ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
baranalkasi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
8 Saat 6 Dakika önce
Toplam Mesaj:
17 [2.13 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
14 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
baran alkaşi
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

baran alkaşi

SON 10 MESAJI

Petshop Yanlış Filtre Tercihi
[QUOTE=HaydarGul]

Merhaba Baran Bey;

Debiyi düşürmeniz biyolojik filtrasyona zarar vermez, hatta aksine olması gerekenden fazla akıntıda bakteri oluşumu daha yavaş olur. Kullandığınız filtrede kısık ayarda kullanmanın zararı yok bence de.
Not: Muhtemelen bir arkadaş gelip bizim sizi yanılttığımızı söyleyecek ( Birkaç gündür bunu yapıyor. ) ve filtrenizi temizlememenizi ve su değişimi yapmamanızı söyleyecek. Tercih sizin tabi ki. Su değişimi ferahlıktır, bulunduğumuz ortamı havalandırmak gibi ve ekstrası balıklarınıza ve bitkilerinize göre ( ro su istemeyen ) mineral kaynağı olur.[/QUOTE]

Hocam öncelikle hem size hem Ahmet beye çok teşekkür ederim şu an su seviyesini yükselttim akıntı su yüzeyinden direkt ön cama vuruyor ordan dağılıyor akıntı kesinlikle azaldı suyun üst kısmında akıntı var sadece ama psikopat balıklarım sürekli akıntı olan yere gidip kendilerini uçuruyor 😅 filtrenin debisinide kıstım gözlemlemeye devam edeceğimsuda bulanıklaşma vs olmazsa bu şekilde çok problem yaşayacağımı sanmıyorum ancak sizler gibi deneyimli arkadaşlarıma izninizle 1-2 ufak sorum olacak yanıtlarsanız çok memnun olurum
1-) aldığım mavi melek karideslerinden 2 tanesi gebe filtreye kapılmaması için su çeken yerine sünger takmam gerektiğini okudum forumda burda nasıl bir sünger tercih edilmeli bir ismi vs var mı internetten yada petshoptan gidip direkt ismini verip doğru ürünü almak istiyorum
2-) filtremin içine seramik veya biyoball gibi şeyler eklemeli miyim
3-) dürüst olmak gerekirse akvaryuma daha fazla canlı eklemek istiyorum balıklarım çok küçük görsel olarak beni yeterince tatmin etmedi ama bencillik yapıp hayvanlara eziyet etmek istemiyorum daha fazla canlı eklemem problem yaratır mı?
Ve son olarak karides akvaryumunda dip çekim yapmamam gerektiğini okudum dip çekim yapmak için sifon almıştım dip çekim yapmadan dipteki hayvan pisliklerini veya yem artıklarını nasıl temizleyeceğim
Eğer sorularımı yanıtlar ve beni aydınlatırsanız gerçekten çok mutlu olurum şimdiden çok teşekkür ederim :)
[QUOTE=ahmetfiratozkaya]Merhaba, filitrenin debisini en düşüğe getirin ve su seviyesini olabildiğince arttırın. [/QUOTE]

Hocam su debisini düşürdüğümde aslında çok bir problem olmuyor ancak bu seferde yeterli filtrasyon yapabileceğini düşünmüyorum su seviyesini yükseltmek akıntıyı azaltır mı ? Bir de bugün balıklarımı ekledim şu an su eklemem bir problem yaratır mı?[EDIT]baranalkasi,2025-03-09 04:01:57[/EDIT]
Arkadaşlar merhaba ben hobiye yeni başladım ve sanırım şu an petshopun yönlendirmesiyle oldukça büyük bir hata yaptım ve işin içinden çıkamıyorum 8-9 gün önce ilk defa bir akvaryum kurdum ismi olan tanınmış bir petshopa gittim hobi hakkında hiç bilgimin olmadığını bitkili karidesli balıklı küçük bir akvaryum yapmak istediğimi söyledim bana eheim 130 luk bir şelale filtre verdi bugün ilk balıklarımı almaya gittim akvaryumum 45 litre 10 adet ember tetra 10 adet maculata rasbora 10 adet mavi melek karides 5 tanede nerite salyangoz aldım akvaryuma koydum ancak şöyle bir problem var ki balıklar çok küçük ne yaparsam yapayım şelale filtre balıkları uçuruyor suyun döküldüğü yerden balıklar kesinlikle yüzemiyor ne denediysem sorunu çözemedim yrni bir filtre alacak param da kalmadı şu an nasıl bir çözüm üretebilirim canım çok sıkıldı gerçekten [EDIT]baranalkasi,2025-03-09 03:37:07[/EDIT]
Bitkilerim Ölüyor
[QUOTE=Aguamentist]

Ben benzer bir durum yaşamadım, salyangoz ve dip balıklarının yediklerini biliyorum.
Çok zor olmazsa temizleyin derim..

Döngünün oturduğunu düşünüyorsanız canlı ekleyebilirsiniz.
Hangi balıklar ile karides?
Bir arada eklemenin bir zararı olmuyor tabi balıklar karidesleri yiyebilecek balıklar değilse :)
Çok teşekkür ederim [:3][/QUOTE]

Tetra ile mavi melek karides beslemeyi düşünüyorum hocam ancak eheim şelale filtre aldım en iyisi şelale denmişti bana ama sanırım pipo filtreler daha iyiymiş tek korkum şelale filtre karideslere zarar verir mi hem akıntı hemde filtre karides yavrularını çeker mi onu bilemiyorum
Bitkilerim Ölüyor
[QUOTE=Aguamentist]

O zaman bitkilerin adaptasyon süreci diyebiliriz. [:iyi:]
Genelde budama bitkiler ilk dikildikleri yere alışırken yaprak dökülmeleri ve sararmalar oluyor.
Sonradan gelen yapraklar veya budama yapıp dikilen yeni gövdeler daha sağlıklı çıkıyor.[/QUOTE][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/256140/060320251441381.jpg[/IMG]

Hocam peki bu dalın üstündeki sümüksü madde normal mi? Forumda kimi zararsız kimi zararlı demiş 2 gün sonra balıklarımı ekleyeceğim eklemeden temizlemem gerekir mi bir de karidesleri balıklarla birlikte kurulumdan sonra 8. Günde eklememde bir sakımca var mı YouTube kanalını takip ediyorum içerikler on numara bu arada :)
Bitkilerim Ölüyor
[QUOTE=Aguamentist]Bitkilerin adaptasyon sürecinde benzer durumlar ile karşılaşmanız normal.
Armatür bilgisi vermemişsiniz ama diğer koşullar gayet sağlıklı duruyor.

NOT: Benim lowtech akvaryumuma Rotala Red'i adapte etmem 6 ay sürmüştü [:)))]
[/QUOTE]

Orionledin b-50 sini kullanıyorum hocam armatür olarak full güçte açıyorum 6 saat
Bitkilerim Ölüyor
Merhaba 5 gün önce ilk akvaryumumu kurdum eheim 130 şelâle filtresi kullanıyorum dün 50w lık eheim kırmızı kafa ısıtıcı aldım 26 dereceye ayarladım tropival nitri active ürününü kullanıyorum bakteri için biraz fazla bakteri eklediğimi düşünerek bugün 17-18 saat kadar dinlendirilmiş su ile %10 luk bir su değişimi yaptım günde 6 saat ışık veriyorum koşullar bu şekilde ama ekdiğim bitkiler çok fazla eğilmeye başladı ve çürüyen çok fazla yaprak var ve dürüst olmak gerekirse genel olarak da sağlıklı durmuyorlar nerde hata yapıyorum bu ciddi bir problem mi ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/256140/040320251649321.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/256140/040320251649341.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/256140/040320251649361.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/256140/040320251649391.jpg[/IMG]
Fazla Bakteri Eklemek Sorun Olur Mu?
[QUOTE=Tataaa4325]
bence bir süre bakteri eklemeyin. akvaryumda canlı yok değil mi? su da bulanma vs olursa ona göre su değiştirin.[/QUOTE]

Suda bulanıklaşma yok gayet berrak şu an henüz canlı eklemedim 8-9 gün beklemeyi düşünüyorum canlı eklemek için
Fazla Bakteri Eklemek Sorun Olur Mu?
[QUOTE=Tataaa4325]
İstiyorsanız sıfırdan kurabilirsiniz. %10 pek fayda etmez[/QUOTE]

O kadar problem yaratırmı hocam sizce bakteriyi biraz fazla eklemiş olmak
Üç Günlük Akvaryum Hakkında Sorular
[QUOTE=mitii]Bakteri Kültürünüzün arkasındaki kullanım klavuzunda ne kadar süre ve ne kadar kullanıcağınız yazıyordur

(Kusura bakmayın düzgün okumamışım bende bacto active olanını kullanmıştım evet talimatları anlaması biraz zor tropicalın internet sitesinde daha açık bilgiler var.[/QUOTE]

aslında kullanım detayları mevcut ama bu bana petshopun dediği ilk kurulumda her gün kullanmayla ilgili bir bilgi yok maalesef acaba yanlış mı yönlendirildim diye düşünüyorum

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.