ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
DorukGuppy
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
75
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
05 Nisan 2025 15:41
Toplam Mesaj:
146 [0.79 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
135 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doruk Eyüpler
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Doruk Eyüpler

SON 10 MESAJI

Bu Canlılar Nedir
Ne demek[:)]
Japon Balıklarım Ara Sıra Su Üstüne Çıkıyor
Akvaryumunuzun genel fotoğrafını atarsanız yardımcı olalım.
Bu Canlılar Nedir
[QUOTE=Tolga ozmn]Yeni doğum oldu içinde yavrular hocam olmazsa dip çekimi yapıp yemlemeyi azaltayım işe yarar mı [/QUOTE] Tabii dip çekimi şart. Yemlemeyi de azaltın ancak karideslere genellikle bitkisel yem tercih edin. 2-3 günde bir yemleyin.
Bu Canlılar Nedir
[QUOTE=Tolga ozmn]Bir diğer akvaryum da lepistes yavruları var 2 yada 3 tane içine atsam faydası olur mu [/QUOTE] Ağızlarına sığarsa yiyeceklerdir. Ancak ağır gelebilir yavrulara. Karideslerle sorun yaşamayacak olan moli balıklarını tercih edebilirsiniz. Ama karideslerden yavru almak istiyorsanız moli yer.[EDIT]DorukGuppy,2025-04-05 13:12:31[/EDIT]
Bu Canlılar Nedir
Bu canlılar protein içerikli yemlerin dipte birikmesiyle oluşur. Akvaryumunuza pek zararı yoktur, karidesler yiyecektir. Ancak yinede bir kepçe yardımıyla bu canlıları toplamanızı tavsiye ederim her ihtimale karşı.
Beta Hastalandı
Akvaryum şartlarına baktığımda bir adet yapay dekor görüyorum, onu lütfen çıkartın. Ayrıca ısıtıcı, filtrede göremedim.

Akvaryum camlarında baloncuklar görüyorum, buda suyunuzun tam oturmamış olduğunu gösterir. Ha tabii suyu önceden dinlendirdiyseniz veya hazır suysa ilk kurulumdan kaynaklı baloncuklar olabilir.

Betanıza bakarsam, dişi olduğundan şüpheliyim. Bunun dışında balıkta herhangi bir sorun görünmüyor. Stres kaynaklı bir süreç olabilir. Stresi azaltmak için akıntının betayı yormayacağı çok küçük bir şelale filtre veya hava taşı alabilirsiniz. Isıtıcı zaten şart.

Kaldı ki: akvaryumunuza hagen kum ve birkaç basit bitkiler eklerseniz betanıza dört dörtlük bir ortam sağlarsınız ve hayvan düzelir.

NOT: Attığınız yemleri yemezse geri alın.[EDIT]DorukGuppy,2025-04-05 13:04:38[/EDIT]
Beta Balığımın Cinsiyetini Belirleyemiyorum
Balık erkek ama kavanozda beslemeniz doğru değil ayrıca amonyaktan dolayı kızarma başlamış bir an önce şartları değiştirin yoksa kuyruk erimesi başlayacak.
Yeni Akvaryum Alacağım
Çok pahalı, daha yeni 70x30x30 akvaryumu 1600 e yaptırdım.
20 L Betta
Merhaba, 20-25 L arası olan bu filtreli ısıtıcılı tankta bettam mutlu olur mu? İlk betta deneyimim.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/251074/040420252037501.jpg[/IMG]
Eba Ve Mücevher Beraber Yaşarmı
Mücevher cikletlerin agresif doğası nedeniyle bu kombinasyon riskli olabilir. Eğer birlikte bakmayı düşünüyorsan, bol miktarda saklanma alanı sağlamalı ve durumu dikkatle gözlemlemelisin. Eğer mücevher cikletler aşırı saldırganlık gösterirse, onları ayrı bir tanka almak gerekebilir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.