ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bendeniztayfun
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3368
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
8 Saat 9 Dakika önce
Toplam Mesaj:
2159 [3.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
118 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tayfun Turan
Doğum Tarihi:
19 Şubat 1988
İl:
Tekirdag
Meslek:
Üst düzey yönetici
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tayfun Turan İnstagram ve youtube : bendeniztayfun Tekirdağ - Süleymanpaşa 60 lt bitkili G.amarika tetra tank 30 lt bitkili apisto cacatuoes tank 40 lt bitkili apistogtamma nijssei tank 40 litre bitkili güney amerika tank 30 lt taeniacara

SON 10 MESAJI

300 Litre Akvaryum Kurulumu:)
[QUOTE=Taha⚡]

Abi zemin sürekli böyle kalmayacak ama biri yanıt olarak yazmıştı vatoza birşey yapmıyor diye silisi de çok istiyorum ama bitki yetişmiyor yakın zamanda araya perde tarzı ince bir tül veya sineklik koyup bazalt kum ekleyeceğim. Olur mu? siliste bitki yetişir dersen yaparım sıkıntı yok gübre de kapsül gübre kullanacağım.[/QUOTE]

Yani üretim yapıcam dediğin için silisi önerdim yumurtalar ve beslenme için daha uygun bir zemin olucaktır. Bitki olmaz diye birşey yok. altı lav kırığı köklenme sorun olmucaktır. yada bitki ekiceğin kısmı silis kum yapmazsın oda bir seçenek.

300 Litre Akvaryum Kurulumu:)
Hayırlısı olsun kardeşim yeni akvaryumun. vatoz üretimi için zemin uygun değil. İnce silis kum olamalı. bu kumun eklemeni tavsiye etmem ama uğraşamazsan bir file araya ekle ve silis kumun tabanı biraz fazla yap zamanla çökücektir. Dış filtre kullan alternatifleri düşünme üretim yapıcaksan. Ayrıca ısıtıcı kaliteli ve hacime uygun olmalı idareten ekipmanlar ile karides üretimi yapman çok zor. İyi hobiler.

[QUOTE=bendeniztayfun]
Alt Yapraklar Çürüyor
[QUOTE=altankanat]

Cevabınız için çok teşekkür ederim.
Bir sorum daha var.
Ektiğim bitkilerin toprağın altında kalan kısımları eriyor. Bende eriyen kısımları kesip yeniden toprağa gömdüm. Bitkilerde yukarıdan büyüme var ama aşağı kısımlarda ve toprak altında erime oluyor .

[/QUOTE]

Kök uzantıları gövdede vardır o kısımlardan tekrar dikin zamanla adapte alucaktır. Işık seviyenizi azaltın bitkilerde sararma var[EDIT]bendeniztayfun,2026-01-10 20:02:29[/EDIT]
Elektrik Kesintisi ve Bakteri Ömrü
Yararlı bakteriler filtresiz tanklardada mevcut ve koloni halindedir.

Elbette filtrasyon malzemeleri çok dah iyi bakteri tutumu sağlayabilir gerekli canlı yükünü ve canlı yüküne yetercek kadar oksijen sağlayan bitkiler varsa filtre olmasına gerek bile yoktur. Burada dikkat edilmesi gereken canlı yükü ve yetecek oksijeni doğal yollarla sağlayabilmektir ve denge ister.

Ben bazı tanklarımda sadece destek amaçlı kullanmaktayım. Her tank için geçerli değil bu söylediklerim. Örneğin bir malawi tankında bunu yapamazsınız.

Aslında burada anlatmak istediğim. Riski sıfıra indirmek yani filtre çalışmadığındada kendini idare edebilecek tanklar kurmak Türkiye gibi ülkelerde daha doğru bir seçim olur düşüncesindeyim ben Akvaryumlarımı bu doğrultuda kuruyorum. Sizlerede tavsiyemdir.
Alt Yapraklar Çürüyor
Fazla gereksinimi olmayan bitkiler bunlar. Gübre fazlası tankınızda istenmeyen oluşumlara yol açıyor. bu bitki çabuk dökülüp çabuk yaprak veren bir bitkidir. önemli olan köklerin çürümemesi. tankınızdaki biyofilmlerden ve sebep olan etkenlerden kurtulun bunlar bitkilere zararlıdır. İyi hobiler.
Denizli İli, Dalaman Çayı Havzası Ve Çay Balıkları
İnşallah Orhan abi bir süredir sarmıyor forum ne yalan söylüyeyim. Ama daha sık girmeye çalışıcam. Siz değerli hobidaşlar varken herzaman bu hobinin içerisinde kalmaya devam edicez. Saygılar…
Lepistes Otu Dibe Çöktü.
[QUOTE=Tpelix14]

Peki ne yapmamı önerirsiniz?[/QUOTE]

Balıklarada uyguladığımız gibi bir süre karantina tankında akvaryumun suyununuda bir miktar koyarak adaptasyonu saylayabilirsiniz.
Denizli İli, Dalaman Çayı Havzası Ve Çay Balıkları
Orhan abi değerli bilgiler için çok teşekkürler [:iyi:]
Lepistes Otu Dibe Çöktü.
Egeria hızlı büyüyen arsız bir bitkidir fakat adaptasyon sürecini atlatamazsa hassas yapısı sebebi ile kolay bozulur. Özellikle yol şarlarında ısı değişiklikleri balıklarda olduğu gibi bitkileride etkiliyor. Mayalı sistemdeki dalgalanmalı değerler önceki su şartları ile yakın olma ihtimali çok düşük buda etkiliyebiliyor . Genel olarak bazı zaman ve sebeplerden aldığımız bitkiler bu süreci atlatamayabiliyor.
Kaliko Cikletimde Bir Sorun Var Sanırım
[QUOTE=Balıksever22] Balığı kaybettik akşam nesajı attıktan sonra[/QUOTE]

Üzüldüm. su değişimi ve tuz eklemesi yapın. iç parazit için olan yemlerden de verebilirsiniz önlem olarak

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.