ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
neomeo
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
291
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
6 Saat 24 Dakika önce
Toplam Mesaj:
355 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
120 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Mehmet ÖZCAN
Doğum Tarihi:
06 Nisan 1977
İl:
Rize
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Mehmet ÖZCAN
SON 10 MESAJI
Kendi Kendine Yaşayan Ekosistem?
[QUOTE=K0L0Ni]Değerli arkadaşlarım merhaba.
Uzunca bir süredir "father fish" isimli akvaryum gurusunu izliyorum. Herkese de tavsiye ederim. Ben normalde ciklet besliyorum. Bilgimin çoğu bu yönde. Şimdi yeni bir şey denemeye karar verdim. Filtresiz, yemsiz ve neredeyse elektriksiz bir akvaryum...
Father fish'in anlattığı sistem şu şekilde:
Akvaryum tabanına 2.5 cm bitki toprağı. Üzerine 5 cm kum. Bolca bitki. Bu şekilde 1 hafta kadar sonra da balıkları (neon grubu olabilir, tetra veya lepistes grubu olabilir ya da karides tarzı birşeyler olabilir buraya sonradan karar verilebilir) ekleyin ve onlarca yıl akvaryum kendi kendini döndürsün diyor. Bu sistem anladığım kadarıyla daha çok anaerobik bakterilere dayalı. Kum yüzeyinden aşağı doğru 5 cm kadar oksijenli ortam olduğu için bakteriler aerobik oluyor. Ama asıl parçalanma daha aşağıdaki oksijensiz ortamdaki (bitki toprağı) anaerobik bakteriler tarafından yapılıyor ve dışkı veya pislikler aşağı indikçe parçalanıyor. Bitki kökleri de toprak katmanına yerleştirildiği için beslenmiş oluyor ve böylece bir döngü sağlanmış oluyor. Eksik veya yanlış bahsetmiş olma ihtimalim yüksek olsa da sanırım döngü bu şekilde ilerliyor.
Bu tip bir sistemde asla su değişimi yapılmıyor ve sadece buharlaşan su ekleniyormuş. Yem vermeye gerek olmuyormuş. Sanırım ışık ve ısıtıcı şart. Bu kısımdan bahsedilmiyor.
Hatta daha ileri gitmek gerekirse ilk kurulum esnasında dışarıdan tahta, çalı, çırpı bulun, bir su birikintisinden bir kapta su alın akvaryuma atın iyi bakterileri böyle toplayın diyor. Birlikte gelme ihtimali olan patojenleri de o bakteriler halledebilecekmiş.
Bu tür sistemler kurmuş olan tecrübeli arkadaşlarımın fikir ve önerileri benim için çok önemli.[/QUOTE]
Merhaba,
şöyle bir video izlemiştim aklıma da yatmıştı. Fikrinize katkı sunacağını düşünüyorum;
[VID]https://youtu.be/mnUBOuAte6A[/VID][EDIT]neomeo,2025-08-20 12:12:14[/EDIT]
[QUOTE=K0L0Ni]Değerli arkadaşlarım merhaba.
Uzunca bir süredir "father fish" isimli akvaryum gurusunu izliyorum. Herkese de tavsiye ederim. Ben normalde ciklet besliyorum. Bilgimin çoğu bu yönde. Şimdi yeni bir şey denemeye karar verdim. Filtresiz, yemsiz ve neredeyse elektriksiz bir akvaryum...
Father fish'in anlattığı sistem şu şekilde:
Akvaryum tabanına 2.5 cm bitki toprağı. Üzerine 5 cm kum. Bolca bitki. Bu şekilde 1 hafta kadar sonra da balıkları (neon grubu olabilir, tetra veya lepistes grubu olabilir ya da karides tarzı birşeyler olabilir buraya sonradan karar verilebilir) ekleyin ve onlarca yıl akvaryum kendi kendini döndürsün diyor. Bu sistem anladığım kadarıyla daha çok anaerobik bakterilere dayalı. Kum yüzeyinden aşağı doğru 5 cm kadar oksijenli ortam olduğu için bakteriler aerobik oluyor. Ama asıl parçalanma daha aşağıdaki oksijensiz ortamdaki (bitki toprağı) anaerobik bakteriler tarafından yapılıyor ve dışkı veya pislikler aşağı indikçe parçalanıyor. Bitki kökleri de toprak katmanına yerleştirildiği için beslenmiş oluyor ve böylece bir döngü sağlanmış oluyor. Eksik veya yanlış bahsetmiş olma ihtimalim yüksek olsa da sanırım döngü bu şekilde ilerliyor.
Bu tip bir sistemde asla su değişimi yapılmıyor ve sadece buharlaşan su ekleniyormuş. Yem vermeye gerek olmuyormuş. Sanırım ışık ve ısıtıcı şart. Bu kısımdan bahsedilmiyor.
Hatta daha ileri gitmek gerekirse ilk kurulum esnasında dışarıdan tahta, çalı, çırpı bulun, bir su birikintisinden bir kapta su alın akvaryuma atın iyi bakterileri böyle toplayın diyor. Birlikte gelme ihtimali olan patojenleri de o bakteriler halledebilecekmiş.
Bu tür sistemler kurmuş olan tecrübeli arkadaşlarımın fikir ve önerileri benim için çok önemli.[/QUOTE]
Merhaba,
şöyle bir video izlemiştim aklıma da yatmıştı. Fikrinize katkı sunacağını düşünüyorum;
[VID]https://youtu.be/mnUBOuAte6A[/VID][EDIT]neomeo,2025-08-20 12:12:14[/EDIT]
Su Düzenleyici Diye İlaç Kullandım
Merhaba,
Suyu %50 değişip aktif karbon ile filtreleme yapın, daha sonra aktif karbonu yenileyip yine suyun %50 değişin yani süreci tekrarlayın.
Sonrasında suya bakteri kültürü ekleyip, su kimyasının oturmasını bekleyebilirsiniz. Aktif karbonu 3 gün kullandıktan sonra değişin.
Merhaba,
Suyu %50 değişip aktif karbon ile filtreleme yapın, daha sonra aktif karbonu yenileyip yine suyun %50 değişin yani süreci tekrarlayın.
Sonrasında suya bakteri kültürü ekleyip, su kimyasının oturmasını bekleyebilirsiniz. Aktif karbonu 3 gün kullandıktan sonra değişin.
İthal Akvaryum Sağlam Mı?
[QUOTE=omersayar]Merhaba Bende herkes gibi ithal akvaryumu saglam olur diye tercih etmiştim. Fakat bir akşam eve geldiğimde yer su içinde balıklar ölmüş sigorta atmış. İthal akvaryumumu bu şekilde buldum alicak arkadaşlara önerim normal camdan bile daha dandik bu ürünler ithal tercih etmem artık [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/190906/090120240927191.jpg[/IMG][/QUOTE]
Geçmiş olsun. Evde çocuk felan varsa yada temizliğe gelen kadın felan yanlışlıkla çarpmış olabilir.
Daha sonra o zedeli yerden suyun basıncıyla çatlayıp bu hale gelmiş olması muhtemel.
Hiçbir zedelenme olmadan yada darbe almadan bu şekilde çatlaması / kırılması çok mümkün değil.
[QUOTE=omersayar]Merhaba Bende herkes gibi ithal akvaryumu saglam olur diye tercih etmiştim. Fakat bir akşam eve geldiğimde yer su içinde balıklar ölmüş sigorta atmış. İthal akvaryumumu bu şekilde buldum alicak arkadaşlara önerim normal camdan bile daha dandik bu ürünler ithal tercih etmem artık [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/190906/090120240927191.jpg[/IMG][/QUOTE]
Geçmiş olsun. Evde çocuk felan varsa yada temizliğe gelen kadın felan yanlışlıkla çarpmış olabilir.
Daha sonra o zedeli yerden suyun basıncıyla çatlayıp bu hale gelmiş olması muhtemel.
Hiçbir zedelenme olmadan yada darbe almadan bu şekilde çatlaması / kırılması çok mümkün değil.
Bitkili Akvaryumda Berraklığı Yakalama
[QUOTE=nightybird]Merhabalar bitkili akvaryumum var uzaktan bakınca %90 berrak görünüyor ama yaklaşınca suyun içinde sanki küçük oksijen taneleri gibi taneler var ama böyle az değil dolu dolu ve çok yakından bakılınca görünüyor ve ciddi bir şekilde buna takmış durumdayım. Sanki kola içersiniz de içinde böyle gaz baloncukları olur ya aynı öyle Dün bir akvaryumcuya gittim öyle berrak akvaryumu vardı ki benim akvaryumun berraklık konusunda ilk 10'a bile giremeyeceğini anladım.
Akvaryum Bilgileri
100 LT TANK
SOBO 550 DIŞ FİLTRE
KÜÇÜK BOY SOBO PİPO FİLTRE
SANİYEDE 4 DAMLA CO2 (SADECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR)
CO2 İNDİKATOR YEŞİL
Filtre içinde seramik halka biyolojik sünger ve elyaf var
Tropica Aquarium Soil Powder 9Lt Aktif Bitki Toprağı
Eheim Isıtıcı
Çift Fan Soğutma
25-26 C derece
TERRA PRO PUL YEM (YEŞİL BAZEN KIRMIZI OLANI)
BALIK TÜRLERİ , LEPİSTES , MOLİ , ENDLER , CARDİNAL TETRA , VATOZ VE 2 ÇÖPÇÜ
UYGULAMALARIM
Haftada 1 %20 su değişimi dip çekim
Cam temizliği
Dış Filtresini 1 ayda bir debisi düşünce temizliyorum
2 gün öncede CRYSTAL PRO'nun AQUA CLEAR ürününü kullandım.
[IMG]https://i.ibb.co/ZRZ0LY2V/IMG-6331.jpg[/IMG]
İşte aşağıda çektim ama tam böyle belli olmuyor.
[IMG]https://i.ibb.co/0VpxXCLZ/Whats-App-Image-2025-08-11-at-09-11-27.jpg[/IMG]
Yardımcı olursanız çok sevinirim , şuan istediğim berraklığı ulaşmamın önündeki tek engel bu minimize kabarcıklar.[/QUOTE]
Merhaba,
Su yüzeyindeki film tabakasını filtre su çıkışı karıştırıp suya katıyorsa o sekilde olabilir. Eğer bu sebepten ise, yüzey temizleyici ile su yüzeyini filtreleyip film tabakasını alırsanız sorun düzelecektir.
Yok kendinde mikro partikül varsa, purigen ile sorunu çözebilirsiniz. purigen nitrat, fosfat oluşumunu azaltacağından, ek gübrelemeye ihtiyaç duyabilirsiniz.
[QUOTE=nightybird]Merhabalar bitkili akvaryumum var uzaktan bakınca %90 berrak görünüyor ama yaklaşınca suyun içinde sanki küçük oksijen taneleri gibi taneler var ama böyle az değil dolu dolu ve çok yakından bakılınca görünüyor ve ciddi bir şekilde buna takmış durumdayım. Sanki kola içersiniz de içinde böyle gaz baloncukları olur ya aynı öyle Dün bir akvaryumcuya gittim öyle berrak akvaryumu vardı ki benim akvaryumun berraklık konusunda ilk 10'a bile giremeyeceğini anladım.
Akvaryum Bilgileri
100 LT TANK
SOBO 550 DIŞ FİLTRE
KÜÇÜK BOY SOBO PİPO FİLTRE
SANİYEDE 4 DAMLA CO2 (SADECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR)
CO2 İNDİKATOR YEŞİL
Filtre içinde seramik halka biyolojik sünger ve elyaf var
Tropica Aquarium Soil Powder 9Lt Aktif Bitki Toprağı
Eheim Isıtıcı
Çift Fan Soğutma
25-26 C derece
TERRA PRO PUL YEM (YEŞİL BAZEN KIRMIZI OLANI)
BALIK TÜRLERİ , LEPİSTES , MOLİ , ENDLER , CARDİNAL TETRA , VATOZ VE 2 ÇÖPÇÜ
UYGULAMALARIM
Haftada 1 %20 su değişimi dip çekim
Cam temizliği
Dış Filtresini 1 ayda bir debisi düşünce temizliyorum
2 gün öncede CRYSTAL PRO'nun AQUA CLEAR ürününü kullandım.
[IMG]https://i.ibb.co/ZRZ0LY2V/IMG-6331.jpg[/IMG]
İşte aşağıda çektim ama tam böyle belli olmuyor.
[IMG]https://i.ibb.co/0VpxXCLZ/Whats-App-Image-2025-08-11-at-09-11-27.jpg[/IMG]
Yardımcı olursanız çok sevinirim , şuan istediğim berraklığı ulaşmamın önündeki tek engel bu minimize kabarcıklar.[/QUOTE]
Merhaba,
Su yüzeyindeki film tabakasını filtre su çıkışı karıştırıp suya katıyorsa o sekilde olabilir. Eğer bu sebepten ise, yüzey temizleyici ile su yüzeyini filtreleyip film tabakasını alırsanız sorun düzelecektir.
Yok kendinde mikro partikül varsa, purigen ile sorunu çözebilirsiniz. purigen nitrat, fosfat oluşumunu azaltacağından, ek gübrelemeye ihtiyaç duyabilirsiniz.
Akvaryumun İçi Pas Tutuyor
[QUOTE=Nickim10Harf]Merhaba herkese yaklaşık bir aydır yaşadığım bir sorun var, akvaryumun içi, camlar, filtre borusu, ısıtıcı camı, bitki yaprakları ve diğer herşeyde paslanma gibi bir şey var bu neden kaynaklı olur ne nasıl önleyebilirim?[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/258287/080820250703171.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/258287/080820250703201.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/258287/080820250703231.jpg[/IMG][/QUOTE]
Işık açık kalma süresini ve yemlemeyi azaltın. Bitkilere gübre veriyorsanız, onun da dozunu azaltın. Akvaryum direkt günığı almasın. 3/1 oranında düzenli su değişimi yapın, zamanla azalıp yok olacaktır. Filtre medyasını akvaryum suyuyla yıkayıp durulayın. Zamanla azalıp yok olacaktır.
[QUOTE=Nickim10Harf]Merhaba herkese yaklaşık bir aydır yaşadığım bir sorun var, akvaryumun içi, camlar, filtre borusu, ısıtıcı camı, bitki yaprakları ve diğer herşeyde paslanma gibi bir şey var bu neden kaynaklı olur ne nasıl önleyebilirim?[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/258287/080820250703171.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/258287/080820250703201.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/258287/080820250703231.jpg[/IMG][/QUOTE]
Işık açık kalma süresini ve yemlemeyi azaltın. Bitkilere gübre veriyorsanız, onun da dozunu azaltın. Akvaryum direkt günığı almasın. 3/1 oranında düzenli su değişimi yapın, zamanla azalıp yok olacaktır. Filtre medyasını akvaryum suyuyla yıkayıp durulayın. Zamanla azalıp yok olacaktır.
Akvaryum Dış Filtre Sorunu
[QUOTE=Eren123456]
Havasını nasıl emeceğim içinde su varken
[/QUOTE]
Emiş hortumunda su varsa zaten fizik kuralları gereği filtreye dolacaktır. Sonrasında ise fiş takıldığında sistem otomatikman devirdaime başlayacaktır.
Şu halde su devirdaimi olmuyorsa, sistemde tıkanıklık, pervane dönmemesi, hortumların ters takılıp basış kısmı su üstünde olduğunda çalışmaması vb. nedenler olabilir.
en güzeli filtreyi söküp dikkatlice kontrol ediğ yeniden toplayıp kapatmak olur. Hortumları da in/out dikkat ederek bağlarsınız başka bir problem yoksa çalışacaktır.[EDIT]neomeo,2025-07-28 19:37:57[/EDIT]
[QUOTE=Eren123456]
Havasını nasıl emeceğim içinde su varken
[/QUOTE]
Emiş hortumunda su varsa zaten fizik kuralları gereği filtreye dolacaktır. Sonrasında ise fiş takıldığında sistem otomatikman devirdaime başlayacaktır.
Şu halde su devirdaimi olmuyorsa, sistemde tıkanıklık, pervane dönmemesi, hortumların ters takılıp basış kısmı su üstünde olduğunda çalışmaması vb. nedenler olabilir.
en güzeli filtreyi söküp dikkatlice kontrol ediğ yeniden toplayıp kapatmak olur. Hortumları da in/out dikkat ederek bağlarsınız başka bir problem yoksa çalışacaktır.[EDIT]neomeo,2025-07-28 19:37:57[/EDIT]
Akvaryum Dış Filtre Sorunu
[QUOTE=Eren123456]
Hortumları boşaltıp en baştan denesem olur mu [/QUOTE]
fişi çek,
emiş hortumu vanasını kapat,
emiş hortumunu musluğuyla beraber filtreden çıkar,
ufak bir kova üzerinde emiş hotumu vanasını açıp ağzınla hafif havasını em,
su gelip kovaya dökülünce vanayı kapat,
tekrar filtreye takıp filtre su dolu ise fişi takıp vanayı aç, değil ise vanayı aç su dolmaya yakın fişi tak,
sonrasını filtre halledecektir.[:iyi:] [EDIT]neomeo,2025-07-28 17:30:40[/EDIT]
[QUOTE=Eren123456]
Hortumları boşaltıp en baştan denesem olur mu [/QUOTE]
fişi çek,
emiş hortumu vanasını kapat,
emiş hortumunu musluğuyla beraber filtreden çıkar,
ufak bir kova üzerinde emiş hotumu vanasını açıp ağzınla hafif havasını em,
su gelip kovaya dökülünce vanayı kapat,
tekrar filtreye takıp filtre su dolu ise fişi takıp vanayı aç, değil ise vanayı aç su dolmaya yakın fişi tak,
sonrasını filtre halledecektir.[:iyi:] [EDIT]neomeo,2025-07-28 17:30:40[/EDIT]
Balıklarım Ölüyor...
[QUOTE=UmitKazanbey]
Kumda üremesi için özel bir sebep yok, kum bu sürece özel bir katkı sağlamıyor diyorum. Neyi anlamıyorsunuz? Yazdığımın arkasındayım alıntı yaparken de birşeyi silmiyorum. "Alıntı yap" tıklayıp yazacağımı yazıyorum nasıl detaylar bunlar...[/QUOTE]
Kumda üremez kesin ve net bir yargıdır. Sizde bunu bu şekilde yazmışsınız, bende bunun yanlış olduğunu dile getirdim. Sizin görüşünüze göre yetersiz debili bir filtre ile nitrat ve amonyak patlaması olması muhtemel.
eklediğim videodaki akvaryumda filtre yok, bitkili akvaryumda kuma yerleşen bakterilerin filtresiz nasıl iş çıkardığı var, izlemenizi tavsiye ederim.
Not: alıntı konusunda haklısınız, sistem alıntının alıntısını yapmıyormuş, bu sayede ben de öğrenmiş oldum, üstteki posttan ilgili yeri sileceğim. Sizin yazdığınız alıntı silme cevabı boşta kalacak haberiniz olsun.
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=mnUBOuAte6A[/VID]
[URL]https://www.youtube.com/watch?v=mnUBOuAte6A[/URL]
[EDIT]neomeo,2025-07-17 14:15:51[/EDIT]
[QUOTE=UmitKazanbey]
Kumda üremesi için özel bir sebep yok, kum bu sürece özel bir katkı sağlamıyor diyorum. Neyi anlamıyorsunuz? Yazdığımın arkasındayım alıntı yaparken de birşeyi silmiyorum. "Alıntı yap" tıklayıp yazacağımı yazıyorum nasıl detaylar bunlar...[/QUOTE]
Kumda üremez kesin ve net bir yargıdır. Sizde bunu bu şekilde yazmışsınız, bende bunun yanlış olduğunu dile getirdim. Sizin görüşünüze göre yetersiz debili bir filtre ile nitrat ve amonyak patlaması olması muhtemel.
eklediğim videodaki akvaryumda filtre yok, bitkili akvaryumda kuma yerleşen bakterilerin filtresiz nasıl iş çıkardığı var, izlemenizi tavsiye ederim.
Not: alıntı konusunda haklısınız, sistem alıntının alıntısını yapmıyormuş, bu sayede ben de öğrenmiş oldum, üstteki posttan ilgili yeri sileceğim. Sizin yazdığınız alıntı silme cevabı boşta kalacak haberiniz olsun.
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=mnUBOuAte6A[/VID]
[URL]https://www.youtube.com/watch?v=mnUBOuAte6A[/URL]
[EDIT]neomeo,2025-07-17 14:15:51[/EDIT]
Balıklarım Ölüyor...
[QUOTE=UmitKazanbey]
Kendi kendinize bir cevap girdiniz. Ancak biz de doğru koşullar olmadığı müddetçe kumda üremesi için bir neden yok diyoruz. Dinlemeden lafa girip baştaki konuya cevap veren kişi de sizsiniz sanırım. Bakın hemen sizden 1-2 mesaj öncesinde ne şartlarda ürerler ne şartlarda üremezler detaylıca anlattım. Yapay zekaya sorup gelip burada ahkam keseceğinize burayı da bir okursanız verdiğiniz cevabın zaten yazılmış olduğunu görürdünüz.
Keyifli hobiler.
[/QUOTE]
yukarıdaki postunuzda kumda üremezler yazmışsınız?
Bakın ben buraya tekrar ekliyorum yazdığınızı ;
"Tek balık üzerinden değerlendirme yanlış olur. Cümleniz beni değil kendini EKARTE etmiş oluyor. Egale demeyelim. Oluşan bakterinin adı nitrifikasyon değil nitrosomonas diyelim. [U]Kumda üreyebilen bir bakteri değildir.[/U] Bilgi eksikliğiyle "egale" etmek zor iştir. Biraz daha okuyalım."
Altını da çizdim belki gözünüzden kaçar diye. Ayrıca madem birkaç post önce uygun şartlarda ürediklerini yazdınız(geriye doğru taradım ama bulamdım), neden bu arkadaşa verdiğiniz yanıtta üremez yazdınız o zaman, yine doğrusunu yazsaydınız ya.
Yapay zekaya gelince; bizzat ben ürerler desem, neye dayanarak, kaynak vb. cümleler yazabileceğinizden, literatürü sizden de benden de daha iyi tarayıp süzen yapay zekayı işe kattım.
Ahkam kesme konusunu konunun başından bu yana bize bırakmamışsınız ki keselim.
Neyse uzatmaya gerek yok. Yanlış bilgi girmişsiniz posta, yapay zeka destekli düzelttik.
Kalın sağlıcakla...
[EDIT]neomeo,2025-07-17 14:03:47[/EDIT]
[QUOTE=UmitKazanbey]
Kendi kendinize bir cevap girdiniz. Ancak biz de doğru koşullar olmadığı müddetçe kumda üremesi için bir neden yok diyoruz. Dinlemeden lafa girip baştaki konuya cevap veren kişi de sizsiniz sanırım. Bakın hemen sizden 1-2 mesaj öncesinde ne şartlarda ürerler ne şartlarda üremezler detaylıca anlattım. Yapay zekaya sorup gelip burada ahkam keseceğinize burayı da bir okursanız verdiğiniz cevabın zaten yazılmış olduğunu görürdünüz.
Keyifli hobiler.
[/QUOTE]
yukarıdaki postunuzda kumda üremezler yazmışsınız?
Bakın ben buraya tekrar ekliyorum yazdığınızı ;
"Tek balık üzerinden değerlendirme yanlış olur. Cümleniz beni değil kendini EKARTE etmiş oluyor. Egale demeyelim. Oluşan bakterinin adı nitrifikasyon değil nitrosomonas diyelim. [U]Kumda üreyebilen bir bakteri değildir.[/U] Bilgi eksikliğiyle "egale" etmek zor iştir. Biraz daha okuyalım."
Altını da çizdim belki gözünüzden kaçar diye. Ayrıca madem birkaç post önce uygun şartlarda ürediklerini yazdınız(geriye doğru taradım ama bulamdım), neden bu arkadaşa verdiğiniz yanıtta üremez yazdınız o zaman, yine doğrusunu yazsaydınız ya.
Yapay zekaya gelince; bizzat ben ürerler desem, neye dayanarak, kaynak vb. cümleler yazabileceğinizden, literatürü sizden de benden de daha iyi tarayıp süzen yapay zekayı işe kattım.
Ahkam kesme konusunu konunun başından bu yana bize bırakmamışsınız ki keselim.
Neyse uzatmaya gerek yok. Yanlış bilgi girmişsiniz posta, yapay zeka destekli düzelttik.
Kalın sağlıcakla...
[EDIT]neomeo,2025-07-17 14:03:47[/EDIT]
Balıklarım Ölüyor...
[QUOTE=UmitKazanbey]
Tek balık üzerinden değerlendirme yanlış olur. Cümleniz beni değil kendini EKARTE etmiş oluyor. Egale demeyelim. Oluşan bakterinin adı nitrifikasyon değil nitrosomonas diyelim. Kumda üreyebilen bir bakteri değildir. Bilgi eksikliğiyle "egale" etmek zor iştir. Biraz daha okuyalım.[/QUOTE]
Valla Yapay Zeka sizin kumda üreyemez dediğiniz nitrosomonos için, doğru koşullar sağlandığında ürerler diyor.
"[U]Nemli ortam[/U] Kum kuruysa bakteriler yaşayamaz. Nitrosomonas nemli veya ıslak ortamlarda yaşar.
[U]Amonyak kaynağı [/U] Kumda hayvansal atık, gübre, idrar gibi amonyak içeren kaynaklar olmalı.
[U]Oksijen[/U] Bu bakteriler aerobiktir, oksijen gerekli. Kapalı, havasız ortamlarda çoğalamazlar.
[U]Uygun sıcaklık[/U] Genelde 25–30 °C arası idealdir. Çok sıcak veya çok soğukta aktivite düşer.
[U]Yüzeye tutunma alanı[/U] Nitrosomonas, kum tanelerinin yüzeyine tutunarak koloni oluşturabilir."
Bu durumda kumda üreyebilir olmuş oluyorlar, üreyemezler demeyelim [;)]
[EDIT]Hoppala,2025-07-17 10:33:41[/EDIT]
[QUOTE=UmitKazanbey]
Tek balık üzerinden değerlendirme yanlış olur. Cümleniz beni değil kendini EKARTE etmiş oluyor. Egale demeyelim. Oluşan bakterinin adı nitrifikasyon değil nitrosomonas diyelim. Kumda üreyebilen bir bakteri değildir. Bilgi eksikliğiyle "egale" etmek zor iştir. Biraz daha okuyalım.[/QUOTE]
Valla Yapay Zeka sizin kumda üreyemez dediğiniz nitrosomonos için, doğru koşullar sağlandığında ürerler diyor.
"[U]Nemli ortam[/U] Kum kuruysa bakteriler yaşayamaz. Nitrosomonas nemli veya ıslak ortamlarda yaşar.
[U]Amonyak kaynağı [/U] Kumda hayvansal atık, gübre, idrar gibi amonyak içeren kaynaklar olmalı.
[U]Oksijen[/U] Bu bakteriler aerobiktir, oksijen gerekli. Kapalı, havasız ortamlarda çoğalamazlar.
[U]Uygun sıcaklık[/U] Genelde 25–30 °C arası idealdir. Çok sıcak veya çok soğukta aktivite düşer.
[U]Yüzeye tutunma alanı[/U] Nitrosomonas, kum tanelerinin yüzeyine tutunarak koloni oluşturabilir."
Bu durumda kumda üreyebilir olmuş oluyorlar, üreyemezler demeyelim [;)]
[EDIT]Hoppala,2025-07-17 10:33:41[/EDIT]
SON MESAJLAR
- Bunlar Karides Dışkısı Mı Sizce Ehtiyar, 22:23
Bitki Akvaryumları Genel - Karideslerim Mantar Kaptı K0L0Ni, 22:21
Hastalıklar ve İlaçlar - Bitkili Akvaryum Kurulumu Umut_1923, 22:01
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Bizde Satılan Transgenetic Balıklar Orijinal Mi? Imperfectnest495, 21:50
Amerikan Tetraları - 60/60/40 Akvaryum Da Ciklet Cichlid33, 21:43
Yeni Üye Forumu - Pipo Filtre Kaç Lt Yeterli İsmail_96965, 21:42
Filtreleme Seçenekleri - Yeni Tank Kurulumu AmatorCichlidci, 21:08
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Green Terror Kaç Tl Eder? İsmail_96965, 20:51
Fiyat Forumu - Beta Balığım Hareket Etmiyor İsmail_96965, 20:23
Hastalıklar ve İlaçlar - Erkek Yunus Balığım Titriyor K0L0Ni, 20:15
Yeni Üye Forumu - 200lt Zebra Akvaryumu Yeni Evinde Plapropem, 19:46
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Akvaryum K0L0Ni, 19:40
Yeni Üye Forumu - Quik Expro 1000 Takılma Sorunu promachines, 19:37
Yeni Üye Forumu - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Tata, 19:35
Güney Amerikan Cichlidleri - 36lt Low Tech. KaanE, 19:29
Akvaryum Tanıtımı - İç Parazit K0L0Ni, 19:07
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryumu Karides İçin Sineklik İle Bölme NightWist, 19:00
Yeni Üye Forumu - 40 Litre İçin Bu İç Filtre Fazla Mı? NightWist, 17:57
Yeni Üye Forumu - İlk Akvaryum Deneyimim atakanaydin, 17:47
Akvaryum Tanıtımı - Senegal Bişiri İle Hangi Türler Bakılabilir NightWist, 16:55
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Senegal Bichir Cengizhans, 16:25
Yeni Üye Forumu - Yeni Akvaryum - Balık Atlama Problemi KaanE, 15:54
Yeni Üye Forumu - Safkan Velifera MertSoyumert, 15:41
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Discus Balıklarım Çok Stresli Ve Ürkek Görünüyor? mutlubaba, 15:34
Discus - Yetişkin Ve Yavru Lepisteslere Her Gün Artemia cagrikarabas, 15:17
Canlı Doğuranlar - Yavru Lepistesler İçin Yem Önerileri Amatör balıkçı, 14:56
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Cüce Guramiler cagrikarabas, 14:49
Labirentliler - Hamile Lepistesim Midesi Garip Kaangzkr, 14:22
Yeni Üye Forumu - Japon Balığı Hastalık Tespiti Cyber_Scout, 12:17
Yeni Üye Forumu - Yeni Kurulum Tropheus Akvaryumum dimbeleth, 12:11
Akvaryum Tanıtımı - Kendi Kendine Yaşayan Ekosistem? neomeo, 12:11
Akvaryum Bilimi - Gövde Üzerinde Şişlik Ve Kızarıklık! Ehtiyar, 11:54
Hastalıklar ve İlaçlar - 90x40x40yapıyorum Tür Filtre Canlı Ne Olacak volkan12, 11:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Mütevazi Betta Akvaryumum Dogukankun, 11:11
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumda Sis Bulutu? Orhan76, 10:40
Yeni Üye Forumu - Blackwater Akvaryum Orhan76, 09:39
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkili Akvayumuma Reset Attım Orhan76, 09:17
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Cüce Vatoz Cinsiyet Tespiti scorpion26, 09:10
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Walstad Deniyorum (başlangıç) Orhan76, 09:04
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Ağırlığı Kuro, 08:15
Labirentliler - Yeni Bitkili Akvaryum CoryCory, 01:49
Akvaryum Tanıtımı - Bitkinin Adı Nedir? İnci Kefali, 01:38
Bitki Akvaryumları Genel - Balıklarda Uzun Dışkı Hoppala, 00:41
Hastalıklar ve İlaçlar - Amano Karidesi Üretimim Febbre, 23:59
Omurgasızlar - Akvaryum Sump Boyama Cyber_Scout, 22:08
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Satan Siteler NightWist, 21:35
Yeni Üye Forumu - Pigme Puffer Ve Betta Sonuç Hüsran Sonbalikbukucu, 21:30
Yeni Üye Forumu - Green Spotted Puffer Sonbalikbukucu, 21:23
Acı Su Balıkları - 90*45*45 Natural Style CoryCory, 20:16
Akvaryum Tanıtımı - Lepistes Yavruları Gizemli Ölüm Kaangzkr, 19:17
Hastalıklar ve İlaçlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Akvaryumları Boşaltıyorum metsi 21:42
- Akvaryum 30*30 metsi 21:42
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 21:34
- Helferi-monte Carlo-samolus Green-rotala Sahyadrca UraL 20:31
- Bitki Çeşitleri emreemin 20:22
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 20:22
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 20:22
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 20:22
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 20:22
- Seachem Purigen harunefe 20:20
- Full Set Hobi Sonu Resim Yüklenmiştir harunefe 20:18
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 19:35
- 🌲 Cüce Vatoz,christmas Moss,subulata,mikra,saz 🌲 F13K 19:35
- Discus, Oranda, Melek, Cüce Vatoz F13K 19:35
- Akvaryum 40 Lt AquaPuella 18:27
- Tuxedo Koi Lepistes,orando-ranchu Japon Balıkları EKAR 18:18
- Süper Formda Amazon Bitkisi (dişi) EKAR 18:18
- L022-l183-trifasciata Karides Omer901 18:16
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 18:00
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 18:00
- Ohmpk Startail Ve Hybrid Sukhoi 17:15
- Oase Optimax 1000 Sump Motoru Bora Bey 17:11
- 7x39 Watt Armatür Bora Bey 17:11
- Mini Sumplu Akvaryum LEGEND59 16:22
- 50x25x25 Sumplu Akvaryum LEGEND59 16:22
- Aquaclear 30 Şelale Filtre blenny 16:13
- L. Curviceps Ve L. Dorsigera Arıyorum blenny 16:13
- Eheim 2213 blenny 16:13
- Bitki,karides,discus Vb. Türlere Özel Osmos Sistem zafer3885 15:39
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 15:39
- Tetramin Flakes Pul Yem BaharB 14:23
- Brichardi Eş Tutmuş Çift Ciyus 14:06
- Mangrow Üstü Anubiaslar, Cüce Cyrptocoryne nikon_ 14:05
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 14:05
- Süper Red Erkek Vatoz, Sterbai, Elma Salyangozu nikon_ 14:05
- Bitki , Sıvı Gübre , Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 13:46
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 13:46
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 13:46
- 3-4-5 Cm Malavi Ciklet aycaketenci 12:31
- L144 Düz Kuyruk Erkek Sarı Ateş Mavi Melek Karides aycaketenci 12:31
- Snakeskin Barb (desmopuntius Rhomboocellatus) eackgzz 12:24
- Xiphophorus Alvarezi Ve Diğerleri eackgzz 12:24
- Turuncu Sakura fth0507 12:06
- Mobilyalı İthal Akvaryum 80 Cm X50 FrkMbuna 11:46
- Cüce Vatoz - Saulosi Coral Red FrkMbuna 11:46
- Co2art Regülatörler Speedy 11:42
- 45x27x27h Aksan Yapımı Ultra Clear Akvaryum Speedy 11:42
- L144 Longfin Mavi Göz Vatozlar FULL RED MEHMET 11:38
- Akvaryum Sıfır Sump Filtre FULL RED MEHMET 11:38
- Albino Full Red Mega Dorsal Mükemmel Kalitede FULL RED MEHMET 11:38
KULLANICILAR
- 114 Online Kullanıcı, 62 Üye
Online Kullanıcılar
mrah,
exfish,
CihanEfruz,
SrknGdkl,
EKAR,
ilhannnn01,
sina cen,
Emerse,
Imperfectnest495,
aktugsedat,
K0L0Ni,
BaldGuy,
Başak u,
H.polat,
EmrullahBoslu,
Kemalk41,
Umut_1923,
yavuzerpinar,
Cyber_Scout,
NightWist,
MiSoSiKiaN,
Balikcidede,
Hidro Dinamik,
maylandi,
CERANOXE,
achiiles_622,
Kaangzkr,
toronto21,
Deoxyss,
Cengizhans,
AzizArif,
AmatorCichlidci,
darkaura,
AquaVita,
UEK,
eackgzz,
tarbazonline,
Omer901,
Ouuz,
atakanaydin,
mitii,
volkan12,
KnnGnn,
YOTHAN,
Ehtiyar,
ternapi,
baliknemo,
Tata,
Sütçü,
Taha Yanık,
cagrikarabas,
Samnastrp,
Akax,
Yas400,
aranjman,
Serdariekrem,
Kadir0306,
ArifhbsAquatics,
İsmail_96965,
erkamgok,
paxal,
metsi,
prognozi na sport_nw,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.