ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
EfeC
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
17
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
13 Saat 57 Dakika önce
Toplam Mesaj:
51 [1.21 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
45 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Efe
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

.

SON 10 MESAJI

Labirentli Akvaryumu Güncelleme
Akvaryumunuz çok güzel olmuş ama kayalara biraz daha doğal görünüm verseniz daha iyi olurmuş , çok yer rkapalayan kolay bitki olarak tilkikuyruğy alabilirsiniz ben alalı 1 hafta oldu şimdiden uzadıkları belli oluyor uzadıkça kesip çoğaltılabilen bir bitki ve bettalara güzel bir saklanma alanı sağlar bence.[:)]
Hava Motoru Vana İle Kısmak
[QUOTE=koraykbl]Merhabalar. Arkadaşların verdiği fikirler güzel ama hava hortumunun ucunda hava taşı varmıydı? Çünki hava taşı varken çok büyük baloncuk çıkartması doğal değişdir diye düşünüyorum. Yada motorunuz çok güçlü olabilir. [/QUOTE]

Küçük pipo filtre var ama motorum güçlü geldi alırken debi değerlelri yoktu satıcıya da sordum ama beleirtilmemişti ben hala bilmiyorum kutuda da yok.
[QUOTE=İsmail_96965]Ben de arkadaşların dediği gibi yapardım. Ayrıca çıkan baloncuklar pipo filtreden mi geliyor yoksa direkt hava mı veriyorsunuz? Eğer hava veriyorsanız,bir hava taşı ile düzeltilebilir diye düşünüyorum.

[/QUOTE]

Ista marka mini boy pipo filtre kullanıyorum[:)))]
Çok teşekkür ederim hemen vanayı söktüm bir kaç güne t aparat alır ayırırım bir sorum daha olacaktı bakteri kültürü oluşturmak içn ne yapmak gerektiğini chatGPT'ye sormak gibi bir hatat yaptım o da balık yemi at dedi ve paketten biraz fazla yem döküldü 5 gr lık pakaetin 0.5-1gr arası dökülmüştür . Bu bir sorun yapar mı balıkları eklemeden önce salyangoz eklesem onları tüketir mi?
Öncelikle herkekse iyi günler , bu konuyla ilgili forum aradım ama bulamadım ve açayım dedim. Yeni kurduğum 20 litre akvaryumda hava motoru çok büyük baloncuklar çıkartıyor ve dalgalar salvinia cucullataları çok sallıyordu ben de vana ile baya bi kıstım ama hava motorundan çıkan sesin şimdi neredeyse yarısı geliyor , aşırı sessizleşti ,bunun motora bir zararı olur mu[:?]
60 Litre Akvaryuma Uygun Türler
[QUOTE=2wing]
Zor değil merak etme lepistes alip hastaliktan olucegine ramirezi alsin daha dayanikli hemde bence gorsel olarak daha guzel, kolay baliklar arasinda oldugunu dusunuyorum[/QUOTE]

Evet çok güzeller cüceler benim hayalimde de Kakadu ve Trifasciata var ama ne biliyim forumda yaşatamayan çok gördüm.[:geek:]

[QUOTE=dn1z.]

karma bakılabilecek tür önerebilir misin[/QUOTE]

Bildiğim kadarıyla apistogramma agassizii , kakadu gibileri tetralar , kalem balıkları ve ottolar ile çok uyumlu ama yavrularken ayırmak gerekiyormuş yememeleri için.
[QUOTE=2wing]Gayet güzel ramirezi bakılır diye düşünüyorum[:3][/QUOTE]
Abi yeni başlayan adama ramireziye nasıl baksın , çok zor değil mi başlangıç için?
Ben de yeniyim ama abenim 60 litre akvaryumum olsaydı ilk balık olarak 1e 3d lepistes , 6 neon tetra , 4 corydoras bakardım .
Regent 6500 Hava Motoru
Herkese iyi günler , ben 1 aydan uzun süredir beta akvaryumu kurmaya çalışıyorum artık bitki ve hava motorunu alma aşamasına geldim. Beta için fazla akıntı yaratmayacak , pipo ile kullanacağım bir motor arıyordum ileride bunu hortum ile 2 çıkışlı haline getirip 2 akvaryum birden de besleyebilirim. Regent 6500 marka hava motorunu almak istiyorum ama hiçbir yerde debisi , dakikada kaç litre verdiği yazmıyor[:(]. Herkes sessiz demiş, kullanan varsa bana sesini ve gücünü anlatabilir mi lütfen?
Hagen Kum
Öncelikle herkese iyi akşamlar , iyi günler. Kuracağım beta akvaryumlarında tabana lav kırığı üstüne de hagen kum kullanmayı düşünüyorum. Dikeceğim bitkiler çok basit olacak monte carlo , elodea ve salvinia dikmeyi planlıyorum belki birine de tilki kuyruğu ve java fern koyabilirim ama monte carlo hariç kökten gübre isteyecek bitki yok. Kuma verecek fazla bütçem yok ve orjinal kum almayı düşünmüyorum. Trendyolda bu kumu buldum , biraz fazla ucuz . Acaba aranızda kullanan var mı? Suyu zehirler mi?

https://ty.gl/etr3387pw8lzb

Atakan petshopta 1 litre jbl manado vardı 150 tl ye ama 5 6 litre ancak yeterli olacağı için soil çok pahalı kaçacak daha da ilk bitkili akvaryumlarım olacağı için önerilerinizi bekliyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.