ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Tatar10
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
41
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
6 Saat 3 Dakika önce
Toplam Mesaj:
43 [0.19 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
38 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cevper Ersöz
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1981
İl:
Istanbul
Meslek:
Doktor
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

C.Ersöz * 75 lt Bitkili, Guppy, cüce vatoz, oto, nerite * 20 lt Bitkili, Betta, cory, nerite * 7 lt Bitkili, Neocaridina, helena

SON 10 MESAJI

Atakan Petshop Güvenilir Mi?
Aldığım çeşitli ürünlerde problem yaşamadım[EDIT]Tatar10,2026-06-09 11:03:13[/EDIT]
Atakan Petshop Güvenilir Mi?
Merhaba, Atakan petshop dan defalarca alışveriş yaptım, WhatsApp kanalı ile sorularınıza rahatça yanıt alabilirsiniz, ben hep güvenle alışveriş yaptım özellikle bitki ve neriteler çok iyi formda gelmişdi
Tepe Filtre Akıntı Yapıyor
Tank yükü arttığında olabilir, hacminiz fena değil, bende balıkları çok yormuştu, bu şekilde çözebildim. Şimdi sadece beta var, gayet mutlu. Hava hortumu varken kırmızı ok tarafını kapatınca, hortumdan dışarıya ters su basıyor, kötü bir tecrübe ile öğrenmiştim.
Bitkilerde Genel Bozulma
Orionled B40, 20 w, genelde 2/4 şiddetinde kullanıyorum. Low tech için uygun denilmişti
Tepe Filtre Akıntı Yapıyor
Merhaba, yesil ok kismina hava hortumu baglaniyor, kirmiz taraftan hava ile su cikisi oluyor. Ben kirmizi ok kismina sunger sıkıştırırak suyun buyuk kisminin tepeye gitmesini sagliyorum. Sungeri ilerlettiğiniz ölçüde yeşil taraftan da su çıkışı azalıyor aksi halde su seviyesi düştüğünde yukarıya fıskıye tarzı su çıkar. Su zaten yeterince oksijenleniyor. Ek masraf yapmayabilirisiniz[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/268986/170520261339181.jpg[/IMG]
Bitkilerde Genel Bozulma
[QUOTE=CoryCory]Lowtech için ben pek sorun göremedim gübre girerken dkkat etmesseniz heryer yosun olur. Demiride tavsiye etmem bizim çeşme sularımız demir ve kalsiyum açısından oldukça zengin.[/QUOTE]

Aktif olarak filizlenen tüm bitkiler de form kaybı oluştu, özellikle gül çok iyi gövdeli ve sağlam duruyordu, şimdi orta gövde lerden erime ve kopma başladı, su debisi kuvvetli, tank 5. ayında olduğu için şimdilik 1/4 dozlama ile kontrollu bir şekilde başlarım, su değişimlerine dikkat ederim, alg patlaması görürsem dozlamayı daha da azaltırım. Taban hakkında karar veremedim sadece, aquabasis in musluk suyu kullanımında ömrünün daha kısa olduğunu bir arkadaşımızın yorumundan okumuştum, bu sebeble çok az miktarda kök gübresi de ekledim. İlginiz için teşekkürler[EDIT]Tatar10,2026-05-15 16:52:30[/EDIT]
Bitkilerde Genel Bozulma
[QUOTE=Orhan76]

Bitkilerde genel bozulmanın sebebi bence besin yetersizliği. Bitkileriniz içinde hızlı gelişen türler var bunlar sadece potasyum ve karbonla beslenmemeli. Potasyum yanında diğer makroları (nitrat ve fosfat) ve mikro (özellikle demir) besinleri de bitkilerinize vermelisiniz. Haftalık program yaparak NPK ve mikro gübreleri günlük olarak dozlamanızı tavsiye ederim. Canlı yükünüz fazla değil dolayısıyla oradan bir nitrat sağlayacağınızı fazla beklemeyin derim. Bir de özellikle köklü bitkilerin demir başta olmak üzere mikro ihtiyaçlarını da göz ardı etmemelisiniz. Son olarak aydınlatmaya dikkat etmenizi tavsiye ederim, ortamda besin eksikliği varken uzun süre yüksek ışıkla bitkileri uyarmak da formlarının düşmesine sebep olabilir. Besin takviyesi yapana kadar günlük 7 saat akabinde günlük farklı dozlarda NPK + potasyum + karbon girmeye başladıktan sonra tekrar 8-8,5 saate dönmeniz de faydalı olacaktır. Örnek dozlama ise şöyle olabilir, haftada bir NPK, iki gün potasyum, iki gün mikro, gün aşırı Excel (farklı günlerde olacak şekilde). İyi hobiler dilerim.[/QUOTE]

Çok teşekkürler önerileriniz için,
Bitkilerde Genel Bozulma
Merhaba, tank yaklaşık 5. ayında, 75 litre. Şelale filtre, 24 derece, ph7.4, 9 adet 2-3 aylık lepistes, 4 oto, 4 boynuzlu nerite ve 1 adet cuce vatoz var. 1 hafta önce catappa yapragı ekledim. Tanen rengi yok. Su değişimi haftalık toplamda %40. Sadece K ve Excel ekliyordum ama günlük değil. Cryp brown dışında tüm bitkilerde özellikle saz, rotala, sessiflora ve gül de gövdede çürüme mevcut öncesinde echinodorus zaten kötü formda idi sonrasında marselia durgunlaşmıştı. Şelale filtre de ön filtresüngeri , kendi süngeri, neomedia pure, siporax en üstte crystal clear var. 5 aydır filtre temizliği yapmadım sadece elyafı ve ön filtreyi temizledim, içinde kötü koku yok. Balıklar sağlıklı gözüküyor. Günde 1-2 kez yemleme yapıyorum. Tabanda jbl aquabasis ve manado vardı. Işık 20 w 3/4 şiddet 8.5 saat açık, Dün 1 adet sera floranetteyi 8 parçaya bölüp tabana ekledim. Ek yapmamı onerdiğiniz birşey var mı acaba

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/268986/140520261850211.jpg[/IMG][EDIT]Tatar10,2026-05-14 18:58:42[/EDIT]
Marsilea Hirsuta Öneri
[QUOTE=CoryCory]Haftalık %50 su değişimini aksatmayın. Potasyum girmeye devam edin. Ben hala adaptasyon sorunu yaşadıklarını düşünüyorum. Taze yaprak göremedim tahminen uykudalar bekleyin bakalım biraz parvulada aylarca uyuyabiliyor. Bazı bitkiler böyledir geldikleri tanktan sonra sizinki çok şoklamış olabilir.[/QUOTE]

Teşekkürler, yeni yaprak belki 1-2 adet çoğu aynı şekilde durgun. Su değişimini haftada 1-2 kez %15 olarak yapıyordum. Dediğiniz şekilde devam ederim. İyi akşamlar dilerim
Marsilea Hirsuta Öneri
[QUOTE=CoryCory]M.hirsuta piyasadaki en kolay taban bitkilerinden biridir. Co2 olmaması sorun değil fakat tankınızda dibe düzgün ışık gitmiyor gibi görünüyor çünki inanılmaz yukarı uzamışlar. Ayrıca daha adaptasyon evrelerini geçememiş olabilirler bu tip bitkiler yavaş adaptasyon süreci geçirebilir tankınızda yavaş bir oturma süreci geçiriyor olabilir. Daha sık su değişimi öneririm. Gübre sorunu olacağını düşünmüyorum. Lowtech bir tankta npk çok tavsiye etmem balık sayınız nedir? Başka canlı var mı? Ayrıca akıntı dibe ulaşıyor mu?[/QUOTE]

75 net litrede 4 otocat, 1 cüce vatoz, 10 lepistes ve 1 nerite var. Taban akıntısı çok güçlü olmayabilir ama tabanda kumların üstünde yosunlaşma yok

[QUOTE=sedatkaryurek]Merhaba aşağı yukarı 3-4 ay oldu benim tankımda sadece marsilea hirsuta isimli bitkiden var, budama gerceklestirdim ikinciye büyüyorlar nası bu haldeler anlamadım ama henüz su altı formuna kavuşmamışlar, ben böyle ekmemiştim ondan dolayı mı acaba kökler çürümüş olabilir mi gübre kullanıyor musnuz?[/QUOTE]

Ayrı ayrı da ektiklerim oldu onlarda bir süre sonra yüzer hale geldiler. Gübre sadece K (1-2 ppm , günlük) arada seachem excel

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

• 25 Online Kullanıcı, 14 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.