ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
K0L0Ni
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
954
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
7 Saat 28 Dakika önce
Toplam Mesaj:
1061 [4.10 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
423 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ümit Kazan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Izmir
Meslek:
Prof. Keyifçi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

- K 0 L 0 N İ - 500 lt. Chindongo Saulosi 150 lt. Bebişler

SON 10 MESAJI

Sari Prenseslerin Hangi Türü Daha Degerli
Tropheus maddi açıdan daha değerli bir tür. Ancak bakımı da aynı oranda daha zor. Üretip, para kazanmak için 1 ana tank, 1 boylandırma tankı ve 2 yavru tankınızın olması gerekir.

Tecrübeli bir hobici değilseniz ilk aşamada tek bir akvaryumla başlayarak deneyim kazanın, balıkları tanıyın, habitatlarını, beslenme şekillerini öğrenin. Aksi takdirde başınız çok ağrır.
Demasoni Ve Saulosi Aynı Akvaryumda Olur Mu?
[QUOTE=bora881]Merhabalar ortlama 140lt bir tankım var bir koloni yapıcam 9 dişi 3 erkek olmak üzere saulosi kolonisi yapmak var aklımda fakat şu şekil bir şey yapsam sağlıklı olurmu 6 dişi 2 erkek saulosi yanınada 3 dişi 1 erkek olmak üzere demasoni eklesem sıkımtı çıkarmı yoksa ful saulosi mi yapmam lazım[/QUOTE]

Hacminiz iki tür için yetersiz kalır. Tek tür için bile sınırın altında. 1e 3-4d şeklinde bir koloniye dahi yeterli diyemeyiz. Farklı türlere yönelmenizi tavsiye ederim.
Akvaryum Kayaları Hakkında Bilgi
[QUOTE=AliEmre]Merhabalar nötr bir kum kullanıyorum ve yeni istediğim türler için ph artırmak gerekiyor baya bir araştırma yaptım ama dekoratif olarak temin edebileceğim bir kaya bulamadım en basiti dolomit kayalar var sanırım güzel koyu renklerde ph artırıcı kaya tavsiyesi istiyorum [/QUOTE]

Falez taşı, kireç taşı, kalsit, dolomit, ejder kayası, aragonit, mercan kırığı (midye değil, mercan) pH ve sertliği artırır. Seiryu bu taşlara göre daha az artıracaktır ama kısıtlı bir ölçüde o da artırır.
Ciklet Balıkları İçin Kaç Litre Akvaryum
[QUOTE=cikletbaligi]Bir tanıdığımdan yaklaşık 35 litrelik bir akvaryum, iç filtre, ısıtıcı ve 15 adet yavru ciklet balığı aldım. Balıklar ve akvaryum konusunda hiç bilgim yok. Forumdaki hesaplama kısmına 15 balık (2 cm boyunda) yazdığımda 10 litre yeterli olur dedi. Ancak yapay zekaya vs. sorduğumda bu akvaryumun kesinlikle yetersiz olduğunu ve benim akvaryumumda maksimum 1 ciklet bakılabileceğini söylüyor. Bu doğru mu acaba? Su hafif amonyak kokuyor gibi. Eğer akvaryum yeterli değilse ciklet yerine hangi balıkları koyabilirim?[/QUOTE]

35 litrelik bir akvaryumda ciklet ne yazık ki olmaz. Beta, karides, neon tarzı balıklar olur ancak ciklet olmaz. Çok hızlı büyürler ve 2 ay sonra filtrasyon, dip temizliği, amonyak gibi değerler kontrolden çıkar. Akvaryumu büyütmek (epey büyütmek) veya balıkları değiştirmek gerekir.

35 litre için birçok seçenek var. Chat gpt yerine biraz google yaparsanız veya forumdaki makalelere göz atarsanız daha tecrübeye dayalı, çalışır öneriler bulabilirsiniz.
Cikletlerin Ölüyor
Amerikan cikletler ve bazı istisnalar hariç cikletler 1erkek 1 dişi oranında beslenmemeli. Hele ki 2 erkek 1 dişi gibi oranlar kesinlikle ölümle sonuçlanacaktır. Sizdeki tip malawi gölüne has cikletler en az 1erkek 3 ila 8 arası dişi oranında olmalı.

Hem beslenme özellikleri hem karakteristik farklılıklardan dolayı sizin litrenize bu türler hem fazla hem ters. Hacminiz doğrultusunda max 2 tür fazlasıyla yeterli. Tek tür çok daha sağlıklı olur. 1erkek 3-5 dişi, belki 1 adet de vatoz. Fazlası zarar.

Gelelim çokomelli kısma; green terror dişiyle birlikte bile beslenmemesi gereken bir balık. Adı üstünde; terör. Diğer tüm balıkları zamanla öldürecek veya diğer balıklar üstün gelecek terörleri öldürecektir. Başka çıkar yol yok. Aşırı bölgeci balıklar. Bu tip çoklu denemelere girmeden önce ne tür habitata sahipler, beslenme özellikleri nasıldır, aynı türden kaç üyeyle yaşarlar, kaç litre hacim isterler gibi önemli konuları öğrendikten sonra balık alırsanız siz de rahat edersiniz balıklarınız da.[EDIT]K0L0Ni,2026-04-17 16:15:36[/EDIT]
Lepisteslerimde İç Parazit Var.
[QUOTE=zigzavar]Sarımsaklı yem denedim 2 3 kere yedirdim kayıplar başlıyor, acilen bi şey yapmam gerekli değerli hobiciler, fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
şeffaf-beyaz dışkı ve uzun dışkıları gözlemliyorum halen yem kabul ediyorlar.[/QUOTE]

Akvaryumda omurgasız grubu yoksa seachem metroplex, talimatlara göre kullanın. Varsa omurgasızları başka bir tanka alarak tedaviyi ana tankta uygulayın.

İmkanınız varsa metroplex ile birlikte seachem kanaplex de birlikte verebilirsiniz. İkincil enfeksiyonları önleyecektir. Aynı anda iki ilacı birden uygulamanız önerilir.

Sarımsak veya tuz hastalığı yalnızca baskılar, bir nebze bağışıklığı güçlendirir ama tedavi etmez.

İlaç tedavisi sırasında günde 1 öğün sarımsak suyu emdirilmiş yem ile besleyiniz.

Geçmiş olsun.[EDIT]K0L0Ni,2026-04-17 16:07:04[/EDIT]
Sarı Prenses Dişi Mi Erkek Mi?
[QUOTE=ozhantektas]

ayrı bi tankta duruyodu yaklaşık 10-15 gündür bugün kusturduk 4 tane yavru alabildik sanırım balık küçük olduğu için çok fazla yavru alamadı[/QUOTE]

Malawi benzeri ağızda kuluçka yapan cikletler ilk birkaç doğumda yavruları tutamayabilirler ve gayet normaldir. Bu süreçte kusturma yaparsanız balığın öğrenmesini engellemiş olursunuz. Birkaç doğum sabretmek ve balığın hem vücudunun büyümesi hem de tecrübe kazanması için zaman tanımak gerekir.

İlk birkaç doğumda mantarlaşmış yumurtalar görülmesi de normaldir. Balık ağızda yavruları çevirme konusunda hem boyu küçük olduğu için hem tecrübesiz olduğu için zorluk çekebilir. Bu da zamana bırakılması ve müdahale edilmemesi gereken bir süreçtir.

Tavsiyem balığı tanktan almamanız ve birkaç doğum boyunca müdahale etmemeniz olur. Doğal bir şekilde öğrenmesine izin verin. Kısa bir süre içinde hem yavru bırakmamayı hem de ağzında iyi çevirmeyi öğrenecektir. Doğuma 2-3 gün kala (18, 19. gün) balığı havalandırdığınız ve sıcaklığı ayarladığınız başka bir alana taşıyın. Orada kendi bıraksın. Bıraktıktan sonra ilk 2 gün yavruları yemeyecektir. Korkma vs. durumlarında yavruları tekrar toplayacak ve tehlike geçince tekrar bırakacaktır. Bu zaman zarfında dişiyi yavrulardan ayırabilirsiniz.[EDIT]K0L0Ni,2026-03-14 18:08:11[/EDIT]
İmparator Ciklet
[QUOTE=Doğalbalıkçılık]
Amaç benim renkli ciklet türlerine bakmak yani mutasyon türlerini üretmek[/QUOTE]

Mutasyon gibi ileri düzey denemelere girişmeden önce var olan tür skalasını iyice deneyimlemek, gözlemlemek gerekir.

Eğer ortaya beğeni toplayacak, şaşırılacak bir şeyler çıkarmak istiyorsanız; türleri iyi öğrenerek belli bir türe odaklanabilir ve kendi habitatlarını aratmayacak bir akvaryum ortamı hazırlayabilirsiniz. Doğru şartları sağlarsanız üretebilirsiniz. Tecrübe kazandıkça farklı türlere de adım atar, skalanızı genişletirsiniz.

Herhangi bir türün kendi özelinde doğala yakın ortam ve şartlar sağladığınızda balıklarınız mutlu olacaktır. Bu süreci paylaştıkça beklediğiniz takdiri görürsünüz. Besleme/üretme zorluğu arttıkça ürettiğiniz balıkların maddi değeri de artacaktır.

Melezleme/çaprazlama yoluyla daha önce yapılmamış bir şey yapmak yıllarca tecrübe isteyen, birçok badireyi arkada bırakmış olmayı gerektiren bir istek. Kaldı ki o kadar tecrübe sahibi olduktan sonra balık dünyasının çaprazlamaya gerek bırakmayacak kadar geniş bir yelpazeye sahip olduğunu da görürsünüz. Melezlemeyi araştırmak yerine var olan tür çeşitliliğini araştırmak size daha çok şey katacaktır.
İmparator Ciklet
[QUOTE=Doğalbalıkçılık]

Hangi balığı renk çalışması güzel olur[/QUOTE]

Amaç tam olarak nedir?
İmparator Ciklet
[QUOTE=Doğalbalıkçılık]İmparator ciklet kaç santimde renklenmeye başlar kaç santim de üremeye başlar imparatorları kaç tane renk çeşidi vardır bunlarla eşleştirsek başka renk varyasyonlar çıkarabilir miyiz[/QUOTE]

4 cm de renklenmeye başlayabilir veya 6-7 cm iken halen renklenme görülmeyebilir. Genetik faktörler, çevresel faktörler (yemleme, uygun hacim, uygun dekorasyon, uygun nüfus vs.) renklenmede rol oynar.

Normal şartlarda 7 cm ve üzerinde üreme başlar.

Yaygın olarak sarı, mavi, kırmızı olurlar. Kırmalar da mevcuttur. Farklı renklerin eşlenmesi saf renklerini kaybetmesine neden olur ve genellikle maddi değer düşer.

"Farklı renkleri eşleştireyim, ortaya süper renkler çıksın" gibi denemeler bu balıklarda pek de güzel sonuç vermiyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.