ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
hho41
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
6 Saat 27 Dakika önce
Toplam Mesaj:
8 [1.60 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
8 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
halis harun öztürk
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Kirklareli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

halis harun öztürk

SON 8 MESAJI

Japon Balıkları Dipte Saklanıyor
Birkaç japonu bu işe başlamak isteyen bir arkadaşıma verip sayıyı azaltacağım. Daha küçük bir tankta lepistesler var 4 erişkin 2 yavru onlar da 1.5 aylık. Belki bitki ekip büyük tankı lepisteslere ayırmak da mantıklı olabilir.
Japon Balığı Sabit Duruyor
Başka japonlar var. Korkuyor olabilir yem alirken digerleri yuzeye yaklasirken o pek orali olmuyor.
Japon Balığı Sabit Duruyor
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/255197/090220251230241.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/255197/090220251230271.jpg[/IMG]
Japon balığım bu şekilde kaya bitki yada filtrenin yanında sabit duruyor. Beyaz benek vs üzerinde yok yemlemeyi birkaç gündür az yapıyorum, %15-20 su değişimi yaptım. Sebebi sizce ne olabilir?
Sağa döndürdüm problem çözüldü çok teşekküm ederim.
Dişi Betaya Karma Tankta Bakılır Mı ?
Youtubeda bu konuyla ilgili bir video vardı. Yetişkinler birkaç kuşak yavruyla bir arada yaşarsa, saklanacak bitki de varsa kovalama-yeme davranışı azalabiliyor yönünde tespiti vardı. Betalar daha saldırgan bir tür olarak geçiyor. Yavruları yeme olasılığı bana yüksek geldi.
Balık sayısı biraz fazla maalesef. 10 litrelik tankta lepisteslerim vardı. Japon balığı hediye gelince daha büyük alalım dedik ama şu anlık bu kadar yer ayırabiliyorum. Tankın filtresi yerine sabitlenmiş siz döndürdünüz mü pek döndürme şansı yok sanki. Bendeki sobo 400 f yaklaşık 20-25 lt olması lazım.
Dişi Betaya Karma Tankta Bakılır Mı ?
Dişi betalar yavru lepistesleri yeme davranışı gösterecektir. Yetişkin lepistesler de farklı değil. Dişi betalar erişkinlerle kavga etme olasılığı erkeğe göre düşük olduğundan bakılabilir. Yavrular için fark olacağını düşünmüyorum zaten erişkin lepisteslerde yavruları yiyor.
Filtreyi uzun süre hiç kapatmazsam belli süre sonra bazı japonlar kayaların orada saklanıyor. Forumda bazı arkadaşlar hiç kapatılmamasını öneriyor. Günde 12 saat filtre çalıştırmak yeterli midir.
Diğer bir sorumda bakteri kültürü şart mıdır? Belli bir süre sonra akvaryumda balık dışkıları üzerinden kendi florasını oluşturacağını okudum. Ara ara bacto feed ile destek vermek yeterli olur mu?
Japonların yanına çöpçü vatoz koysam japonlar rahatsız eder mi?
Bu hobiye yeni başladım.Önerileriniz bekliyorum.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/255197/070220252100591.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.