ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
2wing
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
20
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
1 saat 48 dakika önce
Toplam Mesaj:
51 [7.29 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
48 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
2's wings
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Düzce
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

2's wings

SON 10 MESAJI

Kısmi Su Değişimleri
Hocam yaz ayı suan boyle demeleri normal haftalik degilde 2 haftada veya 3 haftada bir nromalde yaptigimzdan biraz daha fazla yaparsak belki olabilir ama kışa doğru barajlar dolarsa düzelir emin olun suyumuzu kaybettigimiz yok aslinda barajlarda yok doktugunuz su buharlasip tekrar yer yuzune iniyor kalici olarak su kaybedisimiz orasi baska bir senaryo orası hakkında yorum yapamam sağlıklı hobiler
Yavrular Artemia Yemiyor
[QUOTE=Hobimus]Ayrı konu açmamak için bu konu altında yazmak istedim. Neon tetralarima aldığım rotfish marka kabuksuz artemiayi yemiyorlar ağızlarına alip bırakıyorlar, suda 5 dk da beklettim 15 dk da dibe çökenleri de verdim kaç kez denedim hep aynı, sebebi ne olabilir?[/QUOTE]
Hocam yemi keşfediyorlar bu iki konu içinde geçerli balığınıza o yemi alıştırmanız lazım çünkü kabuksuz artemia ve pul yem ayni sey degil pul yem baliklariniza daha tatli daha lezzerli geliyordur kabuksuz artemia oyle degil kesfetmeleri yemeleri lazimki beslensinler fark ettiyseniz mesela a türü bir balik besliyorsunuz sprulina granul yem yiyorlar ama prt shoptan gidip alinca a turu baligi o yemi yemiyorlar yeme alismalari lazim oyle oyle kesfedicekler ac olduklari zamanda yiyecekler hani buda onların iç güdüsü
Co2 Sistem Doğru İşliyormu
[QUOTE=Cyber_Scout]Co² göstergesi varmı?
Yani çözünmediğini düşünüyorsunuz nasıl tespit ettiğinizi söyleyebilirmisiniz?[/QUOTE]
Hocam peki ayrı bir soru içine sünger koysam olurmu
[QUOTE=Cyber_Scout]
İzmarit süngerini deneyin arkadaşın pamuk suda çürür.
Dış filtre çıkışına in line denilen şekilde kullanınca difüzör gerekmiyor. Araştırın isterseniz.[/QUOTE]
Sagolun hocam turuncu filtremi olsun düz filtremi[:lol:]
[QUOTE=Ehtiyar]Bütün bunların üzerine sizin difüzörü ve çözdüğü co2 yi göremedik hâlâ. Hangi yöntem olursa olsun bütün dert co2 yi çözebilmek, erimedikçe suda çok olması önem arzetmiyor.[/QUOTE]
Hocam bilgisayardan yaziyorum ama sistem bu sekilde yani taşı üstten deliyorsunuz birde yandan deliyorsunuz ustten makyaj pamuğu tıkıyorsunuz ama yani ne diyim emin olun difüzor kadar iş yapıyor cıkan co2 dsğıliyor hatta yuzeye ulasmadan yutuyor su co2 yi
Hobiye Giriş Hakkında
Hocam böyle akvaryum hacimlerine hep begginner starter pack gibi betta öneriyoruz kusura bakmayın bu seferlik bence karidrs akvaryumu yapabilirsiniz sonra salyangozlar olabilir bi farklılıkta sunayım bu camur birikimtilerinde yaşayan killifishler var onlar az hacim istiyor diye biliyorum killifishler muazzamlar aklima killifish turu gelmedi ama arastirabilirsiniz sağlıklı hobiler...
ve ayrıyetten tanklarınızda o mavi sey(metilen mavisi) i kullanmayın onu biz hastalık durumunda kullanıyoruz türü belirleyin biz size uygun sartlari soyleriz saglikli hobiler
[QUOTE=Cyber_Scout]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/21182/240720252224211.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/21182/240720252227511.jpg[/IMG]
Oluşan laktik asit carbonatla reaksiyona devam edip co² yi devam ettiriyor.[/QUOTE]
Kimya bilginiz iyiymiş hocam bendd diyorum bu nereden geldi

Hocam bide bu ph düşme muhabbeti lisede gecen sene ogretmislerdi co2 asidikti co bazikti ondan kaynaklı birşeymi peki bu co2 cok oynama yaparmı suda veya ne kadar yapar[:?][QUOTE=Ehtiyar]Sitrikasit (limontuzu), karbonat başka bir co2 sistemi. Belkide oradan karıştırdınız. 2.5 litrelik şişeye 2.5 bardak şeker, bir paket mayadan bir çay kaşığı eksik olarak maya ve yarıyı az geçen su ile hazırlarsanız 100 litreye yeterli olur. Yazdığım gibi ilk bir kaç gün gaz çıkışı fazlaca olacak, gece difüzörü yukarı alırsınız, ph ı fena düşürür. Co2yi kullanabilmeleri için biraz daha bitkide eklenebilir tabii.
[/QUOTE]
Japon Balığı Beyaz Benek
[QUOTE=Mihrican]Betayla Japon’u asla aynı tanktta bakmadım bakmamda . Betayı nerenden uydurdun insan gibi cevap vermeyecekseniz konuşmayın her soruya atlamayın. ( danışıp güzelce akıl veren bilgilerini sunan insanlara değil lafım onlara ayrıca teşekkür ederim) . [/QUOTE]
Bakın bir benim nereye yorum yapıp nereye yapmiyicagima siz karisamazsınız iki ben o bilgiyi bu forumda bettayla japonu ayni yere koyup gayet uyumlular birsey olmadı diyenler icin demistim ve ironiydi ironi yazmadigim icin ayritten özur dilerim
[QUOTE=Ehtiyar]
Benim bildiğim mayalı sistemde sirke (asetik asit) yok, maya şekeri yiyor ve alkole dönüştürüyor yan ürün olan co2 yi biz kullanıyoruz. Karbonatın faydası değilde fermantasyona zararı olabilir, istenmeyen gazların açığa çıkması gibi.[/QUOTE]
Valla hocam dediğim gibi ben bile neden kullandigimi hatirlamiyorum ama eskiden kullandigimi hatirliyorum bundan dolayi ekliyodum bilgi icin cok tesekkurler

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.