ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
neomeo
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
87
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
8 Saat 5 Dakika önce
Toplam Mesaj:
119 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
74 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet ÖZCAN
Doğum Tarihi:
06 Nisan 1977
İl:
Rize
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet ÖZCAN

SON 10 MESAJI

Walstad Akvaryumunda Hangi Canlılar Bakılır
Merhaba,
Walstad yöntemi ile kum kazma eğilimi / huyu olmayan balıkları rahatlıkla bakabilirsiniz. Filtre, hangi yöntemle kurulursa kurulsun akvaryumun ana elemanlarından birisidir. Fitresiz akvaryum kurulumları da mevcuttur fakat bunlarda canlı bitki orantısı kritiktir. Filtresiz kurulum olacaksa, bol bitki ve düşük canlı popülasyonu daha sağlıklı bi,r akvaryum ortamı sağlayacaktır. Ve unutmadan düzenli su değişimi de elzemdir.
Ramirezi
[QUOTE=Ardasa]Catappa yaprağı alıyorum canlı yem öneriniz nedir tropical bloodworms ve tropical tubı cubı almayı düşünüyordum sizce uygun mu [/QUOTE]
Merhaba,
tropical bloodworms ve tropical tubı cubı tavsiye etmem. Daha çok suyun yüzeyinde kalıyor bu yemler. Balıklarınızın üreme olasılığını da göz önüne alırsak, tetranın fresh delica ürününü deneyebilirsiniz.
Severlerse daha yararlı olacaktır üremelerine.
Filtre Cama Zarar Verir Mi?
[QUOTE=Orhan76]6mm kalınlık ve kayıt kuşak olmaması sıkıntı. Madem ki filtreyi almışsın deneyip görmekten başka çaren yok. Şahsi düşüncem silikonlaması temiz sağlamsa taşır yönünde.[/QUOTE]
O boyutta 6mm camda kayıt kuşak gerekmezki. en fazla eseneyeceği 1mm nin 3te1 kadar ancak olur. taban camı 8mm olsa daha iyi olurdu ama o da muhtemelen 6mm dir. kullanılan taş dekorlarda altına sünger/köpük kullanılırsa onlarda sorun teşkil etmez. Akvaryumun silikonu da düzgün çekilmişse kayıt kusaksız bir sıkıntı yaşamayacaktır.[EDIT]neomeo,2024-11-26 17:17:06[/EDIT]
Şelale Filtrem Yeterli Mi
[QUOTE=Taha Yanık]
Merhaba söylemeyi unuttum betalar su üstü bitkileri sever su mercimeği veya su marulu koyabilirsiniz. [/QUOTE]

Su üstü bitkileri şelale filtre suyun içine basacak ve özellikle mercimekleri çekcektir. Bu durumu önlemek için filtreden suyun döküldüğü bölümü hava hortumu veya benzeri bir şeyle çevreleyip bitkilerden ayırmak sonuç verecektir. bu şekilde betalara sevdiği ortamı daha rahat sunmuş olursunuz.
Eurostar Hbl Ses Sorunu
Demek ki hava alıyormuş. Yeni ise aldığınız yerden değişim talep edin. normalde kendi contasıyla hava geçirmez olması lazım.
Kafa Motoru Arızası
Linkdeki ürünü deneyebilirsin.
[URL]https://selsil.com/plastik-yapistirici/[/URL]
Şelale Filtrem Yeterli Mi
Merhaba,
içindeki dekor ve kumla yaklaşık 55 litre su olsa filtre 500l/s değer vermiş. Yarısını devir çevirse 250l/s yapar. Buda yaklaşık 1 saatte 5 defa tüm suyu devir daim edeceği anlamına gelir ki fazlasıya yeterlidir. Dikkat edin, yarı yarıya düşük devir ile yaptık hesabı. kısaca fazlasıya yertli olur.[EDIT]neomeo,2024-11-25 21:36:16[/EDIT]
2. El Dış Filtre Alınır Mı
İç filtre biolife olsaydı sorun olmazdı(!) [:)))] Şaka bir yana, 2. el bir dış filtre alacaksan, özellikle pervane kısmını açıp bakın. Pervanesi kırık, yapıştırılmış olma ihtimali olabilir. Kovasında yada sepetlrinde sıkıntı varsa zaten görürsünüz. Ama sıfır olsun dersen, tepe filtre alabilirsin. Ben 300lt akvaryumda, diatom ve beyaz slime vari alg sorunu yaşadığım ve dış filtre çok hızlı tıkanıp debi düşürdüğünden aquawing'in 1800lt 30w olan modelini aldım. Temiz iş yapıyor ve debisi çok iyi. Güzel yanı ise; temizliği çok kolay. 2dk da eski elyafı atıp, yenisini koyup devam edebiliyorsun. Kötü yönüne gelince; bana göre akvaryum üzerinde öyle çok da hoş durmuyor. [EDIT]neomeo,2024-11-24 23:09:15[/EDIT]
Eurostar Hbl Ses Sorunu
[QUOTE=Ancher]Herkese keyifli hobiler. Eurostar hbl802 marka filtre aldım, düz konumdayken sesli çalışıyor motorun bulunduğu tarafın tersinden hafif kaldırınca sesi kesiyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Yardımlarınız için teşekkürler.

Sorunu gösterdiğim video linki;

https://youtube.com/shorts/lQAAiGy0Kjo?si=9wilnbVTmJ2seFrZ[/QUOTE]

Filtre içinde hava kalmış yada kapağı tam kapanmadığından hava alıyor olması muhtemel. Filtreyi açıp, içini su doldurup kapağını tekrar kapatın.
Eğer söylediğim sebeptense düzelecektir.[EDIT]neomeo,2024-11-25 00:40:51[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.