ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
YigitKuzey
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
3 Saat 31 Dakika önce
Toplam Mesaj:
26 [6.50 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
25 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yiğit Kuzey Karahan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Usak
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yiğit Kuzey Karahan

SON 10 MESAJI

Yeni Başlayan Biri İçin Akvaryum Tavsiyesi
[QUOTE=Aguamentist]

Yazdıklarınızdan yola çıkarak orta halli bir paludaryum kurmak daha mantıklı gibi geliyor.
Hem karasal hem de sucul bitkileriniz olur.
Karides ve yengeç de bakabilirsiniz. [:3][/QUOTE]
Buna bende katılıyorum ama bütçe olarak neler istediğini bilmediğim için önermedim şahsen.
Yeni Başlayan Biri İçin Akvaryum Tavsiyesi
Renkli bitkiler co2 istiyor genel olarak bütçeniz yüzünden çok da mantıklı olduğunu düşünmüyorum yengeç olarakda Johora singaporensis türü yengeç öneririm yazdığına göre karideslerle beraber de bakılabiliyor. Bitki olarak da moss ball,java fern ve anubias türlerini öneririm.
Cüce Channa Önerisi
[QUOTE=Orhan76]

Gachua da olabilir ayrıca 110'luk tank için bir de Channa Stewartii düşünebilirsin, onun da renk ve desenleri gerçekten muhteşemdir.[/QUOTE]
Stewartii için genelde daha agresif diyorlar bana Gachua yeter o yüzden.

[QUOTE=Orhan76]

Gachua da olabilir ayrıca 110'luk tank için bir de Channa Stewartii düşünebilirsin, onun da renk ve desenleri gerçekten muhteşemdir.[/QUOTE]

Birde bleheri nasıl olur acaba [:?]
Cüce Channa Önerisi
[QUOTE=Orhan76]

O zaman axolotl da süper olur sana [:D] [:iyi:][/QUOTE]

Olmaz bence eli kolu olan canlılardan çok haz etmiyorum ama channa andrao yerine gachua besleyebilir miyim bu tankta [EDIT]YigitKuzey,2025-07-23 10:40:47[/EDIT]
Cüce Channa Önerisi
[QUOTE=Orhan76]

Standart oda sıcaklığı ve akvaryum sıcaklığı 25c'yi geçmedikten sonra söylediğin gibi sıkıntı olmaz. Aslında yaşadığımız bölge de mevsimsel olarak önemli tür seçiminde, buna da dikkat edilmeli, geçen zamanlarda forumdan bir arkadaş G.Antep'ten, axolotl almış yazın nasıl bakabilirim diye soruyordu [:)][/QUOTE]

Ben evdeyken arada bi üşüyorum bu havalarda.[:D][EDIT]YigitKuzey,2025-07-23 10:32:38[/EDIT]
Cüce Channa Önerisi
[QUOTE=Orhan76]

Evet dediğin gibi boylu bir tanka geçiş yaparsan çok daha iyi olur, bildiğim kadarıyla andrao cikletist de var. Bir de naçizane tavsiyem çok iyi bir akvaryum soğutma sistemin olsun [:iyi:][/QUOTE]

Yaşadığım yer genel olarak çok sıcak olmuyor ve ev her zaman gölgede duruyor yazı atlatacak kadar bir şeyle sorun yaşayacağımı düşünmüyorum
Cüce Channa Önerisi
[QUOTE=Orhan76]

Hacim olarak belki yeterli olsa da tankınızın boyu çok sıkıntılı, kanımca en az 100cm boylu tank olmalı, ben Channa Andrao'yu beğeniyorum.[/QUOTE]

Bende channa andrao ile fire and ice arasında gidip geliyorum ilk hangisini bulursam ondan alacağım 50x50x50 akvaryumu da belli bir süre sonra 110x45x45 akvaryuma geçirebilirim.
Betta İmbellis (barışçıl Beta) Sorusu
[QUOTE=Taha Yanık]Beta hakkında deneyiminiz varsa imbellis bakın derim(aklınızda birden fazla beta fantezisi olduğu soru ve alt türden belli[:)]). Sahibinden veya betapetshopta bulunuyor fiyatlarıda hayli tuzlu.

Düzeltme sahibinden veya betapetshopta vardı. Oturduğunuz yerdeki büyük pethoplara getirttirme olayını sormalısınız. [/QUOTE]

Tamamdır oturduğum şehir de çok da büyük petshop yok ama bi sorarım.
[QUOTE=Aguamentist]

Instagram'da betta ithalatı yapan veya yetiştiren hobiciler mevcut.
Arama çubuğuna betta yazın bir sürü akvarist çıkar karşınıza :)
Ordan kendilerine ulaşabilirsiniz [:iyi:][/QUOTE]

Tamam teşekkür ederim bakacağım.
Betta İmbellis (barışçıl Beta) Sorusu
Bu türü nereden bulabileceğim hakkında bir fikri olan var mı ?
Cüce Channa Önerisi
Selamlar 50x50x50 black water akvaryum da cüce boyuttaki channa türlerinden besleyebilir miyim besleyebilirsem hangi türü öneriniz ?[EDIT]YigitKuzey,2025-07-23 09:39:28[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.