ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Tortuga7
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
206
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
2 Saat 51 Dakika önce
Toplam Mesaj:
130 [0.58 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
118 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Nuh
Doğum Tarihi:
05 Haziran 2000
İl:
Gaziantep
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

TORTUGA

SON 10 MESAJI

8 Figure Puffer Fish Serüvenim
[QUOTE=Avoure]
En kısa sürede alacağım.İlk kurulumda sera bio nitrivec ve sera toxivec girdim. Başka yapmama gereken bir şey var mi ?
[/QUOTE]
Şuan yapılacak bir şey yok sistemin oturmasını bekleyeceksiniz keyifli hobiler dilerim.
[QUOTE=Avoure]
Refraktrometre aldım ama yanlış olanınını almışım 0-32 brix olanından var.Sanırım benim aldığım şekerin kırılma indisini ölçüyor. Tuzum da Ista ‘ nın coral sea salt ını kullanıyorum.

[/QUOTE]
Tuzunuz gayet iyi ama tavsiyem yanlış olanı iade edip doğru olan refraktometreden edinmeniz akvaryumlarda stabilite önemlidir.
Beta Balığı Kuyruk Erimesi
[QUOTE=Ayle]Maalesef fanusta besliyordum. Açıkçası hasta olana kadar çok hakim değildim. O yüzden hastalandı şimdi elimden ne geliyorsa telafi etmek istiyorum. Su sıcaklığını da birkaç gündür 26 da tutmaya çalışıyorum

[/QUOTE]
Çok kötü durumda imkanınız varsa 15-20 litre bir akvaryum kurun sabit sıcaklıkta (24-25°) ayrıca sera baktopur temin edin acilinden kutudaki kullanma talimatına göre kullanım sağlayın.
Merhaba maalesef çok yanlış ilerlemişsiniz tank oturmadan puffer fish gibi pasaklı bir balık almak riskli amonyak patlaması yaşamanız muhtemel o yüzden yemlemeyi 2 günde bir bitirebileceği kadar yapın sistem oturana kadar ,haftada iki kere %10 değişim yapabilirsiniz aynı sıcaklık ve tuzluluğa dikkat ederek.
Ayrıca tuzluluk konusuna gelince refraktometre edinmenizi tavsiye ederim tuz olarak ne kullanıyorsunuz ?[EDIT]Tortuga7,2026-03-03 01:16:09[/EDIT]
Beta Balığı Kuyruk Erimesi
[QUOTE=Ayle][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/275273/020320260107291.jpg[/IMG]
Balığımda bu şekilde bi sıkıntı var kuyruk erimesi diye düşünüyorum günlerdir yem yemiyor birkaç gündür su düzenleyici damla ve Metilen mavisi kullanıyorum ama bi fark göremedim bunun için ne yapmalım hangi ilacı kullanmalıyım? Yardımcı olursanız çok sevinirim [/QUOTE]
Merhaba hangi şartlarda besliyorsunuz (hacim, filtre, su sıcaklığı, varsa beraber yaşadığı canlılar) bu bilgileri verebilirseniz daha detaylı yardımcı olabiliriz.
70 Lt Tank İçin Tür Önerisi
[QUOTE=mustafakrml]Selamlar, 70x35x35 ölçülerinde (70 litre) 2 aylık bir tankım var. Sistem oturdu, değerler stabil.

Canlılar:
7 transgenik tetra
2 katil salyangoz

25 derece sabit, biyolojik medyalı iç filtre kullanıyorum. Taban dere kumu, aydınlatma günde 9 saat açık.

Tank şu an sorunsuz gidiyor ama biraz daha hareket ve görsel zenginlik katmak istiyorum. Biyolojik yükü zorlamadan, tetralarla uyumlu eklenebilecek türler konusunda fikirlerinizi almak isterim.

Ayrıca bu litre için uygun bir temizlik ekibi önerinizi de almak isterim şu an en temel ihtiyacım bu.

Kalabalık yapmak istemiyorum, dengeli bir topluluk hedefim var.

Teşekkürler 🙏[/QUOTE]
Tank ölçülerine tetra sürülerini yakıştırdım düşünebilirsiniz bitkilerle beraber çok hoş duracaktır.
Bu Balık Nedir ?
Keibensis cüce ciklet türlerinden.
Akvaryumda lepistesle beraber besliyorsunuz sanırım uyum konusunda problemler yaşayabilirsiniz keyifli hobiler.
Tuzlu Su Kurulumu
[QUOTE=alipaksi]İnşallah bende yeni bi tanka başladım bazı ürünleri aldım

Jebao WiFi Dosing Pump MD 4.4
2 x Jebao MLW-20 Dalga Motoru
Jebao MDP 2500 Kafa Motoru
Tunze 9012 Protein Skimmer
AI Hydra Edge 44

hepsini yurt dışından getirittim
[/QUOTE]
hepsi gayet kaliteli ürünler umarım istediğiniz gibi bir kurulum olur kaç litre acaba akvaryumunuz ?
Oranda Japon Balığı Kuyruk Tiftiklenmesi
[QUOTE=Orandaaaaaa]İçinde 6 Japon balığı olan 80 litrelik bir akvaryumum var. İçinde Sobo'nun modelini hatırlamadığım 1000L/h iç filtresi var. Haftada 2 su değişimi yapıyorum ve ek bilgi olarak akvaryum bitkili. Bugün Orandamın kuyruk kısmının yıpranmış ve tiftik tiftik olduğunu fark ettim. Herhangi bir ilaç kullanmadım henüz. Lütfen yardım edin.[:((][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/263895/010320261305281.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/263895/010320261305051.jpg[/IMG][/QUOTE]
Merhaba muhtemelen kötü su şartlarından kaynaklanıyor.
Canlı yükünüz çok fazla ve yanlış filtre kullanıyorsunuz bu hacimde sadece 2 tane japon bakabilirsiniz tabi iyi bir filtreyle.
yapmanız gereken canlı sayısını azaltmak ve bir dış filtre edinmek olmalı.
Aydınlatma Hangi Marka Ve Model: Orion Vs Armatürk
[QUOTE=fishhyy]
Evet ben de ışık kalitesi degil malzemesi ve işçiliği yüzünden gereksiz pahali olduğunu düşünüyorum. Normalde bunun atlantik smart gibi markaların ısıticilarini satın alan hobiyi kısıtlı bütçeyle yapan kesime daha uygun fiyatlı olsa tam fiyat performans ürünü olabilir. Ekstra ücret ödeyerek tamir ettirmek firmanın amatörlüğünü vurgular.[/QUOTE]
kesinlikle katılıyorum ve 1 sene gibi bir sürede bile ledlerde patlama olabiliyor fishy hocamın dediği gibi chihiros alma imkanı varsa çok başarılıdır bitki konusunda.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.