ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
İsmail_96965
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
142
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
26 dakika önce
Toplam Mesaj:
248 [5.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
229 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İsmail tümöz
Doğum Tarihi:
08 Ağustos 2007
İl:
Ankara
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

100lt sarı prenses 30 lt bluegrass lepistes 30 lt full red lepistes

SON 10 MESAJI

Ağzı Kapalı Şişede Dinlenmiş Su
[QUOTE=EmirZiyaBarışık]Beki diğer zararlı şeylerin gitmesi için ne yapmam lazım [/QUOTE]

Su düzenleyicisi kullanın
80cm Akvaryum İçin Filtre
[QUOTE=Yamyam]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/265731/280820252205331.jpg[/IMG]

Öneriniz üzerine Sunsun 603B modelinden sipariş verdim. Gelince kuracağım ayrıca hava motoru ve hava taşı almam gerekir mi yoksa dış filtre hava içinde yeterli olur mu? Akvaryuma bugün kök ve kaya da ekledim. 6 lepistesten sadece 1 tane kaldı diğerleri öldü. Akvaryumda su sıcaklığı da 29 derecelerde geziyor bu da sebep olabilir mi[/QUOTE]

Bence gerek yok yeterli olur diye düşünüyorum. Sıcaklığı biraz düşürürseniz iyi olur. Sıcaklık oksijeni düşürür [EDIT]İsmail_96965,2025-08-28 22:13:34[/EDIT]
45 Litre Akvaryum Kurulumu
Suyun rengi önemli değildir kısmını açıklayabilirmisiniz Akvaryumlarınız sağlıklı bir şekilde doğal olarak renklendirilmiş olabilir, ancak bakteri düzeni oturmamışsa su bulanık olur ve zararlıdır. Su yeşilimsi ya da sarımtırak görünüyorsa amonyak ve nitrat yüksektir, bu da zararlıdır. Dediğiniz türler aşırı hassastır, yeni başlanmış bir akvaryumda bakılmamalıdır. Keyif kısmı ise kişiden kişiye değişir. Örneğin ben albino full red safkan şekilde üretiyorum, çok güzel görünüyorlar ama bana keyif vermiyor. Buna karşılık 200 liraya aldığım red grass lepistesleri üretmek çocukluğumu hatırlattığı için bana daha çok keyif veriyor. Çoğul konuşmayalım

[EDIT]İsmail_96965,2025-08-28 22:14:22[/EDIT]
[QUOTE=tolubeyy]

Teşekkür ederim. çevremde ithal balık satan petshop maalesef yok lepistesi zor buluyorum öyle söyleyeyim... Evet bitkilerim yarın gelecekti ama bugün kargom geldi hemen kum, dragonestone, bitki, arka siyah fon hepsini yaptım işim yarım saat önce bitti bayağı uğraştım ama güzel oldu[/QUOTE]

Onun için değilde bulanıklık veya döngü hemen oturmaz diye düşündüm ama sorun çıkmıdıysa içiniz rahatsa sorun yoktur.
[QUOTE=tolubeyy]Ölçüler: 45 Litre
Canlı Türleri: 4 Lepistes, 3 cory, 2 ember tetra, 1 vatoz, 2 elma salyangozu
Bitki Türleri: 1 Lindernia rotundifolia, 1 Anubias bana, 2 Juncus Repens, 1 Cryptocoryne Lucens, 1 Mayaca Fluviatilis, 1 Hygrophila Lancea
Tankın Yaşı: 2 ay
Filtrasyon ve Işıklandırma: Pipo filitre, ithal akvaryum kendi ışığı
Tasarım ve Dekorasyon: Dragonestone

Akvaryumumu 2 ay önce kurdum bakteri kültürünü ph seviyesini vs dengeyi oluşturdum. Dün açtığım konuda lepisteslerim biraz sıkıntılıydı ama değerli yorumlar sayesinde uygulamalar sonucu kendine geldiler. Bitkileri co2 ihtiyacı düşük olanlardan seçtim co2 kullanmıyorum, tropical marka multi vitamin gübre aldım. Bakteri kültürü ve nitriactive aldım onları da kullandım. Bitkiler ve dekor malzemelerim bugün geldi onları yıkayıp akvaryuma ekledim. Bitkilerimi ekledim. Canlı sayısı lepisteslerin çoğalması durumunda büyük akvaryuma geçip bu akvaryumda sadece ember tetra planlıyorum. Yaptığım bir yanlış var mı yada her türlü tavsiyelerinizi, değerli yorumlarınızı beklerim. Hobide yeniyim buraya kadar araştıra araştıra geldim ama bir şeyleri yanlış yapmış olabilirim acemi işi olabilir diye sizlerin düşüncelerini merak ediyorum. Sağlıklı hobiler.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/265716/280820252052551.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/265716/280820252053331.jpg[/IMG][/QUOTE]

Çok güzel olmuş, elinize sağlık. Bana göre tek eksik balık [:)] Yerli tür yerine ithal özel tür lepisteslerden alırdım ama zevkler tartışılmaz. Bir de dün boştu, bitkiyi bir gün içinde mi diktiniz?

Yeni Betta
Daha süslü olması normal. Ama kuyruk erimesi var gibi kuruğu kısık olduğu için net görünmüyor.
Hamile Lepistes
Resim yüklenmemiş sanırım. Büyük ihtimalle hastalıktan kaynaklıdır; iç parazit, yüzme kesesi sorunu veya kötü su şartları nedeniyle balıklar yan yatabilir. Resim paylaşırsanız daha net yorum yapılabilir.

80cm Akvaryum İçin Filtre
90 lt olur sunsun 603b yeterli olur. [QUOTE=Orhan76]

Balıklarınızın çoğu akıntı sevmeyen/istemeyen türler. Belirttiğiniz ölçülere göre hacminiz kabaca 80 litre. Ben olsam bir adet Tetra APS 100 hava motoruna (yaklaşık 950 tl) bir adet orta boy pipo filtre bağlayıp (Xinyou XY-280-150 tl gibi) bütçemden kalan parayla da güzel bitkilerle bir tank hazırlar, bir adet de orta kalite bir bitkili akvaryum armatürü (Orionled gibi) alırdım. [/QUOTE]

Pipo 90 lt ye a gelmezmi çünkü mekanik filtrasyonda olmaz[EDIT]İsmail_96965,2025-08-28 12:01:48[/EDIT]
Beta Baligim Kendisini Kotu Mu Hissediyor
Bu balık burada rahat edemez. Hem renkli çakıllar var, hem de filtre, ısıtıcı ve saklanma alanı yok. Küçük hacimlerin uygun olduğunu söylüyoruz ama burada fanus gibi 2 litrelik kaplardan bahsetmiyoruz. Ayrıca fanus balığın gözünü de bozar diye biliyorum.

Bu yüzden balıkta halsizlik olur. Ben de öğrenciyim, bütçem çok fazla olmuyor ama mutlaka bir çözüm bulunabiliyor. Camcıda hurda camlardan 4 mm kalınlığında, 25 cm’lik 5 cam kestirince tanesi 30 TL tutuyor. Bu da size şimdilik yeter. Ayrıca tek çıkışlı bir motor ve mini pipo filtre şimdilik işinizi görür. Kışın da bir ısıtıcı alırsınız.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.