmek gerekiyor.
Oluşum sebeplerinin başında da aydınlatma süresi geliyor.

-Armatürü kaç saat açık bırakıyorsunuz?
-Akvaryum gün ışığı alıyor mu?

CAE ve SAE'ler neriteler kadar verimli temizlik yapmıyorlar.
Özellikle cam temizliği konusunda cüce vatoz veya boynuzlu nerite eklemenizi tavsiye ederim..
Hangi Co2 Daha Verimli
Bu başlangıç kitleri çok verimdi değil.
İmkanınız varsa direkt tüp kullanın derim.
Cory Üretim Hakkında Sorular
[QUOTE=Cagana]Herkese iyi günler ben corylere kafayı takmış durumdayım. Bu canlılardan yavru almayı çok istiyorum ama kolay bir iş değilmiş cory üretimi o yüzden sizlere biraz sorum olacak bu mevsim sıcaklarında akvaryum sıcaklığı zaten çok fazla o yüzden soğuk su değişimlerini kaç derece yapmalıyım üretim için su sıcaklığı 26 27 28 derece arası gidip geliyor gün içinde çok şükür 30 a daha çıkmadı. Sizce bu mevsimin bitmesinimi beklemeliyim yoksa yapabilirmiyim. Birde ben çevremde hiç uygun bir fiyata canlı kan kurdu vs bulamadım daha doğrusu hiç canlısını bulamadım kurutulmuş kan kurdu olurmu bu iş için ben evde kendi imkanlarımla kabuksuz artemia ile gidermeye çalışıyorum bu protein ihtiyacını ne kadar gideriyor pek bilmiyorum. Bu konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim.[/QUOTE]

Bence üretim fikriniz varsa Ekim'e doğru düşünün derim.
Eğer koloni oluşturmadıysanız şimdiden alıp kışa hazırlayabilirsiniz.

Canlı yem olarak da microfex kültürü ile sınırsız yeminiz olabilir :)

Bazı cory türlerinden yavru almak daha kolay, bazıları zor.
Bunu araştırıp kolaydan başlayın derim :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.