ÖZELLİKLER
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
11 Saat 10 Dakika önce
Toplam Mesaj:
4 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
4 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Mehmet
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Mehmet
SON 4 MESAJI
Lepistes - Elimde Olan Yemleri Nasıl Kullanmalıyım
Merhabalar, 150 litre akvaryumumda yaklaşık 40 adet lepistesim var. Şu yemleri almıştım;
- Tropical guppy
- Tropical ichtio-vit
- Tetra rubin flakes
- Sera fd artemia shrimps
- Tropical super spiruline forte tablet
Şuan sabah tropical guppy, akşam tropical ichtio-vit veriyorum. Tetra algae pro siparişi verdim o henüz gelmedi.
Ben tropical guppy'i protein ağırlıklı yem, ichtio-vit i bitkisel ağırlıklı yem olarak almıştım ama emin olamadım ve elimdeki yemlerle nasıl bir yemleme yapmalıyım diye sizlere sormak istedim.
Merhabalar, 150 litre akvaryumumda yaklaşık 40 adet lepistesim var. Şu yemleri almıştım;
- Tropical guppy
- Tropical ichtio-vit
- Tetra rubin flakes
- Sera fd artemia shrimps
- Tropical super spiruline forte tablet
Şuan sabah tropical guppy, akşam tropical ichtio-vit veriyorum. Tetra algae pro siparişi verdim o henüz gelmedi.
Ben tropical guppy'i protein ağırlıklı yem, ichtio-vit i bitkisel ağırlıklı yem olarak almıştım ama emin olamadım ve elimdeki yemlerle nasıl bir yemleme yapmalıyım diye sizlere sormak istedim.
Yeni Akvaryumda Balık Ölümü/önerileriniz
Teşekkürler. Yemlemeye aslında dikkat etmiştim ama şu dondurulmuş artemiadan verirken ölçüyü kaçırmış olabileceğimden şüpheleniyorum bende. Ama yinede diyelimki 3-4 günlük yemi tek seferde vermiş olsak bu ölçülerdeki bi akvaryumda 2 günde balıkları öldürecek kadar zarar verebilir mi gerçekten emin değilim. Ben su değişiminin ya da aldığım çöpçü balıklarından bir hastalık geçme ihtimalini yüksek tutuyorum. Ama bir yandan da şunu düşünüyorum bir hastalık geçmiş olsa önce en zayıf olan yavrular ölmez miydi?
Biraz deneme yanılmalı süreç olacak gibi görünüyor ama Tropical'in 6in1 test kitini ve Sera bio nitrivec bakteri kültürü alıp her su değişiminde ekleme yapayım. 6in1 test kitlerinin pek tutarlı sonuç vermediklerini okumuştum ama %100 isabetli olmasada anormal olan değerleri görmekte her türlü fayda sağlar diye düşünüyorum. Bu 2 haftalık süreci yavru lepistesleri gözlemleme + düzenli su değişimi + bakteri kültürü ekleme + su değerlerini ölçme şeklinde geçireyim o halde. Yemleme konusunda da yavru yemim yok ama ilk başta yazdığım yemleri iyice toz haline getirip veririm. Olabildiğince az vermeye çalışacağım.
Teşekkürler. Yemlemeye aslında dikkat etmiştim ama şu dondurulmuş artemiadan verirken ölçüyü kaçırmış olabileceğimden şüpheleniyorum bende. Ama yinede diyelimki 3-4 günlük yemi tek seferde vermiş olsak bu ölçülerdeki bi akvaryumda 2 günde balıkları öldürecek kadar zarar verebilir mi gerçekten emin değilim. Ben su değişiminin ya da aldığım çöpçü balıklarından bir hastalık geçme ihtimalini yüksek tutuyorum. Ama bir yandan da şunu düşünüyorum bir hastalık geçmiş olsa önce en zayıf olan yavrular ölmez miydi?
Biraz deneme yanılmalı süreç olacak gibi görünüyor ama Tropical'in 6in1 test kitini ve Sera bio nitrivec bakteri kültürü alıp her su değişiminde ekleme yapayım. 6in1 test kitlerinin pek tutarlı sonuç vermediklerini okumuştum ama %100 isabetli olmasada anormal olan değerleri görmekte her türlü fayda sağlar diye düşünüyorum. Bu 2 haftalık süreci yavru lepistesleri gözlemleme + düzenli su değişimi + bakteri kültürü ekleme + su değerlerini ölçme şeklinde geçireyim o halde. Yemleme konusunda da yavru yemim yok ama ilk başta yazdığım yemleri iyice toz haline getirip veririm. Olabildiğince az vermeye çalışacağım.
[QUOTE=Mderhan]Oksijen problemi olamaz ,dış filtre suyu hareketlendirdiği için suya mutlaka yeterli oksijen geçiyordur ,kaldı ki balık sayısı çok az. Lepistesler basit diye konuşulan ama bence hassas balıklar.Su değerlerinin değişikliklerinden çok etkileniyorlar. Yeni tank sendromu olabilir, nitrit yükselmesine bağlı. Önerim ,az miktarda sık su değişimi yapmalı ve çok az yem vermelisin. Bakteri kültürü oturana kadar kesinlikle yeni canlı ekleme ve sabırlı olmanı öneririm.[/QUOTE]
Teşekkür ederim. Peki bakteri kültürünün iyi seviyeye geldiğini nasıl anlayabilirim? 2 hafta kadar daha balık eklemeden sistemi çalıştırsam ve 2-3 günde bir 20 litre suyu dipten alıp yeni ekleme yapsam yeterli olur mu?
[QUOTE=Mderhan]Oksijen problemi olamaz ,dış filtre suyu hareketlendirdiği için suya mutlaka yeterli oksijen geçiyordur ,kaldı ki balık sayısı çok az. Lepistesler basit diye konuşulan ama bence hassas balıklar.Su değerlerinin değişikliklerinden çok etkileniyorlar. Yeni tank sendromu olabilir, nitrit yükselmesine bağlı. Önerim ,az miktarda sık su değişimi yapmalı ve çok az yem vermelisin. Bakteri kültürü oturana kadar kesinlikle yeni canlı ekleme ve sabırlı olmanı öneririm.[/QUOTE]
Teşekkür ederim. Peki bakteri kültürünün iyi seviyeye geldiğini nasıl anlayabilirim? 2 hafta kadar daha balık eklemeden sistemi çalıştırsam ve 2-3 günde bir 20 litre suyu dipten alıp yeni ekleme yapsam yeterli olur mu?
Merhaba herkese, çocuklukta tamamen bilgisiz şekilde farklı zamanlarda lepistes, japon balığı ve sarı prenses ciklet beslediğimiz oldu. Artık güzel bir akvaryum kurmak istedim ve 90x40x40 ölçülerinde bitkili bir akvaryum kurdum.
İlk önce kurulum adımlarımdan bahsedip sonrasında sizlerden öneri isteyeceğim çünkü 2 adet attığım lepisteslerim bugün öldüler.
- 2 hafta önce akvaryumun ilk kurulumunu yaptım,
- Dış filtrem: Sunsun hw-302 - 1. sepet: seramik halka / 2. sepet: mavi sünger & 3. sepet: elyaf + aktif karbon + elyaf şeklinde doldurdum
- Aydınlatmam: YIKEDA RGB Led Armatür 75-90CM 45W
- Isıtıcım: Oase 150w
- Akvaryuma doldurduğum su çeşme suyuydu ve crystalpro aqua conditioner su düzenleyiden 8ml ekledim,
- Bakteri kültürü ekledim (markasını hiç hatırlamıyorum ama aldığım yerin sitesinden buldum Dennerle Bacto Elixier Bio 50 ml tamamını boşalttım),
- Zeminde Chihiros Aqua Soil 18lt bitki toprağı kullandım.
- İsimlerini hatırlamadığım bazı bitkiler ektim (sadece monte carloyu hatırlıyorum oda çoğalmıyor biraz zor bitkiymiş)
- NIXA NOPE bitki takviyesi ilk hafta 2 3 günde 1 pump şeklinde sıktım ama şuan sıkmıyorum,
Bu malzemeler ile akvaryumu kurdum ve 1 hafta hiçbir balık eklemeden çalıştırdım ışığı akıllı priz ile ilk hafta günde 3 saat olarak çalıştırdım şuan 6 saat çalıştırıyorum.
İlk hafta bittikten sonra petshoptan 2 tane lepistes alıp suyu aşılayıp balıkları attım, petshoptan gelen suyu akvaryuma koymadım.
Yem olarak tropical guppy + tropical ichtio-vit + sera fd artemia shrimps almıştım. sabah guppy'den akşamda ichtio-vit'ten 2 pul olarak verdim.
Aktif karbonun bitkilere zararlı olabileceğiyle ilgili bir şeyler okuduğum için balıkları aldığım gün onları çıkardım ve 3. sepeti komple elyaf doldurdum eski elyaflarıda çıkardım.
Balıklar gayet hareketliydiler hatta bir tanesi yavruladı 10 adet yavru oldu 3'ünü ya yediler yada filtre çekti onlar kayboldu 7 adet yavru kaldı.
Bugün sabah balıkların birini ölmüş olarak buldum diğer balık ise dipte sersem şekilde duruyordu yemde yemedi, hemen %50 su değişimi yaptım ama öğleden sonra oda öldü.
Şimdi neden öldüklerine dair sebep arıyorum;
- 2 gün önce bioball almıştım filtrenin ilk sepetine seramik halkaların yanına 12 tane bioball ekledim aynı zamanda %20 %30 civarı dip çekimi yapıp su ekledim,
- 2 gün önce petshoptan 2 tane çöpçü balığı almıştım onlarıda yine suyu aşılayarak ve petshopun suyunu akvaryuma koymadan aldım,
- 2 gün önce sera fd artemia shrimps vermiştim nasıl vereceğimide bilemedim şırınga içerisine akvaryumdan su çekip yemden çok küçük parça koparıp koydum karıştırdım ve bunu akvaryuma sıktım acaba fazla mı verdim,
Not: Eklediğim su çeşme suyu, su düzenleyici ekleyip yarım saat beklettikten sonra ekleme yaptım.
Eklediğim su mu ölmelerine sebep oldu?, aldığım çöpçü balıklarından mı hastalık geldi?, fazla yem mi verdim?, akvaryumda henüz bakteri kültürü mü oturmadı?, dış filtre şelale aparatı suyu tepeden bastığında çok ses yapıyor diye suyun 2 cm kadar altına koyup yukarıya doğru vurduruyordum suyu acaba oksijensiz mi kaldılar?, su çok dalgalıydı bu mu yordu? yoksa bunların hepsi birleştide mi ölmelerine sebep oldu hiçbir fikrim yok.
Şuanda 7 yavruda bir sıkıntı yok gayet hareketliler ama çoğunlukla suyun yüzeyinde duruyorlar, çöpçü balıklarıda çok hareketli ama onlarda ara sıra akvaryumun yan camında suyun ortalarında takılıyorlar. Bu yüzden oksijen sorunu mu var diye düşünüyorum. 1 tanede bitkilerle beraber geldi sanırım akvaryumun ilk kurulduğu günden beri ufak bir salyangoz var oda yaşıyor. Şuan için hiçbir balık eklemesi yapmadan bi 8 10 gün gözlemlemeyi düşünüyorum. Sera bio nitrivec bakteri kültürü alıp hergün ekleme mi yapsam diye düşünüyorum ama yanlış bir şeyde yapmak istemiyorum bu yüzden sizlerden bu süreçte neler yapmam gerektiğiyle ilgili bilgi istiyorum tecrübeleriniz benim için çok önemli.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/256979/130520252022501.jpg[/IMG]
Oksijen konusuna biraz takıldığım içinde araştırma yapıp hava taşı eklemem gerekiyor gibi düşündüm. sonrasında bir videoda gördüm: dış filtrenin basış borusuna basit bir aparat yapıp hava kabarcığı basılabiliyordu bende aynı şekilde bir ekleme yaptım. Hatta hortumun ucunada ufak vanalardan taktım istediğim gibi kısıp açabiliyorum, komple kapattığımda normal su basıyor açtığımda ise hava kabarcıklarıyla birlikte atıyor bence çok iyi oldu sanırım bu şekilde daha sağlıklı olacak ama yine sizlerin yorumlarını bekliyorum;
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/256979/130520252102421.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/256979/130520252103081.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/256979/130520252103301.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/256979/130520252103521.jpg[/IMG][EDIT]msrt,2025-05-13 21:18:53[/EDIT]
Merhaba herkese, çocuklukta tamamen bilgisiz şekilde farklı zamanlarda lepistes, japon balığı ve sarı prenses ciklet beslediğimiz oldu. Artık güzel bir akvaryum kurmak istedim ve 90x40x40 ölçülerinde bitkili bir akvaryum kurdum.
İlk önce kurulum adımlarımdan bahsedip sonrasında sizlerden öneri isteyeceğim çünkü 2 adet attığım lepisteslerim bugün öldüler.
- 2 hafta önce akvaryumun ilk kurulumunu yaptım,
- Dış filtrem: Sunsun hw-302 - 1. sepet: seramik halka / 2. sepet: mavi sünger & 3. sepet: elyaf + aktif karbon + elyaf şeklinde doldurdum
- Aydınlatmam: YIKEDA RGB Led Armatür 75-90CM 45W
- Isıtıcım: Oase 150w
- Akvaryuma doldurduğum su çeşme suyuydu ve crystalpro aqua conditioner su düzenleyiden 8ml ekledim,
- Bakteri kültürü ekledim (markasını hiç hatırlamıyorum ama aldığım yerin sitesinden buldum Dennerle Bacto Elixier Bio 50 ml tamamını boşalttım),
- Zeminde Chihiros Aqua Soil 18lt bitki toprağı kullandım.
- İsimlerini hatırlamadığım bazı bitkiler ektim (sadece monte carloyu hatırlıyorum oda çoğalmıyor biraz zor bitkiymiş)
- NIXA NOPE bitki takviyesi ilk hafta 2 3 günde 1 pump şeklinde sıktım ama şuan sıkmıyorum,
Bu malzemeler ile akvaryumu kurdum ve 1 hafta hiçbir balık eklemeden çalıştırdım ışığı akıllı priz ile ilk hafta günde 3 saat olarak çalıştırdım şuan 6 saat çalıştırıyorum.
İlk hafta bittikten sonra petshoptan 2 tane lepistes alıp suyu aşılayıp balıkları attım, petshoptan gelen suyu akvaryuma koymadım.
Yem olarak tropical guppy + tropical ichtio-vit + sera fd artemia shrimps almıştım. sabah guppy'den akşamda ichtio-vit'ten 2 pul olarak verdim.
Aktif karbonun bitkilere zararlı olabileceğiyle ilgili bir şeyler okuduğum için balıkları aldığım gün onları çıkardım ve 3. sepeti komple elyaf doldurdum eski elyaflarıda çıkardım.
Balıklar gayet hareketliydiler hatta bir tanesi yavruladı 10 adet yavru oldu 3'ünü ya yediler yada filtre çekti onlar kayboldu 7 adet yavru kaldı.
Bugün sabah balıkların birini ölmüş olarak buldum diğer balık ise dipte sersem şekilde duruyordu yemde yemedi, hemen %50 su değişimi yaptım ama öğleden sonra oda öldü.
Şimdi neden öldüklerine dair sebep arıyorum;
- 2 gün önce bioball almıştım filtrenin ilk sepetine seramik halkaların yanına 12 tane bioball ekledim aynı zamanda %20 %30 civarı dip çekimi yapıp su ekledim,
- 2 gün önce petshoptan 2 tane çöpçü balığı almıştım onlarıda yine suyu aşılayarak ve petshopun suyunu akvaryuma koymadan aldım,
- 2 gün önce sera fd artemia shrimps vermiştim nasıl vereceğimide bilemedim şırınga içerisine akvaryumdan su çekip yemden çok küçük parça koparıp koydum karıştırdım ve bunu akvaryuma sıktım acaba fazla mı verdim,
Not: Eklediğim su çeşme suyu, su düzenleyici ekleyip yarım saat beklettikten sonra ekleme yaptım.
Eklediğim su mu ölmelerine sebep oldu?, aldığım çöpçü balıklarından mı hastalık geldi?, fazla yem mi verdim?, akvaryumda henüz bakteri kültürü mü oturmadı?, dış filtre şelale aparatı suyu tepeden bastığında çok ses yapıyor diye suyun 2 cm kadar altına koyup yukarıya doğru vurduruyordum suyu acaba oksijensiz mi kaldılar?, su çok dalgalıydı bu mu yordu? yoksa bunların hepsi birleştide mi ölmelerine sebep oldu hiçbir fikrim yok.
Şuanda 7 yavruda bir sıkıntı yok gayet hareketliler ama çoğunlukla suyun yüzeyinde duruyorlar, çöpçü balıklarıda çok hareketli ama onlarda ara sıra akvaryumun yan camında suyun ortalarında takılıyorlar. Bu yüzden oksijen sorunu mu var diye düşünüyorum. 1 tanede bitkilerle beraber geldi sanırım akvaryumun ilk kurulduğu günden beri ufak bir salyangoz var oda yaşıyor. Şuan için hiçbir balık eklemesi yapmadan bi 8 10 gün gözlemlemeyi düşünüyorum. Sera bio nitrivec bakteri kültürü alıp hergün ekleme mi yapsam diye düşünüyorum ama yanlış bir şeyde yapmak istemiyorum bu yüzden sizlerden bu süreçte neler yapmam gerektiğiyle ilgili bilgi istiyorum tecrübeleriniz benim için çok önemli.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/256979/130520252022501.jpg[/IMG]
Oksijen konusuna biraz takıldığım içinde araştırma yapıp hava taşı eklemem gerekiyor gibi düşündüm. sonrasında bir videoda gördüm: dış filtrenin basış borusuna basit bir aparat yapıp hava kabarcığı basılabiliyordu bende aynı şekilde bir ekleme yaptım. Hatta hortumun ucunada ufak vanalardan taktım istediğim gibi kısıp açabiliyorum, komple kapattığımda normal su basıyor açtığımda ise hava kabarcıklarıyla birlikte atıyor bence çok iyi oldu sanırım bu şekilde daha sağlıklı olacak ama yine sizlerin yorumlarını bekliyorum;
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/256979/130520252102421.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/256979/130520252103081.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/256979/130520252103301.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/256979/130520252103521.jpg[/IMG][EDIT]msrt,2025-05-13 21:18:53[/EDIT]
SON MESAJLAR
- Melek Balığı Karın Şişliği Cyber_Scout, 01:15
Hastalıklar ve İlaçlar - Moli Balığı Sürekli Dipte Duruyor İsmail_96965, 01:14
Yeni Üye Forumu - Balıklarım 3 Gündür Bu Şekilde İsmail_96965, 01:08
Hastalıklar ve İlaçlar - Cikletler Ve Bazı Bitkiler K0L0Ni, 00:55
Bitki Türleri ve Bakımı - İlk Kez Akvaryum Kurmak İsteyenler İsmail_96965, 00:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 80cm Akvaryum İçin Filtre İsmail_96965, 00:42
Yeni Üye Forumu - Çaydan Topladigim Bitki GhostKoi, 00:28
Bitki Türleri ve Bakımı - Walstad Kurulumu Tavsiyesi Merennn, 00:15
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bu Lepistes İvory Purple Mı? Erenguven, 21:56
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Ne Tür Kum Almalıyım İsmail_96965, 21:14
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Lepistesim Beyaz Beneğe Yakalanmış, Ne Yapmalıyım? K0L0Ni, 21:05
Hastalıklar ve İlaçlar - Betta Sorority (100x40x40) Dogukankun, 20:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Çınar Akvaryum Bir Pişmanlık MehmetcanK, 20:21
Şikayet Var! - Karma Canlı Doğuran Tank Tanıtımı Erenguven, 20:11
Akvaryum Tanıtımı - 66 Günlük Lepistes Yavrusu Erenguven, 19:51
Canlı Doğuranlar - Akvaryumu Nasıl Berrak Hale Getirebilirim? Erenguven, 19:45
Yeni Üye Forumu - Beta Kuyruk hdjwhdhwh, 18:57
Yeni Üye Forumu - Superfish Aqua Pro 600 İçin Uyumlu Kova barbaros55, 18:29
Filtreleme Seçenekleri - Ramirezi AmatorCichlidci, 17:57
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kayalık Akvaryum: Amatör Dokunuş “tanganyika” KaanE, 17:20
Akvaryum Tanıtımı - 325lt+325lt Yeni Başladım Akvaryum Kurulumu Destek feritakan, 16:47
Yeni Üye Forumu - Altınbaş Japon Balığım Diğer Balığı Kovalıyor EmirZiyaBarışık, 16:38
Yeni Üye Forumu - Malawi İçin Kum Önerisi K0L0Ni, 16:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Labirentli Akvaryum Son Hali PufferKingdom, 16:05
Labirentliler - Bu Kaya Akvaryuma Konur Mu? K0L0Ni, 14:52
Yeni Üye Forumu - Kafamdaki Ph İkilemi Hobimus, 14:18
Bitkili Akvaryum Canlıları - Dış Filtre Önerisi darkaura, 13:58
Filtreleme Seçenekleri - Medaka Japon Pirinç Balığı (oryzi Fry +neocaridina Cyber_Scout, 12:02
Akvaryum Tanıtımı - Bitkisiz Lepistes Akvaryumu Konusu Aguamentist, 11:32
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryum Kurulumu Kuro, 10:24
Yeni Üye Forumu - 300 Lt Akvaryum Kurulumu 1Balikci, 08:34
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - Gurami Erkeğim Çöpçülere Saldırıyor! Bettagram, 08:20
Yeni Üye Forumu - Shortbody Flowerhorn recepdemir29, 00:35
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Orandamın Gözü Çıkmış Acil Yardim! GhostKoi, 00:07
Hastalıklar ve İlaçlar - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Tata, 23:22
Güney Amerikan Cichlidleri - Peltier İle Akvaryum Soğutma Destek Cyber_Scout, 23:00
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - 36lt Low Tech. Dogukankun, 21:38
Akvaryum Tanıtımı - Petshop&akvaryum Dükkanı Açmak K0L0Ni, 17:15
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Sizce Yemin İçeriği Ne Olabilir? K0L0Ni, 17:09
Yeni Üye Forumu - Dario Dario (red Scarlet) sfcscannow, 17:04
Akvaryum Tanıtımı - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin FrkMbuna, 16:47
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - 6 Ay Önceki Sorunlu Akvaryuma Balık Eklemek Kuro, 15:58
Hastalıklar ve İlaçlar - 50 Litre Akvaryum İçin Balık Türü Önerisi İnci Kefali, 15:08
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumdaki Salyangoz Aguamentist, 14:11
Hastalıklar ve İlaçlar - Beta İçiin Filtre Kuro, 13:32
Labirentliler - Kırmızı Yanaklı Su Kaplumbağası Bakımı BayburtluBozkurt, 13:24
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Yeni Akvaryum Tür Değişikliği onur225, 13:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yemler Aynı Mı? Zuzu2446, 13:09
Malzemeler ve Yemler Forumu - Yavru Japonlara Kaç Litre Su Gerekir? villy, 12:41
Yeni Üye Forumu - Işık Akvaryumu K0L0Ni, 12:23
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Çok Yakışıklı Ve Hareketli Flower Horn(flowerhorn) Tsulayici 23:54
- Turuncu Sakura fth0507 23:41
- 4 Adet Kribensis fth0507 23:41
- Malawi Erkekleri AlisBaba 23:17
- Yellow Tuxedo AlisBaba 23:17
- Pleco Küpleri sametyildiz 22:45
- Turuncu Karides serkul2007 22:07
- Mobilyalı 40*40 Akvaryum serkul2007 22:07
- Muharrem Hasbi chucuk 21:50
- Cristmass Moss JDEAN 21:47
- Karışık Birçok Tür Vardır OrhuN Sarı 21:11
- Afrika Cichlidleri devito 20:55
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 20:41
- !!!elma Salyangozunda Sezon Kampanyası!!!! GOLDFISH 20:41
- Koi Tricolor Melekler Tekin35 20:41
- Akvaryumları Boşaltıyorum metsi 20:12
- Akvaryum 30*30 metsi 20:12
- Cüce Vatoz mertank 19:49
- Gübre Çeşitleri, Ve Malzemeler Balikcidede 19:16
- Bitki,karides ,ö.t.lepistes,vatoz,salyangoz,s.pire Balikcidede 19:16
- 80.40.40 Ultra Clear 45kesim+ Lake Dolap Full Set Cihanmir 18:14
- Çeşitli Malzemeler Cihanmir 18:14
- Oase Optimax 1000 Sump Motoru Bora Bey 17:27
- 7x39 Watt Armatür Bora Bey 17:27
- Led Armatür & Nixa Demir Gübresi BywenzeL 16:56
- Hazır Kurulu Akvaryum BywenzeL 16:56
- Kampanya Temporalis 50 ₺ Beslemeyen Kalmasın AquaMan 16:49
- Sobo Dalga Motoru ( Sıfır) AquaMan 16:49
- Microfex Kültürü sefailgaz 16:22
- Aquael 200 Watt, 100 Watt Isıtıcı Çeşitleri sefailgaz 16:22
- Sessiz Motorlu Akvaryum Ers1905 16:12
- Mobilyalı İthal Akvaryum 80 Cm X50 FrkMbuna 16:00
- Cüce Vatoz - Saulosi Coral Red FrkMbuna 16:00
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 15:42
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 15:42
- Full Set Hobi Sonu Resim Yüklenmiştir harunefe 15:26
- Mikrofex & Sirke Kurdu & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 14:01
- Katil Saly. & Sakura & Kiraz & Sarı & Ramshorn scorpion26 14:01
- Leleupi & Medaka (japon Pirinç Balığı) scorpion26 14:01
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 13:51
- Yavru Kribensisler Koksal Gurkan 13:51
- 100+ Cüce Vatoz Yavrusu Koksal Gurkan 13:51
- Ophthalmotilapia Ventralis ''''''''kambwimba'''''''' Damızlık DenizUlucutsoy 13:49
- Hb White Lepistes omererbas 13:43
- Electric Blue Acara / Platinum Marble Melek omererbas 13:43
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 13:31
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 13:31
- Sağlıklı Akvaryum Bitkileri İsteyenler... ufukkisikk 13:08
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 12:59
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 12:59
KULLANICILAR
- 55 Online Kullanıcı, 30 Üye
Online Kullanıcılar
czafer58,
Öğretmen Ali,
buraktanatar,
urzais,
huzur,
plutarkhos,
Mahir06,
ardaagnaday,
ulutasatilla,
tugay006,
TurX,
erayucman,
K0L0Ni,
sina cen,
EKAR,
Furkann,
Cyber_Scout,
FurkanYnk,
Batuhan altunsoy,
Hidro Dinamik,
Hoppala,
ahmetfiratozkaya,
BRHNSNMZ,
ternapi,
recepdemir29,
emin ziya,
NightWist,
Ehtiyar,
Tortuga7,
Waskof,
pin_up_zcml,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.